Ο φουκαρας δεν ηξερε δε ρωταγε
δεν εμπαινε σ αυτο το νημα πριν παντρευτει;
https://www.reddit.com/r/greece/comments/1ayw1zw
Μεταφραση google:
Η Ελληνίδα γυναίκα μου
Πρώτα απ 'όλα, συγγνώμη αν αυτό θεωρηθεί δραματικό, αλλά είμαι πραγματικά στο τέλος μου.
Είμαι παντρεμένος με τη γυναίκα μου 3 χρόνια και έχουμε ένα παιδί μαζί. Η γυναίκα μου έχει πολλά καλά χαρακτηριστικά τα οποία θαυμάζω και σέβομαι αλλά υπάρχουν θέματα και γι' αυτό είμαι εδώ.
Δεν είμαι Ελληνας, οπότε κάποιες συμπεριφορές από την πλευρά της μου είναι εντελώς ξένες. Για παράδειγμα, όταν μαλώνουμε, θα ουρλιάζει και θα κλαίει και θα λέει πολύ δραματικά πράγματα. Συνήθως θα με κατηγορήσει που «την έκανα έτσι» και θα συνεχίσει να κλαίει και να κλαίει για σχεδόν μια ώρα. Είναι πολύ οδυνηρό και το παιδί μας το έχει δει αυτό να συμβαίνει πάρα πολλές φορές τώρα, με ανησυχεί.
Αυτό συνέβη σχεδόν σε κάθε καβγα. Σίγουρα, μερικές φορές κάνω λάθος, αλλά προσπαθώ να παραμένω ήρεμος. Θα ουρλιάξει και θα κλάψει. Μερικές φορές στο παρελθόν με ακολουθούσε αν έφευγα από το δωμάτιο και χτυπούσε την πόρτα. Μερικές φορές χτυπούσε το στήθος μου. Φαίνεται ότι θα χάσει εντελώς τον εαυτό της από αυτά τα έντονα συναισθήματα. Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι παθιασμένοι και συναισθηματικοί, αλλά αυτές οι ενέργειες φαίνονται υπερβολικές.
Όταν ήμασταν στην Ελλάδα άκουσα επίσης ζευγάρια να μαλώνουν δυνατά, οπότε δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ψυχικό πρόβλημα μαζί της, εφόσον είναι πολιτιστικός κανόνας.
Άλλα θέματα είναι ότι θα αποκαλεί ονόματα όπως «ηλίθια» και «γκαμησου...». Ξέρω ότι η ilithia είναι μια θηλυκή μορφή λέξης, και είμαι αρσενικό. Γιατί θα χρησιμοποιούσε μια γυναικεία λέξη για μένα; Προσπαθεί να με ασέβει με αυτή την ενέργεια;
Της έχω μιλήσει για αυτό πολλές φορές και δεν θα σταματήσει από την πλευρά της, οπότε δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Μιλάει στους γονείς της στα ελληνικά και δεν μιλούν αγγλικά. Δεν ξέρω τι τους λέει, αλλά σίγουρα μέχρι τώρα πρέπει να νομίζουν ότι είμαι τέρας. Νιώθω παγιδευμένος καθώς δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα καθώς αρνείται να παραδεχτεί ότι έχει ένα. Νιώθω ότι η αντίληψη έχει διαμορφωθεί, έτσι είμαι ο κακος και μπορεί να συνεχίσει να ουρλιάζει και να κλαίει όταν υπάρχουν προβλήματα, γιατί ή φυσικά είμαι και τέρας και αυτή είναι το θύμα. Είναι ένας φαύλος κύκλος και πραγματικά συμπαρασύρει την οικογένειά μας προς τα κάτω.
Επεξεργασία: Μίλησα επίσης προηγουμένως με ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειας από την πλευρά της για αυτό και είπε οι Ελληνίδες ειναι έτσι, αλλά η αίσθηση μου λέει ότι προσπαθούσε να υποτιμήσει τις πράξεις της. Επομένως, δεν είμαι σίγουρος εδώ. Είναι αυτό απλώς μια έκφραση ελληνικού πάθους που παρεξηγώ;