Νέα

"Το Ποτάμι" Νέο κόμμα από τον Σ. Θεοδωράκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα centrino
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 63K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
το φαι σου,η tv σου και αι γαμησου...

Ναι ρε φίλε, ο σέντρας σε αντίθεση με τις λοιπές κότες νεοφιλελευθεριστήρια  τουλάχιστον το είπε στα ίσα. Ο νεοφιλελευθερισμός και ο φασισμός είναι σιαμαία αδερφάκια. Το ξεροκόμματό σου και μιλάς λέμε..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Προφανώς ανήκεις και στους προύχουντες όμως,γι'αυτό δεν σε αφορά και τόσο.

Έτσι δεν είναι;

Τους μικρομεσαίους και κάτω τους αφορά αν θα τους ξετινάξουν στους φόρους,αν θα τους κάνουν κατάσχεση την κατοικία τους και αν θα τρώνε χαράτσια.

Μένεις και στο εξωτερικό;
και πάλι κάνεις λάθος
όλους τους αφορά το πόσους φόρους θα πληρώσουνε, γιατί ο καθένας έχει κάνει τη ζωή του ανάλογα με τα εισοδήματά του.
Απλά ο καθένας πονάει περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσα του μένουνε.

Η δε ερώτησή σου για το αν είμαι προύχοντας είναι εσφαλμένη. όχι γιατί είμαι, αλλά διαφωνώ στην ερώτηση. Το θέμα σου είναι αν έχω ή πώς έχω αποκτήσει ό,τι έχω, λίγα ή πολλά; Και ξέρω αρκετούς ανθρώπου που είχανε πολλά και τώρα δεν έχουνε μία.
Κι ας έκαναν και καλή διαχείριση.

Το πρόβλημά σου είναι οι φόροι, η ιδεολογία, το σύστημα, τι τελικά;

Δεν έχω καταλάβει;
Όλα; Μα δεν φταίνε όλα. Και ακόμα κι έτσι να είναι, βλέπεις μία λύση; Η λύση είναι το ρημαδιό; Αυτό θα σου δώσει ευκαιρία να ανακτήσεις εισοδήματα;

Και όχι, δεν είμαι κάτοικος εξωτερικού. Και ήδη αρνήθηκα σε 2 προτάσεις ήδη για να την κάνω.

Επισκέπτης
και πάλι κάνεις λάθος
όλους τους αφορά το πόσους φόρους θα πληρώσουνε, γιατί ο καθένας έχει κάνει τη ζωή του ανάλογα με τα εισοδήματά του.
Απλά ο καθένας πονάει περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσα του μένουνε.

Η δε ερώτησή σου για το αν είμαι προύχοντας είναι εσφαλμένη. όχι γιατί είμαι, αλλά διαφωνώ στην ερώτηση. Το θέμα σου είναι αν έχω ή πώς έχω αποκτήσει ό,τι έχω, λίγα ή πολλά; Και ξέρω αρκετούς ανθρώπου που είχανε πολλά και τώρα δεν έχουνε μία.
Κι ας έκαναν και καλή διαχείριση.

Το πρόβλημά σου είναι οι φόροι, η ιδεολογία, το σύστημα, τι τελικά;

Δεν έχω καταλάβει;
Όλα; Μα δεν φταίνε όλα. Και ακόμα κι έτσι να είναι, βλέπεις μία λύση; Η λύση είναι το ρημαδιό; Αυτό θα σου δώσει ευκαιρία να ανακτήσεις εισοδήματα;

Και όχι, δεν είμαι κάτοικος εξωτερικού. Και ήδη αρνήθηκα σε 2 προτάσεις ήδη για να την κάνω.
Κοίτα καλώς ή κακώς,με νόμιμα μέσα ή παράνομα ή ημιπαράνομα, είσαι βολεμένος.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα εξηγούνται...Το παρόν περιβάλλον σε ευνοεί αρκετά όπως φαίνεται,άλλους όχι.

Αυτοί οι άλλοι αρχίζουν να σκέφτονται μήπως πρέπει να μπει φουρνέλο και να στηθεί το μαγαζί σε άλλη βάση.

Και δεν θα στηρίξουν σίγουρα το ποτάμι γι'αυτό...

Επισκέπτης
Αν δεν ήσασταν τόσο ουγκανοί, θα κατανοούσατε ότι μετά το ναυάγιο της Ελιάς, οι μπομπολοαλαφούζοι εσπευσμένα έσπρωξαν στην σκηνή μια λύση απελπισίας, μπας και κόψουν καναδυο ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν (παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των δραγασακοσταθάκηδων και τους εναγκαλισμούς τους με ΣΕΒ και Οικονομικούς Πυλώνες της χώρας) να μην εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν μπίζνες και θέλουν να τον αποδυναμώσουν όσο μπορούν. Οπότε το ποταμάκι θα κάνει μια αξιοσημείωτη δημοσκοπική καριέρα, μπορώ να πω ότι θα φθάσει δημοσκοπικά πάνω από το 10%, ωστόσο όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα μειώνεται η φαινομενική επιρροή του ("πόλωση" θα το βαφτίσουν οι αναλυτάδες) μέχρι να συρρικνωθεί κοντά στο (λίγο πάνω από) πραγματικό ποσοστό που θα πάρει (οτιδήποτε μεταξύ 2 και 5%, μια και θα φάει τρελλό σπρώξιμο από τα μήντια των εργολαβολαμογιοεφοπλιστάδων και λοιπών μπορεί να πείσει μερικούς ηλίθιους να το ψηφίσουν) .

Δεν "ξεπηδούν από την κοινωνία" αυτά τα κεντροαριστερά μορφώματα, από τα επιχειρηματικά γραφεία ξεπηδούν. Στη βίλα του Μπόμπολα γράφτηκε η διακήρυξη των "58", στο γραφείο του Μπόμπολα ελήφθη και η απόφαση να κατέβει "το ποτάμι" στις ευρωεκλογές, αφού η ελιά... μαράθηκε.

Είναι διάφανα όλα αυτά και θα πρέπει να τα βλέπει ο καθείς...

Και κάπου εδώ σας αφήνω.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Κοίτα καλώς ή κακώς,με νόμιμα μέσα ή παράνομα ή ημιπαράνομα, είσαι βολεμένος.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα εξηγούνται...Το παρόν περιβάλλον σε ευνοεί αρκετά όπως φαίνεται,άλλους όχι.

Αυτοί οι άλλοι αρχίζουν να σκέφτονται μήπως πρέπει να μπει φουρνέλο και να στηθεί το μαγαζί σε άλλη βάση.

Και δεν θα στηρίξουν σίγουρα το ποτάμι γι'αυτό...
μάλιστα
είμαι βολεμένος.
τι ακριβώς σημαίνει αυτό για σένα;
δηλαδή από πού κι ως πού εγώ είμαι βολεμένος;

Μια και μου έραψες κουστούμι κατά την προσφιλή συνήθεια εδώ μέσα
να δούμε δηλαδή και πόσο μέσα έπεσες στη χαζομάρα που είπες.

Αλλά βέβαια, όποιος δε συμφωνεί με εσάς... πρέπει να είναι βολεμένος και να είναι και προύχοντας

και φυσικά το αν δουλεύει ή όχι δεν έχει σημασία
το αν τα βρήκε έτοιμα ή όχι, δεν μετράει, όλα στον ίδιο σάκο.
παράνομα, νόμιμα, πολλά λίγα.

ταμπελίτσες να βάζουμε και να ψοφήσουνε οι κατσίκες όποιου έχει.
Αλλά κατά τα άλλα επαναστατούμε για το κοινό καλό. Δηλαδή, να πάει να γαμηθεί αυτός που έχει φτιάξει κάτι με τον ιδρώτα του, αυτός που βγάζει περισσότερα από εμάς για να λέμε πως επαναστατούμε υπέρ του λαού. Αυτός δεν ανήκει στο λαό.

Μάλιστα.

Μία ερώτηση έχω μόνο: για σένα ο εργαζόμενος σε μία εταιρία που παίρνει ας πούμε 5 χιλιάρικα (βάλε αν εσύ θες και παραπάνω) είναι προύχοντας; Και παύει να είναι άμα χάσει τη δουλειά του; Η λογική σου είναι πως για να είσαι εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεσαι με το βασικό και μόνο; Αλλιώς δεν είσαι εργαζόμενος;
π.χ. ο ΔΥ στην ΕΥΔΑΠ που παίρνει 3 χιλιάρικα το μήνα είναι εργαζόμενος και ο ΙΥ των 2 χιλιάρικων το μήνα είναι προύχοντας;

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
14.945
Πόντοι
6.515
Αν δεν ήσασταν τόσο ουγκανοί, θα κατανοούσατε ότι μετά το ναυάγιο της Ελιάς, οι μπομπολοαλαφούζοι εσπευσμένα έσπρωξαν στην σκηνή μια λύση απελπισίας, μπας και κόψουν καναδυο ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν (παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των δραγασακοσταθάκηδων και τους εναγκαλισμούς τους με ΣΕΒ και Οικονομικούς Πυλώνες της χώρας) να μην εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν μπίζνες και θέλουν να τον αποδυναμώσουν όσο μπορούν. Οπότε το ποταμάκι θα κάνει μια αξιοσημείωτη δημοσκοπική καριέρα, μπορώ να πω ότι θα φθάσει δημοσκοπικά πάνω από το 10%, ωστόσο όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα μειώνεται η φαινομενική επιρροή του ("πόλωση" θα το βαφτίσουν οι αναλυτάδες) μέχρι να συρρικνωθεί κοντά στο (λίγο πάνω από) πραγματικό ποσοστό που θα πάρει (οτιδήποτε μεταξύ 2 και 5%, μια και θα φάει τρελλό σπρώξιμο από τα μήντια των εργολαβολαμογιοεφοπλιστάδων και λοιπών μπορεί να πείσει μερικούς ηλίθιους να το ψηφίσουν) .

Δεν "ξεπηδούν από την κοινωνία" αυτά τα κεντροαριστερά μορφώματα, από τα επιχειρηματικά γραφεία ξεπηδούν. Στη βίλα του Μπόμπολα γράφτηκε η διακήρυξη των "58", στο γραφείο του Μπόμπολα ελήφθη και η απόφαση να κατέβει "το ποτάμι" στις ευρωεκλογές, αφού η ελιά... μαράθηκε.

Είναι διάφανα όλα αυτά και θα πρέπει να τα βλέπει ο καθείς...

Και κάπου εδώ σας αφήνω.

1. δεν είναι ολοι ουγκανοι, αν ειχες διαβασει τα ποστ θα εβλεπες ότι περιπου αυτά που σωστα γραφεις τα εχουν γραψει κι αλλοι.

2. Μην τα κανεις όλα κιμα. Οι κρατικοδίαιτοι εργολαβοι πινουν το αιμα της χωρας φτιαχνοντας αχρηστους δρομους με αλλοδαπούς εργατες.
Οι εφοπλιστες βγαζουν τα λεφτα τους από κινεζους, ινδους κλπ και φερνουν καποια εσοδα και καποια μεροκάματα στα εδώ τους γραφεια  :S

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Πρέπει να είναι ρεκόρ στο σάιτ! Απίθανος τύπος γράφεται σήμερα το πρωί και σε διάστημα λιγώτερο των 9 ωρών έχει 52 ποστς ΟΛΑ στο ίδιο θέμα!!! Τόσο πολύ τον ενόχλησε το συγκεκριμένο κόμμα!

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της Χ.Α. και του ΚΚΕ ταυτόχρονα (βέβαια έχουμε μια άποψη με ποιόν από τους δύο είναι ;)) και αναμασώντας διάφορες χιλιοειπωμένες ανοησίες.
Το ωραίο βέβαια είναι πως κάποιοι γνωστοί "προοδευτικοί" υπερεπαναστάτες του πληκτρολογίου (με παλιό ή νέο νικ) ταυτίστηκαν μαζί του ενίοτε, αποδεικνύοντας το πόσο κοντά όντως βρίσκονται τα δυο άκρα.
Ο Πάπιας (προς τιμήν του!) δεν "τσίμπησε" δείχνοντας και πως η ηλικία φέρνει σοφία, αλλά και πως η προοπτική της εξουσίας σε κάνει αναγκαστικά μετριοπαθέστερο.

Τελικά μάλλον δεν θα γίνει η επανάσταση...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Πρέπει να είναι ρεκόρ στο σάιτ! Απίθανος τύπος γράφεται σήμερα το πρωί και σε διάστημα λιγώτερο των 9 ωρών έχει 52 ποστς ΟΛΑ στο ίδιο θέμα!!! Τόσο πολύ τον ενόχλησε το συγκεκριμένο κόμμα!

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της Χ.Α. και του ΚΚΕ ταυτόχρονα (βέβαια έχουμε μια άποψη με ποιόν από τους δύο είναι ;)) και αναμασώντας διάφορες χιλιοειπωμένες ανοησίες.
Το ωραίο βέβαια είναι πως κάποιοι γνωστοί "προοδευτικοί" υπερεπαναστάτες του πληκτρολογίου (με παλιό ή νέο νικ) ταυτίστηκαν μαζί του ενίοτε, αποδεικνύοντας το πόσο κοντά όντως βρίσκονται τα δυο άκρα.
Ο Πάπιας (προς τιμήν του!) δεν "τσίμπησε" δείχνοντας και πως η ηλικία φέρνει σοφία, αλλά και πως η προοπτική της εξουσίας σε κάνει αναγκαστικά μετριοπαθέστερο.

Τελικά μάλλον δεν θα γίνει η επανάσταση...

το σαιτ προσελκυει μεγαλη σαβουρα τελικα.

OP
OP
centrino

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Μετά απ' αυτό το ποστ δε χρειάζεται να ειπωθεί το παραμικρό..

Moνο που για λόγους πληρότητας καλό ειναι να παραθέσεις και την συνέχεια ...

Ένας άνθρωπος δούλος της πείνας του, δεν είναι ελεύθερος τύπε ...

Γι αυτό και ιστορικά κανείς από τους μεγάλους επαναστάτες που - μάλλον - θαυμάζεις δεν υπήρξε μπατίρης ψωμόλλυσας ...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Moνο που για λόγους πληρότητας καλό ειναι να παραθέσεις και την συνέχεια ...

Δεν τον ξέρεις τον Νάτσο; Αυτό ακριβώς είναι το σύστημά του, να απομονώνει όσα (νομίζει πως) τον βολεύουν.
Το άλλο κόλπο στο σύστημα είναι πως ποτέ δεν "λειτουργεί" μόνος του. Θα πρέπει να έχει και σίγουρες "αβάντες", από ποντικό, κοντινό και άλλα τέτοια λουλούδια για να "εκτεθεί", ώστε να έχει σίγουρη την επιβράβευση για τον ίδιο και την ορχηστρωμένη απαξίωση για όσους διαφωνούν μαζί του! ;)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Κιαυτοι αριστεροι;Πηξαμε.

Καλά τώρα το "αριστεροί" είναι λίγο μόδα, ντεπασσέ πλέον βέβαια αλλά ο Θεοδωράκης είναι και κάποιας ηλικίας.

Και στην Πορτογαλία π.χ. το κυβερνών "κεντροδεξιό" κάμμα (κάτι σαν την Ν.Δ.) ονομάζεται "Σοσιαλδημοκρατικό", ενώ το αντίστοιχο "τέως ΠΑΣΟΚ" σκέτο "Σοσιαλιστικό". Κατάλοιπα της επανάστασης της 25ης Απριλίου 1974.

Εμένα πάντως οι θέσεις του πιο σωστές από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική μου φαίνονται και είναι γνωστό πως μόνο αριστερός δεν είμαι...

ApoMixanisAtheos

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2014
Like
0
Πόντοι
0
ξερω γω τι τους εχει πιασει... Λες και δεν βλεπουν το ρευμα :grin:
αστους να φαγωθουνε μεταξυ τους...αν ξεπεταγοταν κανα κομμα καννιβαλλων ,κανα κομμα σατανιστων, σκεψου ποσα ψηφαλακια θα σας εκοβε...καλυτερα μονοι σας εκει στα δεξια  :grin:

OP
OP
centrino

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
α ναι ξεχασα να σου απαντησω για την Γαλλικη επανασταση, τον Κολοκοτρωνη κλπ...

Δεν υπάρχει επανάσταση στην ιστορία που να ξεκίνησε από το χυλό που οι αριστεροί συνηθίζουν να ονομάζουν "κυρίαρχο λαό" ... όσο για την ελληνική επανάσταση αυτή δεν ξεκίνησε φυσικά από τους αγράμματους ντόπιους πληθυσμούς ... διαπλεκόμενοι ξενοκίνητοι διανοούμενοι την οργάνωσαν (φαναριώτες κτλ), λεφτάδες την υποστήριξαν (έμποροι κτλ), οι οπλαρχηγοί απλά ακολούθησαν - προτού αρχίσουν να φαγώνονται μεταξύ τους βέβαια ... για να μην μιλήσω για τα βιογραφικά του Ρήγα Βελεστινλή, του Αδαμάντιου Κοραή, ή του σούπερ διαπλεκόμενου ΚΟΜΗ Ιώαννη Καποδίστρια - άπαντες "νεροκουβαλητές στο μύλο της αντίδρασης" κατά την σημερινή φρασεολογία της αριστεράς.

Και επειδή φαίνεται να σου αρέσουν τα διλήμματα, έχε υπόψιν σου ότι το βασικό δίλημμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο δεν είναι "ασφάλεια ή ελευθερία" αλλά "ισοπεδωτική ισότητα ή ελευθερία" ...

ΚΑΘΕ αυταρχικό καθεστώς στην ιστορία κατέστειλε συστηματικά την ελευθερία του προσώπου στο όνομα της ΙΣΟΤΗΤΑΣ όπως εκείνο την αντιλαμβανόταν  ...

Γι αυτό ακριβώς το λόγο είναι αδιανόητο για ανθρώπους με στοιχειώδη αντίληψη να ανέχονται από κόκκινους και μαύρους φασίστες (συγκεκριμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή) να μιλάνε για Ελευθερία ...

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
θεοδωρακης ισον "στημενος" προοδευτικος, προσπαθει να το παιξει προοδευτικος ενω δεν ειναι  :uglystupid: εμενα αυτο μου εβγαζε παλια σε κατι εκπομπες του (εχω να τον δω χρονια)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom