Νέα

Το Added Value του σάιτ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 193
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Τα άπαντα του Μπαχ πολύ αμφιβάλλω οτι είναι, λόγω τεράστιας εργογραφίας του μακαρίτη. Σίγουρα όμως θα πρόκειται για μια πολύ εκτεταμένη αντιπροσωπευτική συλλογή. Σε τι εκτελέσεις είναι;

Έλα ρε το πήρες σοβαρά; Στην Wikipedia τα διάβασα! Το πίστεψες; Αφού το βρήκες με την πρώτη, τι έγινε; σοβάρεψες μετά;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αντιπαρέρχομαι όμως και συστήνω όλα τα αντίστοιχα έργα για Wohltemperierte Clavier, σε όλη την κλίμακα του ντο.

ʼσχετη ερώτηση, αλλά ίσως γνωρίζεις.

Με έχει απασχολήσει παλαιότερα και δεν βρήκα απάντηση.

Γιατί το Clavier το γράφει με "C" και όχι με "Κ"?

(η συλλογή έιναι φοβερή indeed)

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Έλα ρε το πήρες σοβαρά; Στην Wikipedia τα διάβασα! Το πίστεψες; Αφού το βρήκες με την πρώτη, τι έγινε; σοβάρεψες μετά;

Αφελώς πίστεψα οτι μπορείς να κάνεις και μια συζήτηση χωρίς εμπάθειες. Και τα λάθη πληρώνονται, ως γνωστόν, εκτός αν είσαι εσαεί σε νιρβάνα.

Επισκέπτης
δεν πατε σαν καλα παιδακια να τα πέιτε στο τσατ? Το τσακίσατε το θρετ :2funny:

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16

Ειλικρινά Γιώργο δεν ξέρω. άλλωστε δεν μιλάω Γερμανικά. Ίσως κάποιος γερμανομαθής να μπορούσε να βοηθήσει. Θα ρωτήσω αρμοδιότερους εμού και θα σου πω σε πμ.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6

Το "Καλοσυγκερασμένο κλειδοκύμβαλο" είναι μια συλλογή έργων για πιάνο του Μπάχ, που γράφτηκε για να χαιρετίσει την καθιέρωση του συγκερασμένου μουσικού συστήματος στη Δύση, χάρη στο οποίο έχουμε όλη τη μεταγενέστερη κλασική παράδοση. Και δεν είναι γραμμένο στην κλίμακα του ντο, αλλά σε όλες τις κλιμακες, μείζονες και ελάσσονες, που έχουν ως τονική τα δώδεκα χρωματικά ημιτόνια. Και είναι αναμφίβολα σπουδαίο έργο. Αυτά!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Αφελώς πίστεψα οτι μπορείς να κάνεις και μια συζήτηση χωρίς εμπάθειες. Και τα λάθη πληρώνονται, ως γνωστόν, εκτός αν είσαι εσαεί σε νιρβάνα.

Νιρβάνα; Στην τσίτα είμαι συνέχεια.

Εμπάθεια; Γιατί να έχω εμπάθεια με σένα; Μου έχεις κάνει τίποτα και δεν το ξέρω;

Αχ!!! Πίστεψες τα λόγια τα πλάνα τα μεγάλα!!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Το "Καλοσυγκερασμένο κλειδοκύμβαλο" είναι μια συλλογή έργων για πιάνο του Μπάχ, που γράφτηκε για να χαιρετίσει την καθιέρωση του συγκερασμένου μουσικού συστήματος στη Δύση, χάρη στο οποίο έχουμε όλη τη μεταγενέστερη κλασική παράδοση. Και δεν είναι γραμμένο στην κλίμακα του ντο, αλλά σε όλες τις κλιμακες, μείζονες και ελάσσονες, που έχουν ως τονική τα δώδεκα χρωματικά ημιτόνια. Και είναι αναμφίβολα σπουδαίο έργο. Αυτά!

Πόσα ξέρεις εσύ!!!!!!

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Ο Γιώργος ρωτάει γιατί ξέρει γερμανικά , και στα γερμανικά καμία λέξη που προφέρεται με κάπα (ειδικά στην αρχή μιας λέξης) δεν γράφεται με "c", αλλά με "k". Klavier είναι το πιάνο στα γερμανικά, και η ερώτηση πλάκα πλάκα είναι γαμάτη, γιατί δεν ξέρω να υπάρχει άλλη λέξη για το πιάνο σε καμιά άλλη από τις μεγάλες γλώσσες , με εξαίρεση τα γερμανικά. Όποιος άλλος γλωσσομαθέστερος γνωρίζει, ας μας λύσει το πρόβλημα.

Yorgo, well put  :thumbsup:

stunt

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Like
4
Πόντοι
16
Ο Γιώργος ρωτάει γιατί ξέρει γερμανικά , και στα γερμανικά καμία λέξη που προφέρεται με κάπα (ειδικά στην αρχή μιας λέξης) δεν γράφεται με "c", αλλά με "k". Klavier είναι το πιάνο στα γερμανικά, και η ερώτηση πλάκα πλάκα είναι γαμάτη, γιατί δεν ξέρω να υπάρχει άλλη λέξη για το πιάνο σε καμιά άλλη από τις μεγάλες γλώσσες , με εξαίρεση τα γερμανικά. Όποιος άλλος γλωσσομαθέστερος γνωρίζει, ας μας λύσει το πρόβλημα.

Javol, Herr General!!!! (εισαι τιμημενος στην καρδια μας, αστους να κωφευουν)

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
ʼστα αυτά ρεεεεε

Κανονικά πρέπει να σου ζητήσω δικαιώματα που αναπαρήγαγες το ποστεράκι μου χωρίς να μιλήσεις με τον ατζέντη μου, αληταράαααααα

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16

Και στα αγγλικά το κλειδοκύμβαλο Clavier είναι. Το Das Wohltemperierte Clavier Teil .... στο οποίο αναφερόμαστε, στα αγγλικά είναι The Well-Tempered Clavier, Book....

Πάντως το κλειδοκύμβαλο είναι άλλο όργανο από το σύγχρονο πιάνο, με μικρότερες δυνατότητες. Σήμερα το ως άνω έργο παίζεται σε πιάνο και είναι καλύτερο γιατί οι νότες του πιάνου έχουν μεγαλύτερο εύρος από αυτές του κλειδοκύμβαλου ή τσέμπαλου. ΄Στη συλλογή πάντως στην οποία αναφέρομαι χρησιμοποιείται Clavier.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Ωραίος...  :thumbsup:

Straight to the point, χωρίς φανφάρες και επιδειξιομανία

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Κατόπιν συζητήσεως με γερμανομαθή μεταφέρω την άποψη του.

Στην γερμανική όταν μεταφέρεται μια λέξη από ξένη γλώσσα γράφεται όπως γράφεται στην ξένη γλώσσα. Το Clavier μάλλον είναι γαλλική. όπως η λέξη Cafe=καφετέρια που μεταφέρεται αυτούσια.

Αυτά χωρίς να είμαι σίγουρος. απλώς μεταφέρω.

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
RavenM έκανες ένα post φιγουρατζίδικο  και απαξιωτκό για την πλειοψηφία των μελών του σάιτ και υπήρξαν οι αναμενόμενες αντιδράσεις.Έτσι απλά.Τους «κακοπροαίρετους» και τη «χολή» άστα...

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6

clavecin... κλειδοκυμβαλο

clavier...  τα πληκτρα

(γαλλικα...)

(και οχι δεν ειμαι γλωσσομαθεστερη...)

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Καλά ρε συ ρούλι, δεν το πα ειρωνικά, πραγματικά ήθελα κάποιος γλωσσομαθέστερος να μας λύσει το θέμα. Τελικά κάποιοι είναι όχι απλώς γλωσσομαθέστεροι, έχουν κάνει και στη Λυρική  :grin:

stunt, nur schlau..?? listig, ich würde sagen..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom