δεν ειπα στα 13. Ειπα οτι το νορμαλ ειναι στα 18 οι γονεις σου λενε πας πανεπιστημιο? οκ σου καλυπτω τα εξοδα για 4-5 χρονια, δε πας, τραβα βρες δουλεια στα μακντοναλτς και σπιτι να μεινεις. Αν πεις οτι ειμαι 35 και ζω στους γονεις μου φωναζουν την προνοια και ψυχολογους
Ασε τα 35. Αλλα κατα κανονα ουτε στα 18. Στην πραγματικοτητα γυρω στα 25 φευγουν ειτε στη δ. ευρωπη αμερικη, ειτε στην ανατολικη ευρωπη. Στην ανατολικη ευρωπη ισως ειναι και σαν και εμας . Η πχ στη νοτια ευρωπη, Ισπανια, Ιταλια, Πορτογαλια ειναι σαν την Ελλαδα.
Στην Ελλαδα μεχρι προτινος τουλαχιστον τα ενοικια ηταν πολυ υψηλα. Και τωρα σχετικα ψηλα ειναι αλλα πριν ηταν απαγορευτικα υψηλα ακομη και για οικογενειαρχες με καλο εισοδημα ηταν δυσβαστακτα. Και υπαρχει μεγαλο ποσοστο ιδιοκατοικησης.
Οταν ηθελες 400 για ενα δυαρι συν τα αλλα εξοδα και επαιρνες 1000 ( ποσο να παιρνε ενας νεος περιπου 25-30 στην Ελλαδα προ κρισης? ) σου λεει γιατι να τα χαριζω τα μισα και να μη μου μενουν στην τσεπη? Και στα 35 αφου εχω μαζεψει με να δανειο αγοραζω δικο μου. Καθε οικογενεια εχει δικη της στρατηγικη και δικο της πλανο σε αυτο.
Σημερα που τα ενοικια εχουν πεσει, με συγκατοικηση κιολας ( ας ειναι 2) το ενοικιο ειναι αρκετα βατο. Το θεμα ειναι οτι ελαχιστοι εχουν δουλεια και στανταρ εισοδημα. Η αν εχουν αυτο εχει απομειωθει παρα πολυ ( ειναι και αλλα εξοδα, κοινοχρηστα, θερμανση, κλπ κλπ )