επειδη βλεπω το γραψανε καποιοι , οτι εννοειται η περιποιηση κτλπ ειναι δεδομενο .
Δεν ειναι καθολου δεδομενο .
Οι περισσοτεροι δεν δινουνε καθολου εμφαση στο μεγαλυτερο τους οπλο , στο προσωπο .
Νομιζει καποιος οτι αν απλα μπει στο ντουζ ειναι οκ με ενα σαμπουαν και ενα αφρολουτρο.
Με αποτελεσμα η πλειοψηφια να μην καθαριζει ποτε το προσωπο . Καταληγεις να εισαι 40 και να φαινεσαι 60 .
Χρειαζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τζελ καθαρισμου προσωπου (εγω επιλεγω απο την Paula's choice)
περνας μετα μια με ενα lotion toner για να ετοιμασεις το προσωπο για τα επομενα σταδια
βιταμινη C μεσα στην ημερα , κατα προτιμηση βιταμινη C&E με φερουλικο οξυ (εγω προτιμαω της skin pharmaceuticals)
μια ενυδατικη κρεμα ( κατα προτιμηση sisley , shiseido )
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ !!! ( ακομα και αν χιονιζει εξω , παλι πρεπει να μπει αντηλιακη 365 μερες τον χρονο)
το 97% της γηρανσης προερχεται απο τις ακτινες του ηλιου .
2-3 φορες την εβδομαδα επισης χρειαζεται exfoliation , ειναι τα νεκρα κυτταρα απλα τα διωχνεις με χημικο τροπο χωρις scrub και τριψιματα
που πλαδαρευει το προσωπο
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ρετινολη πριν τον υπνο , της murad ειναι καλη , και φυσικα 1 φορα την βδομαδα μια μαυρη μασκα του tom ford την αφηνουμε για 10-15 λεπτα
και μετα ξεβγαζουμε.
Απο ολα αυτα και τιποτα να μην ακολουθησει καποιος , τα 3 πιο βασικα ειναι ο καθαρισμος του προσωπου με τζελ , η αντηλιακη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , και η ρετινολη το βραδυ.
Οποιος νομιζει οτι με ενα απλο ντουζ ξεμπερδεψε ειναι βαθια γελασμενος .
υ.γ Προσθετω στο τελος οτι παρα πολλοι δεν ξερουνε ουτε καν να παιρνουνε την πετσετα και να καθαριζουνε το προσωπο τους.
Οταν παιρνεις την πετσετα δεν πας στο προσωπο και το τριβεις πανω κατω , το μονο που κανεις μακροχρονια ειναι να πλαδαρευεις το προσωπο σου
και να φαινεσαι κωλογερος σε βαθος χρονου. Κανεις απαλες κινησεις μεσα εξω χωρις να τριβεις αγαρμπα την πετσετα πανω κατω.
Εγω στα 32 μου και ολες οι γκομενες μου λενε οτι δεν φαινομαι ουτε 27 !!!