You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Anemodoura
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 59K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
ΑΝΤΖΕΛΟ
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 12 Μαρ 2012
- Like
- 31.629
- Πόντοι
- 5.006
ΓαμημενοςΆντε γαμήσου
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.999
- Πόντοι
- 9.931
Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τους δύο νεαρούς και τη μοτοσικλέτα
Με πράσινο πέρασε η μηχανή των παιδιών - Σήμερα οι κηδείες των δύο φίλων, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο
www.protothema.gr
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Ενταξει.Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τους δύο νεαρούς και τη μοτοσικλέτα
Με πράσινο πέρασε η μηχανή των παιδιών - Σήμερα οι κηδείες των δύο φίλων, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτοwww.protothema.gr
Αλλά ηταν αναγκη να τρεχουν και σαν διαβολεμενοι?
Συνυπαιτιοτητα 70-30.
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.999
- Πόντοι
- 9.931
Η υπερβολική ταχύτητα μειώνει δραματικά την πιθανότητα να αποφύγεις κάποιο εμπόδιο που θα εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σου στο δρομο.Ενταξει.
Αλλά ηταν αναγκη να τρεχουν και σαν διαβολεμενοι?
Συνυπαιτιοτητα 70-30.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Eννοειται.Η υπερβολική ταχύτητα μειώνει δραματικά την πιθανότητα να αποφύγεις κάποιο εμπόδιο που θα εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σου στο δρομο.
Αλλά δεν βλεπεις τι λενε μερικοι εδω μεσα?
Εχω πρασινο, εχω προτεραιοτητα, γιατι να κοψω? Γιατι να μειωσω ταχυτητα?
Οπως εχω ξαναπει, οι νεκροι ειναι γεματοι δικαιωματα.
Και τωρα, θα το δεις, καποιοι θα σχολιασουν αρνητικα αυτο που ειπα για συνυπαιτιοτητα.
Το οτι αν πηγαιναν με το οριο ταχυτητας θα ειχαν αποφυγει τη συγκρουση ή θα ειχαν μειωσει τις συνεπειες της, δεν θα το συνυπολογισουν. Καμία συνθετη σκεψη. Εξαλλου γι αυτο σκοτωνομαστε. Εχω πρασινο, εχω προτεραιοτητα, παω καρφωτος.
Και δεν σκεφτονται το απολυτως λογικο.
Εισαι 20 χρονων, τρεχεις με 150 με μηχανη, εστω με προτεραιοτητα και με πρασινο.
Αν το κανεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, στατιστικά ποσο συντομα θα συναντηθεις με καποιον που θα κανει παραβαση? Μια εβδομαδα? Ενα μηνα? Ενα χρονο?
Πώς θα το αποφυγεις οταν γινει?
Μελλοθανατοι. Που "ζουν τη ζωη στο οριο".
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.999
- Πόντοι
- 9.931
Εγω αυτο το κανω σε STOP, εχω δεν εχω προτεραιότητα κόβω ταχύτητα, σχεδόν σταματάω, την πάτησα μια φορά οταν ενας παραβίασε STOP και έπεσε επάνω μου στα αριστερά μου στην πόρτα του οδηγού, ευτυχώς δεν έπαθα κατι αλ΄λα το αυτοκίνητο έμεινε σχεδόν ενα μηνα συνεργείο, θυμάμαι έδωσα περίπου 6000 ευρω για την επισκευή και ευτυχώς η ασφάλεια μου τα έδωσε πισω μεχρι τελευταίο σεντς.Eννοειται.
Και τωρα, θα το δεις, καποιοι θα σχολιασουν αρνητικα αυτο που ειπα για συνυπαιτιοτητα.
Το οτι αν πηγαιναν με το οριο ταχυτητας θα ειχαν αποφυγει τη συγκρουση ή θα ειχαν μειωσει τις συνεπειες της, δεν θα το συνυπολογισουν. Καμία συνθετη σκεψη. Εξαλλου γι αυτο σκοτωνομαστε. Εχω πρασινο, εχω προτεραιοτητα, παω καρφωτος.
Και δεν σκεφτονται το απολυτως λογικο.
Εισαι 20 χρονων, τρεχεις με 150 με μηχανη, εστω με προτεραιοτητα και με πρασινο.
Αν το κανεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, στατιστικά ποσο συντομα θα συναντηθεις με καποιον που θα κανει παραβαση? Μια εβδομαδα? Ενα μηνα? Ενα χρονο?
Πώς θα το αποφυγεις οταν γινει?
Μελλοθανατοι. Που "ζουν τη ζωη στο οριο".
Michael Scott
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Νοε 2021
- Κριτικές
- 20
- Like
- 27.671
- Πόντοι
- 8.346
Τι έκανε ο άλλος?? Με κόκκινο πέρασε??Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τους δύο νεαρούς και τη μοτοσικλέτα
Με πράσινο πέρασε η μηχανή των παιδιών - Σήμερα οι κηδείες των δύο φίλων, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτοwww.protothema.gr
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.999
- Πόντοι
- 9.931
Δεν φαίνεται αν έστριψε σε σημείο που απαγορεύεται η στροφή η επιτρέπεται αλλά είχε κοκκινο...Τι έκανε ο άλλος?? Με κόκκινο πέρασε??
Michael Scott
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Νοε 2021
- Κριτικές
- 20
- Like
- 27.671
- Πόντοι
- 8.346
Εε τον μαλακα να πούμεΔεν φαίνεται αν έστριψε σε σημείο που απαγορεύεται η στροφή η επιτρέπεται αλλά είχε κοκκινο...
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Eπειδη υπηρξε μια αμφισβητηση α) αν περασε με κοκκινο, β) αν περασε με κιτρινο παλλομενο και γ) αν περασε απο σημειο που γενικως απαγορευεται η στροφη, σου απαντω οτι ξερω το σημειο και περασε κανονικοτατα με ΚΟΚΚΙΝΟ.Τι έκανε ο άλλος?? Με κόκκινο πέρασε??
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.999
- Πόντοι
- 9.931
Μακάρι φυλακή στον καριολη.
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 19.000
- Πόντοι
- 3.656
Το 10% των Οδηγων έχει «αγορασμένο « δίπλωμα .
Μονο 10%;
diamantino
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιουν 2018
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2.693
- Πόντοι
- 456
ακουστε μια ιστορια που ιαως να μου εσωσε τη ζωη .Σε ηληκια 17 ετων ημουν με το θειο μου στο κλειστο βανακι της εταιριαας μεσα σε φουλ κινηση στην Αθηνα.μου ελεγε συνεχως προσοχη ανηψιε κοιτα και εσυ ,μη ειναι κανα μηχανακι κολητα ,και δεν το δω.τοτε καταλαβα και τη θεση την οπτικη γωνια ενος οδηγου αυτοκινητου που κάθε δευτερόλεπτο θα πρεπει να ελεγχει δεξια και αριστερα μηπως κανρι σφηνα κανα μηχανακι .Ετσι καταλαβα πως πρεπει να προσεχω πολυ ,και ειπα εγω εχω το σψμα μου εκτεθειμένο ,δεν με συμφερει καμια σύγκρουση με 1 2 τονους λαμαρινα.Τι να ετην κανω την προτεραιοτητα όταν σκοτωθώ η όταν πχ μέινω παράλυτος σε ενα αμαξιδιο για όλη μου τη ζωή.Αν ρωτησουμς οσους ηταν σε μηχανη και εμειναν αναπηροι και εφταιγε ο άλλος ,αν γυρίζαμε πίσω και μπορουσαν να αποφυγουν το ατυχημα και ας ειχαν προτεραιότητα ,νομίζω όλοι θα έλεγαν ναι.Εδω λοιπόν είναι εμφανέστατο πως κάποιος ετσι γούσταρε και εκανε αναστροφη ,παράνομα πιθανότατα, και ενω ειχαν και πρασινο τα παιδια με τη μηχανή .Και λοιπόν θα γυρίσουν πίσω στη ζωή? Δυστυχώς στην Ελλαδα αν θες να επιβιώσεις ειδικά πάνω στη μηχανή θα οδηγας σαν να έχουν όλοι οι άλλοι π΄ροτεραιότητα ,διαφορετικά είναι θέμα χρόνου το ατύχημα.Πόσες εκατονταδες φορες στην Αθηνα εκαναν μαλακιες και επειδη ναι δεν ντρεπομαι να το πω, οδηγουσα σαν τη κότα , πολύ προσεκτικα γλίτωσα .Η ζωή μας αξίζει περισότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτη τη ζωή ,οταν και αν καποια μερα αρχίζουμε να τι βλέπουμε ετσι τότε ναι θα μειωθούν παρα πολύ τα ατυχήματα
Ακόμη μια φορά που με δόλο παραποιείς την αντίθετη άποψη.
