Ελληνίδα, κολλημένη με τη μάνα της, δεν απογαλακτιζεται ούτε στα 40+, όταν βλέπει τον συζηγο έστω να μιλάει στη μάνα του τον χαρακτηρίζει μαμακια ενώ η ίδια είναι κολλημένη στον κωλο της μάνας της, όταν ο άντρας χάνει την υπομονή κλαίγεται ότι την παρατάει μόνη της με τα παιδιά, ψάχνει σαν αρπακτικό τον επόμενο χάχα που θα βρει, δεν ξέρω αν είναι μόνο οι ελεηνιδεσ η όλες οι γυναίκες έτσι....
Εννοείται.Μα σε θέλουν αποκομμένο απο την προηγούμενη ζωή σου.Αν το βάλεις κάτω σχεδόν κανένας παντρεμένος πλέον,δεν διατηρεί τις φιλίες που είχε πρίν παντρευτεί ή απλά γίνονται τυπικές.Η σχέση με τους δικούς του θα είναι επίσης κάπως τυπικές,καθώς η μέση ελλεινίδα δεν γουστάρει πεθερικά,αλλά σου φορτώνει τους δικούς της,τους οποίους ξέρω περιπτώσεις που τους ξενοίκιασαν τα σπίτια και τους έφεραν στο δικό τους και τους τρώει ο μαλάκας στη μουρη,αλλά για να μιλήσει στην μάνα του πρέπει να κάνει αίτηση.Και ο μαμάκιας είναι ο άντρας.Εκείνη που μιλάμε 40 φορές την ημέρα με την μάνα της και λένε ότι μαλακία μπορείς να φανταστείς,όχι.Δεν φταίνε αυτές.Πλέον έχω μεγαλώσει πολύ και γενικά έχω δεί πολλά σκατά στη ζωή μου και παραδέχτηκα όλους όσους την έκαναν με το που ξεκίνησαν όλα αυτα και δεν λογάριασαν τίποτε.Και τι σημαίνει έχω παιδιά;Τι σημαίνει αφήνω το σπίτι μου;Τίποτε.Και εκεί να έμενες τα παιδιά σου θα ειχαν για πατέρα ένα άτομο αξιολύπητο που δεν θα το σέβεται κανείς.Και όχι μονο αυτό,αλλά και εναντίον σου θα είνια καθώς όλη μέρα θα ακούνε για τον άχρηστο τον πατέρα τους και θα τον βλέπουν να αργοπεθαίνει.Όχι ρε πούστη.Δρόμο και μάλιστα γρήγορα.Και όχι απλά δρόμο,αλλά σε σημείο να τα τρώς όλα και να μην δίνεις τίποτε ούτε στην γυναίκα σου,ούτε και στα παιδιά σου,για να καταλάβουν όλοι την διαφορά μεταξύ χρήσιμου και απαραίτητου.Γιατί και μια σερβιέτα είναι χρήσιμη,αλλά όταν χρησιμοποιηθεί πάει στα σκουπίδια και την σιχαίνεσαι κιόλας..Ενώ ο απαραίτητος χρήζει σεβασμού.Και όχι,δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι.Εδώ είναι οι χειρότερες.Μακράν.Ακομα και στην πολιτισμένη δύση υπάρχει σεβασμός,καθώς ναι μεν δεν έχουν πολλές εφαγές μεταξύ τους,αλλά σου λέει είναι ο γονιός σου και τέλος.Αντίστοιχα σε άλλες χώρες της βαλκανικής η κοινωνία η ίδια θα σε χέσει αν είσαι καμία μαλακισμένη απέναντι στα πεθερικά σου.Σου λέει πλέιν παντρεύτηκες και ανήκεις ασε αυτή την οικογένεια και οφείλεις να τους σεβαστείς.Τώρα δεν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις,τύπου 7 θανάσιμες πεθερές,αλλά για νορμάλ πράγματα.Γενικά έχον μπερδέψει πολλάπράγματα οι εδώ γυναίκες.Δεν γίνεται κυρία μου να είσαι γατούλα και αδύναμη ή ανεξάρτητη και χειραφετημένη.Θυμάμαι κάποτε εις Παρισίους που σπούδαζα,πως οι φεμινίστριες έκανα πορείες εναντίον τέτοιου είδους γυναικών με το αίτημα να σταματήσυν να δηλώνουν φεμινίστριες και να μην ντροπιάζουν το κίνημα.Θυμάμαι μια οπτασία να μιλάει με τηλεβόα έξω απο το πανεπιστήμιο και να τους λέει "Θα είστε ή γυναίκες ανεξάρτητες ή σκλάβες και όχι ότι σαν συμφέρει και όποτε σαν συμφέρει".Βεβαια αυτά ήταν πολύ παλιά...Πλέον και εκεί μαθαίνουν την πουτανιά και την κουτοπονηριά των ελλεϊνίδων.