Αυτός ο γελοίος μύθος του 'βρίσκω γκόμενα στα μπαρ' είναι που συντηρεί τα πιο σάπια μαγαζιά με τον πιο αποτυχημένο κόσμο.
Αναφέρομαι στα μαγαζιά έχουν που πάνε όλα τα λιγούρια επειδή μαζεύουν κάνα μεθυσμένο ξέκωλο (που δεν θα τους κάτσει) και πουλάει τζέρτζελο. Ειδικά κάτι Κολωνάκια μαζεύουν τη χειρότερη πλέμπα του είδους.
Χώρια που δεν αντέχεται το περιβάλλον, και για να την παλέψουν γίνονται όλοι στουπί για να περάσει η ώρα!
Όταν ήμουν πιτσιρικάς κι ανήσυχος βγαίναμε σε διάφορα μπαράκια βόλτες, πιο συνοικιακά και αφτεράδικα μαγαζιά που δεν πάνε όλοι να κοιταχτούν. Και γκόμενες βγάζαμε, και νέες παρέες φτιάξαμε κι όλα ωραία! Είχα σχέση 2 χρόνια με γκόμενα που γνώρισα σε μπαρ, κι είχα περάσει και πολύ ωραία μάλιστα!
Αλλά αυτά νομίζω δεν πολυπαίζουν απο μια ηλικία και μετά. Δεν έχεις και την περιέργεια/ενθουσιασμό που είχες μικρότερος πλέον γι να μπεις στο τριπάκι!
Τα μπαρ είναι αν θες να πας με κάναν φίλο/η να τα πείτε απλά, ή και μόνος σου αν θέλεις απλά να απολαύσεις ένα δυο χαλαρά ποτάκια για 'σβήσιμο'. Δεν είναι για να πηγαίνεις να απλώνεσαι παντού μήπως και φορτώσεις κάνα αποκαίδι.
Έχει τέτοιους έξω, στάνταρ φάτσες σε κάποια μαγαζιά που σκάνε 3-4 καταδρομικές και βαράνε όπου βρουν. Απορώ με το κουράγιο της απελπισίας του, μιλάμε για κατάντια. Χώρια που κάνουν μπαμ από μακριά.
Σχετικά με το να πηγαίνεις μόνος σου σε μπαρ: το κάνω κατά καιρούς, είναι μια συνήθεια που ξεκίνησα 5 χρόνια περίπου, συνήθως άμα γυρνάω κάποια άλλη έξοδο, έτσι να χαλαρώσω σε μια γωνίτσα στοχαζόμενος τις μαλακίες της ημέρας.
Η πρώτη φορά νιώθει περίεργα, σκέφτεσαι 'πω θα καταντήσω να είμαι ο γραφικός μοναχικός τύπος στη γωνία, αξιοθέατο'. Μετά συνειδητοποιείς πως δε χέστηκε κανείς κι όλα καλά. Βασικά σου προσφέρει μια ωραία αίσθηση ελευθερίας, σα να είσαι γυμνός αφού δεν έχεις την 'γκρίζα ζώνη' της παρέας σου να σε περικλείει. Αρκετοί το κάνουν. Δεν πας να την πέσεις όυτε έχεις τέτοια προσμονή. Πας για την πάρτη σου να χαλαρώσεις.
Κάποιες φορές μου πιάνουν την πάρλα άσχετοι. Συνήθως οι γυναίκες (αν δεν κάνεις το λάθος να τις κοιτάξεις γενικά) ρωτάνε αν έφαγα στήσιμο από γκόμενα, τους λέω καμμιά μαλακία σαν 'κρέμασα κάποια και αυτοτιμωρούμαι να δω πως είναι' ή 'Α! ήρθες επιτέλους!' και μετά το ρίχνω στον χαβαλέ λέγοντας μαλακίες. Οι αποτυχημένοι άνδρες σου πιάνουν την πάρλα διήγοντας την αποτυχία τους στο καμάκι. Αυτούς τους διώχνω στα μπαμ.
Τα μπαρ δεν προσφέρονται προς κοινωνικοποίηση γενικά-ΕΙΔΙΚΑ της βαριές ώρες 3-4 που ξεμένουν τα ζόμπι.
Όσον αφορά το θέμα 'κύκλος', συγνώμη αλλά το θεωρώ βασικό. Αναλογικά αν το πάρει κανείς, όσους περισσότερους ανθρώπους ξέρεις τοσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γνωρίσεις γυναίκες. Δε μιλάμε για 'πάσες' από παρέες (ο,τι χειρότερο) αλλά για κύκλους ανθρώπων με τους οποίους μπορείς να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους.
Όχι μπακουροπαρέες που βλέπουν μπάλα στις καφετέριες, όχι παρέες απο στρατό και αηδίες. Γενικά αποφεύγουμε άνδρες που δε γαμάνε, καθώς η μπακουρίλα 'κολλάει' μάγκες.
Πχ. θα βρεις ένα βράδυ κάπου μια παρέα, θα ναι μια φίλη τους εκεί (σάπια, χονδρή, ναυάγιο ό,τι νάναι). Αν δεν είναι ζώον, αποδέξου την, δε χάνεις κάτι. Μια βδομάδα μετά μπορεί πχ να σε πάρει να σου πει 'είμαι εδω με δυό φίλες μου αν θες έλα μια βόλτα' (το παίζεις βαρύς σ αυτά, φάση 'αν σας προλάβω' κλπ).
Η σάπια που σε συμπαθησε, θα θέλει να πουλήσει μούρη στις πιο ωραίες φίλες της 'κοιτάξτε έναν τύπο που γνώρισα΄' κλπ. Εκεί πας και παίζεις μπαλίτσα όπως θες αναλόγως, δικιά σου η σκηνή, δικό σου και το ακροατήριο άμα λάχει.
Τέλος, παραθέτω το εξής: Στα 40 μου συνειδητοποίησα πως γενικώς οι σχέσεις κανένα ιδιαίτερο νόημα έχουν μόλις τελειώσουν τα μέλια. Τα χω ζήσει με το κουτάλι, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο όποια είχα, μέχρι και γυναίκες για τις οποίες τρελαινόμουν για πάρτη τους, ύστερα από λίγο τις βαριόμουν οικτρά. Μόλις το αποδέχτηκα, έγινα πιο κυνικός μεν, πιο ρεαλιστής και πλέον η αντιμετώπιση μου προς αυτές είναι πολύ πιο ξεκάθαρη και ουσιαστική.
Τι θέλω να πω? ναι οκ όλοι να γαμήσουμε κοιτάμε μεν, αλλά δεν κάνει κακό να δουλεύουμε λιγάκι με τον εαυτό μας, να ξέρουμε ποιοι σκατά είμαστε και σε ποια γη πατάμε! Όταν ξέρεις εξαρχής πως την άλλη δε θες να τη βρεις στο κρεβάτι το πρωί, θα το χειριστείς αναλόγως και θα αποφύγεις κακοτοπιές. Πολλά απτα σκατά που περιγράφουμε εδω μέσα, ΘΕΛΟΥΜΕ και τα τρώμε!