Νέα

Τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anemodoura
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 65K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 33 άτομα (9 μέλη και 24 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
Ξεκιναμε με το κινητο ..
Οπως Γερμανία , ετσι και δεν εχεις το κινητο σε ειδικη θηκη ή εστω το εχεις στα χερια η στα μπουτια σου πεταμενο , ΠΡΟΣΤΙΜΟ , χωρις μα και μου και μαλακιες Ελληνικες

Απλα εδω στην Ελλαδα πρεπει οποιον βλεπουν να ακουμπαει κινητο με το χερι ενω οδηγει 1000 ευρω ακατεβατα , χωρις εκπτωσεις και μαλακίες , επισης αφαιρεση διπλωματος και πινακιδες για 6 μηνες.
Δευτερη παραβαση για κινητο , αφαιρεση διπλωματος για πάντα , χωρις να μπορεις να ξαναδωσεις για να το παρεις και 10.000 προστιμο ακατεβατο , να παει στο ΑΦΜ και να πληρωνεται, να απαγορευεται να εχεις αδεια
αυτοκινητου, μηχανης , φορτηγου και οτι αλλο ειναι με ροδες ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Μονο απο αυτο θα γλυτωσουμε απο πολλα μικροατυχηματα ... και οχι μονο απο αυτα .. αλλα και απο τους ηλιθιους

Για 6 μηνες αν βγουν εξω να ψαχνουν και τηρηθει τον 7ο μηνα οι πολεις θα ειναι παραδεισος απο θεμα κινησης ..

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.666
Πόντοι
456
Διαφωνω.
Δεν ειναι δουλεια του σχολειου αυτα.
Το οικογενειακο περιβαλλον ειναι αυτο που διαμορφωνει το παιδι. Κανενας αλλος.
Το μονο που μπορει να κάνει το σχολειο, ειναι να μην αφησει τον παραβατικό ή ποζερά μαθητή να γινει παραδειγμα για τους υπολοιπους. Να λειτουργησει μονο αποτρεπτικά και οχι διαμορφωτικά δηλαδη.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κάκιστο ειναι να αγαπας την ταχυτητα. Η ταχύτητα μεθά και δεν ελεγχεις τιποτα.
Αν ετρεχες και εισαι ζωντανος, ειναι εντελως τυχαιο.
Είμαι παιδί της δεκαετίας '80 ως έφηβος. Οι γονείς μου σκληρά εργαζόμενοι. Ελάχιστα ασχολήθηκαν σε κάποια θέματα και σίγουρα δε μπορούσαν να μας ελέγξουν.
Βλέπω και τους σημερινούς εφήβους που ουσιαστικά είναι δικό μας δημιούργημα. Οι γονείς σήμερα είναι συνέχεια από πίσω, να ελέγχουν, να υπάρχει πάντα μία μάνα από πίσω, να πάνε σε δραστηριότητες για να καλλιεργήσουν σώμα και ψυχή, να...να...να...
Και όμως οι σημερινοί έφηβοι είναι χειρότεροι. Ξέρεις γιατί; Γιατί η πλειοψηφία είναι μάγκες. Κυριαρχεί η μαγκιά, η αλητεία, να κάνουν μαύρο, να παίζουν ξύλο, να τραβάνε με το κινητό γυμνά κορίτσια στο σχολείο, να μπαίνουν σε συμμορίες.
Στα δικά μου χρόνια, ζήτημα αν υπήρχαν 5-6 "αλήτες" σε ένα λύκειο 300 ατόμων. Συνήθως σε φασαρίες σε γήπεδα και ίσως λίγο μαύρο.
Τώρα υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον και ατμόσφαιρα που τα ευνοεί όλα αυτά. Αυτός είναι ο λόγος που ο γονιός δε μπορεί να επηρεάσει θετικά.

j 1973

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2010
Like
301
Πόντοι
21
Τα ξύδια και η οδήγηση είναι πράγματα ασύμβατα, πριν από χρόνια οι 4τροχοι έκαναν δοκιμή οι συντάκτες ανάμεσα τους και ο Στρατής χατσιπαναγιωτου να πιουν και να οδηγήσουν τα αποτελέσματα, ακόμα και πολύ έμπειροι οδηγοί η αγώνων θα είχαν προκαλέσει ατύχημα εάν όχι χειρότερα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Είμαι παιδί της δεκαετίας '80 ως έφηβος. Οι γονείς μου σκληρά εργαζόμενοι. Ελάχιστα ασχολήθηκαν σε κάποια θέματα και σίγουρα δε μπορούσαν να μας ελέγξουν.
Βλέπω και τους σημερινούς εφήβους που ουσιαστικά είναι δικό μας δημιούργημα. Οι γονείς σήμερα είναι συνέχεια από πίσω, να ελέγχουν, να υπάρχει πάντα μία μάνα από πίσω, να πάνε σε δραστηριότητες για να καλλιεργήσουν σώμα και ψυχή, να...να...να...
Και όμως οι σημερινοί έφηβοι είναι χειρότεροι. Ξέρεις γιατί; Γιατί η πλειοψηφία είναι μάγκες. Κυριαρχεί η μαγκιά, η αλητεία, να κάνουν μαύρο, να παίζουν ξύλο, να τραβάνε με το κινητό γυμνά κορίτσια στο σχολείο, να μπαίνουν σε συμμορίες.
Στα δικά μου χρόνια, ζήτημα αν υπήρχαν 5-6 "αλήτες" σε ένα λύκειο 300 ατόμων. Συνήθως σε φασαρίες σε γήπεδα και ίσως λίγο μαύρο.
Τώρα υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον και ατμόσφαιρα που τα ευνοεί όλα αυτά. Αυτός είναι ο λόγος που ο γονιός δε μπορεί να επηρεάσει θετικά.
Δεν θεωρω οτι ειναι ετσι η πλειοψηφια σημερα. Απλως τα περιστατικα ειναι πιο εντονα και μαθαινονται πιο ευκολα.
Και οι νταήδες πλέον εχουν πιο "εξελιγμενες" μεθοδους.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.965
Πόντοι
5.506
Όλα "διδάσκονται" στο σπίτι από την οικογένεια και τις καθημερινές συνήθειες. Νομος. Τα παιδιά απλά μιμούνται ότι βλέπουν. Όλα τα αλλαειναι δευτερεύοντα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756

Γιατι τωρα αν δωσεις ενα σκαμπιλι στο παιδι σου θα σε βγαλουν στα κανάλια και δεν θα μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου , συν οτι θα σε στειλουν και εσενα και το παιδι στον ψυχολόγο ..

Παλαιοτερα δεν ειχε μαγκες γιατι οι περισσοτεροι τρωγαν τοσο ξυλο σπιτι τους που τους ειχε κοπει η μαγκια απο εκει ..

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.666
Πόντοι
456
Γιατι τωρα αν δωσεις ενα σκαμπιλι στο παιδι σου θα σε βγαλουν στα κανάλια και δεν θα μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου , συν οτι θα σε στειλουν και εσενα και το παιδι στον ψυχολόγο ..

Παλαιοτερα δεν ειχε μαγκες γιατι οι περισσοτεροι τρωγαν τοσο ξυλο σπιτι τους που τους ειχε κοπει η μαγκια απο εκει ..
Προσωπικά, δεν έφαγα ποτέ ξύλο. Ούτε και τα αδέρφια μου. Γιατί παίρναμε από λόγια, ακούγαμε.
Ήξερα όμως άτομα που έτρωγαν ξύλο, είναι σωστό αυτό που λες.
Δε νομίζω όμως να ήταν σημαντικός παράγοντας αυτός.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
Προσωπικά, δεν έφαγα ποτέ ξύλο. Ούτε και τα αδέρφια μου. Γιατί παίρναμε από λόγια, ακούγαμε.
Ήξερα όμως άτομα που έτρωγαν ξύλο, είναι σωστό αυτό που λες.
Δε νομίζω όμως να ήταν σημαντικός παράγοντας αυτός.
Το οτι περνατε απο λόγια ηταν η εξαίρεση .. ή ξερατε οτι δεν μπορειτε να πατε κοντρα στους γονεις , για χ ψ λογους ..
Οταν οι γονείς δεν εχουν καμία παιδεία στο μεγάλωμα των παιδιων γιατι και οι γονεις τους τους μεγάλωσαν στην τυχη , οπως ηξερε ο καθένας , μην περιμένει κανεις βελτιωση σε αυτο το μπουρδελο εδω.

Ειδικα ηλιθιοι που γεννοβολάνε παιδιά χωρις να ξερουν τα στοιχειώδη για να ειναι γονεις και να μην εχουν και καμία διάθεση να μαθουν ειναι η καταστροφη.
Ολοι νομιζουν οτι με το να τα ταιζεις και να μπορεις να πληρωνεις τις υποχρεωσεις που εχουν εισαι ενταξει σαν γονιός ..

Το εχω ξαναπει, δεν ειναι ολοι για γονεις , και πριν γινουν γονείς θα έπρεπε να περνανε εξετάσεις ..
Εδω σκυλο δινουν τα εκτροφεία και κοιτανε να δουν αν ειναι οκ και ικανοι αυτοι που θα το παρουν .. αλλα το κρατος στ αρχιδια του να κανει παιδιά και ο πιο βλαμμένος της χωρας

Εγγρ.
4 Δεκ 2023
Like
76
Πόντοι
0
Μόλις γύρναγα τωρα και ακριβώς έξω από την Βουλή έγινε κομματάκια ένα μηχανάκι με φουλ κίνηση , ευτυχώς δεν φάνηκε να ειχαμε νεκρό αλλά η μηχανή έγινε μπουρδελο

• Ουάου
Αντιδράσεις: j 1973

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.666
Πόντοι
456
Το οτι περνατε απο λόγια ηταν η εξαίρεση .. ή ξερατε οτι δεν μπορειτε να πατε κοντρα στους γονεις , για χ ψ λογους ..
Οταν οι γονείς δεν εχουν καμία παιδεία στο μεγάλωμα των παιδιων γιατι και οι γονεις τους τους μεγάλωσαν στην τυχη , οπως ηξερε ο καθένας , μην περιμένει κανεις βελτιωση σε αυτο το μπουρδελο εδω.

Ειδικα ηλιθιοι που γεννοβολάνε παιδιά χωρις να ξερουν τα στοιχειώδη για να ειναι γονεις και να μην εχουν και καμία διάθεση να μαθουν ειναι η καταστροφη.
Ολοι νομιζουν οτι με το να τα ταιζεις και να μπορεις να πληρωνεις τις υποχρεωσεις που εχουν εισαι ενταξει σαν γονιός ..

Το εχω ξαναπει, δεν ειναι ολοι για γονεις , και πριν γινουν γονείς θα έπρεπε να περνανε εξετάσεις ..
Εδω σκυλο δινουν τα εκτροφεία και κοιτανε να δουν αν ειναι οκ και ικανοι αυτοι που θα το παρουν .. αλλα το κρατος στ αρχιδια του να κανει παιδιά και ο πιο βλαμμένος της χωρας
Κοίταξε, η λογική λέει ότι αν μεγαλώσεις σωστά ως παιδί, με αρχές και αξίες, τότε θα γίνεις σωστός και ως γονέας.
Γιατί οι σημερινοί γονείς που μεγάλωσαν στα χρόνια μου, έγιναν τόσο χάλια γονείς; Αφού μεγάλωσαν με αρχές;
Θα σου παραθέσω ένα παράδειγμα, από κοινωνικό πείραμα στην Ολλανδία.
Είχε φτιαχτεί ένα πάρκο καινούργιο, με κούνιες, τσουλήθρες κλπ σε μία υποβαθμισμένη περιοχή. Λογικό ήταν, μαζεύτηκαν τα "φυντάνια". Έγραψαν σε τοίχους, ξήλωναν κούνιες, έσπαγαν παγκάκια.
Την άλλη μέρα πήγαινε συνεργείο του δήμου και τα έφτιαχνε. Το βράδυ ξανά τα ίδια, σπασίματα κλπ.
Το πρωί πάλι ο δήμος εκεί. Να μην τα πολυλογώ, κάποια στιγμή τα φυντάνια εξαφανίστηκαν και πήγαν αλλού...
Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για τα φυντάνια.
Όσο αφήνεις ως κράτος, ένα περιβάλλον-μπουρδέλο, χωρίς καθοδήγηση και έλεγχο, τα φυντάνια θα πολλαπλασιάζονται.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.299
Πόντοι
2.356
Τίποτα.
Αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν παντα.
Ε, βέβαια.

Όταν στο σχολείο είχαμε Θρησκευτικά και διάφορες άλλες πίπες στη δέσμη, αντί για οδήγηση, σεξ, υγεία, διατροφή κλπ, τότε αυτά θα συμβαίνουν πάντα όπως λες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.272
Πόντοι
3.656
Τα παιδιά από τα 15 μέχρι τα 20 μπορεί και παραπάνω θα κάνουν μαλακίες....κανένας γονιός δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό εκτός αν είναι τυχερός και του τύχει καλό και ήρεμο παιδί. Το να το δείρει δεν κερδίζει τίποτα...θα μεγαλώσει το παιδί νομίζοντας ότι με το ξύλο επιβάλλεσαι και θα γίνει ο πρώτος που θα κάνει μπούλινγκ στους πιο ήρεμους.

Για τα αυτοκινητιστικά δεν έχει σχέση αν είναι παιδιά ή όχι...η πραγματικότητα είναι ότι οι Έλληνες ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ.....τίποτα μηδέν...όρκς με τιμόνια είναι....και το βλέπεις παντού από τις γριές με τα suv μέχρι και επαγγελματίες ταξιτζίδες και ακόμα και νταλικέριδες....όλοι γράφουν τους άλλους στον πούτσο τους αρκεί να πάνε στη δουλειά τους. Όταν ο άλλος για να πάρει δίπλωμα στα 18 πρέπει απλά να πληρώσει τον εξεταστή και τον δάσκαλο....φυσικά θα πάρει μετά το ίμπιζα και το σαξό και θα νομίζει ότι είναι ο βιν ντίζελ.

Γιαυτό όταν βλέπετε διπλοπαρκαρισμένα να περνάτε με φόρα και να ξυρίζετε καθρέφτες.....είναι καλό για την ψυχική υγεία :coffee:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
Κοίταξε, η λογική λέει ότι αν μεγαλώσεις σωστά ως παιδί, με αρχές και αξίες, τότε θα γίνεις σωστός και ως γονέας.
Γιατί οι σημερινοί γονείς που μεγάλωσαν στα χρόνια μου, έγιναν τόσο χάλια γονείς; Αφού μεγάλωσαν με αρχές;
Θα σου παραθέσω ένα παράδειγμα, από κοινωνικό πείραμα στην Ολλανδία.
Είχε φτιαχτεί ένα πάρκο καινούργιο, με κούνιες, τσουλήθρες κλπ σε μία υποβαθμισμένη περιοχή. Λογικό ήταν, μαζεύτηκαν τα "φυντάνια". Έγραψαν σε τοίχους, ξήλωναν κούνιες, έσπαγαν παγκάκια.
Την άλλη μέρα πήγαινε συνεργείο του δήμου και τα έφτιαχνε. Το βράδυ ξανά τα ίδια, σπασίματα κλπ.
Το πρωί πάλι ο δήμος εκεί. Να μην τα πολυλογώ, κάποια στιγμή τα φυντάνια εξαφανίστηκαν και πήγαν αλλού...
Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για τα φυντάνια.
Όσο αφήνεις ως κράτος, ένα περιβάλλον-μπουρδέλο, χωρίς καθοδήγηση και έλεγχο, τα φυντάνια θα πολλαπλασιάζονται.

Περιμένεις απο το κρατος να σου φτιαξει τα φυντανια ;;; λαθος μεγάλο , το αυριανο κρατος ειναι αυτα τα φυντανια.
Ποιος γονεας τους ειπε οτι ειναι σωστο να σπανε κουνιες και να γραφουν στους τοιχους ;;
Αυτα τα φυντανια και προφανως ειχαν κανει παλαίοτερα κατι μικρότερο και δεν τους ειπε κανεις οτι ειναι λάθος .. και οχι μονο στα παιδιά αλλα να το πουν και στους γονεις τους., και συνεχισαν να μεγαλωνουν τις μαλακιες τους.

Το κρατος ειναι τα φυντάνια που εκτρεφει ο καθένας σπιτι του..

Εχω απειρα παραδειγματα που οι γονεις εκοψαν μαχαίρι τετοιες μαλακίες συμπεριφορες απο τα παιδια τους, και δεν το ξαναεκαναν ποτε , χωρις καμία βοηθεια του κρατους..

Οταν το παιδι σε βλεπει να περνας με κοκκινο , να παρκαρεις οπου γουστάρεις , να γαμωσταυρίζεις οποιον βρισκεις στον δρόμο , να πετάς σκουπιδια απο το παραθυρο
τι περιμένεις απο αυτο το παιδι ;; να στο φτιαξει το κρατος ;;; οταν εσυ εισαι Νο1 παραδειγμα μαλάκας για το παιδί σου ;;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
Τα παιδιά από τα 15 μέχρι τα 20 μπορεί και παραπάνω θα κάνουν μαλακίες....κανένας γονιός δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό εκτός αν είναι τυχερός και του τύχει καλό και ήρεμο παιδί. Το να το δείρει δεν κερδίζει τίποτα...θα μεγαλώσει το παιδί νομίζοντας ότι με το ξύλο επιβάλλεσαι και θα γίνει ο πρώτος που θα κάνει μπούλινγκ στους πιο ήρεμους.

Τα παιδιά θα δοκιμασουν μαλακίες όντως , αλλα αν εχεις εξηγησει απο πριν τι ειναι μαλακία και τι οχι , και αν ξερουν οτι μπορει να πεσει τιμωρία θα το ξανασκεφτουν , δεν ειναι ηλιθια..
Οταν γινονται μαλακίες γινονται στο πλαίσιο παρέας , οταν ειναι ολα μαζι και καποιο μαλακισμένο κάνει κατι για να ξεχωρίσει απο τα αλλα βλαμενα φιλους του και οι αλλοι ακολουθουν , εστω και τα καλά παιδια.
Γιατι ακριβως οι πρωτοι που κανουν τις μαλακιες ειναι απο κατι νταηδες μπαμπαδες που τους εχουν ολους γραμμενους στ αρχιδια τους.
Τωρα με το ξυλο δεν στεκει αυτο που λες , αλλιως το 70% των γονιων θα ειχε σκοτωσει τους αλλους επειδη θα την ειχαν δει νταηδες ..
Δεν λεμε να αρχισεις να πλακωνεις χωρις λογο για το καθε τι , πρεπει να ξερει ο μικρος γιατι εφαγε ξυλο , γιατι δεν του πηρε αυτο που ηθελε, γιατι δεν θα βγει εξω , να ειναι ξεκάθαρος ο γονιος .. δεν λεμε να τα πλακωνει επειδη ξεχασαν αναμενο το φως στο μπανιο

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.666
Πόντοι
456
Οταν το παιδι σε βλεπει να περνας με κοκκινο , να παρκαρεις οπου γουστάρεις , να γαμωσταυρίζεις οποιον βρισκεις στον δρόμο , να πετάς σκουπιδια απο το παραθυρο
τι περιμένεις απο αυτο το παιδι ;; να στο φτιαξει το κρατος ;;; οταν εσυ εισαι Νο1 παραδειγμα μαλάκας για το παιδί σου ;;
Ας υποθέσουμε ότι τα παιδιά μας αντιγράφουν.
Με είδε ποτέ το παιδί μου να πλακώνομαι με άλλους; Με είδε να βιάζω κάποια; Να είμαι μέλος συμμορίας; Να κάνω μαύρο; Να πίνω ποτά μέχρι λιποθυμίας;
Γιατί τα κάνουν οι σημερινοί νέοι; Γιατί βιάζουν συμμαθήτριες ή συμμαθητές και τραβάνε με κινητό; Γιατί μπαίνουν σε συμμορίες και ληστεύουν άλλους ανήλικους και παίρνουν κινητά, λεφτά ακόμα και ρούχα; Γιατί ρίχνουν Χριστοπαναγίες σε καθηγητές και τους απειλούν;
Μη μου πει κανένας ότι στη δεκαετία του '80 γίνονταν αυτά. Και αν γινόταν κάτι τέτοιο, ήταν 1 στα 200 σχολεία.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.272
Πόντοι
3.656
Τα παιδιά θα δοκιμασουν μαλακίες όντως , αλλα αν εχεις εξηγησει απο πριν τι ειναι μαλακία και τι οχι , και αν ξερουν οτι μπορει να πεσει τιμωρία θα το ξανασκεφτουν , δεν ειναι ηλιθια..
Οταν γινονται μαλακίες γινονται στο πλαίσιο παρέας , οταν ειναι ολα μαζι και καποιο μαλακισμένο κάνει κατι για να ξεχωρίσει απο τα αλλα βλαμενα φιλους του και οι αλλοι ακολουθουν , εστω και τα καλά παιδια.
Γιατι ακριβως οι πρωτοι που κανουν τις μαλακιες ειναι απο κατι νταηδες μπαμπαδες που τους εχουν ολους γραμμενους στ αρχιδια τους.
Τωρα με το ξυλο δεν στεκει αυτο που λες , αλλιως το 70% των γονιων θα ειχε σκοτωσει τους αλλους επειδη θα την ειχαν δει νταηδες ..
Δεν λεμε να αρχισεις να πλακωνεις χωρις λογο για το καθε τι , πρεπει να ξερει ο μικρος γιατι εφαγε ξυλο , γιατι δεν του πηρε αυτο που ηθελε, γιατι δεν θα βγει εξω , να ειναι ξεκάθαρος ο γονιος .. δεν λεμε να τα πλακωνει επειδη ξεχασαν αναμενο το φως στο μπανιο
Για αρχή τώρα με τις νέες τιμές του ρεύματος καλύτερα να το δείρει για το αναμμένο φως και το θερμοσίφωνο :confused:

Τα παιδιά....και δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου...από τα 15 μέχρι τα 20...δηλαδή μέχρι να τελειώσουν τη σχολή και μπουν σε άλλη φάση στη ζωή τους.....είναι μέσα στη μαλακία. Ειδικά στα χρόνια του σχολείου...όλοι θέλουν κάπου να ενταχθούν....και δοκιμάζουν μαλακίες...είτε ντραγκς, είτε ποτά, είτε οτιδήποτε....με διακυμάνσεις κάποια παιδιά ξέρουν που να σταματήσουν και κάποια όχι.

Όταν ήμουν και εγώ σε αυτές τις ηλικίες άκουγα γονείς από άλλα παιδιά να λένε ''εγώ ξέρω τι κάνουν τα παιδιά μου ανά πάσα στιγμή'' γιατί μπέρδευαν τους καλούς βαθμούς (για παράδειγμα) με το ότι τον ελέγχουν. και γέλαγα γιατί αν είχαν ιδέα τι μαλακιστίρι ήταν το παιδί τους και τι μαλακίες έκανε...θα είχαν κρεμαστεί από την ταράτσα τους.

Δεν είναι μόνο οι νταήδες μπαμπάδες...οι γονείς δεν ξέρουν...ή δεν έχουν χρόνο ή δεν ενδιαφέρονται και τόσο...και τα παιδιά μπορεί να βγουν σε κάθε συνδυασμό μαλακίας....δεν είναι μόνο οι νταήδες. Αυτό που είπα για το ξύλο είναι ότι όταν μαθαίνεις το παιδί σου (ακόμα και στο σοβαρό) ότι το ξύλο είναι η λύση τότε και αυτό όταν μεγαλώσει θα θεωρεί ότι το ξύλο είναι η λύση.

Αλλά είναι και αυτό που είπες...πως να βγάλει καλύτερους ανθρώπους μια κοινωνία που η ίδια είναι σάπια και ο πατέρας μαθαίνει το παιδί του να είναι γαύρος αντί για φυσιολογικός άνθρωπος και η μάνα μαθαίνει την κόρη της να κοιτάει τα γεμάτα πορτοφόλια? Δηλαδή πως να βγουν σωστά παιδιά από μπουτζόγυφτους?????

Και αυτά είναι τα πιο λάιτ...να μην πάμε στα πιο βαθειά που πολλοί γονείς κάνουν project τις δικές τους ψυχοπάθειες στα παιδιά και τους καταστρέφουν την προσωπικότητα....

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
Με είδε ποτέ το παιδί μου να πλακώνομαι με άλλους; Με είδε να βιάζω κάποια; Να είμαι μέλος συμμορίας; Να κάνω μαύρο; Να πίνω ποτά μέχρι λιποθυμίας;
Γιατί τα κάνουν οι σημερινοί νέοι; Γιατί βιάζουν συμμαθήτριες ή συμμαθητές και τραβάνε με κινητό; Γιατί μπαίνουν σε συμμορίες και ληστεύουν άλλους ανήλικους και παίρνουν κινητά, λεφτά ακόμα και ρούχα; Γιατί ρίχνουν Χριστοπαναγίες σε καθηγητές και τους απειλούν;
Μη μου πει κανένας ότι στη δεκαετία του '80 γίνονταν αυτά. Και αν γινόταν κάτι τέτοιο, ήταν 1 στα 200 σχολεία.

Ολα αυτα τα ειδε το παιδι σου απο άλλα παιδιά που οι γονεις τους ηταν στ αρχιδια τους ..
Τα ειδε απο τηλεοράσεις και τα εμαθε και απο παρεες , οτι οποιος βαραει τους άλλους και κερδίζει ειναι ο πιο μαγκας και εχει τον σεβασμο των άλλων ,
ειδε οτι αυτοι που πινουν μαυρο θεωρουνται πιο μαγκες απο τους αλλους επειδη κανουν κατι παρανομο και δεν φοβουνται κτλ κτλ κτλ
Για βιασμους κτλ δεν θα επεκταθω γιατι εκει μπαίνουν και αλλα ψυχολογικα αίτια , δεν μπορουμε να συγκρινουμε βιασμο με τσιγαρο χασισι..
Χριστοπαγιες ριχνουν γιατι ξερουν οτι δεν θα τους κανουν τιποτα , ετσι που εχει γινει η ιστορία με τα παιδιά και τις τιμωρίες. Και επισης η Χριστοπαναγία εχει γινει πιά σαν να λεμε μαλάκας ..
Εδω δειχνει η τηλεοραση ταιμ ουτ στο μπασκετ και ο προπονητης ριχνει Χριστοπαναγιες , νομιζεις τα παιδιά αυτα δεν τα βλεπουν ;
Για τις φωτο και τα σεξουαλικα μην πας μακριά , θα σου δωσω ενα ακραιο παράδειγμα , σκεψουν ποσες φορες εχει δει ενα παιδι σε οικογενειακα τραπεζια ή τραπεζια με φιλους και γονεις να κοιτανε τα βυζια
καποιας απο την παρέα σαν σαλιαριδες , σκεψου ποσες συζητησεις μαγκο-αντρικιες εχει ακουσει απο τον πατερα του με τους φιλους του για τα βυζια και το κωλο καποιας
Σκεψου ποσες φορες εχει δει τον πατερα του να κοιτασει σαν μαλακας μια με ενα κολαν στον δρόμο..

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.272
Πόντοι
3.656
Γιατί το πιο δυνατό πρότυπο τους σε αυτές τις ηλικίες δεν είσαι εσύ αλλά οι φίλοι τους, τα τραγούδια που ακούν και το τικτοκ.

Ούτε και πρόκειται να γίνεις πρότυπο αν δεν ταρακουνηθούν.

Αν θες να σταματήσει ένα παιδί να τρέχει με το αμάξι ή να εκτιμήσει κάποια πράγματα....πάρτο με το ζόρι και πήγαινε το στο εθνικό κέντρο αποκατάστασης να δει από κοντά πως είναι οι σακατεμένοι....ή πήγαινε το σε καμιά πτέρυγα με καρκινοπαθείς να δει πως είναι τα πραγματικά προβλήματα της ζωής....και μπορεί κάτι να του μείνει.

Αν το αρχίσεις στα ''εμείς στη γενιά μου είχαμε σεβασμό'' το έχεις χάσει το θέμα. :confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
Για αρχή τώρα με τις νέες τιμές του ρεύματος καλύτερα να το δείρει για το αναμμένο φως και το θερμοσίφωνο :confused:

Τα παιδιά....και δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου...από τα 15 μέχρι τα 20...δηλαδή μέχρι να τελειώσουν τη σχολή και μπουν σε άλλη φάση στη ζωή τους.....είναι μέσα στη μαλακία. Ειδικά στα χρόνια του σχολείου...όλοι θέλουν κάπου να ενταχθούν....και δοκιμάζουν μαλακίες...είτε ντραγκς, είτε ποτά, είτε οτιδήποτε....με διακυμάνσεις κάποια παιδιά ξέρουν που να σταματήσουν και κάποια όχι.

Όταν ήμουν και εγώ σε αυτές τις ηλικίες άκουγα γονείς από άλλα παιδιά να λένε ''εγώ ξέρω τι κάνουν τα παιδιά μου ανά πάσα στιγμή'' γιατί μπέρδευαν τους καλούς βαθμούς (για παράδειγμα) με το ότι τον ελέγχουν. και γέλαγα γιατί αν είχαν ιδέα τι μαλακιστίρι ήταν το παιδί τους και τι μαλακίες έκανε...θα είχαν κρεμαστεί από την ταράτσα τους.

Δεν είναι μόνο οι νταήδες μπαμπάδες...οι γονείς δεν ξέρουν...ή δεν έχουν χρόνο ή δεν ενδιαφέρονται και τόσο...και τα παιδιά μπορεί να βγουν σε κάθε συνδυασμό μαλακίας....δεν είναι μόνο οι νταήδες. Αυτό που είπα για το ξύλο είναι ότι όταν μαθαίνεις το παιδί σου (ακόμα και στο σοβαρό) ότι το ξύλο είναι η λύση τότε και αυτό όταν μεγαλώσει θα θεωρεί ότι το ξύλο είναι η λύση.

Αλλά είναι και αυτό που είπες...πως να βγάλει καλύτερους ανθρώπους μια κοινωνία που η ίδια είναι σάπια και ο πατέρας μαθαίνει το παιδί του να είναι γαύρος αντί για φυσιολογικός άνθρωπος και η μάνα μαθαίνει την κόρη της να κοιτάει τα γεμάτα πορτοφόλια? Δηλαδή πως να βγουν σωστά παιδιά από μπουτζόγυφτους?????

Και αυτά είναι τα πιο λάιτ...να μην πάμε στα πιο βαθειά που πολλοί γονείς κάνουν project τις δικές τους ψυχοπάθειες στα παιδιά και τους καταστρέφουν την προσωπικότητα....

Ολα θα δοκιμάσουν μαλακίες .. συμφωνω, αλλα πρεπει να εχεις προετοιμασει το παιδι σου για τις μαλακιες που παει να κανει ..
Γιατι τις γνωρίζεις , και εσυ τις εκανες μικρός , μπορει καποιες περισσοτερες μπορει καποιες λιγοτερες ..
Αν περιμένεις απο το παιδι να κρινει απο μονο του την μαλακία πριν την κάνει εχει χάσει το παιχνιδι.
Στο συγκεκριμενο εχει πολυ σημασία και οι παρεες που κανει , δεν ειναι τυχαιο που παλια οι δικοι μας κοιταγαν τις παρέες μας .. θα μου πεις ειχαν καλη κριση απλα βλέποντας ενα παιδι και λιγο τους γονεις τους .. ;; οχι δεν ειχαν την καλυτερη κριση , αλλα σε ακραιες περιπτωσεις επεφταν μεσα ..

Το ξυλο ειναι το τελευταιο μετρο και για το πιο ακραία πραγματα τυπε,...
Γονεις που δεν ξερουν και δεν εχουν χρόνο καλυτερα να μην γινουν γονεις . αυτο εγραφα και πριν .. Δεν ειναι ολοι για γονεις και ας θέλουν.
Τα παιδιά δεν μπορουν να μεγαλώσουν στον αυτοματο , ειδικα σε μια κοινωνία που ξερεις οτι ειναι ενα μπουρδελο , οτι η εκπαιδευση ειναι μπουρδελο , οτι οι δασκαλοι ειναι μπουρδελο.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.666
Πόντοι
456
ειδε οτι αυτοι που πινουν μαυρο θεωρουνται πιο μαγκες απο τους αλλους επειδη κανουν κατι παρανομο και δεν φοβουνται κτλ κτλ κτλ
Αυτό περιμένω από το κράτος, πρόληψη αλλά και τιμωρία όταν πρέπει.
Δε γίνεται τίποτα από τα δύο και είναι φυσιολογικό, οι παράνομοι να πολλαπλασιάζονται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom