Οι μισοί ελληναράδες που κλαψουρίζουν για τα λεφτά και τις δυσκολίες είναι απλά καλοπερασάκηδες.
Κάποιοι βγάζουν 8-9 κατοστάρικα και λένε δεν φτάνουν να ζήσουν μόνοι τους. Οι ίδιοι μερικά χρόνια μετά φτάνουν τα 1.200-1.500 και συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι .
Η δε Αγία Ελληνική Οικογένεια ζει στη μόνιμη αυταπάτη ότι το παιδί της (αγόρι/κορίτσι) στα τριάντα είναι παιδί ,είναι το πιο ωραίο και ο καλύτερος επιστήμονας.
Ξενοδόχος πέρσι ,μετά από κουβέντα μου ζήτησε να προωθήσω το βιογραφικό του παιδιού του στην(μεγάλη) εταιρία που εργάζεται ο αδερφός μου.
Το παιδί επιστήμονας,και όλο παιδί παιδί παιδί.
Παίρνω το βιογραφικό το κοιτάω,το παιδί ήταν 31 χρονων ,με μάστερ στο μάρκετινγκ από το πανεπιστήμιο του Νορθ Πουτσινγκ στην Αγγλία και με ΜΗΔΕΝ προϋπηρεσία, ούτε μια ρημάδα πρακτική. Το εστειλα στον αδερφό μου να γελάσουμε.
Όσο για όσους μιλάνε για ανειδίκευτους, ακολουθεί αληθινή ιστορία,φίλου μου.
2010,το παλικάρι δούλευε για 530 ευρώ καθαρά πάνω κάτω. Έμενε με τη γκομενα του ,η οποια τον παράτησε ,και του είπε επι λέξη «βρήκα άλλον και θα έρθει το Σάββατο,δεν έχω πρόβλημα να μείνεις εδώ αν θέλεις ,αν έχεις ας κρατήσω εγώ το σπίτι και φύγε τώρα»(η καργιολα κράτησε και το σκύλο)
Ο τύπος πέρασε ένα χρόνο από τη ζωή του μαύρο,έχασε τη δουλειά του έπινε,γύρισε στους γονείς του,γενικά ήταν ερείπιο.
Μια μέρα ,δε ξέρω πως του τη βάρεσε,πήρε ένα σακίδιο και πήγε στην Αυστρία ,με μέτρια αγγλικά(απόφοιτος ΤΕΙ),και έκανε λάντζα σε μαγαζιά. Από εκεί πήγε Νορβηγία σε παρόμοιες δουλειές. Νορβηγία στρώθηκε,έμαθε γλώσσα,και σταδιακά πήρε και υπηκοότητα και βρήκε και δουλειά στο αντικείμενο του (έχει καμία δεκαετία πλέον εκεί). Βγάζει αρκετά καλά χρήματα, είχε και γκόμενες. Εδώ τι θα έκανε; Αλλά δε κλαψομουνιζε να βρίσκει 10 προβλήματα για κάθε λύση.Παυλαρας με το όνομα
ΥΓ για να προλάβω για το αντικείμενο, έπρεπε να κάνει κάποιου είδους μετεκπαίδευση ,την οποία έκανε στα Νορβηγικά κιόλας ,είδα τον ΒΠ να λέει για Νορβηγία και τον θυμήθηκα