Νέα

Τράπεζες-Πιστωτικές κάρτες-Δάνεια: αναγκαιότητα ή απάτη...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε πιστωτική κάρτα και...

• Πληρώνω κάθε μήνα την ελάχιστη δόση

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Εξοφλώ όλο το ποσό

Ψήφοι: 4 18,2%
  • Δεν πληρώνω τίποτα κ τα τρώω στις πουτάνες...

Ψήφοι: 3 13,6%
  • Δεν έχω κάρτα, είμαι μαυρισμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ...

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Εχω πάρει απ' όλες τις Τράπεζες κ χρωστάω παντού!

Ψήφοι: 2 9,1%
  • Δεν έχω κ ούτε θέλω ν' αποκτήσω!

Ψήφοι: 8 36,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    22

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
ΠΩΣ ρώτησε ο Συναγωνιστής... όχι πού!

Εχω ακουσει για καποιους που σου βγαζουνε και κρατανε καποια προμηθεια.

Επισης διευθυντες τραπεζων εχουν στησει παραμαγαζα για διευκοληνση οπως λενε εκδοσης δανειων,λαδωμα δλδ!

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Εχω ακουσει για καποιους που σου βγαζουνε και κρατανε καποια προμηθεια.

Επισης διευθυντες τραπεζων εχουν στησει παραμαγαζα για διευκοληνση οπως λενε εκδοσης δανειων, λαδωμα δλδ!

Τέτοια έχω ακούσει κι εγώ! Επίσης κατά καιρούς δημοσιεύονται κ ανάλογες αγγελίες σ' εφημερίδες...

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Καταναλωτικά δάνεια μέχρι και 75.000 ευρώ θα μπορούν να λαμβάνουν οι Ελληνες καταναλωτές από τράπεζες των χωρών της Ε.Ε. από τις αρχές του 2010, ενώ με απλές διαδικασίες θα μπορούν να αποκτούν πιστωτικές κάρτες όποιας ευρωπαϊκής τράπεζας επιθυμούν!
Τα παραπάνω προβλέπονται στην κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, η οποία θα ενσωματωθεί τους προσεχείς μήνες στο ελληνικό δίκαιο και θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του νέου έτους.
Την προώθηση της σχετικής ρύθμισης, με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την πρόσβαση των Ελλήνων καταναλωτών στα προϊόντα καταναλωτικής πίστης των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε., ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.
Με την ενσωμάτωση της οδηγίας, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, όλοι οι καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα λαμβάνουν μέσω του εντύπου των «τυποποιημένων ευρωπαϊκών πληροφοριών καταναλωτής πίστης» τις ίδιες πληροφορίες.
Ετσι, θα μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέγουν την πλέον συμφέρουσα τραπεζική υπηρεσία ή προϊόν, είτε στη χώρα τους είτε σε άλλο κράτος - μέλος, ή ακόμη και να επωφελούνται από τραπεζικά προϊόντα που δεν διατίθενται στη χώρα τους.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες καταναλωτές θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης (δάνεια, κάρτες κ.ά.) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χαμηλότερα ενδεχομένως επιτόκια από αυτά που ισχύουν στην Ελλάδα.
«Ανοίγει έτσι, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης, σημαντικά η αγορά δανείων και η ενίσχυση του ανταγωνισμού θα συμβάλλει στη βελτίωση των τραπεζικών προϊόντων και πιθανώς στη μείωση των επιτοκίων».Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού, η ενσωμάτωση της οδηγίας θα γίνει με νομοθετική πράξη στη Βουλή μέχρι τον Οκτώβριο και από τις αρχές του 2010 θα αποτελέσει νόμο του κράτους.
Η συγκεκριμένη οδηγία κρίνεται ως πολύ σημαντική γιατί από αυτή μπορούν να επωφεληθούν χιλιάδες απλοί καταναλωτές, ακόμη και όταν θέλουν να δανειστούν πολύ μικρά ποσά. Στο πεδίο εφαρμογής της εμπίπτουν τα πλέον ενδιαφέροντα καταναλωτικά δάνεια, δεδομένου ότι θα καλύπτει συμβάσεις πίστωσης που αφορούν ποσά από 200 έως 75.000 ευρώ. Επίσης, αφορά και τις πιστωτικές κάρτες.
Ο υπουργός εκτιμά ότι με τη ρύθμιση αυτή «η τραπεζική αγορά θα λειτουργήσει πιο ομαλά, πιο ανταγωνιστικά, με μεγαλύτερες δυνατότητες για τον καταναλωτή. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα επιτόκια».

Ειδικό Γραφείο
Ο Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία Ειδικού Γραφείου Υποστήριξης του καταναλωτή τραπεζικών προϊόντων, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΚΠΣ και θα έχει σκοπό να λειτουργήσει ως σύμβουλος του καταναλωτή όταν έρχεται σε επαφή με τις τράπεζες. Το Γραφείο αυτό:

* Θα διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή ερωτήσεων, παραπόνων και καταγγελιών.
    * Θα χαρτογραφεί τα προσφερόμενα τραπεζικά προϊόντα.
    * Θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους καταναλωτές για την καλύτερη επιλογή δανείου ή άλλου τραπεζικού προϊόντος.
    * Θα δίνει νομική υποστήριξη στο αρχικό στάδιο για την απεμπλοκή από διάφορα προβλήματα.

Η μελέτη, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Πολιτεία», θα προκηρυχθεί μέσα στον Αύγουστο, ενώ το Γραφείο αναμένεται να λειτουργήσει το 2010.

Γραφείο υποστήριξης
Το Γραφείο Υποστήριξης του καταναλωτή τραπεζικών προϊόντων θα χρηματοδοτηθεί από το ΚΠΣ και θα έχει σκοπό να λειτουργήσει ως σύμβουλος του καταναλωτή όταν έρχεται σε επαφή με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα:

* Θα διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή ερωτήσεων, παραπόνων και καταγγελιών.
    * Θα χαρτογραφεί τα προσφερόμενα τραπεζικά προϊόντα.
    * Θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους καταναλωτές για την καλύτερη επιλογή δανείου ή άλλου τραπεζικού προϊόντος.
    * Θα δίνει νομική υποστήριξη στο αρχικό στάδιο για την απεμπλοκή από διάφορα προβλήματα.

psixiatros

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
8
Πόντοι
1
Πήρα που λέτε τηλέφωνο σε κάποια αγγελία από περιέγεια.

Η αγγελία λέει άμεσα χρήματα από πιστωτική.

Και τί μου είπανε(2-3 μάλιστα,άρα το κάνουνε όλοι)

έχεις πιστωτική? λέω ναι

ωραία λέει τελειώσαμε

πως ρωτάω?

ακόμα και με ελάχιστο υπόλοιπο(δηλαδή ας πούμε όριο 4.000 και να έχουν ξοδευτεί τα 3.900,δηλαδή υπόλοιπο 100 ευρώ),θα πάμε να κάνουμε μια εικονική αγορά στον τάδε πολυκατάστημα 20.000 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις!!!δεν θα πάρουμε φυσικά τα προιόντα,αλλά η κάρτα σου θα χρεωθεί 20.000 σε 36 δόσεις και εσύ θα πάρεις στο χέρι μετρητά από εμένα(τον άνθρωπο της αγγελίας δηλαδή) 10.000 ευρώ.

μα λέω η κάρτα μου έχει όριο 4.000 και έχω ήδη χρησιμοποιήσει τα 3.900,πώς θα εγκριθεί η συναλλάγή των 20.000?

μου λέει άστο σε μένα!!!

επειδή έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω άκρη,ξέρει κανείς τί παίζει?

Deicidious

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Κριτικές
20
Like
17
Πόντοι
2.945
Παίζει να τους πιάσει όλους αυτούς κάποιος και να τους κρεμάσει ανάποδα;

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Βέβαια θα εισπράξεις 10 χιλιάρικα αλλά θα δώσεις άλλα τόσα σε τόκο 100% ούτε η πιο σκληρή τράπεζα δεν χρεώνει τόσο!

Πήρα που λέτε τηλέφωνο σε κάποια αγγελία από περιέγεια.

Η αγγελία λέει άμεσα χρήματα από πιστωτική.

Και τί μου είπανε(2-3 μάλιστα,άρα το κάνουνε όλοι)

έχεις πιστωτική? λέω ναι

ωραία λέει τελειώσαμε

πως ρωτάω?

ακόμα και με ελάχιστο υπόλοιπο(δηλαδή ας πούμε όριο 4.000 και να έχουν ξοδευτεί τα 3.900,δηλαδή υπόλοιπο 100 ευρώ),θα πάμε να κάνουμε μια εικονική αγορά στον τάδε πολυκατάστημα 20.000 ευρώ σε 36 άτοκες δόσεις!!!δεν θα πάρουμε φυσικά τα προιόντα,αλλά η κάρτα σου θα χρεωθεί 20.000 σε 36 δόσεις και εσύ θα πάρεις στο χέρι μετρητά από εμένα(τον άνθρωπο της αγγελίας δηλαδή) 10.000 ευρώ.

μα λέω η κάρτα μου έχει όριο 4.000 και έχω ήδη χρησιμοποιήσει τα 3.900,πώς θα εγκριθεί η συναλλάγή των 20.000?

μου λέει άστο σε μένα!!!

επειδή έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω άκρη,ξέρει κανείς τί παίζει?

Deicidious

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Κριτικές
20
Like
17
Πόντοι
2.945
Ένας ηλίθιος συνεργάτης από το γραφείο είχε απευθυνθεί σε κάτι αντίστοιχο (αγγελία από κολώνα της ΔΕΗ!) για να πάρει δάνειο για τζιπάκι.
Του έδωσαν με τη μία 20 χιλιάρικα. Μέσα σε 6 μήνες του πήραν το πατρικό, που έκανε 140.000 (εμπορική αξία).
Εκτός από μαλάκας, ήταν και γκαντέμης, όμως. Μέσα σε 10 μέρες από την αγορά, τράκαρε και το έκανε... καινούργιο.

psixiatros

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
8
Πόντοι
1
Βέβαια θα εισπράξεις 10 χιλιάρικα αλλά θα δώσεις άλλα τόσα σε τόκο 100% ούτε η πιο σκληρή τράπεζα δεν χρεώνει τόσο!

ναι ρε φίλε το ξέρω,αλλά δεν κατάλαβα το σκηνικό πώς θα γίνει αφού η κάρτα έχει υπόλοιπο μόνο 100-150 ευρώ?πώς θα περάσει η συναλλαγή από το μηχανάκι?

Maxitis

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Αυγ 2005
Κριτικές
68
Like
390
Πόντοι
6.135
προσωπικα πιστευω οτι το "μυστικο" του βρισκεται πισω απο τις δοσεις...

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Εδω εχουν ανοιξει παραμαγαζα διευθυντες τραπεζων και λενε σε βοηθαμε να παρεις δανειο,καταλαβαινετε πως.............

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης με 200 ευρώ και τυφλός το παίρνει(ξεφτίλες δάσκαλοι-εξεταστές).  Το ίδιο ισχύει και με την κάρτα [δικά τους άτομα από μέσα]

ναι ρε φίλε το ξέρω,αλλά δεν κατάλαβα το σκηνικό πώς θα γίνει αφού η κάρτα έχει υπόλοιπο μόνο 100-150 ευρώ?πώς θα περάσει η συναλλαγή από το μηχανάκι?

Deicidious

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Κριτικές
20
Like
17
Πόντοι
2.945
Γι' αυτούς που στήνουν τα κυκλώματα, φυσικά!
Οι άλλοι είναι απλώς θύματα-ηλίθιοι!

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
Το μόνο που είναι σιγουρο είναι πως κανένας από όλους αυτους δεν δίνει τζαμπα το χρήμα...Οχι απλα θα σε χώνουν στον θείο Τειρεσια....αλλά και θα βγάζουν ζεστό παραδακι και μετα θα σου παιρνουν και τοσπιτακι αφου δεν θα παιζουν λεφτα για να δωσεις την δοσουλα...Προτιμω πραγματικα να κλεψω μια τραπεζα παρα να παρω δάνειο απο καμμια τετοια αγγελια.. :headbang: :headbang: :headbang:

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36

Όταν η κάρτα δεν έχει υπερβεί το όριο, άποιες φορές περνάει η συναλλαγή (που ανεβάζει το υπόλοιπο πάνω από το όριο).

Και όταν γίνεται αγορά με δόσεις στο υπόλοιπο προστίθεται μόνο η πρώτη.

Αλλά δανεισμός με τέτοιους όρους ισοδυναμεί με (οικονομική) αυτοκτονία. Πρέπει νάσαι παραπάνω από "εντελώς απελπισμένος" για να το αποφασίσεις........

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Ο πνιγμένος, απ' τα μαλλιά πιάνεται ... καλό θα 'ταν κανένας να μη φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας/μαλακίας, αλλά ... o tempora o mores ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom