Νέα

"Το Ποτάμι" Νέο κόμμα από τον Σ. Θεοδωράκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα centrino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 63K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
μάλιστα. η αρχή του ξεκατινιάσματος.

από τη συζήτηση επί του πολιτικού, αμέσως μετατοπίζεσαι στη συζήτηση επί του προσωπικού.

δεν μπορεί κάποιος να πει κάτι, πρέπει να τα παίρνει ή να τον παίρνει από κάποιον...

κατίνες...

δεν μπορώ να παρακολουθήσω συγνώμη.

πείτε τα με το βλακχοκ...
είδες που σου λέω πως πουλάτε απλά ιδεολογία;
το κόμμα της εργατιάς που ο αρχηγός του δεν έχει εργασθεί ποτέ

και θα μας πει για ιδεολογία
όπως ο Παπανδρέου το έπαιζε σοσιαλιστής...

Πλάκα πλάκα μπορεί η ΝΔούλα να έχει γαμήσει όλο τον κόσμο, αλλά ιδεολογικά είναι αυτή που μένει σταθερή. Πρώτα η τσέπη μας. Τελικά βέβαια όλοι στο ίδιο καταλήγουνε.

teengenerate

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
6
Οι επιλογές εκτός παρόντος συστήματος είναι ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βάση ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας.

Και εκεί σύστημα υπάρχει αλλά άλλο...

Όποιος δεν γουστάρει το παρόν μεταβαίνει σε μία εκ των δύο αυτών επιλογών,αλλά σε κόβω να γουστάρεις το παρόν σύστημα και ας μας κάνεις τον δύσκολο.
Επειδή τσέκαρα τη συζήτηση,αποκλείεται κάποιος ΚΚΕς η έστω φίλοΚΚΕ να έλεγε τέτοιο πράμα για τη ΧΑ.

Εάν πάλι τα έχεις μπλέξει τόσο χοντρά ξέμπλεξε τα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
διαλεξε τι θες να εισαι ελευθερος η ασφαλης;
α, μάλιστα, αυτό είναι καινούργιο πάλι.
Η τρίτη βασική ανάγκη του ανθρώπου, η ασφάλεια, είναι προϊόν ανελευθερίας

ασφαλής λοιπόν δεν μπορείς να είσαι όντας ελεύθερος

οκ

Επισκέπτης
Επειδή τσέκαρα τη συζήτηση,αποκλείεται κάποιος ΚΚΕς η έστω φίλοΚΚΕ να έλεγε τέτοιο πράμα για τη ΧΑ.

Εάν πάλι τα έχεις μπλέξει τόσο χοντρά ξέμπλεξε τα.
Τί εννοείς; Αποδέχομαι πως ο εθνικοσιαλισμός ή εθνικισμός (όπως προτιμάνε κάποιοι) είναι μια θεωρία-ιδεολογία,αποδέχομαι επίσης πως ο κουμμουνισμός είναι μια θεωρία-ιδεολογία.

Δύο δρόμοι εκτός συστήματος που οδηγούν σε δύο διαφορετικούς δρόμους και άλλα συστήματα...

teengenerate

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
6
Τί εννοείς; Αποδέχομαι πως ο εθνικοσιαλισμός ή εθνικισμός (όπως προτιμάνε κάποιοι) είναι μια θεωρία-ιδεολογία,αποδέχομαι επίσης πως ο κουμμουνισμός είναι μια θεωρία-ιδεολογία.

Δύο δρόμοι εκτός συστήματος που οδηγούν σε δύο διαφορετικούς δρόμους και άλλα συστήματα...
Tρολάρεις...

gregoo

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
1
Εγώ θέλω να κάνω ένα κόμμα με τίτλο "Τα Αρχίδια μου τα Δυό".

Όλα τα λεφτά το βράδυ των εκλογών, με τους σχολιαστές (και ειδικά τις γυναίκες) να αναφωνούν κάθε λίγο:

"Στην Β Αθηνών έλαβαν: "Τα Αρχίδια μου τα Δυό" 10%......"  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Οι επιλογές εκτός παρόντος συστήματος είναι ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βάση ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας.

Και εκεί σύστημα υπάρχει αλλά άλλο...

Όποιος δεν γουστάρει το παρόν μεταβαίνει σε μία εκ των δύο αυτών επιλογών,αλλά σε κόβω να γουστάρεις το παρόν σύστημα και ας μας κάνεις τον δύσκολο.
επομένως εσύ προτείνεις ΚΚΕ ή ΧΑ
οκ
οπότε δεν ήμουνα προπαίτης όταν θεώρησα πως είναι ΚΚΕτζής πιο πριν αλλά δεν το είπα.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με το "σύστημα"
γιατί για εμένα και το ΚΚΕ σύστημα είναι. Μπορεί να μη σου αρέσει, μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά είναι.

Εγώ πάλι στη ζωή μου έμαθα να δουλεύω και να ανταμείβομαι για τους κόπους μου.
Δεν έμαθα να δουλεύουνε οι άλλοι και να ανταμείβουνε εμένα ούτε να δουλεύω εγώ και να ανταμείβονται οι άλλοι.
Έμαθα να στρώνω κώλο κάτω για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αυξήσω την εργατική μου αξία, ώστε να μπορώ να ζητάω και περισσότερα.
Και έμαθα να αγωνίζομαι ώστε ο καθένας να μπορεί να πει την άποψή του είτε εγώ συμφωνώ είτε όχι. να ακούω πρώτα και να παραθέτω επιχειρήματα. να κάνω και λάθη και να τα παραδέχομαι.

Η λογική του να απαξιώνω κάτι χωρίς να έχω δει καν δείγμα του, χωρίς να το έχω ακούσει καν....ναι, φασιστική είναι. Είτε είναι αριστερή είτε ΧΑ.

Το να είσαι εκτός συστήματος δεν σημαίνει : τα σπάω όλα.
Δεν σημαίνει τα ρημάζω

Οπότε ναι, αν θεωρείς πως τα εκτός συστήματος είναι αυτά τα δύο, ναι, τότε εγώ είμαι μακριά από αυτά.
Δεν ζήτησα από κανένα κόμμα ποτέ χάρη και δεν έλαβα από κανενα κομμα καμία βοήθεια. Κι ούτε πιστεύω πως πρέπει να πολιτικοποιείσαι ανήκοντας σε κόμμα. Αντιθέτως.

το αν είναι ο Θεοδωράκης λύση δεν το ξέρω. Αλλά θα τον ακούσω κι αυτόν όπως κάθησα και άκουσα και τον Τσίπρα πριν τον κρίνω, όπως κάθησα και διάβασα και άκουσα και τον Μπογιόπουλό σου, όπως άκουσα και το Μιχαλολιάκο και όλους τους άλλους.

Αλλά από το να δώσω την ψήφο μου στον κάθε πούστη που προσπαθεί να με πείσει πως έχει ιδεολογία αλλά στην ουσία είανι άεργος και ανίκανος να δουλέψει, προτιμώ να τη δώσω στο κόμμα ελλήνων κυνηγών και να ξέρω τουλάχιστον πως δεν ψήφισα τους ίδιους ψεύτες.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Εντελώς συμπτωματικά έχουμε άλλον  ένα τζημερομανή που βλέπει το φως το αληθινό στο πρόσωπο του Θεοδωράκη φέτος...
δεν βλέπω κανένα φως
περιμένω να μου πεις εσύ μια άλλη επιλογή.
γιατί είναι προφανές πως οι παρούσες είναι αποτυχημένες όλες.

Επισκέπτης
οκ
οπότε δεν ήμουνα προπαίτης όταν θεώρησα πως είναι ΚΚΕτζής πιο πριν αλλά δεν το είπα.

γιατί για εμένα και το ΚΚΕ σύστημα είναι. Μπορεί να μη σου αρέσει, μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά είναι.

Δεν έμαθα να δουλεύουνε οι άλλοι και να ανταμείβουνε εμένα ούτε να δουλεύω εγώ και να ανταμείβονται οι άλλοι.
Έμαθα να στρώνω κώλο κάτω για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αυξήσω την εργατική μου αξία, ώστε να μπορώ να ζητάω και περισσότερα.
Και έμαθα να αγωνίζομαι ώστε ο καθένας να μπορεί να πει την άποψή του είτε εγώ συμφωνώ είτε όχι. να ακούω πρώτα και να παραθέτω επιχειρήματα. να κάνω και λάθη και να τα παραδέχομαι.

Η λογική του να απαξιώνω κάτι χωρίς να έχω δει καν δείγμα του, χωρίς να το έχω ακούσει καν....ναι, φασιστική είναι. Είτε είναι αριστερή είτε ΧΑ.

Δεν σημαίνει τα ρημάζω

Οπότε ναι, αν θεωρείς πως τα εκτός συστήματος είναι αυτά τα δύο, ναι, τότε εγώ είμαι μακριά από αυτά.
Δεν ζήτησα από κανένα κόμμα ποτέ χάρη και δεν έλαβα από κανενα κομμα καμία βοήθεια. Κι ούτε πιστεύω πως πρέπει να πολιτικοποιείσαι ανήκοντας σε κόμμα. Αντιθέτως.

το αν είναι ο Θεοδωράκης λύση δεν το ξέρω. Αλλά θα τον ακούσω κι αυτόν όπως κάθησα και άκουσα και τον Τσίπρα πριν τον κρίνω, όπως κάθησα και διάβασα και άκουσα και τον Μπογιόπουλό σου, όπως άκουσα και το Μιχαλολιάκο και όλους τους άλλους.

Αλλά από το να δώσω την ψήφο μου στον κάθε πούστη που προσπαθεί να με πείσει πως έχει ιδεολογία αλλά στην ουσία είανι άεργος και ανίκανος να δουλέψει, προτιμώ να τη δώσω στο κόμμα ελλήνων κυνηγών και να ξέρω τουλάχιστον πως δεν ψήφισα τους ίδιους ψεύτες.
Να διαβάζεις πιο σοβαρά τι σου γράφουν.

Δεν γράφω πουθενά πως Χ.Α. και ΚΚΕ δεν είναι σύστημα,σύστημα είναι,απλά διαφορετικό.

Το παρόν φαίνεται να έχει βουλιάξει,άρα χρειάζεται άλλο...

teengenerate

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
6
οκ

Δεν σημαίνει τα ρημάζω

Κλασσικές μαλακίες του last mohican...Πιασ΄ τ΄ αυγό και κούρευ΄ το...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

Δεν γράφω πουθενά πως Χ.Α. και ΚΚΕ δεν είναι σύστημα,σύστημα είναι,απλά διαφορετικό.

τα έχεις μπερδέψει στο κεφάλι σου.
δεν υπάρχουνε πολλά συστήματα. Ένα είναι.
διαφορετικές θεωρίες και ιδεολογίες υπάρχουνε, αλλά όταν φτάνουμε στην πράξη, κι αυτά πάλι ένα είναι.
Η διαφορά έγκειται στο βαθμό ελευθερίας έκφρασης της μονάδας στην κάθε ιδεολογία.

Αλλά και στη Ρωσία προύχοντες υπήρχανε που τρώγανε με χρυσά κουτάλια και στην Αμερική το ίδιο υπάρχουνε.

Κάποιοι χέζουνε σε χρυσά σώβρακα ΠΑΝΤΑ και κάποιοι άλλοι χέζουνε σε φύλλα.
Και σε κάθε "σύστημα" όπως το αποκαλείς, πάντα υπάρχουνε οι σφουγγοκωλάριοι γλείφτες και ακόλουθοι και οι παραπλανημένοι.

Και το θέμα δεν είναι πόσοι και πόσοι είναι στην κάθε μία ομάδα, γιατί δεν μετριούνται εύκολα, το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορείς ο ίδιος να αλλάξεις τη μοίρα σου.

Προσωπικά είμαι οπαδός της ελευθερίας βούλησης, έκφρασης. Οπότε γενικώς τα κομματικά συστηματάκια μου δίνουνε στα νεύρα και απέχω.

Αλλά αυτό σημαίνει πως θα ακούσω τους πάντες μπας και βρω κάτι που να μου λέει κάτι.

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
Τι προτιμάς να έχεις την ελευθερία να φωνάζεις "πεινάω" ή να έχεις γεμάτη την κοιλιά σου και κλειστό το στόμα σου?

Μετά απ' αυτό το ποστ δε χρειάζεται να ειπωθεί το παραμικρό..

Επισκέπτης
τα έχεις μπερδέψει στο κεφάλι σου.
δεν υπάρχουνε πολλά συστήματα. Ένα είναι.
διαφορετικές θεωρίες και ιδεολογίες υπάρχουνε, αλλά όταν φτάνουμε στην πράξη, κι αυτά πάλι ένα είναι.
Η διαφορά έγκειται στο βαθμό ελευθερίας έκφρασης της μονάδας στην κάθε ιδεολογία.

Αλλά και στη Ρωσία προύχοντες υπήρχανε που τρώγανε με χρυσά κουτάλια και στην Αμερική το ίδιο υπάρχουνε.

Κάποιοι χέζουνε σε χρυσά σώβρακα ΠΑΝΤΑ και κάποιοι άλλοι χέζουνε σε φύλλα.
Και σε κάθε "σύστημα" όπως το αποκαλείς, πάντα υπάρχουνε οι σφουγγοκωλάριοι γλείφτες και ακόλουθοι και οι παραπλανημένοι.

Και το θέμα δεν είναι πόσοι και πόσοι είναι στην κάθε μία ομάδα, γιατί δεν μετριούνται εύκολα, το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορείς ο ίδιος να αλλάξεις τη μοίρα σου.

Προσωπικά είμαι οπαδός της ελευθερίας βούλησης, έκφρασης. Οπότε γενικώς τα κομματικά συστηματάκια μου δίνουνε στα νεύρα και απέχω.

Αλλά αυτό σημαίνει πως θα ακούσω τους πάντες μπας και βρω κάτι που να μου λέει κάτι.
Προφανώς ανήκεις και στους προύχουντες όμως,γι'αυτό δεν σε αφορά και τόσο.

Έτσι δεν είναι;

Τους μικρομεσαίους και κάτω τους αφορά αν θα τους ξετινάξουν στους φόρους,αν θα τους κάνουν κατάσχεση την κατοικία τους και αν θα τρώνε χαράτσια.

Μένεις και στο εξωτερικό;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

"σύστημα" είναι η εκάστοτε καθεστηκυία τάξη, επίσης όσοι την στηρίζουν όπως και όσοι δεν έχουν πρόθεση να την ανατρέψουν ουσιωδώς

τα υπόλοιπα που λες είναι συστήματα ιδεών, μέχρι να γίνουν και αυτά το "σύστημα"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom