Νέα

Τί τρέχει επιτέλους με αυτές τις ελλεηνίδες;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα freddie krueger
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 192K
  • Εμφανίσεις 7M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Που οφειλεται που η ελληνιδα ζηταει τον ουρανο με τ αστρα?

  • αυτο εχει μαθει απο την μανα της

    Ψήφοι: 880 29,2%
  • υπερπροστατευτικη οικογενεια

    Ψήφοι: 175 5,8%
  • δεν ξερει τι της γινεται

    Ψήφοι: 516 17,1%
  • καλα να παθει ας μεινει στο ραφι

    Ψήφοι: 331 11,0%
  • χεστην ,δεν ασχολουμαι με ελλεεινιδες

    Ψήφοι: 323 10,7%
  • καλα κανει,ετσι πρεπει

    Ψήφοι: 101 3,4%
  • αφου κι ετσι παλι τρεχουμε απο πισω της

    Ψήφοι: 592 19,7%
  • αλλο

    Ψήφοι: 93 3,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3.011

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Μηνύματα
2.702
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
ο ελλην δεν γαμει λογω της ακραιας ατομικιστικης νοοτροπιας και μη κοινωνιστικης δομης της κοινωνιας και της οικονομιας

πολλες μικρες στρουγκες συμφεροντων προστατευτικου (κοινωνικου και οικονομικου) χαρακτηρα (οικογενειακες επιχειρησεις,ιδιωτικα και κρατικα μονοπωλια,δημοσιο,προστατευμενα επαγγελματα κ.α.)

σε συνδυασμο με την αθρωα εισοδο μεταναστων,την νεοφιλελευθερη παρασιτικη οικονομια και την γυναικοκρατια (μεχρι την δεκαετια του 80 κρατουνταν τα μποσικα λογω της πατριαρχιας,των ψηγματων αυτοχθονου οικονομιας που ειχαν απομεινει και του περιορισμενου των δικαιωματων των γυναικων)

μετα αποσαρθρωθηκαν και παρασιτικοποιηθηκαν τα παντα οικονομικα και κοινωνικα
Sorry φιλε αλλα δεν θελω να φανταστω πως θα ηταν η κατασταση εαν δεν υπηρχαν οι μεταναστριες.....
 

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Μηνύματα
2.805
Like
768
Πόντοι
96
Sorry φιλε αλλα δεν θελω να φανταστω πως θα ηταν η κατασταση εαν δεν υπηρχαν οι μεταναστριες.....

το προσημο της εισαγωγης μεταναστων ειναι πολυ αρνητικο (ακομη και για τις πιο υγιεις οικονομιες της δυσης (με καπιταλιστικους ορους)
 

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Μηνύματα
2.702
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
το προσημο της εισαγωγης μεταναστων ειναι ακραια αρνητικο (ακομη και για τις πιο υγιεις οικονομιες της δυσης (με καπιταλιστικους ορους)
Ακραια αρνητικο για ποιον??? για τον μπουρτζοβλαχο που το 1988 γαμουσε κατσικες και σε 4-5 χρονια γαμουσε διμετρα μωρα απο Βαλτικη και Ρωσια δεν νομιζω??
 

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Μηνύματα
2.805
Like
768
Πόντοι
96
Ακραια αρνητικο για ποιον??? για τον μπουρτζοβλαχο που το 1988 γαμουσε κατσικες και σε 4-5 χρονια γαμουσε διμετρα μωρα απο Βαλτικη και Ρωσια δεν νομιζω??

ακραια αρνητικο και βραθυπροθεσμα και μακροπροθεσμα

γιατι ο μπουρτζοβλαχος που γαμουσε με ενα καλσον δεν θα πληρωσει ο ιδιος την αθλια συμπεριφορα του πανω στον πονο των υπολοιπων (το πιθανοτερο ειναι οτι ακομη και σημερα κανει τα ιδια και καλοπερναει λογω των κλεψιμεικων ή των δικαιωματων του παρελθοντος)  αλλα ενας νεος ή ενας ο οποιος δεν υιοθετησε αυτη του τυπου την συμπεριφορα και υποχρεωνεται να ζει μεσα στην ακραια αγαμια και υποαπασχοληση λογω του νεοφιλελε γυναικοκεντρικου κοσμου

το ιδιο δλδ με τους παοσκους και τους νδκρατες που διαμορφωσαν την σημερινη διαλυτικη κατασταση και ερχεται ο καθε ενας ενοχος ή βλαξ και πυροβολει και τραμπουκιζει τον αδυναμο,τον νεο και τον μη ή σε πολυ μικρο βαθμο συμμετεχοντα για το σημερινο χαλι
 

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Μηνύματα
1.342
Κριτικές
65
Like
3.281
Πόντοι
7.216
Άνω των 30

80-90% παντρεμένες ή σε μόνιμη σχέση,10% ελεύθερα μπάζα,χωρισμένες με παιδιά κλπ

Δεν συμφωνώ ως προς το ποσοστό που δίνεις αλλά κι ετσι να είναι τι να κάνουμε?
Έτσι είναι η ζωή. Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.
Η αλήθεια είναι οτι αν ψάχνεις γυνή άνω των 30-35 θα πάρεις ό,τι έχει περισσέψει.
Είναι κάπως οπως οι πανελλήνιες. Οι καλύτεροι θα περάσουν στις καλές σχολές.
οι υπόλοιποι ΤΕΙ ανθοκομίας!
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
πολύ ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί πολλά, διαβάστε προσεκτικά


H μεσαία τάξη των ανδρών θεμέλιο της διάχυσης του πλούτου











H ευημερία των 2 φύλων (και των κοινωνιών τους) ξέραμε ότι εξαρτάται καταρχήν από το επάγγελμα και την περιουσία τους και την πολιτική των κυβερνήσεων.

Τρίτη όμως και καθόλου υποδεέστερη πηγή είναι  ο γάμος.

Μια μάστιγα λοιπόν έχει κυριέψει τον δυτικό (πολιτιστικά ) κόσμο από την Αμερική έως την Ιαπωνία :  Ένα πλεόνασμα ελεύθερων, ευκατάστατων νεαρών και μορφωμένων  γυναικών δυσκολεύονται να παντρευτούν. Όχι γιατί δεν υπάρχουν άνδρες, αλλά γιατί κρίνονται ακατάλληλοι.

Συνέπεια, να δημιουργούνται λιγότερες οικογένειες και μονο μεταξύ οικονομικά και μορφωτικά ιδίου επίπεδου ατόμων, υπογεννητικότητα, αύξηση της οικονομικής ανισότητας, συσσώρευση του πλούτου σε μια μειοψηφία και σημαντικός αριθμός ανθρώπων εκτός γάμου.

1. Σε άρθρο της η Guardian (2015) αναφέρει ότι «επειδή η σύγχρονη τάση είναι ο αριθμός των γυναικών που μορφώνονται να είναι μεγαλύτερος των ανδρών  και οι γυναίκες επιθυμούν ο σύντροφος τους να έχει την ιδία τουλάχιστον μόρφωση, πολλές εξ αυτών να προτιμούν να μείνουν μόνες, αντί να συμβιβαστούν.

Ταυτόχρονα οι εφαρμογές όπως το tinder δρουν ψευδαισθησιακά στο γυναικείο πληθυσμό δημιουργώντας την διαρκή αίσθηση ότι «όλο και κάποιος καλύτερος θα εμφανιστεί».

Και συμπληρώνει, ότι «οι νεοφανείς απεριόριστες επιλογές των γυναικών οδηγούν στην ραγδαία μείωση  του αριθμού  των ανδρών που θεωρούν ως κατάλληλους γι αυτές».

Περεταίρω, η άρνηση μορφωμένων γυναικών να συνδεθούν με μη μορφωμένους άνδρες δημιουργεί  α) έναν εξαναγκαστικό αυτοπεριορισμό τους σε μια αναλογία 4 προς 3, δηλαδή διεκδικούν πολύ πιο λίγους άνδρες απ όσες αυτές και

β) ενθαρρύνει τους «λίγους εκλεκτούς» αυτούς να είναι υπερόπτες και  υπερβολικά επιλεκτικοί καθώς μεγάλος αριθμός γυναικών τους διεκδικεί  ( βλ φαινόμενο)

Το άρθρο κλείνει με την επισήμανση ότι ο βασικός λόγος έλλειψης ενδιαφέροντος είναι ότι η ελλιπής μόρφωση συνήθως σηματοδοτεί και μικρότερο εισόδημα και στηλιτεύει ως επιφανειακή την άρνηση των γυναικών να συμβιβαστούν με οτιδήποτε λιγότερο.

2. Σε σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Demographic Economics του πανεπιστημιου του Cambridge, επιβεβαιώνεται ότι  οι σύγχρονες «αγορές γάμου (marriage markets) τείνουν στην υπεργαμια.

«Ενώ μέχρι κάποιες δεκαετίες πριν, στον "βικτοριανό" τύπο γάμου  όλοι παντρεύονταν κάποιον με την ίδια κατάταξη στην κατανομή του εισοδήματος,  στο νέο τύπο σχέσεων που ονομάστηκε εύστοχα Sex and the city  (SATC), οι γυναίκες παντρεύονται τους άντρες που είναι «καλύτεροι» από αυτές.

Έτσι,  δημιουργείται μια μάζα ανύπαντρων ανδρών στο κάτω μέρος της διανομής του ανθρώπινου κεφαλαίου και μια μάζα ανύπαντρων γυναικών στην κορυφή αυτής της διανομής.

Αυτό δείχνει ότι η «σεξουαλική οικονομία» μεταβαίνει από Βικτοριανή σε SATC καθώς  η ανισότητα ανεβαίνει. Το μοντέλο φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο ο γάμος επηρεάζει τις αποδόσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο άντρων και γυναικών.

Τέλος, αποδεικνύεται ότι ο θεσμός του γάμου μπορεί ή όχι να ευνοήσει τη συσσώρευση ανθρώπινου κεφαλαίου.

3.  Ακόμα πιο καυστικά τα συμπεράσματα των New York Times (2015) : «Oι γάμοι μεταξύ των ισχυρών ενισχύουν την εισοδηματική ανισότητα»

Το ζευγάρωμα μεταξύ «ταιριαστών» οικονομικά και μορφωτικά συντρόφων  μπορεί να διασφαλίζει τη δική τους ευτυχία αλλά επίσης ενισχύει την ανισότητα μεταξύ των γενεών.

Από όλες τις αιτίες αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας  μακροπρόθεσμα αυτή μπορεί να αποδειχθεί μία από τις σημαντικότερες και από τις πιο δύσκολες.

Υπάρχει όμως και σοβαρό οικονομικό κόστος. Καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να "παντρευτούν", σαν μέσο για την βελτίωση του εισοδήματος τους (και εξασφάλισης των παιδιών τους), οι οικογένειες που δεν είναι καλά δικτυωμένες μπορεί να αισθάνονται αποκλεισμένες ενώ άλλοι μπορεί να αποθαρρύνονται ακόμα και απ την προσπάθεια (δημιουργίας οικογενείας).

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το «σωστό» ζευγάρωμα έχει πράγματι σημασία. Μία μελέτη έδειξε ότι οι συνδυασμένες οικογενειακές αποφάσεις σχετικά με τη συντροφική απόκτηση, το διαζύγιο και τη γυναικεία προσφορά εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας από το 1960 έως το 2005.

Άλλη μελέτη στη Δανία από τον Gustaf Bruze, ερευνητή στο Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη, έδειξε ότι το ήμισυ περίπου του αναμενόμενου οικονομικού κέρδους από τη φοίτηση στο κολλέγιο δεν προέρχεται από καλύτερες προοπτικές απασχόλησης για τους φοιτητές, αλλά από την ευκαιρία να βρουν και να παντρευτούν έναν σύζυγο με υψηλότερο εισόδημα.

Μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο ειδική φορολογία είχε θεσπιστεί στην Αμερική για να βοηθήσει να μειωθεί το «ταιριαστό ζευγάρωμα», και ευκαιρίες για πρόοδο σε οικονομικές τάξεις που δεν την είχαν απολαύσει.

Γενικά, καταλήγει το άρθρο, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανδρών που εισέρχονται στη μεσαία τάξη, τόσο μεγαλύτερη κοινωνικό-οικονομική ανάμιξη θα συμβεί.

(κρίσιμο σημείο, δηλαδή, για τη διατήρηση μεγίστης εισοδηματικής διάχυσης σε μια κοινωνία είναι η ευημερία της μεγίστης δυνατής πλειοψηφίας των ανδρών.)

«Σήμερα, απορρίπτουμε –δικαίως- την ιδέα της ευγονικής ως απαγορευτική, όμως διεξάγουμε τα δικά μας πειράματα στο ζευγάρωμα, χωρίς πολύ προσεκτική σκέψη σχετικά με το πού θα οδηγήσουν.
Το πραγματικό ερώτημα μπορεί να μην είναι αν μπορούμε να αντιστρέψουμε μερικά από τα λιγότερο επιθυμητά αποτελέσματα του «ταιριαστού ζευγαρώματος», αλλά μέχρι που θα φτάσουν».

4. Πάμε στον  Economist.  (How sexual equality increases the gap between rich and poor households 2014)

Η σεξουαλική ισότητα ήταν ένα απόμακρο όνειρο εκείνη την εποχή (1960). Αλλά όταν ο Don Draper, τηλεοπτικός σταρ, χωρίζει την έξυπνη σύμβουλο του  και παντρεύεται την γραμματέα του, υπερασπίζεται την ισότητα του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Σήμερα, συνοψίζει, οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες επιλογές από ό, τι πριν, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η εισοδηματική ανισότητα θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί.

5.  Τα αντίθετα έκαψαν να έλκονται (2014 Brookings) : Οι άνθρωποι παντρεύονται –πλέον- εκείνους με παρόμοια εισοδήματα και μορφωτικό υπόβαθρο:

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες το 1960 ήταν λιγότερο πιθανό να εργάζονται, το επίπεδο εκπαίδευσης της συζύγου συνέβαλε λιγότερο στις διαφορές στα επίπεδα των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Σήμερα, ένα ζευγάρι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχει δύο υψηλούς μισθούς, γεγονός που διευρύνει σημαντικά το εισόδημα μεταξύ του εισοδήματος του νοικοκυριού και του εισοδήματος των λιγότερο μορφωμένων ζευγαριών.

Αλλά τι θα συμβεί αν η τάση αυτή για την επιλογή «παρόμοιου» συντρόφου επιδεινώνει τις ανισότητες και τα κενά στις  ευκαιρίες;

6. Economist – Leftover Women  in China 2014

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, αναφέρει ο Economist, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι νεαρές κινέζες γίνονται πολύ επιλεκτικές και επικεντρώνονται υπερβολικά στην επίτευξη των "τριών υψηλών επιπέδων": υψηλή εκπαίδευση, επαγγελματική κατάσταση και εισόδημα.

Από τότε οι εφημερίδες έχουν ανατυπώσει παρόμοιες δημοσιεύσεις. Το 2011 έγραφαν: «Η τραγωδία είναι ότι δεν συνειδητοποιούν οι γυναίκες ότι καθώς γερνούν, αξίζουν λιγότερο και λιγότερο, οπότε τη στιγμή που παίρνουν το μάστερ ή το διδακτορικό τους, είναι ήδη μεγάλες, όπως τα κιτρινισμένα μαργαριτάρια».

Η νέα καμπάνια φαίνεται να λειτουργεί. Το 1990 οι μισθοί των αστικών κινεζικών γυναικών ήταν το 78% του επιπέδου των αμοιβών των ανδρών. Το 2010, αυτό είχε μειωθεί στο 67%. Το ποσοστό γυναικείας απασχόλησης των γυναικών μειώθηκε επίσης, από 77% το 1990 σε 61% το 2010.

Eπι  Μάο, σχεδόν όλες οι γυναίκες παντρεύτηκαν, αλλά τώρα οι διευρυνόμενες κοινωνικές ελευθερίες του νέου αιώνα οδήγησαν τις περισσότερες γυναίκες να παραμείνουν μόνες, είτε από επιλογή είτε όχι.

Η κοινωνία, πιστεύουν, είναι πιο σταθερή με λιγότερους μόνους ανθρώπους. Οι νέες οικογένειες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μπορούν να οδηγήσουν στην κατανάλωση και στην έκρηξη της ιδιοκτησίας, και εάν οι περισσότερες μορφωμένες, «άλφα» γυναίκες είναι παντρεμένες, πιστεύουν ότι θα γεννηθούν παιδιά υψηλής ποιότητας.

Οι κυβερνητικές πήγες διαιωνίζουν την αντίληψη ότι το να μείνουν στﻨράφι» είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα» και οι  άνδρες πρέπει να βοηθούνται να αποκτούν δικό τους σπίτι.

7.  Σύμφωνα  με άλλη μελέτη  του Πανεπιστήμιου της Κολούμπια :
«Σε ολόκληρο τον βιομηχανικό κόσμο, οι νέες γυναίκες ξεπερνούν τους νέους άνδρες στις αστικές περιοχές. Το παρόν έγγραφο προτείνει ότι ένα τέτοιο πρότυπο μπορεί να συνδέεται με υψηλότερα εισοδήματα ανδρών στις αστικές περιοχές.

Το επιχείρημα είναι ότι οι αστικές περιοχές προσφέρουν στους ειδικευμένους εργαζομένους καλύτερες αγορές εργασίας. Υποθέτοντας ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένα αρσενικά από τα θηλυκά, αυτό μόνο θα πρόβλεπε ένα πλεόνασμα αρσενικών. Ωστόσο, η παρουσία ανδρών με υψηλά εισοδήματα μπορεί να προσελκύσει όχι μόνο ειδικευμένα θηλυκά αλλά και ανειδίκευτα θηλυκά.

Έτσι, το πλεόνασμα των γυναικών στις αστικές περιοχές μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό καλύτερων αγορών εργασίας και γάμου. Τα σουηδικά δεδομένα υποστηρίζουν τα αποτελέσματα.

Σε όλο τον δυτικό κόσμο, οι αγροτικές περιοχές είναι ελλειμματικές σε  νέες γυναίκες

Οι αστικές περιοχές όχι μόνο φιλοξενούν σχετικά περισσότερα θηλυκά, αλλά προσφέρουν καλύτερες αγορές εργασίας για ειδικευμένους εργαζόμενους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι κατά μέσο όρο λιγότερο εξειδικευμένες από τους άνδρες, η θέση εργασίας από μόνη της δεν μπορεί να ευθύνεται για το πλεόνασμα των γυναικών.

Ένας συνδυασμός παραγόντων γάμου και αγοράς εργασίας μπορεί να εξηγήσει το παρατηρούμενο πρότυπο.

Είναι καλά αποδεδειγμένο ότι, στην επιλογή συντρόφων, οι άντρες εκτιμούν χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη γυναικεία γονιμότητα, όπως η νεότητα. Wright (1994) και Buss (1994).

Η γυναικεία γονιμότητα είναι όχι μόνο ελκυστική αλλά και σπάνια. Βλέπε Trivers (1972). Ως εκ τούτου, οι νέες γυναίκες  τείνουν να έχουν ευρεία επιλογή εταίρων.

Εάν οι γυναίκες εκτιμούν την οικονομική ασφάλεια κατά την αξιολόγηση ενός εταίρου, οι πλουσιότεροι άνδρες θα αντιμετωπίσουν καλύτερη διαθεσιμότητα συντρόφων. Wright (1994) και Buss (1994).

Αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες ταιριάζουν με τους πλούσιους άνδρες.

Εάν αυτοί οι άνδρες βρίσκονται σε αστικές περιοχές, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το πλεόνασμα των γυναικών.

Ως εκ τούτου θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι αν οι νέες γυναίκες συγκεντρωθούν σε αστικές περιοχές, οι άνδρες θα προσελκύονται επίσης από καλύτερες ευκαιρίες γάμου στις αστικές περιοχές, γεγονός που θα έπρεπε να εξισορροπεί τη σχέση φύλου.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Εάν η αγορά γάμου είναι ασύμμετρη - έτσι ώστε για τους άνδρες, ο γάμος να προέρχεται από καλές ευκαιρίες αγοράς εργασίας, αλλά για τις γυναίκες, ο γάμος και η μισθωτή εργασία να αποτελούν δύο εναλλακτικές πηγές εισοδήματος – οι υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε μια τοποθεσία μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες, δεδομένου ότι οι γυναίκες αντλούν εισόδημα τόσο από τις θέσεις εργασίας όσο και από τους άνδρες.

8. Τα ιδία συμπεράσματα για την ύπαρξη «θηλυκού πλεονάσματος» και στην στις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας.

9.  Bloomberg : Who Marries CEOs, Doctors, Chefs and Janitors

«Όταν πρόκειται για τον έρωτα, δεν είναι μόνο η μοίρα που φέρνει τους ανθρώπους μαζί - μερικές φορές είναι δουλειά τους.

Εξετάσαμε δεδομένα από την έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης για το 2014 που καλύπτει 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά  για να μάθετε πώς οι άνθρωποι ζευγαρώνουν.

Οι γυναίκες με υψηλό εισόδημα (γιατροί, δικηγόροι) τείνουν να ζευγαρώνουν με τον οικονομικό τους ίσο, ενώ οι γυναίκες μεσαίας και κατώτερης βαθμίδας συχνά παντρεύονται κάποιον ανώτερο τους.

Με άλλα λόγια, οι γυναίκες διευθύνοντες σύμβουλοι τείνουν να παντρεύονται άλλους CEOs.

Οι άνδρες διευθύνοντες σύμβουλοι είναι ΟΚ με το να παντρευτούν τις γραμματείς τους.

10. Για τους άνδρες κύριο κριτήριο δεν είναι η οικονομική η κοινωνική θέση, που συνεκτιμώνται  στη δύση, αλλά  η νεότητα, η γονιμότητα και η ομορφιά.

11.  Σε  παλαιότερο άρθρο τους οι New York  Times διεκτραγωδούσαν το δράμα της Σιγκαπούρης:

Mια διαδεδομένη ασθένεια προκαλεί σοβαρή ανησυχία στο Κράτος της Σιγκαπούρης για το μέλλον της οικονομίας, της κοινωνικής δομής και της εθνικής άμυνας.

Η υπεργαμία είναι η τάση να παντρεύονται «προς τα πάνω», μια λέξη που χρησιμοποιείται εδώ για να αναφερθεί στην πρακτική των γυναικών να επιλέγουν έναν καλύτερα μορφωμένο σύζυγο, πλουσιότερο, ακόμη και ψηλότερο από αυτές - και να μένουν μόνες εάν δεν μπορούν να βρουν ένα τέτοιο άτομο.

Το 30 τοις εκατό των γυναικών που φοιτούν στη Σιγκαπούρη και δεν μπορούν να βρουν τον Prince Charming και παραμένουν ανύπαντρες σήμερα - παρόλο που σχεδόν όλες οι λιγότερο μορφωμένες αδελφές τους συνεχίζουν να παντρεύονται και να έχουν μωρά.

Ο πρωθυπουργός Lee Kuan Yew εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα πριν από λίγα χρόνια, λέγοντας: «Τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας μας θα μειωθούν, η οικονομία μας θα παρασυρθεί, η διοίκησή μας θα υποφέρει και η κοινωνία θα καταρρεύσει».

Ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών της μονάδας πηγαίνει στην προπαγάνδα, είπε η κ. Wang.

«Προσπαθούμε να πούμε στα κορίτσια μας να μην περιμένουν πάρα πολλά», εξήγησε. «Θέλουν εμφάνιση. Θέλουν χρήματα. Θέλουν ασφάλεια. Θέλουν έναν ψηλό άνδρα».

«Πρέπει να αλλάξουμε αυτά τα ιδανικά. Δεν μπορείτε να ψάχνετε τον κ. Perfect. Ζητάμε, λοιπόν, από τις γυναίκες μας να είναι λιγότερο απαιτητικές, να κάνουν λίγο τις χαζούλες, αν είναι δυνατόν »

12. Με τούτα και μ εκείνα, η Αμερικανίδα συγγραφέας και δικηγόρος Phyllis Schlafly πιθανολογεί ότι η απολυτή μισθολογική ισότητα των δυο φύλων είναι μάλλον μια κακή ιδέα.

«Οι γυναίκες συνήθως επιλέγουν έναν σύντροφο (σύζυγο ή φίλο) που κερδίζει περισσότερο από αυτές. Οι άνδρες δεν έχουν την ίδια προτίμηση για έναν πιο κερδοφόρο σύντροφο.

Ενώ οι γυναίκες προτιμούν να έχουν έναν υψηλότερο εισοδηματικά σύντροφο, οι άνδρες γενικά προτιμούν να είναι αυτοί που έχουν το πιο υψηλό εισόδημα σε μια σχέση. Αυτή η απλή αλλά βαθιά διαφορά μεταξύ των φύλων έχει ισχυρές συνέπειες για το λεγόμενο χάσμα στις αμοιβές.

Ας υποθέσουμε ότι το χάσμα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών εξαφανίστηκε μαγικά. Αν συνέβαινε αυτό, η απλή αριθμητική υποδηλώνει ότι οι μισές γυναίκες δεν θα μπορούσαν να βρουν αυτό που θεωρούν ως κατάλληλο σύντροφο.

Προφανώς, δεν λέω ότι οι γυναίκες δεν παντρεύονται άνδρες με χαμηλότερο εισόδημα, απλά  προτιμούν να μην το κάνουν. Αν δεν είναι διαθέσιμος ένας άνδρας με υψηλότερο εισόδημα, πολλές γυναίκες είναι πιθανότερο να μην παντρευτούν καθόλου.

Το χάσμα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι καθόλου κακό, διότι συμβάλλει στην προώθηση και τη διατήρηση των γάμων.

Δεδομένου ότι ο σύζυγος και ο σύζυγος συγκεντρώνουν γενικά τα εισοδήματά τους σε μια ενιαία οικονομική μονάδα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το συνδυασμένο οικογενειακό εισόδημα και όχι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ τους.

Και καταλήγει «Ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθούν οι οικονομικές προοπτικές για τις γυναίκες είναι να βελτιωθούν οι προοπτικές απασχόλησης των ανδρών στη ζωή τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει αύξηση του λεγόμενου μισθολογικού χάσματος».

Η πραγματική οικονομική ιστορία των τελευταίων 30 ετών είναι ότι η αμοιβή των γυναικών έχει αυξηθεί ουσιαστικά στην εικονική ισοτιμία, αλλά οι αμοιβές των ανδρών έχουν παραμείνει στάσιμες και χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας έχουν μεταφερθεί σε χώρες χαμηλού μισθού. Κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται που το ποσοστό γάμου έχει πέσει, η ηλικία του πρώτου γάμου έχει αυξηθεί, και ο γάμος, γενικά, έχει γίνει ασταθής.

13. Ο Fran Walfish, ψυχοθεραπευτής στο Beverly Hills, Καλιφόρνια σημειώνει :

«Οι εύπορες γυναίκες πρέπει να μάθουν να σέβονται τους  συζύγους τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνουν οι άνδρες - για τον χαρακτήρα τους, την καλοσύνη, τη ζεστασιά, την ελκυστικότητα και την υποστήριξή τους, αντί να τους υποτιμούν.

Έχω γράψει πολλά σχετικά με τα φύλα, τα χρήματα και την ισότητα και πιστεύω ότι το νόημα του να έχεις χρήματα είναι ότι σου δίνει την ελευθερία να παντρευτείς για αγάπη παρά για ασφάλεια.

Αυτό κάνουν οι πλούσιοι άνδρες. Οι άνδρες εκατομμυριούχοι (ορθώς) δεν αναζητούν γυναίκες εκατομμυριούχους επειδή, για αυτούς, το χρήμα δεν έχει σημασία.

Το μόνο που έχει σημασία είναι πώς τους κάνουν να αισθάνονται: εκτιμημένοι, αποδεκτοί, λατρευτοί.

Ως θεραπευτής έξυπνων, ισχυρών, επιτυχημένων γυναικών, γνωρίζω καλά και νομίζω ότι αυτό αποτελεί το πραγματικό εμπόδιο για τις γυναίκες για να ξεπεράσουν, όταν βγαίνουν με άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα (Το ωραίο φύλο κατέχει το 1/3 του παγκοσμίου πλούτου.)».

14. Πάλι στον Economist (2015) : «Οι άνδρες που χάνουν θέσεις εργασίας συχνά δεν μπορούν να τις αναπληρώσουν. Και οι άνδρες χωρίς εργασία είναι δύσκολο να προσελκύσουν μόνιμο σύντροφο.  Το αποτέλεσμα είναι ένας δηλητηριώδης συνδυασμός χωρίς δουλειά, χωρίς οικογένεια και χωρίς προοπτικές.

Η αμερικανική αριστερά, εστιάζοντας στην οικονομία, λέει οτι η συρρίκνωση των ευκαιριών απασχόλησης για τους άνδρες  εδραιώνει τη φτώχεια και την καταστροφή των οικογενειών.

Η  αμερικανική δεξιά ανησυχεί για την κατάρρευση της οικογένειας, δοθέντος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών προτιμάει έναν άνδρα που θα μπορεί ταυτόχρονα να διαθέτει αυτάρκεια οικογενειακά αλλά και οικονομικά, απορρίπτοντας κάθε άλλο σενάριο.

15.  Kι αν στην Αμερική το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι άνδρες του μπλε κολάρου και η εργατική τάξη λογω της αποβιομηχάνισης, στην Ευρώπη το ίδιο ακριβως αντιμετωπίζουν οι άνδρες με την πληθώρα σπουδών και μεταπτυχιακών που παραμένουν άνεργοι σε ποσοστά εξωφρενικά, δημιουργώντας μια «χαμένη γενιά» μορφωμένων, άνεργων νέων, όπως έχει σημειώσει ο νομπελίστας οικονομολόγος κος Πισσαριδης.

Σήμερα στην κατεξοχήν δύση, Ευρώπη και Αμερική, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας στους δυο ενήλικες είναι μόνος (εκτός γάμου) και μια στις δυο γυναίκες δεν έχει  παιδιά.

16. «Οι εύποροι γονείς χρησιμοποιούν επίσης συχνά τις διασυνδέσεις τους για να δουλέψουν τα παιδιά τους. Μία μελέτη Καναδών ανδρών έδειξε ότι από την ηλικία των 33 ετών, το 40% αυτών εργάστηκαν κάπου που απασχολήθηκαν και οι πατέρες τους. Προσθέστε τις εργαζόμενες μητέρες και το ταιριαστό ζευγάρωμα στην εικόνα και πολλά παιδιά έχουν διπλάσιο πλεονέκτημα.

Οι πλούσιοι γονείς έχουν και άλλους τρόπους να ασχοληθούν με την "αποθεματοποίηση ευκαιριών"  δίνοντας στα παιδιά τους ένα βήμα πάνω από τα ταλαντούχα φτωχά παιδιά. Αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από την εξασφάλιση της "πανεπιστημιακής" εισαγωγής, την αποστολή μηνιαίων επιταγών κλπ.

Και φυσικά υπάρχουν και κλασσικές αξίες, όπως η καλύτερη διατροφή, καλύτερες γειτονιές, καλύτερη παιδική φροντίδα και καλύτερα σχολεία, κλπ. Προφανώς, δύο υψηλά εισοδήματα είναι καλύτερα από ένα υψηλό εισόδημα - και καλύτερα από ένα ή δύο χαμηλά ή σποραδικά εισοδήματα».

17. Στο βιβλίο του «The Inequality Trap: Fighting Capitalism Instead of Poverty»  ο William Watson (2015) σημειώνει:

«Kαποτε οι πλούσιοι άνδρες παντρεύονταν γυναίκες φτωχότερες από αυτούς και ελάχιστες πλούσιες γυναίκες υπήρχαν. Με την απελευθέρωση των γυναικών όμως όλο και περισσότερες γυναίκες βελτίωσαν θεαματικά το εισόδημα τους.

«Όταν όμως οι πλούσιες γυναίκες τείνουν να παντρεύονται πάλι πλούσιους άνδρες, που πρακτικά αυτό συνηθίζουν, τότε αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα στις οικογένειες. Τούτο ευθύνεται για την αύξηση κατά 26% της κοινωνικής ανισότητας στις ΗΠΑ. Μήπως θα έπρεπε η πολιτεία να ενθαρρύνει τους πλουσίους άνδρες να παντρεύονται με φτωχότερες γυναίκες και το αντίθετο;»

Οι αλλαγές λοιπόν στους ρόλους των δυο φύλων, παρότι φαντασμαγορικές αρχικά,  είχαν μακροπρόθεσμα δυσάρεστες κοινωνικές παρενέργειες καθώς  δομικές τους βιολογικές και ψυχολογικές διάφορες υποτιμήθηκαν και τις συνέπειες τους δεν τις έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει και καταμετρήσει.

Αφέθηκε στην τύχη η  διαχείριση των ανθρωπίνων ενστίκτων, τα οποία έστω και με πρόχειρο και συχνά άκομψο τρόπο διαχειρίζονταν οι κοινωνίες παλιότερα για την ομαλή διαβίωση τους.
Emperor13 με ποσα προφιλ θα ανεβασεις το ιδιο ποσταρισμα?
 

thomas66

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Μηνύματα
84
Like
0
Πόντοι
0
πολύ ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί πολλά, διαβάστε προσεκτικά


H μεσαία τάξη των ανδρών θεμέλιο της διάχυσης του πλούτου











H ευημερία των 2 φύλων (και των κοινωνιών τους) ξέραμε ότι εξαρτάται καταρχήν από το επάγγελμα και την περιουσία τους και την πολιτική των κυβερνήσεων.

Τρίτη όμως και καθόλου υποδεέστερη πηγή είναι  ο γάμος.

Μια μάστιγα λοιπόν έχει κυριέψει τον δυτικό (πολιτιστικά ) κόσμο από την Αμερική έως την Ιαπωνία :  Ένα πλεόνασμα ελεύθερων, ευκατάστατων νεαρών και μορφωμένων  γυναικών δυσκολεύονται να παντρευτούν. Όχι γιατί δεν υπάρχουν άνδρες, αλλά γιατί κρίνονται ακατάλληλοι.

Συνέπεια, να δημιουργούνται λιγότερες οικογένειες και μονο μεταξύ οικονομικά και μορφωτικά ιδίου επίπεδου ατόμων, υπογεννητικότητα, αύξηση της οικονομικής ανισότητας, συσσώρευση του πλούτου σε μια μειοψηφία και σημαντικός αριθμός ανθρώπων εκτός γάμου.

1. Σε άρθρο της η Guardian (2015) αναφέρει ότι «επειδή η σύγχρονη τάση είναι ο αριθμός των γυναικών που μορφώνονται να είναι μεγαλύτερος των ανδρών  και οι γυναίκες επιθυμούν ο σύντροφος τους να έχει την ιδία τουλάχιστον μόρφωση, πολλές εξ αυτών να προτιμούν να μείνουν μόνες, αντί να συμβιβαστούν.

Ταυτόχρονα οι εφαρμογές όπως το tinder δρουν ψευδαισθησιακά στο γυναικείο πληθυσμό δημιουργώντας την διαρκή αίσθηση ότι «όλο και κάποιος καλύτερος θα εμφανιστεί».

Και συμπληρώνει, ότι «οι νεοφανείς απεριόριστες επιλογές των γυναικών οδηγούν στην ραγδαία μείωση  του αριθμού  των ανδρών που θεωρούν ως κατάλληλους γι αυτές».

Περεταίρω, η άρνηση μορφωμένων γυναικών να συνδεθούν με μη μορφωμένους άνδρες δημιουργεί  α) έναν εξαναγκαστικό αυτοπεριορισμό τους σε μια αναλογία 4 προς 3, δηλαδή διεκδικούν πολύ πιο λίγους άνδρες απ όσες αυτές και

β) ενθαρρύνει τους «λίγους εκλεκτούς» αυτούς να είναι υπερόπτες και  υπερβολικά επιλεκτικοί καθώς μεγάλος αριθμός γυναικών τους διεκδικεί  ( βλ φαινόμενο)

Το άρθρο κλείνει με την επισήμανση ότι ο βασικός λόγος έλλειψης ενδιαφέροντος είναι ότι η ελλιπής μόρφωση συνήθως σηματοδοτεί και μικρότερο εισόδημα και στηλιτεύει ως επιφανειακή την άρνηση των γυναικών να συμβιβαστούν με οτιδήποτε λιγότερο.

2. Σε σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Demographic Economics του πανεπιστημιου του Cambridge, επιβεβαιώνεται ότι  οι σύγχρονες «αγορές γάμου (marriage markets) τείνουν στην υπεργαμια.

«Ενώ μέχρι κάποιες δεκαετίες πριν, στον "βικτοριανό" τύπο γάμου  όλοι παντρεύονταν κάποιον με την ίδια κατάταξη στην κατανομή του εισοδήματος,  στο νέο τύπο σχέσεων που ονομάστηκε εύστοχα Sex and the city  (SATC), οι γυναίκες παντρεύονται τους άντρες που είναι «καλύτεροι» από αυτές.

Έτσι,  δημιουργείται μια μάζα ανύπαντρων ανδρών στο κάτω μέρος της διανομής του ανθρώπινου κεφαλαίου και μια μάζα ανύπαντρων γυναικών στην κορυφή αυτής της διανομής.

Αυτό δείχνει ότι η «σεξουαλική οικονομία» μεταβαίνει από Βικτοριανή σε SATC καθώς  η ανισότητα ανεβαίνει. Το μοντέλο φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο ο γάμος επηρεάζει τις αποδόσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο άντρων και γυναικών.

Τέλος, αποδεικνύεται ότι ο θεσμός του γάμου μπορεί ή όχι να ευνοήσει τη συσσώρευση ανθρώπινου κεφαλαίου.

3.  Ακόμα πιο καυστικά τα συμπεράσματα των New York Times (2015) : «Oι γάμοι μεταξύ των ισχυρών ενισχύουν την εισοδηματική ανισότητα»

Το ζευγάρωμα μεταξύ «ταιριαστών» οικονομικά και μορφωτικά συντρόφων  μπορεί να διασφαλίζει τη δική τους ευτυχία αλλά επίσης ενισχύει την ανισότητα μεταξύ των γενεών.

Από όλες τις αιτίες αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας  μακροπρόθεσμα αυτή μπορεί να αποδειχθεί μία από τις σημαντικότερες και από τις πιο δύσκολες.

Υπάρχει όμως και σοβαρό οικονομικό κόστος. Καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να "παντρευτούν", σαν μέσο για την βελτίωση του εισοδήματος τους (και εξασφάλισης των παιδιών τους), οι οικογένειες που δεν είναι καλά δικτυωμένες μπορεί να αισθάνονται αποκλεισμένες ενώ άλλοι μπορεί να αποθαρρύνονται ακόμα και απ την προσπάθεια (δημιουργίας οικογενείας).

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το «σωστό» ζευγάρωμα έχει πράγματι σημασία. Μία μελέτη έδειξε ότι οι συνδυασμένες οικογενειακές αποφάσεις σχετικά με τη συντροφική απόκτηση, το διαζύγιο και τη γυναικεία προσφορά εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας από το 1960 έως το 2005.

Άλλη μελέτη στη Δανία από τον Gustaf Bruze, ερευνητή στο Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη, έδειξε ότι το ήμισυ περίπου του αναμενόμενου οικονομικού κέρδους από τη φοίτηση στο κολλέγιο δεν προέρχεται από καλύτερες προοπτικές απασχόλησης για τους φοιτητές, αλλά από την ευκαιρία να βρουν και να παντρευτούν έναν σύζυγο με υψηλότερο εισόδημα.

Μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο ειδική φορολογία είχε θεσπιστεί στην Αμερική για να βοηθήσει να μειωθεί το «ταιριαστό ζευγάρωμα», και ευκαιρίες για πρόοδο σε οικονομικές τάξεις που δεν την είχαν απολαύσει.

Γενικά, καταλήγει το άρθρο, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανδρών που εισέρχονται στη μεσαία τάξη, τόσο μεγαλύτερη κοινωνικό-οικονομική ανάμιξη θα συμβεί.

(κρίσιμο σημείο, δηλαδή, για τη διατήρηση μεγίστης εισοδηματικής διάχυσης σε μια κοινωνία είναι η ευημερία της μεγίστης δυνατής πλειοψηφίας των ανδρών.)

«Σήμερα, απορρίπτουμε –δικαίως- την ιδέα της ευγονικής ως απαγορευτική, όμως διεξάγουμε τα δικά μας πειράματα στο ζευγάρωμα, χωρίς πολύ προσεκτική σκέψη σχετικά με το πού θα οδηγήσουν.
Το πραγματικό ερώτημα μπορεί να μην είναι αν μπορούμε να αντιστρέψουμε μερικά από τα λιγότερο επιθυμητά αποτελέσματα του «ταιριαστού ζευγαρώματος», αλλά μέχρι που θα φτάσουν».

4. Πάμε στον  Economist.  (How sexual equality increases the gap between rich and poor households 2014)

Η σεξουαλική ισότητα ήταν ένα απόμακρο όνειρο εκείνη την εποχή (1960). Αλλά όταν ο Don Draper, τηλεοπτικός σταρ, χωρίζει την έξυπνη σύμβουλο του  και παντρεύεται την γραμματέα του, υπερασπίζεται την ισότητα του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Σήμερα, συνοψίζει, οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες επιλογές από ό, τι πριν, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η εισοδηματική ανισότητα θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί.

5.  Τα αντίθετα έκαψαν να έλκονται (2014 Brookings) : Οι άνθρωποι παντρεύονται –πλέον- εκείνους με παρόμοια εισοδήματα και μορφωτικό υπόβαθρο:

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες το 1960 ήταν λιγότερο πιθανό να εργάζονται, το επίπεδο εκπαίδευσης της συζύγου συνέβαλε λιγότερο στις διαφορές στα επίπεδα των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Σήμερα, ένα ζευγάρι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχει δύο υψηλούς μισθούς, γεγονός που διευρύνει σημαντικά το εισόδημα μεταξύ του εισοδήματος του νοικοκυριού και του εισοδήματος των λιγότερο μορφωμένων ζευγαριών.

Αλλά τι θα συμβεί αν η τάση αυτή για την επιλογή «παρόμοιου» συντρόφου επιδεινώνει τις ανισότητες και τα κενά στις  ευκαιρίες;

6. Economist – Leftover Women  in China 2014

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, αναφέρει ο Economist, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι νεαρές κινέζες γίνονται πολύ επιλεκτικές και επικεντρώνονται υπερβολικά στην επίτευξη των "τριών υψηλών επιπέδων": υψηλή εκπαίδευση, επαγγελματική κατάσταση και εισόδημα.

Από τότε οι εφημερίδες έχουν ανατυπώσει παρόμοιες δημοσιεύσεις. Το 2011 έγραφαν: «Η τραγωδία είναι ότι δεν συνειδητοποιούν οι γυναίκες ότι καθώς γερνούν, αξίζουν λιγότερο και λιγότερο, οπότε τη στιγμή που παίρνουν το μάστερ ή το διδακτορικό τους, είναι ήδη μεγάλες, όπως τα κιτρινισμένα μαργαριτάρια».

Η νέα καμπάνια φαίνεται να λειτουργεί. Το 1990 οι μισθοί των αστικών κινεζικών γυναικών ήταν το 78% του επιπέδου των αμοιβών των ανδρών. Το 2010, αυτό είχε μειωθεί στο 67%. Το ποσοστό γυναικείας απασχόλησης των γυναικών μειώθηκε επίσης, από 77% το 1990 σε 61% το 2010.

Eπι  Μάο, σχεδόν όλες οι γυναίκες παντρεύτηκαν, αλλά τώρα οι διευρυνόμενες κοινωνικές ελευθερίες του νέου αιώνα οδήγησαν τις περισσότερες γυναίκες να παραμείνουν μόνες, είτε από επιλογή είτε όχι.

Η κοινωνία, πιστεύουν, είναι πιο σταθερή με λιγότερους μόνους ανθρώπους. Οι νέες οικογένειες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μπορούν να οδηγήσουν στην κατανάλωση και στην έκρηξη της ιδιοκτησίας, και εάν οι περισσότερες μορφωμένες, «άλφα» γυναίκες είναι παντρεμένες, πιστεύουν ότι θα γεννηθούν παιδιά υψηλής ποιότητας.

Οι κυβερνητικές πήγες διαιωνίζουν την αντίληψη ότι το να μείνουν στﻨράφι» είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα» και οι  άνδρες πρέπει να βοηθούνται να αποκτούν δικό τους σπίτι.

7.  Σύμφωνα  με άλλη μελέτη  του Πανεπιστήμιου της Κολούμπια :
«Σε ολόκληρο τον βιομηχανικό κόσμο, οι νέες γυναίκες ξεπερνούν τους νέους άνδρες στις αστικές περιοχές. Το παρόν έγγραφο προτείνει ότι ένα τέτοιο πρότυπο μπορεί να συνδέεται με υψηλότερα εισοδήματα ανδρών στις αστικές περιοχές.

Το επιχείρημα είναι ότι οι αστικές περιοχές προσφέρουν στους ειδικευμένους εργαζομένους καλύτερες αγορές εργασίας. Υποθέτοντας ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένα αρσενικά από τα θηλυκά, αυτό μόνο θα πρόβλεπε ένα πλεόνασμα αρσενικών. Ωστόσο, η παρουσία ανδρών με υψηλά εισοδήματα μπορεί να προσελκύσει όχι μόνο ειδικευμένα θηλυκά αλλά και ανειδίκευτα θηλυκά.

Έτσι, το πλεόνασμα των γυναικών στις αστικές περιοχές μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό καλύτερων αγορών εργασίας και γάμου. Τα σουηδικά δεδομένα υποστηρίζουν τα αποτελέσματα.

Σε όλο τον δυτικό κόσμο, οι αγροτικές περιοχές είναι ελλειμματικές σε  νέες γυναίκες

Οι αστικές περιοχές όχι μόνο φιλοξενούν σχετικά περισσότερα θηλυκά, αλλά προσφέρουν καλύτερες αγορές εργασίας για ειδικευμένους εργαζόμενους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι κατά μέσο όρο λιγότερο εξειδικευμένες από τους άνδρες, η θέση εργασίας από μόνη της δεν μπορεί να ευθύνεται για το πλεόνασμα των γυναικών.

Ένας συνδυασμός παραγόντων γάμου και αγοράς εργασίας μπορεί να εξηγήσει το παρατηρούμενο πρότυπο.

Είναι καλά αποδεδειγμένο ότι, στην επιλογή συντρόφων, οι άντρες εκτιμούν χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη γυναικεία γονιμότητα, όπως η νεότητα. Wright (1994) και Buss (1994).

Η γυναικεία γονιμότητα είναι όχι μόνο ελκυστική αλλά και σπάνια. Βλέπε Trivers (1972). Ως εκ τούτου, οι νέες γυναίκες  τείνουν να έχουν ευρεία επιλογή εταίρων.

Εάν οι γυναίκες εκτιμούν την οικονομική ασφάλεια κατά την αξιολόγηση ενός εταίρου, οι πλουσιότεροι άνδρες θα αντιμετωπίσουν καλύτερη διαθεσιμότητα συντρόφων. Wright (1994) και Buss (1994).

Αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες ταιριάζουν με τους πλούσιους άνδρες.

Εάν αυτοί οι άνδρες βρίσκονται σε αστικές περιοχές, αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το πλεόνασμα των γυναικών.

Ως εκ τούτου θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι αν οι νέες γυναίκες συγκεντρωθούν σε αστικές περιοχές, οι άνδρες θα προσελκύονται επίσης από καλύτερες ευκαιρίες γάμου στις αστικές περιοχές, γεγονός που θα έπρεπε να εξισορροπεί τη σχέση φύλου.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Εάν η αγορά γάμου είναι ασύμμετρη - έτσι ώστε για τους άνδρες, ο γάμος να προέρχεται από καλές ευκαιρίες αγοράς εργασίας, αλλά για τις γυναίκες, ο γάμος και η μισθωτή εργασία να αποτελούν δύο εναλλακτικές πηγές εισοδήματος – οι υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε μια τοποθεσία μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες, δεδομένου ότι οι γυναίκες αντλούν εισόδημα τόσο από τις θέσεις εργασίας όσο και από τους άνδρες.

8. Τα ιδία συμπεράσματα για την ύπαρξη «θηλυκού πλεονάσματος» και στην στις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας.

9.  Bloomberg : Who Marries CEOs, Doctors, Chefs and Janitors

«Όταν πρόκειται για τον έρωτα, δεν είναι μόνο η μοίρα που φέρνει τους ανθρώπους μαζί - μερικές φορές είναι δουλειά τους.

Εξετάσαμε δεδομένα από την έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης για το 2014 που καλύπτει 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά  για να μάθετε πώς οι άνθρωποι ζευγαρώνουν.

Οι γυναίκες με υψηλό εισόδημα (γιατροί, δικηγόροι) τείνουν να ζευγαρώνουν με τον οικονομικό τους ίσο, ενώ οι γυναίκες μεσαίας και κατώτερης βαθμίδας συχνά παντρεύονται κάποιον ανώτερο τους.

Με άλλα λόγια, οι γυναίκες διευθύνοντες σύμβουλοι τείνουν να παντρεύονται άλλους CEOs.

Οι άνδρες διευθύνοντες σύμβουλοι είναι ΟΚ με το να παντρευτούν τις γραμματείς τους.

10. Για τους άνδρες κύριο κριτήριο δεν είναι η οικονομική η κοινωνική θέση, που συνεκτιμώνται  στη δύση, αλλά  η νεότητα, η γονιμότητα και η ομορφιά.

11.  Σε  παλαιότερο άρθρο τους οι New York  Times διεκτραγωδούσαν το δράμα της Σιγκαπούρης:

Mια διαδεδομένη ασθένεια προκαλεί σοβαρή ανησυχία στο Κράτος της Σιγκαπούρης για το μέλλον της οικονομίας, της κοινωνικής δομής και της εθνικής άμυνας.

Η υπεργαμία είναι η τάση να παντρεύονται «προς τα πάνω», μια λέξη που χρησιμοποιείται εδώ για να αναφερθεί στην πρακτική των γυναικών να επιλέγουν έναν καλύτερα μορφωμένο σύζυγο, πλουσιότερο, ακόμη και ψηλότερο από αυτές - και να μένουν μόνες εάν δεν μπορούν να βρουν ένα τέτοιο άτομο.

Το 30 τοις εκατό των γυναικών που φοιτούν στη Σιγκαπούρη και δεν μπορούν να βρουν τον Prince Charming και παραμένουν ανύπαντρες σήμερα - παρόλο που σχεδόν όλες οι λιγότερο μορφωμένες αδελφές τους συνεχίζουν να παντρεύονται και να έχουν μωρά.

Ο πρωθυπουργός Lee Kuan Yew εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα πριν από λίγα χρόνια, λέγοντας: «Τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας μας θα μειωθούν, η οικονομία μας θα παρασυρθεί, η διοίκησή μας θα υποφέρει και η κοινωνία θα καταρρεύσει».

Ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών της μονάδας πηγαίνει στην προπαγάνδα, είπε η κ. Wang.

«Προσπαθούμε να πούμε στα κορίτσια μας να μην περιμένουν πάρα πολλά», εξήγησε. «Θέλουν εμφάνιση. Θέλουν χρήματα. Θέλουν ασφάλεια. Θέλουν έναν ψηλό άνδρα».

«Πρέπει να αλλάξουμε αυτά τα ιδανικά. Δεν μπορείτε να ψάχνετε τον κ. Perfect. Ζητάμε, λοιπόν, από τις γυναίκες μας να είναι λιγότερο απαιτητικές, να κάνουν λίγο τις χαζούλες, αν είναι δυνατόν »

12. Με τούτα και μ εκείνα, η Αμερικανίδα συγγραφέας και δικηγόρος Phyllis Schlafly πιθανολογεί ότι η απολυτή μισθολογική ισότητα των δυο φύλων είναι μάλλον μια κακή ιδέα.

«Οι γυναίκες συνήθως επιλέγουν έναν σύντροφο (σύζυγο ή φίλο) που κερδίζει περισσότερο από αυτές. Οι άνδρες δεν έχουν την ίδια προτίμηση για έναν πιο κερδοφόρο σύντροφο.

Ενώ οι γυναίκες προτιμούν να έχουν έναν υψηλότερο εισοδηματικά σύντροφο, οι άνδρες γενικά προτιμούν να είναι αυτοί που έχουν το πιο υψηλό εισόδημα σε μια σχέση. Αυτή η απλή αλλά βαθιά διαφορά μεταξύ των φύλων έχει ισχυρές συνέπειες για το λεγόμενο χάσμα στις αμοιβές.

Ας υποθέσουμε ότι το χάσμα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών εξαφανίστηκε μαγικά. Αν συνέβαινε αυτό, η απλή αριθμητική υποδηλώνει ότι οι μισές γυναίκες δεν θα μπορούσαν να βρουν αυτό που θεωρούν ως κατάλληλο σύντροφο.

Προφανώς, δεν λέω ότι οι γυναίκες δεν παντρεύονται άνδρες με χαμηλότερο εισόδημα, απλά  προτιμούν να μην το κάνουν. Αν δεν είναι διαθέσιμος ένας άνδρας με υψηλότερο εισόδημα, πολλές γυναίκες είναι πιθανότερο να μην παντρευτούν καθόλου.

Το χάσμα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι καθόλου κακό, διότι συμβάλλει στην προώθηση και τη διατήρηση των γάμων.

Δεδομένου ότι ο σύζυγος και ο σύζυγος συγκεντρώνουν γενικά τα εισοδήματά τους σε μια ενιαία οικονομική μονάδα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το συνδυασμένο οικογενειακό εισόδημα και όχι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ τους.

Και καταλήγει «Ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθούν οι οικονομικές προοπτικές για τις γυναίκες είναι να βελτιωθούν οι προοπτικές απασχόλησης των ανδρών στη ζωή τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει αύξηση του λεγόμενου μισθολογικού χάσματος».

Η πραγματική οικονομική ιστορία των τελευταίων 30 ετών είναι ότι η αμοιβή των γυναικών έχει αυξηθεί ουσιαστικά στην εικονική ισοτιμία, αλλά οι αμοιβές των ανδρών έχουν παραμείνει στάσιμες και χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας έχουν μεταφερθεί σε χώρες χαμηλού μισθού. Κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται που το ποσοστό γάμου έχει πέσει, η ηλικία του πρώτου γάμου έχει αυξηθεί, και ο γάμος, γενικά, έχει γίνει ασταθής.

13. Ο Fran Walfish, ψυχοθεραπευτής στο Beverly Hills, Καλιφόρνια σημειώνει :

«Οι εύπορες γυναίκες πρέπει να μάθουν να σέβονται τους  συζύγους τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνουν οι άνδρες - για τον χαρακτήρα τους, την καλοσύνη, τη ζεστασιά, την ελκυστικότητα και την υποστήριξή τους, αντί να τους υποτιμούν.

Έχω γράψει πολλά σχετικά με τα φύλα, τα χρήματα και την ισότητα και πιστεύω ότι το νόημα του να έχεις χρήματα είναι ότι σου δίνει την ελευθερία να παντρευτείς για αγάπη παρά για ασφάλεια.

Αυτό κάνουν οι πλούσιοι άνδρες. Οι άνδρες εκατομμυριούχοι (ορθώς) δεν αναζητούν γυναίκες εκατομμυριούχους επειδή, για αυτούς, το χρήμα δεν έχει σημασία.

Το μόνο που έχει σημασία είναι πώς τους κάνουν να αισθάνονται: εκτιμημένοι, αποδεκτοί, λατρευτοί.

Ως θεραπευτής έξυπνων, ισχυρών, επιτυχημένων γυναικών, γνωρίζω καλά και νομίζω ότι αυτό αποτελεί το πραγματικό εμπόδιο για τις γυναίκες για να ξεπεράσουν, όταν βγαίνουν με άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα (Το ωραίο φύλο κατέχει το 1/3 του παγκοσμίου πλούτου.)».

14. Πάλι στον Economist (2015) : «Οι άνδρες που χάνουν θέσεις εργασίας συχνά δεν μπορούν να τις αναπληρώσουν. Και οι άνδρες χωρίς εργασία είναι δύσκολο να προσελκύσουν μόνιμο σύντροφο.  Το αποτέλεσμα είναι ένας δηλητηριώδης συνδυασμός χωρίς δουλειά, χωρίς οικογένεια και χωρίς προοπτικές.

Η αμερικανική αριστερά, εστιάζοντας στην οικονομία, λέει οτι η συρρίκνωση των ευκαιριών απασχόλησης για τους άνδρες  εδραιώνει τη φτώχεια και την καταστροφή των οικογενειών.

Η  αμερικανική δεξιά ανησυχεί για την κατάρρευση της οικογένειας, δοθέντος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών προτιμάει έναν άνδρα που θα μπορεί ταυτόχρονα να διαθέτει αυτάρκεια οικογενειακά αλλά και οικονομικά, απορρίπτοντας κάθε άλλο σενάριο.

15.  Kι αν στην Αμερική το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι άνδρες του μπλε κολάρου και η εργατική τάξη λογω της αποβιομηχάνισης, στην Ευρώπη το ίδιο ακριβως αντιμετωπίζουν οι άνδρες με την πληθώρα σπουδών και μεταπτυχιακών που παραμένουν άνεργοι σε ποσοστά εξωφρενικά, δημιουργώντας μια «χαμένη γενιά» μορφωμένων, άνεργων νέων, όπως έχει σημειώσει ο νομπελίστας οικονομολόγος κος Πισσαριδης.

Σήμερα στην κατεξοχήν δύση, Ευρώπη και Αμερική, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας στους δυο ενήλικες είναι μόνος (εκτός γάμου) και μια στις δυο γυναίκες δεν έχει  παιδιά.

16. «Οι εύποροι γονείς χρησιμοποιούν επίσης συχνά τις διασυνδέσεις τους για να δουλέψουν τα παιδιά τους. Μία μελέτη Καναδών ανδρών έδειξε ότι από την ηλικία των 33 ετών, το 40% αυτών εργάστηκαν κάπου που απασχολήθηκαν και οι πατέρες τους. Προσθέστε τις εργαζόμενες μητέρες και το ταιριαστό ζευγάρωμα στην εικόνα και πολλά παιδιά έχουν διπλάσιο πλεονέκτημα.

Οι πλούσιοι γονείς έχουν και άλλους τρόπους να ασχοληθούν με την "αποθεματοποίηση ευκαιριών"  δίνοντας στα παιδιά τους ένα βήμα πάνω από τα ταλαντούχα φτωχά παιδιά. Αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από την εξασφάλιση της "πανεπιστημιακής" εισαγωγής, την αποστολή μηνιαίων επιταγών κλπ.

Και φυσικά υπάρχουν και κλασσικές αξίες, όπως η καλύτερη διατροφή, καλύτερες γειτονιές, καλύτερη παιδική φροντίδα και καλύτερα σχολεία, κλπ. Προφανώς, δύο υψηλά εισοδήματα είναι καλύτερα από ένα υψηλό εισόδημα - και καλύτερα από ένα ή δύο χαμηλά ή σποραδικά εισοδήματα».

17. Στο βιβλίο του «The Inequality Trap: Fighting Capitalism Instead of Poverty»  ο William Watson (2015) σημειώνει:

«Kαποτε οι πλούσιοι άνδρες παντρεύονταν γυναίκες φτωχότερες από αυτούς και ελάχιστες πλούσιες γυναίκες υπήρχαν. Με την απελευθέρωση των γυναικών όμως όλο και περισσότερες γυναίκες βελτίωσαν θεαματικά το εισόδημα τους.

«Όταν όμως οι πλούσιες γυναίκες τείνουν να παντρεύονται πάλι πλούσιους άνδρες, που πρακτικά αυτό συνηθίζουν, τότε αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα στις οικογένειες. Τούτο ευθύνεται για την αύξηση κατά 26% της κοινωνικής ανισότητας στις ΗΠΑ. Μήπως θα έπρεπε η πολιτεία να ενθαρρύνει τους πλουσίους άνδρες να παντρεύονται με φτωχότερες γυναίκες και το αντίθετο;»

Οι αλλαγές λοιπόν στους ρόλους των δυο φύλων, παρότι φαντασμαγορικές αρχικά,  είχαν μακροπρόθεσμα δυσάρεστες κοινωνικές παρενέργειες καθώς  δομικές τους βιολογικές και ψυχολογικές διάφορες υποτιμήθηκαν και τις συνέπειες τους δεν τις έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει και καταμετρήσει.

Αφέθηκε στην τύχη η  διαχείριση των ανθρωπίνων ενστίκτων, τα οποία έστω και με πρόχειρο και συχνά άκομψο τρόπο διαχειρίζονταν οι κοινωνίες παλιότερα για την ομαλή διαβίωση τους.
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.740
Κριτικές
12
Like
12.908
Πόντοι
5.827
Κι εσύ τι το παραθέτεις, για αναπαραγωγή; :2funny:
 

thomas66

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Μηνύματα
84
Like
0
Πόντοι
0
Emperor13 με ποσα προφιλ θα ανεβασεις το ιδιο ποσταρισμα?

δεν έχω καμμιά σχέση με αυτόν που λες, το διάβασα, μου φάνηκε ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύω για να το διαβάσουν και άλλοι

ελπίζω να μη μου κάνεις καμμιά αγωγή για λογοκλοπή, έτσι?    χα,χα,χα,χα
 

emperor13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2018
Μηνύματα
2.805
Like
768
Πόντοι
96
δεν το ανεβασα εγω φιλε

παντως ο δικηγορος καταγραφει την κοινωνικη πραγματικοτητα οπως ειναι

αυξηση της αναλογιας των γυναικων εναντι των ανδρων μεσω της φυσικης εξοντωσης των δευτερων,της μη τεκνοποιησης και της θηλυκοποιησης των ανδρων και αντιστοιχη αυξηση του κοινωνικοικονομικου ρολου των γυναικων

γιαυτο και οι μιλενιαλς στρεφονται μαζικα σε κομμουνισμο και ακροδεξια υιοθετοντας ενα λουμπεν τροπο ζωης
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
38
Πόντοι
6
Για όλους εσάς που λέτε οτι ο κόσμος δεν γαμάει, οι ελλεινιδες δεν γαμιούνται κλπ.
Είμαι κι εγώ στην προφητική ηλικία των 37 (σας πολύ έχουμε μαζευτέί τώρα τελευταία)

Μετά από εκτενή στατιστικη μελέτη σε ένα "δυνατό" δείγμα ανδρών φίλων (καμια 100άρα) που είχα ως τώρα τα συμπεράσματα για την σεξουαλική μας ζωή είναι τα εξής:
1.Ποσοστό 5%. Κατηγορία γαμιάς της γειτονιάς. Εχει χάσει το μέτρημα απο τις γκόμενες που έχει γαμήσει. Δεν είναι απαραίτητα μοντέλο, σιγουρα είναι ευπαρουσίαστος αλλα το πιο σημαντικό έχει βρεί τον τρόπο.
2. Ποσοστό 15%. Κατηγορία Γαμώ συχνά. Εχει μεγάλη διαφορά απο την πρώτη κατηγορία σε ποσότητα. Αλλά 1-2 γκόμενες το χρόνο τις καταφέρνει. Δεν μενει πανω από χρόνο αγαμητος.
3. Ποσοστό 50%. Παντρεμενάκιδες. Εχουν γαμήσει 1,5 γκόμενα στην ζωή τους. Βρήκαν μια στα 20, την παντρέυτηκαν στα 30 και τώρα έχουν 2 παιδία.
4. Ποσοστό 30%. Αγάμητοι. Δεν γαμούν ευκολα. Βρίσκουν μια γκόμενα στα 10 χρόνια και τίνουν να πάνε στην παραπάνω κατηγορία με το που δεσμευτούν.Όχ απαραίτητα κακασχημοι όπως θα περίμενε κανείς, σιγουρα όμως δεν είναι και μπραντ πιτ.

Τα αντιστοιχα ποσοστά των γυναικών δεν μπορώ να τα ξέρω.
Αυτοι που γαμανε (γαμιας της γειτονιας κ.τ.λ.) τι γαμανε ??μικροτερες τους??καλυτερες σε εμαφανιση??γιατι αν εισαι 30 και γαμας καποια 45αρα (οκ εμφανισημη) παιζεις αλλη κατηγορια.
Το λεω αυτο γιατι μιλαγα με ενα φιλο σε καφετερια ,και μου λεει, ασε μεγαλε εβγαλα μια γκομενα νορβηγεζα και καλα,θα την φερω καμια φορα ,ε!! ρε φιλε μου εφερε μια 20 χρονια μεγαλυτερη του,συνταξιουχα καραγκιλφ πρεπει να ηταν κοντα στα 70,του λεω τι ειναι αυτη ρε?ε!ενταξει μωρε τι θελεις κανα μοντελο??μου απαντα δηλ. το θεμα ειναι να γαμας καλες,τωρα χαμηλοκωλες,χοντρες,μουστακαλουδες,κ.τ.λ. αστο καλυτερα προτιμω μεταξι με 10ευρο.Γιατι να γαμας καλες εμφανισημες χωρις χρημα και χωρις να πουλας παραμυθι η να ταζεις γαμους κ.τ.λ. δεν νομιζω να ειναι ευκολο ,τουλαχιστον εγω αυτο βλεπω.Δεν εχω δει κανενα φιλο μου να γαμαει πολυ καλες γκομενες ανετα,ολοι ,κυριολεκτικα ολοι ,οσοι γαμανε ανετα ,γαμανε μπαζα η τουλαχιστον μεγαλυτερες τους(15-20 χρονια).
Περι ορεξεως βεβαια κολοκυθοπιτα,γιατι και εμενα μου καθονται μπαζα,αλλα ρε φιλε ,δεν μπορω
προτιμω μπουρδελακι η στουντιο η και κατι καλυτερο
 

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Μηνύματα
1.342
Κριτικές
65
Like
3.281
Πόντοι
7.216
Τύπε αν ήταν ευκολο το ποσοστό δεν θα ήταν 5% αλλά 55%.

Και προφανώς οι άντρες της πρώτης κατηγορίας γαμούν κατα κύριο λόγο από το πάνω ράφι.

Εγώ εχω γνωρίσει τέτοιους 2-3 σε όλη μου την ζωή.

Αλλά να γνωρίζεις πραγματικά τι κάνουν. Οχι να πιστεύεις τους παπαδες του κάθε παπατζή.
Ο πρώτος που γνώρισα, να σου δώσω να καταλάβες,ήταν κολλητός από το σχολείο.
Τον ξέρω 30 χρόνια πλέον!
Από τις 100 γκομενες που θα έχει γαμήσει ξέρω τις 80.
 

Solid_Snake

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2012
Μηνύματα
634
Like
114
Πόντοι
6
Τύπε αν ήταν ευκολο το ποσοστό δεν θα ήταν 5% αλλά 55%.

Και προφανώς οι άντρες της πρώτης κατηγορίας γαμούν κατα κύριο λόγο από το πάνω ράφι.

Εγώ εχω γνωρίσει τέτοιους 2-3 σε όλη μου την ζωή.

Αλλά να γνωρίζεις πραγματικά τι κάνουν. Οχι να πιστεύεις τους παπαδες του κάθε παπατζή.
Ο πρώτος που γνώρισα, να σου δώσω να καταλάβες,ήταν κολλητός από το σχολείο.
Τον ξέρω 30 χρόνια πλέον!
Από τις 100 γκομενες που θα έχει γαμήσει ξέρω τις 80.
Το θέμα είναι πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε την κατάσταση. Ωραία τα διαπιστώνουμε όλοι. Λογικά η λύση έχει να κάνει με την σκατό ανατροφή των σύγχρονων Ελληνίδων από τις 45αρες μανάδες τους και το κακό που τους κάνουν οι αυλοκόλακες στα κοινωνικά δίκτυα.
 

Drake88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2018
Μηνύματα
912
Κριτικές
2
Like
2.503
Πόντοι
446
αμα εισαι 'ολη μερα εξω και προσπαθεις' εισαι και το 'λεγομενο καλο παιδι' γαμησε τα τυπε, κατσε με το πουλι στο χερι μεχρι να σου κανει τη χαρη καμια χοντρη να συμβιβαστει μαζι σου

η γκομενα θελει και λιγο αλητεια, θελει και λιγο να τη γραφεις στ'αρχιδια σου, θελει και λιγο να ξερει οτι εχεις αλλες επιλογες. Αμα βγαζεις vibe λιγουρι αγαμητου καλου παιδιου ξεχνα το
Και ποιος σου ειπε οτι οι φλωροι ή τα καλα παιδια δεν γαμανε?Αυτοι γαμανε κυριως και ομως..Οι μπουλιδες και απο την αλλη ακρη οι κλαρινοκαγκουρες με το αναλογο ταργκετ γκρουπ..εγω ειμαι ενδιαμεση κατασταση..Φυσιολογικος..μαλλον για αυτο ψιλοδυσκολευομαι χααχαχαχαχαχα
 

Drake88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2018
Μηνύματα
912
Κριτικές
2
Like
2.503
Πόντοι
446
Εγω παλι εχω βγαλει ενα διαφορετικο συμπερασμα.Οτι αν καποια δεν καθισει απο την πρωτη φορα, δεν θα καθισει ποτέ. Αλλά κι αν κατ' εξαιρεση καθισει την τριτη ή τεταρτη φορα που θα σε δει, δεν εχει μελλον η ιστορια.

One night stand δεν εχω κανει ποτέ, για τον πολυ απλο λογο οτι παντα με ηθελαν μετα και δευτερη φορα χαχαχαχαχαχχαχα
εγω συμφωνω εδω..Τουλαχιστον αν δεν καθησει μεσα σε 4 ραντεβου εστω τα προκαταρτικα μυριζει friendzone φαση ή ξενερωτη..
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
εγω συμφωνω εδω..Τουλαχιστον αν δεν καθησει μεσα σε 4 ραντεβου εστω τα προκαταρτικα μυριζει friendzone φαση ή ξενερωτη..
Ποια τεσσερα ρε τύπε? Το πολυ δευτερο αν η κοπελα αξιζει πολυ και τελος.
 

Hatsumi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Μηνύματα
551
Κριτικές
17
Like
2.015
Πόντοι
496
Σήμερα το απόγευμα είχα πάει Παγκράτι και το τι μουνί περνούσε από μπροστά μου δεν περιγραφόταν και παίζανε με τα μάτια οι μισές και δεν είμαι κανένας κούκλος. Κοντός χοντρός με κοιλιά είμαι.  Φέτος η κατάσταση έχει ξεφύγει βλέπω...Οι περισσότερες κάνουν ασκήσεις για να πετύχουν πεταχτές κωλάρες όπως στο Instagram και μας βγάλανε τα μάτια με τα αθλητικά κολάν που φοράνε.  Βλέπω και μουνάρες τελευταία στην στάση των λεωφορείων τέρμα περιποιημένες και αναρωτιέμαι πως δεν βρίσκουν έναν χορηγό να μην ταλαιπωρούνται με τα μέσα και ανέχονται τον κάθε βρωμιάρη Πακιστανό  :S
 

Drake88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2018
Μηνύματα
912
Κριτικές
2
Like
2.503
Πόντοι
446
υπαρχει και το 1% ελεεινοι μπαρμαν με τατοο που το παιζουν και γαμανε καμια μεθυσμενη ελληνιδα , γιαυτο και καθε τοσο πεταγονται μπαρ απο τυπυς που δεν εχουν αναγκη η το εχουν για δευτερη ανασχοληση , μηπως και γαμησουν ... 
και υπαρχει και ενα μικρο ποσοστο χιπστερο κλαρινων του ελεους που δουλευουν σε θεσεις κλειδια της εποχης μας με πολυ κοσμο οπως τα club,μπαρ,καφε,δουλειες με πολυ κοσμο που γαμανε αβερτα.αλλα αυτοι ειναι ενα 5%.υπαρχει επισης ενα ποσοστο του 15% που δεν ενδιαφερονται καν να γαμησουν και ασχολουνται ολη μερα με τα αθλητικα πχ ή με το glx..
 

dinos34

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Μηνύματα
1.317
Κριτικές
17
Like
1.006
Πόντοι
1.026
Σήμερα το απόγευμα είχα πάει Παγκράτι και το τι μουνί περνούσε από μπροστά μου δεν περιγραφόταν και παίζανε με τα μάτια οι μισές και δεν είμαι κανένας κούκλος. Κοντός χοντρός με κοιλιά είμαι.  Φέτος η κατάσταση έχει ξεφύγει βλέπω...Οι περισσότερες κάνουν ασκήσεις για να πετύχουν πεταχτές κωλάρες όπως στο Instagram και μας βγάλανε τα μάτια με τα αθλητικά κολάν που φοράνε.  Βλέπω και μουνάρες τελευταία στην στάση των λεωφορείων τέρμα περιποιημένες και αναρωτιέμαι πως δεν βρίσκουν έναν χορηγό να μην ταλαιπωρούνται με τα μέσα και ανέχονται τον κάθε βρωμιάρη Πακιστανό  :S


Παίζουν με τα μάτια αλλα αν κάνεις οτι πλησιάζεις για πέσιμο αλλάζουν 8 πάνες και φεύγουν τρέχοντας
 

Hatsumi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Μηνύματα
551
Κριτικές
17
Like
2.015
Πόντοι
496
Παίζουν με τα μάτια αλλα αν κάνεις οτι πλησιάζεις για πέσιμο αλλάζουν 8 πάνες και φεύγουν τρέχοντας
Έχω πλησιάσει πολλές και δεν πέφτω πια στην παγίδα τους...Είναι τέρμα ξενέρωτες και ενδιαφέρονται μόνο για  like, όχι για σεξ και επικοινωνία.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom