Νέα

Τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anemodoura
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 59K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.840
Πόντοι
6.536
για αρχη ειναι αυτα , αν δεν πιασουν τα επιθυμητα αποτελεσματα θα παμε σε πιο σκληρά μέτρα :coffee:
Μαζί σου.

Δεν υπάρχουν πιο ήπιες λύσεις.

Μαν πριν 20+ χρόνια έχω κάτσει για 23 μήνες και 11 μέρες σε καροτσάκι με την προοπτική να μην ξαναπερπατήσω ποτέ επειδή κάποιος κοίταγε το κινητό και πέρασε με κόκκινο και με χτύπησε,εγώ με μηχανή σε περιοχή της Κρήτης...

Τέλος καλό,ολα καλά,αποζημιώθηκα οικονομικά και με το παραπάνω και βελτιώθηκα εν τέλει σαν άνθρωπος....

Έχασα όμως 2 χρόνια από την ζωή μου...
Έκοψα τον επαγγελματικό αθλητισμό...

Έπαιξα μπάσκετ σε ομάδα με αναπηρικό αμαξίδιο(γνώρισα τους πιο δυνατούς ανθρώπους με ψυχή και τσαγανό)αλλά ήμουν και τυχερός που η οικογένεια μου μπόρεσε να υποστηρίξει θεραπείες κτλ στο εξωτερικό,αλλιώς ίσως να ήμουν ακόμη ανάπηρος ή με κινητικά προβλήματα...

Πραγματικά προσπαθήστε να σέβεστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους άλλους.
Δεν σας φταίει κανένας.
Έχουμε από τις χειρότερες οδηγικές συμπεριφορές στον δυτικό κόσμο.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
Μαζί σου.

Μαν πριν 20+ χρόνια έχω κάτσει για 23 μήνες και 11 μέρες σε καροτσάκι με την προοπτική να μην ξαναπερπατήσω ποτέ επειδή κάποιος κοίταγε το κινητό και πέρασε με κόκκινο και με χτύπησε,εγώ με μηχανή σε περιοχή της Κρήτης...

Τέλος καλό,ολα καλά,αποζημιώθηκα οικονομικά και με το παραπάνω και βελτιώθηκα εν τέλει σαν άνθρωπος....

Έπαιξα μπάσκετ σε ομάδα με αναπηρικό αμαξίδιο(γνώρισα τους πιο δυνατούς ανθρώπους με ψυχή και τσαγανό)αλλά ήμουν και τυχερός που η οικογένεια μου μπόρεσε να υποστηρίξει θεραπείες κτλ στο εξωτερικό,αλλιώς ίσως να ήμουν ακόμη ανάπηρος ή με κινητικά προβλήματα...

Δεν σας φταίει κανένας.
:hi::hi::hi::hi:

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Δεν χρειάζονται ακρότητες.

Έλεγχοι από την τροχαία για 1 μήνα και μόλις εντοπιστεί κάποιος να οδηγεί και να μιλάει στο κινητό αφαίρεση διπλώματος για πάντα χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Εκεί να δεις πως θα συμμορφωθεί ο Έλληνας μια και καλή...

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.644
Πόντοι
1.706
Πρίν ανέβασε ενα παλικάρι το Ελληνάρες οδηγοί.
Μάλιστα..........

Ψάξτε το βίντεο με το ΕΚΑΒ, όπου αυτός που τα γύρισε όλα τα βίντεο μια χαρά δουλειά έκανε και ανέβασε και πάρα πολλά βίντεο. Τον έβλεπα ενα φεγγάρι, chrisoklahoma κάτι οδηγός ΕΚΑΒ στην μπουγατσόπολη.
Αλλά ο μαλάκας που σχολιάζει, αν είναι αυτό το πράμα σχολιασμός, θα πρέπει να πάει να παραδώσει από μόνος του δίπλωμα και να μην ξαναπιάσει ποτέ τιμόνι.
Γιατί νομίζει πως αν ανεβάσει το βίντεο και πει ότι μαλακία κατεβάσει ο κώλος του θα προσφέρει κάτι.
Ότι μαλάκες είναι αυτοί που σχολιάζει αλλό τόσο μαλάκας είναι κι αυτός που τους σχολιάζει με τόσα νεύρα.
Διότι το τιμόνι δεν θέλει νεύρα.

OP
OP
Anemodoura

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.914
Πόντοι
9.931
Κατι πρεπει να κανουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ωστε να λυθει το πρόβλημα με την χρηση του κινητου μεσα στο αυτοκινητο. Αλλα για να γινει κατι πρέπει να πιεσουν οι κυβερνήσεις των χωρων και η Ε.Ε.
Πιστεύω οτι ειναι κατι που μπορει να λυθει σχετικά εύκολα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Τι γίνεται ρε πούστη μου! Τι να πω μας ψεκάζουν και έχουν αποβλακωθει όλοι;;
Μιλάμε για τέταρτο περιστατικό μέσα σε τρεις μέρες!
Ρε τύπε, τα πραγματα ειναι απλα.
Τροχαια γινονται καθε μερα. Και θανατοι καθε μερα. Τωρα περιεργως τα τελευταια χρονια, καθε θανατος σε τροχαιο γινεται και ειδηση, και νομιζουμε οτι κατι εχει αλλαξει προς το χειροτερο, ενω αν δεις τα στοιχεια ειναι σαφως μειωμενα τα θανατηφορα τροχαια σε επιπεδο έτους σε συγκριση με το παρελθον.

OP
OP
Anemodoura

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.914
Πόντοι
9.931

Μάστιγα οι παρασύρσεις πεζών​

Την ίδια στιγμή μάστιγα χαρακτηρίζεται από στελέχη της Τροχαίας το φαινόμενο της παράσυρσης πεζών στους δρόμους. Όπως λένε χαρακτηριστικά αρκετοί πεζοί θεωρούν πως μπορούν να διασχίζουν το δρόμο από όποιο σημείο θέλουν πιστεύοντας πως είτε θα τους δει ο οδηγός, είτε θα κόψει ταχύτητα το αυτοκίνητο. Ωστόσο αρκετοί οδηγοί έχουν την προσοχή τους στα κινητά τηλέφωνα τους ή αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα να παρασύρουν πεζούς.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων αναφέρονταν ότι υπήρξαν 106 περιστατικά σε όλη τη χώρα με πεζούς που δεν βάδιζαν σε διαβάσεις, 24 με πολίτες που δεν βάδιζαν στο πεζοδρόμιο, 28 με πεζούς που δεν υπάκουσαν σε σήμα τροχονόμου ή φωτεινού σηματοδότη, 120 με πεζούς που διέσχιζαν απότομα ή απερίσκεπτα το δρόμο ενώ ελάχιστα περιστατικά αφορούσαν πεζούς που τηρούσαν «αναποφάσιστη κατεύθυνση».

Τελικα ο Ελληνας δεν τον παίζει μονο οδηγώντας αλλα και περπατώντας:confused::jerking:

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.247
Πόντοι
10.336
Τελικα ο Ελληνας δεν τον παίζει μονο οδηγώντας αλλα και περπατώντας:confused::jerking:
ρε για το πουτσο ειμαστε ολοι, πεζοι κι οδηγοι.
Το θεμα ειναι οτι αυτος που οδηγαει ενα οχημα 2 τονων εχει μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης, ειδικα οταν φταιει κιολας.
Και ο πεζος μπορει να δημιουργησει προβλημα προφανως, αλλα η αφηρημαδα του θα του κοστισει τη ζωη του. Ο οδηγος αμα πεσει σε καμια busy σταση λεωφορειου θα ξεκληρησει 2 οικογενειες. Η κυρια ευθυνη ειναι στον οδηγο, δεν τρεχεις σα μαλακας εκτος λεωφορων, δινεις προτεραιοτητα στη διαβαση, κρατας αποστασεις, τα φρενα σου/λαστιχα σου να μην εχεις να τα αλλαξεις 10 χρονια, και φυσικα σε εγρηγορση τα αντανακλαστικα σου.

Τα τελευταια χρονια ειδικα, σε συγκεκριμενα δρομακια τα οποια γινονται συνεχεια ατυχηματα, σταματω με το αμαξι σαν να εχω εγω στοπ, σε καποια σημεια στα οποια εχω προτεραιοτητα. Δεν μπορω να εμπιστευτω τον απεναντι μαλακα, δεν μπορω να εμπιστευτω τον μαλακα που δεν ξερει τι σημαινει το φαναρι που αναβοσβηνει πορτοκαλι το βραδυ. Να με τρακαρει το ταγαρι υπο τετοιες χαζες συνθηκες και μετα να μπω φυλακη απτο ξυλο που θα του ριξω; Να πα να γαμηθουν ολοι οι βλαχοι που πιασαν τιμονι στο χερι τους

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
Anemodoura

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.914
Πόντοι
9.931
Τα τελευταια χρονια ειδικα, σε συγκεκριμενα δρομακια τα οποια γινονται συνεχεια ατυχηματα, σταματω με το αμαξι σαν να εχω εγω στοπ, σε καποια σημεια στα οποια εχω προτεραιοτητα. Δεν μπορω να εμπιστευτω τον απεναντι μαλακα, δεν μπορω να εμπιστευτω τον μαλακα που δεν ξερει τι σημαινει το φαναρι που αναβοσβηνει πορτοκαλι το βραδυ. Να με τρακαρει το ταγαρι υπο τετοιες χαζες συνθηκες και μετα να μπω φυλακη απτο ξυλο που θα του ριξω; Να πα να γαμηθουν ολοι οι βλαχοι που πιασαν τιμονι στο χερι τους
Αυτο το εφαρμόζω εδω και 20 χρονια, απο τοτε που ενας μαλακας παραβίασε STOP και έπεσε επάνω στο οικογενειακο μας αυτοκίνητο.
Θυμάμαι μείναμε σχεδόν ενα μηνα χωρις αυτοκίνητο με τον Καραγκιόζη, η δικαιολογία του ηταν οτι δεν ηταν απο την περιοχη και δεν ηξερε/ειδε οτι ειχε STOP!

akakis

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2020
Like
876
Πόντοι
81
Μαζί σου.

Δεν σας φταίει κανένας.
Έχουμε από τις χειρότερες οδηγικές συμπεριφορές στον δυτικό κόσμ

Μαζί σου.

Δεν σας φταίει κανένας.
respect.....

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.405
Πόντοι
3.656
Ρε τύπε, τα πραγματα ειναι απλα.
Τροχαια γινονται καθε μερα. Και θανατοι καθε μερα.
Εντάξει , τύπε, για ανθρώπους δεν πειράζει .

Είναι απλά τα πράγματα.

Σκυλί ή γατί μην πατήσει κανείς με το αμάξι και σαπίσει στη φυλακή.
Καταστραφεί ο ίδιος οικονομικά, λυντσάρουν τα παιδιά του , μείνει στο δρόμο από τα πρόστιμα των 850.000€ .

Κανονικότητα και πρόοδος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Εντάξει , τύπε, για ανθρώπους δεν πειράζει .

Είναι απλά τα πράγματα.

Σκυλί ή γατί μην πατήσει κανείς με το αμάξι και σαπίσει στη φυλακή.
Καταστραφεί ο ίδιος οικονομικά, λυντσάρουν τα παιδιά του , μείνει στο δρόμο από τα πρόστιμα των 850.000€ .

Κανονικότητα και πρόοδος.
Αν το πατησει επιτηδες, ναι, να σαπισει στην φυλακη. Και να καταστραφεί και οικονομικα. Προφανως αν το πατησει κατά λαθος ειναι ατυχημα και δεν ειναι το ιδιο. Ενταξει ειμαστε?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μαζί σου.

Δεν σας φταίει κανένας.
Εισαι εντελώς καλά τωρα? Μπραβο

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.840
Πόντοι
6.536
Δεν χρειάζονται ακρότητες.

Έλεγχοι από την τροχαία για 1 μήνα και μόλις εντοπιστεί κάποιος να οδηγεί και να μιλάει στο κινητό αφαίρεση διπλώματος για πάντα χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Εκεί να δεις πως θα συμμορφωθεί ο Έλληνας μια και καλή...
Νομίζω είναι μια πρακτική και εύκολα εφαρμοστέα λύση.
Το ίδιο και για παραβίαση κόκκινου.

El Duderino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2018
Κριτικές
2
Like
2.690
Πόντοι
456

Μάστιγα οι παρασύρσεις πεζών​

Την ίδια στιγμή μάστιγα χαρακτηρίζεται από στελέχη της Τροχαίας το φαινόμενο της παράσυρσης πεζών στους δρόμους. Όπως λένε χαρακτηριστικά αρκετοί πεζοί θεωρούν πως μπορούν να διασχίζουν το δρόμο από όποιο σημείο θέλουν πιστεύοντας πως είτε θα τους δει ο οδηγός, είτε θα κόψει ταχύτητα το αυτοκίνητο. Ωστόσο αρκετοί οδηγοί έχουν την προσοχή τους στα κινητά τηλέφωνα τους ή αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα να παρασύρουν πεζούς.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων αναφέρονταν ότι υπήρξαν 106 περιστατικά σε όλη τη χώρα με πεζούς που δεν βάδιζαν σε διαβάσεις, 24 με πολίτες που δεν βάδιζαν στο πεζοδρόμιο, 28 με πεζούς που δεν υπάκουσαν σε σήμα τροχονόμου ή φωτεινού σηματοδότη, 120 με πεζούς που διέσχιζαν απότομα ή απερίσκεπτα το δρόμο ενώ ελάχιστα περιστατικά αφορούσαν πεζούς που τηρούσαν «αναποφάσιστη κατεύθυνση».

Οι πεζοί έχουν χαζεψει εντελώς, το βλέπω καθημερινά όπου και αν είμαι ο,τι ώρα κι αν είναι, είναι επικά ΖΩΑΔΙΑ. Δηλαδή πες οκ, αποφασίζεις να περάσεις αυθαίρετα κάθετα τον δρόμο καμιά 50ρια-100ρια μέτρα απ'το φανάρι, οκ, να την κάνεις την μαλακία σου... τουλάχιστον κοίτα ρε αρχιδι αν περνάει αμάξι πρώτα! Εκεί στην κοσμαρα τους αμέριμνοι, στο κινητό ή κοιτάζοντας στα χαμένα, πάντως οπουδήποτε αλλού από κει που θα πρεπε να βλέπουν να τσεκαρουν την διέλευση των οχημάτων. Πάνε με την λογική "έλα μωρέ θα με δουν δεν θα με πατήσουν θα φρενάρουν".

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.461
Πόντοι
12.756
Κατι πρεπει να κανουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ωστε να λυθει το πρόβλημα με την χρηση του κινητου μεσα στο αυτοκινητο. Αλλα για να γινει κατι πρέπει να πιεσουν οι κυβερνήσεις των χωρων και η Ε.Ε.
Πιστεύω οτι ειναι κατι που μπορει να λυθει σχετικά εύκολα.
ειναι πολυ απλο τυπε
καμια σχεση οι εταιρείες αυτοκινητων , οι εταιρείες κινητων φταινε

μπορουν καλλιστα μεσα στο λειτουργικο τους να βαλουμε μονιμο ελεγχο οτι αν απο τον αισθητηρα που εχουν επιτάχυνσης το κινητο κινειται πανω απο 5 χλμ την ωρα να μην μπορει να χρησιμοποιηθει για καμια αλλη χρηση
ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ σε carplay ή android auto για απλη χρήση τηλεφωνου και ΜΟΝΟ

ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ , ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ισως σε αυτα να δουλευει μονο η μουσικη με ακουστικα συνδεμενα ΤΕΛΟΣ

OP
OP
Anemodoura

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.914
Πόντοι
9.931

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
39.064
Πόντοι
10.411

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.405
Πόντοι
3.656
Αν το πατησει επιτηδες, ναι, να σαπισει στην φυλακη. Και να καταστραφεί και οικονομικα. Προφανως αν το πατησει κατά λαθος ειναι ατυχημα και δεν ειναι το ιδιο. Ενταξει ειμαστε?
Όχι . Και δεν σε πιστεύω .

Κοίτα μόνο ... τι κοπρίτες σου κάνουν like !

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
39.064
Πόντοι
10.411
Αυτοι με τα κινητα στην οδηγηση , ειτε μηχανακια , γιατι εχω δει και αυτους να παιζουν με το ενα χερι , ειτε με αυτοκινητα θα πρεπει να γινεται το εξης

Την πρωτη φορα προστιμο 5 χιλιαρικα , αφαιρεση πινακιδων και αδειας κυκλοφορίας για 1 χρόνο
Την δευτερη φορά , κανενα προστιμο , απλα κοψιμο του χεριου που κρατουσε το κινητο , απο τον ωμο , μετα να μην μπορουν να παρουν αναπηρικο επιδομα ΠΟΤΕ , αφαιρεση ιατροφαρμακευτικης καλυψης ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ , λιωσιμο το αυτοκινητο στην πρεσα , και να απαγορευεται να μπουν ξανα σε αυτοκινητο εστω και σαν συνοδηγοί ή επιβάτες.. Μονο με λεωφορεια , ταξι , τραμ , και μετρο η μετακινηση τους , ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Επειδη θα τους λειπει το ενα χερι ολοκληρο στην συνέχεια θα ειναι και ευκολο να τους εντοπισει η αστυνομια να ειναι μεσα σε αυτοκινητο άλλου .. οποτε αν βρεθουν μεσα σε αυτοκινητο θα σταματανε το αυτοκινητο , κατασχεση , και λιωσιμο και αυτο στην πρεσα .

Να δεις μετά πως θα οδηγουν μόνο αυτοι που πρεπει , και οχι μονο θα οδηγουν , θα βελτιωθει και η κινηση και το παρκαρισμα .. θα γεμισουμε αναπηρους θα μου πειτε ; στ αρχιδια μας , δεν θα τους πληρωνουμε , και θα χασουν και τις δουλειες τους οποτε αυτοι που θα ειναι ενταξει θα βρισκουν και ευκολα δουλεια .
Σχετικά πρόσφατα στην Αττική Οδό,προσπέρασα ένα cooper του οποίου ο οδηγός είχε βάλει το κινητό μπροστά στο τιμόνι και έγραφε :confused:

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.687
Πόντοι
8.346
Μιλώντας από την πλευρά του οδηγού , 1 δευτερόλεπτο χρειάζεται για να γίνει το κακό δυστυχώς.. Μια στιγμή να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, να φτερνιστεις που λεει ο λογος κ μπορει ξαφνικά να δεις πεζό μπροστά σου...

Το ειχα ξαναπεί και θα το ξαναπώ, η καραντίνα του μαλακα αφησε πολλά κακά κουσουρια στον Έλληνα.
Άδειοι δρόμοι και εμαθαν οι πεζοί να περνάνε απο όπου θέλουν και χωρίς να κοιτάνε. Ειναι τυχαίο που μετα την καραντίνα έχουμε αυξηση τετοιων ατυχημάτων?!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom