(Χθες βράδυ. Παλιός + "Φραντσέσκο" VS δύο αγγλιδούλες - 2ο Μέρος)
Συνεχίζοντας τη προηγούμενη δημοσίευση μου λίγο πριν, έχουμε μείνει στη φάση όπου εγώ και ο (Αλβανός στην πραγματικότητα αλλά βαπτισθείς Ιταλός για την περίσταση) "Φραντσέσκο" έχουμε κεράσει κρασιά τις 2 αγγλίδες και πάμε κοντά τους. Είμαι λίγο κομπλάν που θα μιλήσω στην καλλονή και δεν ξέρω αν θα με απογοητεύσει από κοντά. Αντίθετα, έδειχνε πιο όμορφη, με καταπληκτικά μπλε μάτια (αν και λίγο ψυχρά). Η φίλη της ήταν ίδια τεράστιο κουνέλι! Κάπως αστεία φυσιογνωμία, μαύρο μαλλί αλλά κάτασπρο δέρμα και βέβαια ελαφρά πεταχτά δόντια. Στη μικρή διαδρομή μέχρι το τραπέζι τους έστιβα το μυαλό μου να βρω τι θα τους πω και δεν μου κατέβαινε τίποτα. Αρχίσαμε λοιπόν με τα κλασικά (hello ladies) και τα "cheers"!
Μετά, αφού είδα ότι η καλλονή ήταν πραγματικά καλλονή και από κοντά, πήρε μπροστά η μηχανή από μόνη της και μπήκε στον αυτόματο. Στην αρχή είχαμε ανοιχτεί πιο πολύ με το "κουνέλι" που έδειχνε πιο κοινωνικό. Έτσι (λίγο και από την κόμπλα μου) είχα ξεχάσει να ρωτήσω το όνομα της καλλονής. "Ρόμυ" μου κάνει. "Ρόμυ"??? της λέω "σαν τη Ρόμυ Σνάιντερ"???? "Πώς την ξέρεις τη Ρόμυ Σνάιντερ" μου έκανε "Δεν την ξέρουν πολλοί". "Ήταν πολύ όμορφη και αυτή σαν εσένα" της έκανα. "Εγώ δεν είμαι τόσο όμορφη σαν αυτή" μου είπε. "Είσαι" της απάντησα - και μαμώ το κέρατο μου έλεγα την αλήθεια!
Στην πρώτη φάση της συζήτησης τρελαθήκανε και οι δυο τους με τον Φραντσέσκο που ήταν Ιταλός (και καλά. Η φάτσα του πάντως δεν έδειχνε αλβανική)! Άρχισαν να μιλάνε τα εγγλέζικα με τη χαρακτηριστική Ιταλική προφορά, να λένε "Μάμα μία" να κουνάνε τα δάκτυλα τους όπως οι Ιταλοί. Είχανε ζήσει και οι δυο ένα μήνα στην Ιταλία, στη Φλωρεντία. Κατά σύμπτωση και ο Αλβανός στη Φλωρεντία δούλευε, οπότε ήξερε κάθε δρόμο της πόλης και τριγύρω χωριουδάκι που του λέγανε.
Κοίταγα τη Ρόμυ, ήταν απίστευτο κουκλί! Έτσι τέλεια που μιμούταν - με την ελαφρά βραχνή και ταυλιάρικη φωνή της - τους Ιταλούς που μιλάνε αγγλικά σου ρχονόταν να την φας! Δεν έπαιζε μαζί της η ίδια δυνατή χημεία που είχε παίξει με τη Γαλλίδα - στο ίδιο μέρος πριν λίγες μέρες - αλλά από εμπειρία ένοιωθα ότι αυτό μπορούσε να καλλιεργηθεί. Σε 5 λεπτά γελάγαμε σα μικρά παιδιά. Είπαμε μετά για τους Εγγλέζους στην Ελλάδα και τις λαλακίες που έκαναν μεθυσμένοι (φασαρίες, διαγωνισμούς ψιμπουκιών κ.λ.π.), μπήκαμε στις αγαπημένες μας ταινίες, μιλήσαμε για την Αγγλία. θέλανε να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το που και πότε έζησα στην Αγγλία, για τις Αγγλίδες που είχα εκεί κ.λ.π.
Η φάση είναι ότι η Ρόμυ αποκαλύφτηκε σταδιακά πολύ πιο σκανταλιάρικο παιδί από ότι περίμενα. Πρώτα απ' όλα έπινε σα νεροφίδα. Το ένα ποτήρι κρασί της κερνάγαμε, σε 5 λεπτά τόχε τελειώσει και ζητούσε άλλο. Κοιταζόμασταν με τον Αλβανό σε στυλ "μαλάκα θα μας την κάνουνε" αυτές. Μετά δεν είχε καμία αναστολή και μιλούσε απολύτως ελεύθερα για μαμήσια, τσιμπούκια κ.λ.π. Με ρώτησε να τη μάθω μια βαρειά βρισιά που θα έλεγε σε έλληνα αν την ενοχλούσε και της είπα το: "Α γαμήσου ρε μαλάκα"! Μόλις της τόπα τόπιασε και άρχισε να το λέει συνέχεια, ακόμη και στον μπάρμπαν που ήρθε να της φέρει άλλο κρασί (τούκλεισα το μάτι ότι δεν τρέχει τίποτα). Αν και καλλονή, κλασικό παμπο-χουλιγκάνικο αγοροκόριτσο ήταν η Ρόμυ! Το έχω ζήσει το είδος στην Αγγλία και όχι απλά δεν με χάλαγε, αλλά αυτό ακριβώς το στυλ (όμορφων) Αγγλίδων γουστάρω! Τη ρώτησα αν την φλέρταραν οι Εγγλέζοι στις παμπ του Λονδίνου - όπως κάναμε εμείς - και μου είπε "ποτέ"!
Εν τω μεταξύ ο Αλβανός είχε αρχίσει να το μαλακεύει με το "κουνέλι" (τον είχα ρωτήσει πριν ποια γούσταρε περισσότερο και μου είπε το κουνέλι). Μίλαγε σχετικά δυνατά και απότομα, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στις γυναίκες. Του το εξήγησα αλλά δεν πήρε χαμπάρι. Εμπιστευτικά το "κουνέλι" μου είπε ότι ο Φραντσέσκο είναι μισογύνης! Τόσωσα λέγοντας της ότι επειδή είναι Ιταλός, οι Ιταλοί βάζουν πάνω απ' όλα την "Μάμα μία" και γι' αυτό δυσκολεύονται να ανοιχτούν εύκολα ψυχικά σε άλλες γυναίκες. Ο Αλβανός συνέχιζε να κάνει ότι μπορεί για να αποκαλυφτεί ότι δεν είναι Ιταλός (δεν κουνούσε π.χ. τα δάκτυλα του, όπως κάνουν χαρακτηριστικά οι Ιταλοί, ξεχνιόταν και μου μιλούσε στα Ελληνικά κ.λ.π.). Και το χειρότερο είναι ότι στον πάγκο που καθόμασταν έσκασε ξαφνικά μύτη παρέα αληθινών Ιταλών!
(συνεχίζεται....)