θα σου υποβάλλω την ίδια ερώτηση, που έχω υποβάλλει σε αρκετούς Αριστερούς - Σοσιαλιστές - Κομουνιστές και δεν έχω πάρει ικανοποιητική απάντηση. Έγινε το μεγάλο πείραμα στις χώρες του Ανατολικοί Μπλοκ, προσπάθησαν να εφαρμόσουν τις Σοσιαλιστικές θεωρίες. Η Βάση ήταν πως ο κακός Καπιταλισμός μας ωθούσε να ανταγωνιζόμαστε, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανισότητα, διαμάχες κλπ. Αν όμως το κράτος αναλάμβανε τα Μέσα Παραγωγής, τότε το προιόν θα μοιραζόταν δίκαια, κι έτσι θα καταλήγαμε σε ένα Νέο Τύπο ανθρώπου, καλύτερο. Είναι αλήθεια πως στην αρχή έδωσε στο φτωχό Λαό πρωτάκουστες ανέσεις, μόρφωση κλπ. Γνώρισα Γυναίκα παιδί Ελλήνων Κομμουνιστών που είχαν καταφύγει στη Ρωσία, μετά τον Εμφύλιο, οι γονείς της δούλευαν σε εργοστάσιο, κι όμως έκανε πιάνο και μπαλέτο, δωρεάν, από το Κράτος. Βρες μου κορίτσι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, να ξέρει πιάνο και να έχει κάνει μπαλέτο. Τη δουλειά έκανε; Σεξεργάτρια ήταν. Όταν έπεσε το μπλοκ, οι Γυναίκες βγήκαν στη γύρα στην Ευρώπη κι έβγαζαν λεφτά με πορνεία, οι άντρες έγιναν εργάτες, κι ας ήταν Δάσκαλοι, Οδοντογιατροί κλπ. Διαφθορά, Ρωσική Μαφία, μέχρι αναγέννηση του Νεοφασισμού είχαμε στη Ρωσία. Αφού λοιπόν δεν πέτυχε με τόσο ενθουσιασμό του Κόσμου και με τέτοιους ηγέτες, γιατί υποθέτεις πως ήταν καλύτερο σύστημα; Γιατί δεν πολέμησε ο Κόσμος να το κρατήσει; Γιατί στην Πολωνία, στη Βαρσοβία, μετονόμασαν μια πλατεία σε πλατεία Ρόναλντ Ρήγκαν, αν ο Σοσιαλισμός ήταν κάτι καλό;