Εφόσον γνωρίζω σωστά τον ΚΟΚ και ξέρω πότε έχω προτεραιότητα, έτσι γνωρίζω πολύ καλά και τις υποχρεώσεις μου. Δηλαδή ότι και τα όρια ταχύτητας/χρήση ζώνης / κράνους είναι για την ασφάλεια τη δίκη μου και των άλλων. Εαν ο συγκεκριμένος σεβόταν ταυτόχρονα την υποχρέωση των 50χλμ την ώρα, ακόμη και να μην απέφευγε εντελώς το ατύχημα( αν και θα είχε μεγαλύτερο χρόνο αναγνώρισης, καλύτερη επίγνωση της κατάστασης και διαθέσιμο χρόνο αντίδρασης), οι πιθανότητες να επιβιώσει θα ήταν με το μέρος του.
Όταν ακούω οδηγούς να λένε : όταν έχω πράσινο κόβω ταχύτητα και κοιτάζω δυο φορές, καταλαβαίνω ότι προβάλλουν τον εαυτό τους (μη σεβασμό Ορίων ταχύτητας και υπέρβαση πορτοκαλί - κόκκινου) στον κίνδυνο που ενδεχομένως να προκαλέσει ο οδηγός τον οποίο φοβούνται.
Πολύ σωστά. Κομμάτι της ορθής οδήγησης είναι να ξέρω και πότε πρέπει να κόψω και πότε να αποφεύγω την άσκοπη μείωση ταχύτητας και το αχρείαστο φρενάρισμα, που δημιουργεί σε συνθήκες υψηλής κυκλοφορίας μποτιλιάρισμα. Εξάλλου, όταν τηρούνται τα όρια ταχύτητας εντός πόλης υπάρχει χρόνος αντίδρασης συνήθως, οπότε και αν κάποιος παραβιάσει τον ΚΟΚ μπορείς να λειτουργήσεις αναλόγως. Δυστυχώς στη ζούγκλα των ελληνικών δρόμων η σωστή οδήγηση περιλαμβάνει και το κατά τα άλλα αχρείαστο φρενάρισμα αφού δεν τηρούνται βασικές διατάξεις του ΚΟΚ.Ακόμη μια φορά που με δόλο παραποιείς την αντίθετη άποψη.
Εφόσον γνωρίζω σωστά τον ΚΟΚ και ξέρω πότε έχω προτεραιότητα, έτσι γνωρίζω πολύ καλά και τις υποχρεώσεις μου. Δηλαδή ότι και τα όρια ταχύτητας/χρήση ζώνης / κράνους είναι για την ασφάλεια τη δίκη μου και των άλλων. Εαν ο συγκεκριμένος σεβόταν ταυτόχρονα την υποχρέωση των 50χλμ την ώρα, ακόμη και να μην απέφευγε εντελώς το ατύχημα( αν και θα είχε μεγαλύτερο χρόνο αναγνώρισης, καλύτερη επίγνωση της κατάστασης και διαθέσιμο χρόνο αντίδρασης), οι πιθανότητες να επιβιώσει θα ήταν με το μέρος του.
Όταν ακούω οδηγούς να λένε : όταν έχω πράσινο κόβω ταχύτητα και κοιτάζω δυο φορές, καταλαβαίνω ότι προβάλλουν τον εαυτό τους (μη σεβασμό Ορίων ταχύτητας και υπέρβαση πορτοκαλί - κόκκινου) στον κίνδυνο που ενδεχομένως να προκαλέσει ο οδηγός τον οποίο φοβούνται.
Το τιμονι με οποιοδηποτε τροπο και να αποκτησεις το διπλωμα θελει σεβασμοΤο 10% των Οδηγων έχει «αγορασμένο « δίπλωμα .Κι άλλο ένα 10% πήραν δίπλωμα με 100 μαθήματα αλλά και πάλι λίγα είναι. Βασική αρχή: το τιμόνι Δεν είναι για όλους.
Εαν ετρεχε 150 η μηχανη τοτε διανηει 40 μετρα το δευτερολεπτο.
Ο μαλακας που περασε με κοκκινο δεν ειδε ποτε οτι ερχοταν.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Tι λες χριστιανε μου? Καταλαβες τι εγραψα? Τι απαντας?Ακόμη μια φορά που με δόλο παραποιείς την αντίθετη άποψη.
Τι εμπαθεια ειναι αυτη που εχεις με μενα? Τωρα αν πω οτι δεν καταλαβες τι διαβασες, θα εχω αδικο? Ποια αποψη παραποιώ και με δολο κιολας? Εισαι αρρωστος?
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Πολύ σωστα.ακουστε μια ιστορια που ιαως να μου εσωσε τη ζωη .Σε ηληκια 17 ετων ημουν με το θειο μου στο κλειστο βανακι της εταιριαας μεσα σε φουλ κινηση στην Αθηνα.μου ελεγε συνεχως προσοχη ανηψιε κοιτα και εσυ ,μη ειναι κανα μηχανακι κολητα ,και δεν το δω.τοτε καταλαβα και τη θεση την οπτικη γωνια ενος οδηγου αυτοκινητου που κάθε δευτερόλεπτο θα πρεπει να ελεγχει δεξια και αριστερα μηπως κανρι σφηνα κανα μηχανακι .Ετσι καταλαβα πως πρεπει να προσεχω πολυ ,και ειπα εγω εχω το σψμα μου εκτεθειμένο ,δεν με συμφερει καμια σύγκρουση με 1 2 τονους λαμαρινα.Τι να ετην κανω την προτεραιοτητα όταν σκοτωθώ η όταν πχ μέινω παράλυτος σε ενα αμαξιδιο για όλη μου τη ζωή.Αν ρωτησουμς οσους ηταν σε μηχανη και εμειναν αναπηροι και εφταιγε ο άλλος ,αν γυρίζαμε πίσω και μπορουσαν να αποφυγουν το ατυχημα και ας ειχαν προτεραιότητα ,νομίζω όλοι θα έλεγαν ναι.Εδω λοιπόν είναι εμφανέστατο πως κάποιος ετσι γούσταρε και εκανε αναστροφη ,παράνομα πιθανότατα, και ενω ειχαν και πρασινο τα παιδια με τη μηχανή .Και λοιπόν θα γυρίσουν πίσω στη ζωή? Δυστυχώς στην Ελλαδα αν θες να επιβιώσεις ειδικά πάνω στη μηχανή θα οδηγας σαν να έχουν όλοι οι άλλοι π΄ροτεραιότητα ,διαφορετικά είναι θέμα χρόνου το ατύχημα.Πόσες εκατονταδες φορες στην Αθηνα εκαναν μαλακιες και επειδη ναι δεν ντρεπομαι να το πω, οδηγουσα σαν τη κότα , πολύ προσεκτικα γλίτωσα .Η ζωή μας αξίζει περισότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτη τη ζωή ,οταν και αν καποια μερα αρχίζουμε να τι βλέπουμε ετσι τότε ναι θα μειωθούν παρα πολύ τα ατυχήματα
Αυτο λεμε σε ολους τους τονους. Τα παιδια που σκοτωθηκαν στην Πατρα, ηταν μελλοθανατοι. Ετσι που ετρεχαν, ηταν ζητημα χρονου να συναντησουν καποιον που θα παραβιαζε ενα στοπ ή ενα κοκκινο και να ηταν αδυνατο να αντιδρασουν. Και χωρις κρανος κιολας.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 438
- Εμφανίσεις
- 11K