Θα το πω οσο πιο ευθεως μπορω: ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ!!!
Δεν εχω καταφερει να συμβιβαστω με αυτο ποτε. Παροτι εχω δουλεψει κεντρο Αθηνων για χρονια, μενοντας εκτος κεντρου. Καθε διαδρομη με τα μεσα μου ειναι αγγαρεια. Πεταμενες ωρες απο τη ζωη. Βασανο. Τυραννια.
Εχω ζησει στο πετσι μου την αλλαγη της σιδηροτροχιας του ηλεκτρικου το ετος 2009. Ειχαν αρχισει να πιανουν οι ζεστες, να εισαι κονσερβα μεσα στον ηλεκτρικο και να περιμενετε ολοι μια ωραια παρεα 15-20 λεπτα να περασει το απεναντι τραινο γιατι η γραμμη ητανε για πολυ καιρο μονη. Εκεινη τη χρονια ειχα υπολογισει πως ο μεσος χρηστης ηλεκτρικου περναει 6-8 ωρες ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!!!!!!!!!
Σκεψου να πιασεις καποιον και να του πεις σε φυλακιζω μεσα σε ενα βαγονι για 8 συνεχομενες ημερες, να δεις αντιδρασεις. Και ομως, επειδη ητανε σπαστο, το ανεχοτανε ολος ο κοσμος.
Επισης βαρεθηκα να βλεπω καταθλιπτικες φατσες στο τραινο ταλαιπωρημενων ανθρωπων απο τη μια και χαζοχαρουμενων 16χρονων τριαλαλιτριαλαλο απο την αλλη. Δε μου φταιει κανενας, απλα χορτασα πως το λενε. Υπαρχουν πιο ενδιαφεροντα πραγματα να δει κανεις απο ενα γεματο βαγονι του μετρο με καθε καρυδιας καρυδι.
Πχ μπορεις εκεινη την ωρα να την περνας σε καποιο ρουφ στο κεντρο πινωντας κρασακι με μια ωραια τουριστρια
Να παρω αυτοκινητο για να περασω 30 φαναρια και να μη βρισκω να παρακαρω, παλι αγγαρεια το θεωρω
Να παιρνω ταξι για καθε μετακινηση εκτος απο κοστος, ειναι και αυτο επισης βαρετο γιατι παλι τα φαναρια δεν τα γλυτωνεις
ΟΚ θα το κανεις μια, δυο, τρεις, οταν ομως το κανεις για χρονια και ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να το κανεις ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ και μαλιστα να το κανεις ακομα και στις πιο ωραιες σου φτιαξεις, δηλαδη να εισαι Σαββατο με ωραια παρεα και να πρεπει να υποστεις ακομα ενα 40 λεπτο βασανιστικης επιστροφης, για 3278η φορα περνωντας απο τις ιδιες περιοχες και δρομους ειδαλλως να πρεπει να πληρωσεις 200 ευρω ξενοδοχειο, τοτε καθεσαι και τα ζυγιζεις
Μπορεις αμα μενεις Μαρουσι να βγεις 14 εξοδους στο κεντρο σε μια εβδομαδα ΚΑΘΕ εβδομαδα; Προφανως και οχι. Αντε να κατεβεις 3-4-5-6 φορες και παλι πρεπει να επιστρεψεις. Για 14 εξοδους θελεις 28 πηγαινε-ελα. Αν το κανεις εισαι ειτε ηρωας, ειτε μαλακας, ειτε ταξιτζης-ντελιβερι που ειναι η δουλεια σου. Αν το κανεις επειδη σου αρεσει, εισαι για το Δαφνι.
Επομενως θα αρχισεις σιγα-σιγα με τον καιρο να καταπινεις την ηττα σου και να βγαινεις για 382η φορα στον πεζοδρομο Αμαρουσιου, στο μαλ και για καμια μπυρα Χαλανδρι Κηφησια. Οκ δεν ειναι ασχημα, αλλα θα βαρεθεις να βλεπεις μετα απο ενα σημειο ψιλοιδιες φατσες και μαναδες με μωρα και καροτσια. Την αιγλη του κεντρου δε θα τη δεις ποτε στο Μαρουσι. ΠΟΤΕ
Το ιδιο ισχυει και σε ολα τα κεντρα μεγαλουπολεων στον πλανητη
Οι τιμες στο Μανχαταν δεν ειναι αυτες που ειναι τυχαια. Δινουν πολεμο οι πλουσιοι ποιος θα μεινει πιο κοντα στο πιο ενδιαφερον τετραγωνικο χιλιομετρο του πλανητη
Α-μα πια, τα ειπα και ξεσκασα