Μάγκες, εδω απο πάντα σε κοιταγαν στραβά οι γκομενες, αν δεν ήσουν κάποιος ή κάποιος κάποιου απο πλούσια αρχίδια. ¨ηταν απο 70s Και 80s που υπήρχε ένα κάποιο καμάκι, στην πράξη δύσκολα γαμουσες, όσο ωραίος και να ήσουν. Εγώ σπούδασα μέσα σε τόσες γυναίκες και αντίστοιχα την άραζα και φιλοσοφική στον κολλητό μου που ηταν ένα κτήριο με μια μουνοθύελλα. Παπάρια μαύρα. Απαξίωση πλήρης και πέρα απο ένα ψιλοπαιχνίδι, τίποτε. Μετά πήγα Γαλλία και δεν το πίστευα. Έβγαλα γκομενα τη δεύτερη φορά που πήγα σε ένα πάρτι, σε άσχετο μέρος, κάπου σε εξωτερικό χώρο στο πανεπιστήμιο με κάτι μπύρες. Ουτρε επρεπε να δώσω καν λεφτά,ούτε να το παίζω καρεκλάς σε τίποτε disco,ούτε με κονέ, ούτε τίποτε. Απλά έπιασα την πάρλα σε σπαστά γαλλικά (στα γραπτά γαμούσα, αλλά προφορικά ήθελα χρόνο καθώς ήμουν 20 μέρες στην Γαλλία και ήθελε εξάσκηση) και βρέθηκα στην εστία να πηδάω. Ούτε ήμουν ο εξωτικός μελαχροινός Έλληνας, ούτε ο φραγκάτος για να πείς ότι κάβλωσε με το διαφορετικό. Πιο πολύ με γάλλο έμοιαζα στο σουλούπι. Απλά γουστάραμε και οι δύο και χωρίς κομπλεξ γαμηθήκαμε. Και ναι, έτσι εύκολα γάμησα στην Γαλλία πιο πολλές το πρώτο δίμηνο απο ότι είχα γαμήσει απο 16 - 25 που πήγα εκεί για μεταπτυχιακό (είχα και τα στρατά). Αργότερα Σουηδία που έκατσα αρκετά, πάλι βαράγαμε παρτούζες 10 άτομα για πλάκα και γουστάραμε. Ούτε κόμπλεξ ούτε τίποτε. Άλλοι ηταν παντρεμένοι μεταξυ τους σε φάση swinging, άλλοι απλά γουσταραν την φάση και γενικά περνούσαμε όλοι καλά. Ακόμα και στην Φινλανδία με τους απόμακρους Φινλανδούς, γάμησα τερματισμένα μουνιά και χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε στάτους. Κάποιος ταξιδιώτης-εργαζόμενος-περιστασιακός που απλά βρισκόμουν εκεί ήμουν, όταν την ίδια στιγμή, μέσα στα 80s, στην "φιλόξενη Ελλάδα" όσες πήδαγα το έκανα λόγω του στάτους που απέκτησα λόγω εργασίας. Ανάμεσα σε αυτές και η πρώην γυναίκα μου, συνάδελφος μάλιστα, που αποδείχτηκε η επιτομή της ελλεϊνίδας. Ευτυχώς το σωτήριο έτος 1988 την ξεφορτώθηκα επειδή απλά είπα ξαφνικά "ως εδώ" και συνέχισα την ζωή μου, πριν προλάβω να κομφορμιστώ απο την όλη κατάσταση και το αφύσικο-ανώμαλο "όλοι οι παντρεμένοι τα ίδια περνάμε". Ξαναπήγα για επιμορφώσεις και εργασίες σε όλη την Ε.Ε. και παντού τα ίδια, εκτός απο εδώ που όσο πάνε και γίνονται όλες ξινιόλες και απρόσιτες, σε όποια ηλικία. Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τις γυναίκες με διάφορα πράγματα και έννοιες, οι Γαλλίδες θα ήταν μεθυστικά αρώματα, οι Σουηδές ρόδα, οι Ισπανίδες η αλμύρα της θάλασσας, οι Ιταλίδες ηλιοβασιλέματα κ.ο.κ., οι Ελληνίδες θα ήταν ενας σκουπιδοντενεκές με χεσμένα κωλόχαρτα, ξερατά και αποτσίγαρα. Και δεν μιλάω για το γαμήσι,αλλά για την ανώμαλη νοοτροπία και την σαπίλα των μυαλών τους, που έχουν τρικυμία εν κρανίω και δεν ξέρουν τι τους γίνεται,αλλά αντί να δουλέψουν με τον εαυτό τους, ξεσπάνε όπου βρουν.