Νέα

Τσιγάρο ή Υγεία ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα marios51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 883
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Καπνιζετε ?

• Καπνιζω και το γουσταρω

Ψήφοι: 42 22,2%
  • Καπνιζω αλλα θελω να το κοψω

Ψήφοι: 46 24,3%
  • Το κοψα !

Ψήφοι: 52 27,5%
  • Το ειχα κοψει αλλα ξανααρχισα ο μαλακας

Ψήφοι: 15 7,9%
  • Δεν εχω καπνισει ποτε

Ψήφοι: 34 18,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    189

eparxiotis5

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2011
Like
6
Πόντοι
16
7 χρόνια άκαπνος... μετά από 30 χρόνια καπνιστής είχα φτάσει να κάνω 100-120 τσιγάρα την μέρα... στα τελευταία μπορούσα να ανέβω μάξιμουμ 10 σκαλιά.. τώρα 5 ορόφους χωρίς να λαχανιάσω..

αλλο πράγμα ρε παιδιά.. άλλο πράγμα... την ανάσα μου άρχισα να την ξαναβρίσκω μετά την τριετία και από οτι λέει ο γιατρός θα επανέλθω πλήρως στην οκταετία.. αλλά φλέγμτα τέλος, βήχας τέλος, αντοχή δεκαπλασια...

κόφτε το ρεεεε...

Δηλαδή κάπνιζες 5-6 πακέτα την ημέρα. Μπράβο σου όμως που είχες τη θεληση να το κόψεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δηλαδή κάπνιζες 5-6 πακέτα την ημέρα. Μπράβο σου όμως που είχες τη θεληση να το κόψεις.

το είχα προσπαθήσει πάρα πολλές φορές και δεν το κατάφερνα.. μου επρηζε και συνεχώς τα αρχίδια η γυναίκα μου (και ίσως αυτό να ήταν ανασταλτικός παράγοντας).... τον τελευταίο χρόνο πρίν το κόψω είχε σταματήσει να με πρήζει για το τσιγάρο...

Νοέμβριο μήνα (αρχές) του 2003 κρύωσα και ξύπνησα το πρωί με λίγο πυρετό (τι ξύπνησα δηλαδή αρχίδια είχα κοιμηθεί από τον βήχα).. αποφάσισα να μην πάω στο γραφείο.. τηλεφωνο και κατά τις 9 φτιάχνω καφέ καφτό για να πιώ.. ανάβω και τσιγάρο και στην πρώτη ρουφηξια αρχίζει ο βήχας.. κοντέψαν να μου φύγουν τα μάτια.. το σβήνω (αυτοκρατορική γόπα).. κατά τις 11 φτιάχνω ένα τσάι με κονιάκ για τον λαιμό (αρχαίο γιατροσόφι).. ανάβω τσιγάρο μιά από τα ίδια... στις 13 η ώρα πάλι καφέ πάλι προσπάθεια για τσιγάρο βήχας και φλέμα μέχρι αηδίας οπότε σβήνω το τσιγάρο και λέω "Αντε γαμίσου που θα με κάνεις εσύ ότι θέλεις"...

πρίν ένα χρόνο άνοιξα μια παλιά τσάντα από λάπτοπ και βρήκα ένα πακέτο τσιγάρα μέσα... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
ωραιο το καπνισμα οταν ξερεις οτι οποτε γουσταρεις το κοβεις........

jo145

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουν 2010
Κριτικές
69
Like
19
Πόντοι
1.246
ωραιο το καπνισμα οταν ξερεις οτι οποτε γουσταρεις το κοβεις........

+ φωνο .. Αλλα η βρομα δε παλευεται  :idiot: μπλιαξ
Εγω φοβαμαι να το ξαναρχισω παντως , ισως να μη μπορω να το ξανακοψω ...ξουτ ξουτ

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ρε σεις εγώ ακολουθώ τον τελευταίο καιρό μια άλλη μέθοδο, η οποία με έχει βολέψει, αλλά δεν είμαι εντελώς σίγουρος για την αποτελεσματικότητά της. Λοιπόν αντί να καπνίζω marlboro που με γαμάει παίρνω τα silk cut που έχουν 1% και για να νιώθω το τσιγάρο σαν βαρύ το ρουφάω μπροστά από το φίλτρο. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι αυτό είναι καλύτερο, γιατί μπορεί να μην περνάει καπνός από το φίλτρο και να τον καταπίνω όπως είναι. Εσείς τι λέτε?

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
535
Πόντοι
2.137
Ρε σεις εγώ ακολουθώ τον τελευταίο καιρό μια άλλη μέθοδο, η οποία με έχει βολέψει, αλλά δεν είμαι εντελώς σίγουρος για την αποτελεσματικότητά της. Λοιπόν αντί να καπνίζω marlboro που με γαμάει παίρνω τα silk cut που έχουν 1% και για να νιώθω το τσιγάρο σαν βαρύ το ρουφάω μπροστά από το φίλτρο. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι αυτό είναι καλύτερο, γιατί μπορεί να μην περνάει καπνός από το φίλτρο και να τον καταπίνω όπως είναι. Εσείς τι λέτε?
Μαλακια κανεις!  :grin:  Αν θες να καπνιζεις συνεχισε κανονικα τα Malborakia!

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
41
Like
535
Πόντοι
2.137
Για εξήγησέ μου ρε man
Απο οτι καταλαβα βγαζεις το φιλτρακι κ το καπνιζεις free! Το κανα κ εγω οταν τρακαρα silk cut!  :sunglasses: Δεν υπαρχει χειροτερο! Μετα δεν μπορουσα να μιλησω! Τραβας μεσα σου οτι μαλακια υπαρχει! Καλυτερα τιγαρακι με το φιλτρακι του! Ακομα κ με τα στριφτα! Βασικα ακομα καλυτερο θα ηταν να το κοψουμε!  :)

Amanita

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
16

Δλδ μπουκώνεσαι ολοκληρο το φίλτρο? :think:

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Το μπουκώνω το φίλτρο δεν το βγάζω. Απλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι περνάει ο καπνός από εκεί πριν φτάσει στο στόμα μου

Αλιντισσα

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2011
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
16
Κατάφερε κανείς να το κόψει με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή είναι ένας ακόμα εθισμός?
Προσωπικά το δοκίμασα και δεν μου άρεσε καθόλου.

HARD19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Κριτικές
11
Like
70
Πόντοι
246
Κατάφερε κανείς να το κόψει με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή είναι ένας ακόμα εθισμός?
Προσωπικά το δοκίμασα και δεν μου άρεσε καθόλου.

Μοιάζει σαν ψωλή και όλη την ώρα που καπνίζεις σαν να πέρνεις πίπα και δεν γούσταρες??? Περίεργο....  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
26
Πόντοι
66
και ομως μαγκες καπνιζα τα κερατα μου και εδω και 1 μηνα ειμαι με ηλεκτρονικο και αρχισα να βλεπω διαφορα,κυριως στην γευση και στην οσφρηση,αλλα αν ειναι να παρει καποιος ηλεκτρονικο πρεπει να παρεις καλο αρα να τα σκασεις γιατι υπαρχουν και ηλεκτρονικα με 20 ευρω που ειναι για κλωτσιες,τις πρωτες 2-3 μερες τραβηξα ζορι αλλα τωρα οκ

LEON13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
166
Την υγεια μας  να εχουμε, για να καπνιζουμε !!!  :rockon: :rockon: :rockon:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.076
Πόντοι
1.686
Οι τρόποι εξάρτησης από το τσιγάρο είναι έξη (6) !

Θα αναφέρω πρώτα τους τρείς που συζητούνται περισσότερο :

1) Εξάρτηση από την ΝΙΚΟΤΙΝΗ .Αποδείχτηκε την τελευταία 20ετία .

2) Εξάρτηση ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ .
Όπως αυτός που τρώει τα νύχια του ,ή δαγκώνει το στυλό κτλ ,ο καπνιστής "πιπιλάει"
το τσιγάρο και εξαρτάται "στοματικά " από αυτό .

3)Εξάρτηση από την ΣΥΝΗΘΕΙΑ των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ .
Όπως αυτός που παίζει με το κομπολόϊ κτλ ο καπνιστής είναι εξαρτημενος από την μηχανικη συνήθεια  να αναβει το τσιγάρο ,να το κραταει και να τινάζει την στάχτη κτλ

Οι υπόλοιποι τρόποι δεν τονίζονται αρκετά

5)Εξάρτηση από την ΑΝΑΠΝΟΗ που γίνεται με τη βοήθεια του τσιγάρου .Πολλοί άνθρωποι       αντιδρούν στο στρες με το να τους "κοβεται " η αναπνοή ( βλ. και το φιλμ "με κομμένη την ανάσα" ) .Είναι γνωστή η φράση ,που λέει κάποιος οταν κάποιος απαλασσεται από ενα πρόβλημα
"ουφ ανάσανα ! Απαλλάχτηκα !" .Το τσιγάρο είναι ένας τρόπος να "ανασάνει " κάποιος που έχει κρατήσει την αναπνοή του λογω στρες .Αυτός ο τρόπος εξάρτησης ειναι πολύ
σημαντικός .Για να ξεπεραστεί ,πρέπει ο καπνιστής να κάνει αναπνευστικές ασκήσεις και σιγά -σιγά να μάθει να μην "κρατάει " πολύ τη αναπνοή του ,όταν εχει στρες .Πληρη ανάλυση υπάρχει στο βιβλίο "Βιοενέργεια" του Ζωρζ Λαπασαντ .

6) Εξάρτηση από το "πνεύμα της παρέας" .Όπως βγαίνουν κάποιοι να πιούν ,βγαίνουν και να καπνίσουν παρέα .

7)Εξάρτηση από την "συντροφιά " του τσιγάρου .Το τσιγάρο ,με τον καπνό που βγάζει όταν είναι αναμμένο ,δίνει την αίσθηση ότι είναι κάτι "ζωντανό " .Η μικρή φλόγα ,και ο καπνός είναι κάτι σαν "σύντροφος " για τον καπνιστή .Υπάρχουν πολλά τραγούδια που αναφέρουν αυτη τη σχέση "συντροφικότητας " τσιγάρου-καπνιστή !

Γι'αυτό είναι τόσο δύσκολο να κόψει κανείς το τσιγάρο !
Είναι πολλαπλές οι εξαρτήσεις από αυτό ,και πρέπει να καλύψει κανείς τα κενά που του αφήνει η διακοπή του !

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
το ηλεκτρονικο δεν ειναι εξαρτηση? :think:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Κωστη, για το ηλεκτρονικό ποια ειναι η γνωμη σου?
Σκεφτομαι να το δοκιμασω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom