You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Επισκέπτης
Δεν θα ήθελα να είμαι πρωθυπουργός
podolagnos_28
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2006
- Μηνύματα
- 3.482
- Like
- 33
- Πόντοι
- 16
Ότι κάνουν όλοι οι Πρωθυπουργοί:ΤΙΠΟΤΑ.......
Εγώ διαφωνώ σε μερικά, ή μάλλον στη διατύπωση.
Και έχω να προσθέσω κι άλλα.
Δυστυχώς τώρα δεν έχω χρόνο, θα επανέλθω πάντως.
1) Δικαιη φορολογηση.
Πολύ γενική τοποθέτηση. ΟΛΑ τα κόμματα κόπτονται περί δίκαιης φορολογίας. Ο καθένας εννοεί κάτι άλλο και όλοι μαζί δεν εννοούν τίποτα. Άρα τι προσφέρεις γράφοντας μια παράγραφο με το ίδιο ευχολόγιο?
2) Αυστηρη αξιολογηση δημοσιων υπαλληλων / απολυση ακαταλληλων / Προσληψεις μονο με διαγωνισμους
Και αυτό εν μέρει εμπίπτει στην προηγούμενη παράγραφο (1). Επι πλέον: Η μονιμότητα των δημ. Υπαλλήλων καθιερώθηκε (πριν απο πολλά χρόνια) για να σταματήσει το φαινόμενο κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση να ΑΠΟΛΥΕΙ τους περισσότερους για να προσλάβει δικούς της. Πέρα απ την αδικία, υπήρχε και θέμα διάλυσης του κράτους. Επομένως με το να λέμε τώρα «απόλυση ακαταλλήλων» ποιά εγγύηση έχουμε ότι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση δε θα γίνεται το ίδιο?
3) Εξυγιανση δικαιοσυνης
Και αυτό είναι μια ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ κουβέντα. ΠΩΣ?
4) Μηχανογραφηση ολης της δημοσιας διοικισης και περιορισμος γραφειοκρατίας.
Επίσης γενικότητα. Το πρόβλημα δεν οφείλεται στη διοίκηση. Το πρόβλημα οφείλεται στην πολυνομία. Χιλιάδες νόμοι, διατάγματα, τροπολογίες, αποφάσεις, που ο καθ’ ένας φτιάχτηκε για να βολέψει κάποια περίπτωση, και όποιος τον βρει και τον ανασύρει για να κάνει χρήση, κάνει τη δουλειά του. ΑΥΤΟ πρέπει να καταργηθεί, και η νομολογία μας να γίνει ξεκάθαρη, απλή, με ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ (κωδικοποίηση) ΟΛΗΣ της νομοθεσίας (αρχίζοντας ίσως απ το Σύνταγμα), ώστε τα πράγματα να γίνουν απλά, κατανοητά και με μια μόνο ερμηνεία το καθένα. Καταλαβαίνετε όμως τι δουλειά είναι αυτή, και το άμεσο ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ θα την κάνει? Εδώ ούτε κτηματολόγιο δε μπορέσαμε να φτιάξουμε.
5) Διαχωρισμος κρατους - Εκκλησιας. Ουτε ενα ευρω απο τον προυπολογισμο για την εκκλησια. Φορολογιση της ως εταιρεια.Εδώ με βρίσκεις 100% σύμφωνο.
6) Αλλαγη τροπου εξετασης διπλωματων οδηγησης
Ψύλλοι στ’ άχυρα. Αυτό είναι το πρόβλημα?
7) Διδασκαλια ΚΟΚ και οδικης αγωγης απο το Δημοτικο. Ληψη διπλωματος οδηγησης απο το σχολειο δωρεαν
Εδώ θα αντιπροτείνω: Αντιγραφή του αμερικανικού συστήματος. Το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα 0,005 ατυχήματα ανά 1.000.000 ανθρωποχιλιόμετρα, ενώ το δικό μας έχει 5 (χίλιες φορές περισσότερα).
8) Αυστηροι νομοι που θα φτανουν μεχρι τα ισοβεια για τη διαφθορα.Όρισε πρώτα τη «διαφθορά», και μετά το ξανασυζητάμε.
9) Απλη αναλογικη. Μικρες μονοεδρικες περιφερειες. Καταργηση κομματικης πειθαρχειας. Εκδημοκρατισμος του πολιτικου συστηματος.
Αν παραλείψουμε την τελευταία φράση ως αόριστη, τα υπόλοιπα είναι θετικά. Εγώ θα προτείνω κάτι ακόμα:
Α) Οι βουλευτές δε γίνονται υπουργοί. Οι βουλευτές είναι ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ εξουσία, και όχι εκτελεστική.
Β) Οι βουλευτές ασκούν ΕΛΕΓΧΟ στην κυβερνητική εξουσία (υπουργούς) όπως σήμερα. Ακόμα καλύτερα θα ήταν όμως να υπάρχει διαφορετικό σώμα (άλλο από το νομοθετικό) που θα ασκεί τον έλεγχο. Και αυτό εκλεγόμενο, αλλά χωρίς καμία εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία. Κάτι σαν γερουσία ας πούμε.
Γ) ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλες τις πράξεις της εξουσίας. Εξαίρεση θα είναι δυνατό να υπάρχει ΜΟΝΟ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. ΚΑΘΕ ΧΑΡΤΙ και ΚΑΘΕ ΦΑΚΕΛΟΣ που ορίζει πράματα μέσα στη λειτουργία του δημοσίου θα είναι προσβάσιμος ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ και βεβαίως στους δημοσιογράφους. Και με δυνατότητα να βγει φωτοαντίγραφο και να «βγεί» αυτό από την υπηρεσία.
10) Διορισμος διοικητων ΔΕΚΟ με αποκλειστικα κριτιρια ελευθερης αγοράς.
Αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, αλλά πάλι γενικότητα διατυπώνεις.
11) Ιδρυση υπουργειου περιβαλλοντος και αυστηρα προστιμα στις βιομηχανιες που ρυπαινουν. Απαγορευση χρησης λιγνιτη απο τη ΔΕΗ.
Μια κουβέντα είναι η απαγόρευση του λιγνίτη. Ξέρετε, η ιστορία είναι η εξής: Όταν ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της χώρας (λίγο μετά τον πόλεμο δηλαδή) οι τότε κυβερνήσεις έπρεπε (και ήθελαν) να «προσφέρουν» στον κόσμο ενέργεια. Σα χώρα, είχαμε τα κοιτάσματα λιγνίτη (1 δις τόνοι) τα οποία μπορούσαμε να κάψουμε και να ζεσταινόμαστε. Έτσι ιδρύθηκε η ΔΕΗ (δεκαετία 1950), η οποία ΠΡΑΓΜΑΤΙ πήγε το ρεύμα σε κάθε γωνιά της χώρας. Πήρε δάνεια, πήρε και λεφτά από τον (φτωχό τότε) προϋπολογισμό της χώρας, και το πράμα δούλεψε. Αν η ΔΕΗ δεν είχε τσάμπα την πρώτη ύλη (καύσιμο λιγνίτης) δε θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε. Δε θα της περίσευαν λεφτά. Τώρα όμως, 60 χρόνια μετά, πολλά πράματα έχουν αλλάξει. Κατ’ αρχήν η καύση των fossil fuels (λιγνίτης, πετρέλαιο, αέριο, κάρβουνο), ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ το περιβάλλον με αέρια θερμοκηπίου (CO2), πράγμα που κανείς δεν υποψιαζόταν τη δεκαετία του 1950. Δεύτερο (ειδικά για τη ΔΕΗ) η χώρα έχει «προσχωρήσει» σε συνθήκες (ΕΕ κλπ) που ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, δηλαδή ο καθένας μπορεί να λέει «φτιάχνω ενέργεια και την πουλάω, πάρε κόσμε». Δεν έχει η ΔΕΗ πια το μονοπώλιο (όταν ιδρύθηκε, ήταν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ το ότι μόνο η ΔΕΗ θα μπορούσε να παράγει και να πουλάει ρεύμα). Τι γίνεται όμως τώρα: Έρχεται η ΑΒΓΔ εταιρεία, κάνει συμφωνία με τους Ρώσους, στήνει σταθμό παραγωγής με αέριο (πρώτη ύλη) και θέλει να πουλήσει το ρεύμα της στον κόσμο και σε άλλες χώρες. Το ίδιο κάνει και η ΔΕΗ με το λιγνίτη. Η διαφορά είναι ότι η ΑΒΓΔ εταιρεία ΠΛΗΡΩΝΕΙ το αέριο στους ρώσους, ενώ η ΔΕΗ έχει το λιγνίτη τσάμπα (δεν τον αγοράζει, απλώς πληρώνει τα έξοδα εξόρυξης). Δίκαια λοιπόν η ΑΒΓΔ εταιρεία κάνει προσφυγή στην ΕΕ και λέει «ποιός ελεύθερος ανταγωνισμός? Εδώ με έχετε βάλει να ανταγωνίζομαι μια εταιρεία που αντλεί τσάμπα πρώτη ύλη από τους εθνικούς πόρους (εθνικός πλούτος είναι ο λιγνίτης). Να το καταργήσετε αυτό, και να τον αγοράζει από το Δημόσιο».
Είναι ατέλειωτες οι επιπλοκές και οι εμπλοκές που υπάρχουν σε αυτά τα θέματα, και το να λέμε έτσι αβασάνιστα: «Απαγορευση χρησης λιγνιτη απο τη ΔΕΗ» δε λύνει κανένα πρόβλημα. Ούτε είναι δυνατό να γίνει (έτσι, με τη μία). Γιατί η αυτόματη ερώτηση που προκύπτει (αν γίνει κάτι τέτοιο) είναι:
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΣΑΙ ΡΕ?
Σοβαρά τώρα, το ενεργειακό πρόβλημα (σε σχέση με τη ρύπανση) είναι ΑΛΥΤΟ, και δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ, αφορά τον κόσμο όλο (κόσμο με την έννοια world, όχι people). Έχω ασχοληθεί αρκετά, και επαγγελματικά (σε θεωρητικό επίπεδο) με το θέμα, και ερασιτεχνικά (διότι μ’ αρέσει) και δυστυχώς ΔΕ ΒΛΕΠΩ παρά δυο λύσεις μόνο:
Α) Η μια είναι η πυρηνική σύντηξη (πρόγραμμα ITER, που προ έτους υπογράφηκε η έναρξή του – σε ερευνητικό επίπεδο). Αλλά αυτό θα ολοκληρωθεί (σε ερευνητικό επίπεδο) περί το 2020, και σε εμπορικό περί το 2050. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η Γη να περιμένει τόσο δεχόμενη CO2 στην ατμόσφαιρά της μέχρι τότε. Θα μας πάρει ο διάολος.
Β) Η μόνη ΑΜΕΣΑ εφαρμόσιμη λύση είναι αυτή της (γνωστής) πυρηνικής ενέργειας, με τα γνωστά προβλήματα (κίνδυνοι, απόβλητα, κλπ). Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ (για την ώρα). Το σίγουρο είναι ότι το πετρέλαιο, το κάρβουνο, το λιγνίτη, και τα λοιπά fossil fuels ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να τα καίμε.
Σκεφθήτε το διαφορετικά: Όλες αυτές οι καύσιμες πρώτες ύλες, χρειάστηκαν 1 ή 2 δισεκατομμύρια χρόνια για να αποθηκευθούν στον πλανήτη. Εγκλωβίστηκε χημική ενέργεια σε αυτές, σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτή την ενέργεια λοιπόν, η ανθρωπότητα τώρα την παίρνει πίσω μέσα σε 200 ή 300 χρόνια. Η ζημιά δε γίνεται από την ίδια της ενέργεια που απελευθερώνεται (υπό μορφή θερμότητας) στον πλανήτη, η ζημιά γίνεται απο τα παρα-προϊόντα που παράγονται για να γίνει εκμεταλλεύσιμη η χημική ενέργεια. Τα νούμερα είναι τέτοια, που αν τα βάλει κάτω κανείς, μαθηματικά οδηγείται σε μια και μόνο λύση: την πυρηνική διάσπαση για τα επόμενα 30-40 χρόνια, και τη σύντηξη (μακάρι να δουλέψει) για μετά.
Το παρατράβηξα. Αλλά το να ακούω «Απαγορευση χρησης λιγνιτη απο τη ΔΕΗ» κάπου με πειράζει, όχι γιατί είναι 100% λάθος, αλλά γιατί είναι λαϊκίστικη απλούστευση. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα.
12) Επιδοτηση εταιριων που προαγουν τις εναλλακτικες καθαρες πηγες ενεργειας. Φοροαπαλλαγες και επιδοτησεις για χρηση καθαρων πηγων ενεργειας.
Οι καθαρές πηγές ενέργειας σήμερα είναι:
Α) Τα υδροηλεκτρικά φράγματα.
Β) Οι ανεμογεννήτριες.
Γ) Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία.
Δ) Η εκμετάλλευση των ρευμάτων της παλίρροιας.
Ε) Η εκμετάλλευση των κυμάτων της θάλασσας.
Άλλες «καθαρές» πηγές δεν υπάρχουν.
Πόσο είναι το ποσοστό των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη που θα καλύψουν αυτές οι πηγές? Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή.
13) Αναβαθμιση ΠΑνεπιστημιων.
14) Αυστηροι ελεγχοι για τα τροφιμα
15) Οσοι δεν εχουν πληρωσει ασφαλιστρα να μη παιρνουν ουτε ενα ευρω συνταξη. Μονο καποιο επιδομα απο την προνοια οπως ολοι οι αποροι.
Δε τα σχολιάζω αυτά, πάντως το (15) ισχύει. Αν δεν έχεις «γράψει» χρόνια με ένσημα, ΔΕΝ παίρνεις σύνταξη.
16) Ισοβεια σε οσους φαγαν τα αποθεματικα των ασφαλιστικων ταμειων.
Άμα τους βρεις πρώτα όμως.
Συγγνώμη αν κούρασα. Είχα οίστρο.
hunter1000
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2007
- Μηνύματα
- 1.636
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Εγω αν ημουν Πρωθυπουργος θα πουλουσα τις μετοχες του Λεβεντη , της τεχνικης εταιριας του Αδελφου μου , θα επαιζα τα καλιτερα video games , και θα εβλεπα τα ποιο νεα DVD . Θα κρηβομουνα απο τα καναλια , και θα επερνα τον Θοδορο μαγερα μου.
Επισκέπτης
Θα δήλωνα παραίτηση
καλή η μαλακία σου..Θα δήλωνα παραίτηση
(χιουμορ κανω,ειναι ατάκα του Γ.Γεωργίου οταν του αρεσει μια ατάκα)
Επισκέπτης
καλή η μαλακία σου..
(χιουμορ κανω,ειναι ατάκα του Γ.Γεωργίου οταν του αρεσει μια ατάκα)
Ναι ειμαι καλη στην μαλακία
bourdeliaris1984
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 1.585
- Κριτικές
- 34
- Like
- 1.040
- Πόντοι
- 7.775
Εγω θα εκανα οτι κανουν και οι αλλοι κοροιδο ειμαι να μην τα κονομαω. Αλλοστε τι φταιω ο ο Ελληνας θα με ψηφιζε.
bourdeliaris1984
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 1.585
- Κριτικές
- 34
- Like
- 1.040
- Πόντοι
- 7.775
Χωρις πλακα τωρα. Θα νομιμοποιουσα ολες τις πουτανες και θα εκανα δημοσιους τους οικους ανοχης και τις πουτανες δημοσιες υπαλληλους. Ετσι θα γαμαμε τσαμπα. Και τα call girls και τα μασατζιδικα και τα στριπτιζαδικα θα τα εκανα δημοσια και οποιος θελει να γαμισει θα εχει βιβλιαριο που θα κοβει επισκεψη η πουτανα οπως με τους γιατρους που ειναι συμβεβλημενοι με το δημοσιο. Το βιβλιαριο ο ελληνας γαμιας πολιτης θα το θεωρει στο υπουργειο εσωτερικων με στρογγυλη σφραγιδα. Θα εδινα δηλαδη δωρεαν σεξ στο λαο. ΔΩΣΤΕ ΣΕΞ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!
ΥΓ1. Επιδη πολοι θα αναρωτηθειτε μα καλα δημοσιες πουτανες θα ειναι πατσαβουρες, αξυριστες θα μπαινει με βυσμα το καθε μπαζο θα υπαρχει μονιμοτητα με αποτελεσμα να γαμαμε τις ιδιες μεχρι να παρουνε συνταξη. Εγω λοιπον θα ψηζα νομο στο κοινοβουλιο οι πουτανες να διοριζονται μεσω ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμος θα ειναι στο γαμησι ποια κανει το καλυτερο και θα πηγαινει εθελοντικα οποιοσδηποτε ελληνας πολιτης στα πλαισια των εξετασεων. Απαραιτητα προσοντα για συμμετοχη στην εξεταση υψος τουλαχιστον απο 1.60 και πανω, βαρος 40-60 κιλα το πολυ και ατομικη καθαριοτητα. Τωρα για τα βυζια αναλογα με το ποια διαθετει τα μεγαλυτερα αυτη παιρνει περισσοτερα μορια. Θα υπαρχουν και μεταθεσεις για να ενισχυθει και η επαρχια στο θεμα του αγοραιου ερωτα. Απαξ και περασουν θα υπαρχει αξιολογηση απο το Υπουργειο Εσωτερικων για το αν διατηρουν καθαριοτητα, το μουνι ξυρισμενο, το σωμα καλοφτιαγμενο,υπηρεσιες σωστες και τα σχετικα. Οσες δεν τα τηρουν αυτα θα εχουν απο δυσμενη μεταθεση μεχρι και απολυση. Φυσικα θα υπαρχει και υγειονομικος ελεγχος.Τωρα οσον αφορα το ασφαλιστικο θα υπαρχει κατωτερη συνταξη στα 35. Για τους λατρεις των μιλφ οποια θελει θα παιρνει συνταξη στα 50.
ΥΓ2. Επιδη πολλοι θα αναρωτηθουν οτι αν ειναι δωρεαν οι πουτανες θα πηγαινει ο καθε αλβανος και ο καθε πακιστανος, αν ημουνα πρωθυπουργος θα εδιωχνα ολους τους ξενους και οποιος παει για να γαμησει θα του γινεται ελεγχος αστυνομικης ταυτοτητας.
ΥΓ1. Επιδη πολοι θα αναρωτηθειτε μα καλα δημοσιες πουτανες θα ειναι πατσαβουρες, αξυριστες θα μπαινει με βυσμα το καθε μπαζο θα υπαρχει μονιμοτητα με αποτελεσμα να γαμαμε τις ιδιες μεχρι να παρουνε συνταξη. Εγω λοιπον θα ψηζα νομο στο κοινοβουλιο οι πουτανες να διοριζονται μεσω ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμος θα ειναι στο γαμησι ποια κανει το καλυτερο και θα πηγαινει εθελοντικα οποιοσδηποτε ελληνας πολιτης στα πλαισια των εξετασεων. Απαραιτητα προσοντα για συμμετοχη στην εξεταση υψος τουλαχιστον απο 1.60 και πανω, βαρος 40-60 κιλα το πολυ και ατομικη καθαριοτητα. Τωρα για τα βυζια αναλογα με το ποια διαθετει τα μεγαλυτερα αυτη παιρνει περισσοτερα μορια. Θα υπαρχουν και μεταθεσεις για να ενισχυθει και η επαρχια στο θεμα του αγοραιου ερωτα. Απαξ και περασουν θα υπαρχει αξιολογηση απο το Υπουργειο Εσωτερικων για το αν διατηρουν καθαριοτητα, το μουνι ξυρισμενο, το σωμα καλοφτιαγμενο,υπηρεσιες σωστες και τα σχετικα. Οσες δεν τα τηρουν αυτα θα εχουν απο δυσμενη μεταθεση μεχρι και απολυση. Φυσικα θα υπαρχει και υγειονομικος ελεγχος.Τωρα οσον αφορα το ασφαλιστικο θα υπαρχει κατωτερη συνταξη στα 35. Για τους λατρεις των μιλφ οποια θελει θα παιρνει συνταξη στα 50.
ΥΓ2. Επιδη πολλοι θα αναρωτηθουν οτι αν ειναι δωρεαν οι πουτανες θα πηγαινει ο καθε αλβανος και ο καθε πακιστανος, αν ημουνα πρωθυπουργος θα εδιωχνα ολους τους ξενους και οποιος παει για να γαμησει θα του γινεται ελεγχος αστυνομικης ταυτοτητας.
Εγω λοιπον θα ψηζα νομο στο κοινοβουλιο οι πουτανες να διοριζονται μεσω ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμος θα ειναι στο γαμησι ποια κανει το καλυτερο και θα πηγαινει εθελοντικα οποιοσδηποτε ελληνας πολιτης στα πλαισια των εξετασεων. Απαραιτητα προσοντα για συμμετοχη στην εξεταση υψος τουλαχιστον απο 1.60 και πανω, βαρος 40-60 κιλα το πολυ και ατομικη καθαριοτητα.
ΥΓ2. Επιδη πολλοι θα αναρωτηθουν οτι αν ειναι δωρεαν οι πουτανες θα πηγαινει ο καθε αλβανος και ο καθε πακιστανος, αν ημουνα πρωθυπουργος θα εδιωχνα ολους τους ξενους και οποιος παει για να γαμησει θα του γινεται ελεγχος αστυνομικης ταυτοτητας.
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Μηνύματα
- 15.922
- Κριτικές
- 10
- Like
- 43
- Πόντοι
- 2.157
................Συγγνώμη αν κούρασα. Είχα οίστρο.
καθε αλλο. δωσε μας τωρα και το κυριως θεμα..
καθε αλλο. δωσε μας τωρα και το κυριως θεμα..
Δε μποορώ.... Παράφαγα....
pisoxostis
Μέγας
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2005
- Μηνύματα
- 3.163
- Κριτικές
- 12
- Like
- 83
- Πόντοι
- 4.545
1) Δικαιη φορολογηση.
Πολύ γενική τοποθέτηση. ΟΛΑ τα κόμματα κόπτονται περί δίκαιης φορολογίας. Ο καθένας εννοεί κάτι άλλο και όλοι μαζί δεν εννοούν τίποτα. Άρα τι προσφέρεις γράφοντας μια παράγραφο με το ίδιο ευχολόγιο?
2) Αυστηρη αξιολογηση δημοσιων υπαλληλων / απολυση ακαταλληλων / Προσληψεις μονο με διαγωνισμους
Και αυτό εν μέρει εμπίπτει στην προηγούμενη παράγραφο (1). Επι πλέον: Η μονιμότητα των δημ. Υπαλλήλων καθιερώθηκε (πριν απο πολλά χρόνια) για να σταματήσει το φαινόμενο κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση να ΑΠΟΛΥΕΙ τους περισσότερους για να προσλάβει δικούς της. Πέρα απ την αδικία, υπήρχε και θέμα διάλυσης του κράτους. Επομένως με το να λέμε τώρα «απόλυση ακαταλλήλων» ποιά εγγύηση έχουμε ότι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση δε θα γίνεται το ίδιο?
3) Εξυγιανση δικαιοσυνης
Και αυτό είναι μια ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ κουβέντα. ΠΩΣ?
4) Μηχανογραφηση ολης της δημοσιας διοικισης και περιορισμος γραφειοκρατίας.
Επίσης γενικότητα. Το πρόβλημα δεν οφείλεται στη διοίκηση. Το πρόβλημα οφείλεται στην πολυνομία. Χιλιάδες νόμοι, διατάγματα, τροπολογίες, αποφάσεις, που ο καθ’ ένας φτιάχτηκε για να βολέψει κάποια περίπτωση, και όποιος τον βρει και τον ανασύρει για να κάνει χρήση, κάνει τη δουλειά του. ΑΥΤΟ πρέπει να καταργηθεί, και η νομολογία μας να γίνει ξεκάθαρη, απλή, με ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ (κωδικοποίηση) ΟΛΗΣ της νομοθεσίας (αρχίζοντας ίσως απ το Σύνταγμα), ώστε τα πράγματα να γίνουν απλά, κατανοητά και με μια μόνο ερμηνεία το καθένα. Καταλαβαίνετε όμως τι δουλειά είναι αυτή, και το άμεσο ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ θα την κάνει? Εδώ ούτε κτηματολόγιο δε μπορέσαμε να φτιάξουμε.
5) Διαχωρισμος κρατους - Εκκλησιας. Ουτε ενα ευρω απο τον προυπολογισμο για την εκκλησια. Φορολογιση της ως εταιρεια.Εδώ με βρίσκεις 100% σύμφωνο.
6) Αλλαγη τροπου εξετασης διπλωματων οδηγησης
Ψύλλοι στ’ άχυρα. Αυτό είναι το πρόβλημα?
7) Διδασκαλια ΚΟΚ και οδικης αγωγης απο το Δημοτικο. Ληψη διπλωματος οδηγησης απο το σχολειο δωρεαν
Εδώ θα αντιπροτείνω: Αντιγραφή του αμερικανικού συστήματος. Το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα 0,005 ατυχήματα ανά 1.000.000 ανθρωποχιλιόμετρα, ενώ το δικό μας έχει 5 (χίλιες φορές περισσότερα).
8) Αυστηροι νομοι που θα φτανουν μεχρι τα ισοβεια για τη διαφθορα.Όρισε πρώτα τη «διαφθορά», και μετά το ξανασυζητάμε.
9) Απλη αναλογικη. Μικρες μονοεδρικες περιφερειες. Καταργηση κομματικης πειθαρχειας. Εκδημοκρατισμος του πολιτικου συστηματος.
Αν παραλείψουμε την τελευταία φράση ως αόριστη, τα υπόλοιπα είναι θετικά. Εγώ θα προτείνω κάτι ακόμα:
Α) Οι βουλευτές δε γίνονται υπουργοί. Οι βουλευτές είναι ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ εξουσία, και όχι εκτελεστική.
Β) Οι βουλευτές ασκούν ΕΛΕΓΧΟ στην κυβερνητική εξουσία (υπουργούς) όπως σήμερα. Ακόμα καλύτερα θα ήταν όμως να υπάρχει διαφορετικό σώμα (άλλο από το νομοθετικό) που θα ασκεί τον έλεγχο. Και αυτό εκλεγόμενο, αλλά χωρίς καμία εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία. Κάτι σαν γερουσία ας πούμε.
Γ) ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλες τις πράξεις της εξουσίας. Εξαίρεση θα είναι δυνατό να υπάρχει ΜΟΝΟ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. ΚΑΘΕ ΧΑΡΤΙ και ΚΑΘΕ ΦΑΚΕΛΟΣ που ορίζει πράματα μέσα στη λειτουργία του δημοσίου θα είναι προσβάσιμος ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ και βεβαίως στους δημοσιογράφους. Και με δυνατότητα να βγει φωτοαντίγραφο και να «βγεί» αυτό από την υπηρεσία.
10) Διορισμος διοικητων ΔΕΚΟ με αποκλειστικα κριτιρια ελευθερης αγοράς.
Αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, αλλά πάλι γενικότητα διατυπώνεις.
11) Ιδρυση υπουργειου περιβαλλοντος και αυστηρα προστιμα στις βιομηχανιες που ρυπαινουν. Απαγορευση χρησης λιγνιτη απο τη ΔΕΗ.
Μια κουβέντα είναι η απαγόρευση του λιγνίτη. Ξέρετε, η ιστορία είναι η εξής: Όταν ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός της χώρας (λίγο μετά τον πόλεμο δηλαδή) οι τότε κυβερνήσεις έπρεπε (και ήθελαν) να «προσφέρουν» στον κόσμο ενέργεια. Σα χώρα, είχαμε τα κοιτάσματα λιγνίτη (1 δις τόνοι) τα οποία μπορούσαμε να κάψουμε και να ζεσταινόμαστε. Έτσι ιδρύθηκε η ΔΕΗ (δεκαετία 1950), η οποία ΠΡΑΓΜΑΤΙ πήγε το ρεύμα σε κάθε γωνιά της χώρας. Πήρε δάνεια, πήρε και λεφτά από τον (φτωχό τότε) προϋπολογισμό της χώρας, και το πράμα δούλεψε. Αν η ΔΕΗ δεν είχε τσάμπα την πρώτη ύλη (καύσιμο λιγνίτης) δε θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε. Δε θα της περίσευαν λεφτά. Τώρα όμως, 60 χρόνια μετά, πολλά πράματα έχουν αλλάξει. Κατ’ αρχήν η καύση των fossil fuels (λιγνίτης, πετρέλαιο, αέριο, κάρβουνο), ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ το περιβάλλον με αέρια θερμοκηπίου (CO2), πράγμα που κανείς δεν υποψιαζόταν τη δεκαετία του 1950. Δεύτερο (ειδικά για τη ΔΕΗ) η χώρα έχει «προσχωρήσει» σε συνθήκες (ΕΕ κλπ) που ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, δηλαδή ο καθένας μπορεί να λέει «φτιάχνω ενέργεια και την πουλάω, πάρε κόσμε». Δεν έχει η ΔΕΗ πια το μονοπώλιο (όταν ιδρύθηκε, ήταν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ το ότι μόνο η ΔΕΗ θα μπορούσε να παράγει και να πουλάει ρεύμα). Τι γίνεται όμως τώρα: Έρχεται η ΑΒΓΔ εταιρεία, κάνει συμφωνία με τους Ρώσους, στήνει σταθμό παραγωγής με αέριο (πρώτη ύλη) και θέλει να πουλήσει το ρεύμα της στον κόσμο και σε άλλες χώρες. Το ίδιο κάνει και η ΔΕΗ με το λιγνίτη. Η διαφορά είναι ότι η ΑΒΓΔ εταιρεία ΠΛΗΡΩΝΕΙ το αέριο στους ρώσους, ενώ η ΔΕΗ έχει το λιγνίτη τσάμπα (δεν τον αγοράζει, απλώς πληρώνει τα έξοδα εξόρυξης). Δίκαια λοιπόν η ΑΒΓΔ εταιρεία κάνει προσφυγή στην ΕΕ και λέει «ποιός ελεύθερος ανταγωνισμός? Εδώ με έχετε βάλει να ανταγωνίζομαι μια εταιρεία που αντλεί τσάμπα πρώτη ύλη από τους εθνικούς πόρους (εθνικός πλούτος είναι ο λιγνίτης). Να το καταργήσετε αυτό, και να τον αγοράζει από το Δημόσιο».
Είναι ατέλειωτες οι επιπλοκές και οι εμπλοκές που υπάρχουν σε αυτά τα θέματα, και το να λέμε έτσι αβασάνιστα: «Απαγορευση χρησης λιγνιτη απο τη ΔΕΗ» δε λύνει κανένα πρόβλημα. Ούτε είναι δυνατό να γίνει (έτσι, με τη μία). Γιατί η αυτόματη ερώτηση που προκύπτει (αν γίνει κάτι τέτοιο) είναι:
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΣΑΙ ΡΕ?
Σοβαρά τώρα, το ενεργειακό πρόβλημα (σε σχέση με τη ρύπανση) είναι ΑΛΥΤΟ, και δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ, αφορά τον κόσμο όλο (κόσμο με την έννοια world, όχι people). Έχω ασχοληθεί αρκετά, και επαγγελματικά (σε θεωρητικό επίπεδο) με το θέμα, και ερασιτεχνικά (διότι μ’ αρέσει) και δυστυχώς ΔΕ ΒΛΕΠΩ παρά δυο λύσεις μόνο:
Α) Η μια είναι η πυρηνική σύντηξη (πρόγραμμα ITER, που προ έτους υπογράφηκε η έναρξή του – σε ερευνητικό επίπεδο). Αλλά αυτό θα ολοκληρωθεί (σε ερευνητικό επίπεδο) περί το 2020, και σε εμπορικό περί το 2050. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η Γη να περιμένει τόσο δεχόμενη CO2 στην ατμόσφαιρά της μέχρι τότε. Θα μας πάρει ο διάολος.
Β) Η μόνη ΑΜΕΣΑ εφαρμόσιμη λύση είναι αυτή της (γνωστής) πυρηνικής ενέργειας, με τα γνωστά προβλήματα (κίνδυνοι, απόβλητα, κλπ). Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ (για την ώρα). Το σίγουρο είναι ότι το πετρέλαιο, το κάρβουνο, το λιγνίτη, και τα λοιπά fossil fuels ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να τα καίμε.
Σκεφθήτε το διαφορετικά: Όλες αυτές οι καύσιμες πρώτες ύλες, χρειάστηκαν 1 ή 2 δισεκατομμύρια χρόνια για να αποθηκευθούν στον πλανήτη. Εγκλωβίστηκε χημική ενέργεια σε αυτές, σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτή την ενέργεια λοιπόν, η ανθρωπότητα τώρα την παίρνει πίσω μέσα σε 200 ή 300 χρόνια. Η ζημιά δε γίνεται από την ίδια της ενέργεια που απελευθερώνεται (υπό μορφή θερμότητας) στον πλανήτη, η ζημιά γίνεται απο τα παρα-προϊόντα που παράγονται για να γίνει εκμεταλλεύσιμη η χημική ενέργεια. Τα νούμερα είναι τέτοια, που αν τα βάλει κάτω κανείς, μαθηματικά οδηγείται σε μια και μόνο λύση: την πυρηνική διάσπαση για τα επόμενα 30-40 χρόνια, και τη σύντηξη (μακάρι να δουλέψει) για μετά.
Το παρατράβηξα. Αλλά το να ακούω «Απαγορευση χρησης λιγνιτη απο τη ΔΕΗ» κάπου με πειράζει, όχι γιατί είναι 100% λάθος, αλλά γιατί είναι λαϊκίστικη απλούστευση. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα.
12) Επιδοτηση εταιριων που προαγουν τις εναλλακτικες καθαρες πηγες ενεργειας. Φοροαπαλλαγες και επιδοτησεις για χρηση καθαρων πηγων ενεργειας.
Οι καθαρές πηγές ενέργειας σήμερα είναι:
Α) Τα υδροηλεκτρικά φράγματα.
Β) Οι ανεμογεννήτριες.
Γ) Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία.
Δ) Η εκμετάλλευση των ρευμάτων της παλίρροιας.
Ε) Η εκμετάλλευση των κυμάτων της θάλασσας.
Άλλες «καθαρές» πηγές δεν υπάρχουν.
Πόσο είναι το ποσοστό των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη που θα καλύψουν αυτές οι πηγές? Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή.
13) Αναβαθμιση ΠΑνεπιστημιων.
14) Αυστηροι ελεγχοι για τα τροφιμα
15) Οσοι δεν εχουν πληρωσει ασφαλιστρα να μη παιρνουν ουτε ενα ευρω συνταξη. Μονο καποιο επιδομα απο την προνοια οπως ολοι οι αποροι.
Δε τα σχολιάζω αυτά, πάντως το (15) ισχύει. Αν δεν έχεις «γράψει» χρόνια με ένσημα, ΔΕΝ παίρνεις σύνταξη.
16) Ισοβεια σε οσους φαγαν τα αποθεματικα των ασφαλιστικων ταμειων.
Άμα τους βρεις πρώτα όμως.
Συγγνώμη αν κούρασα. Είχα οίστρο.
Επειδη δεν εχω χρονο να απαντησω σε 1-2 θεματα.
Συνταξη παιρνουν παρα πολλες χιλιαδες κοσμος που δεν εχουν πληρωσει ποτε ασφαλιστρα. Βλεπε αγροτες.
Το ονομα ΚΟυρης σου λεει τιποτα? (ΓΓ ΥΠ. οικονομικων). Τα τυπακια των χρημαστηριακων Ακροπολις δεν εκαναν απατεωνιες? Ο Δουκας? O διευθυνων συμβουλος της ALTEC? Αν ειμασταν σε καμια χωρα της προκοπης αυτοι θα ηταν τωρα στη φυλακη.
Οσον αφορα τη δικαιη φορολογηση. Η Εκκλησια πληρωνει τους φορους που πρεπει? Χαριζονται χρεη σε ΠΑΕ και αλλες μεγαλες εταιρειες? Μειωνεται συνεχως η φορολογηση των μεγαλοεπιχειρηματιων εις βαρος των μισθοτων και συνταξιουχων? Η φοροελαφρυνση των επειχειρησεων πρεπει να γινεται σε συναρτηση με το τι προσφερει στη χωρα (θεσεις εργασιες, περιβαλλοντικη συνειδηση κτλ). Η ΑΕΚ τι προσφερει στη χωρα γαμω το κερατο μου?
Εδω ειναι μπουρδελα κομ και δεν γραφω αναφορα για τη δουλεια μου οπου με πληρωνουν. Μη περιμενεις να κατσει καποιος να αναλυσει με λεπτομερεια πως μπορουν να επιλυθουν τα προβληματα του τοπου. Εγω ανεφερα καποιες θεσεις που εχω για μερικα θεματα χωρις να μπω σε βαθος. Αν ειχα τον χρονο να το κανω αυτο, πιστεψε με θα πηγαινα βολτα με το μωρο και δε θα καθομουν στο pc.
Οσον αφορα την καθαρη ενεργεια, καθε καινουριο κτιριο που κατασκευαζεται, αν ειχε την καταλληλη υποδομη θα μπορουσε να ειναι αυτονομο ενεργειακα για τουλαχιστον 6 μηνες τον χρονο (με φωτοβολταικα).
Το πετρελαιο ο λιγνιτης και αλλα καυσιμα ειναι τεχνολογια του 1900 και βγαλε.
Υπαρχουν δεκαδες εναλλακτικες πηγες ενεργειες που απαιτουν ομως την πληρη ανατροπη του παγκοσμιου οικονομικου κατεστημενου.
Στο 12) Ξεχασες το υδρογονο που ειναι το μελον της αυτοκινησης.
Οσον αφορα το 6). Μιλας σοβαρα? Δεν ειναι σημαντικο το θεμα των οδικων ατυχηματων? Αμφισβητεις οτι παιρνει διπλωμα και η κουστη ΜΑρια? Εγω πιστευω οτι τοουλαχιστον το 50% απο αυτους που εχουν παρει διπλωμα δεν επρεπε να οδηγουν.
Το 2) μπορει να γινει με εξετασεις. Οσοι αποδδεικνυεται οτι ειναι ασχετοι να απολυονται. Ολες οι θεσεις στο δημοσιο πρεπει να περνουν απο καποια αρχη οπως ο ΑΣΕΠ.
ΥΣΤ. Σορρυ για τα ορθογραφικα λαθη, εγραψα πολυ βιαστικα
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Μηνύματα
- 7.781
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
Παιδιά μη σας ξεφύγει αλλά είμαι ο Κώστας Καραμανλής με νικ "βυζολάγνος"... 0
Μεταξύ μας έτσι;;;
Μεταξύ μας έτσι;;;
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Μηνύματα
- 7.781
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
Τι βυζολαγνος? Αφου ο Καραμανλης ειναι Ντιγκινταγκας. Τωρα σε φερανε?
Ωχ κι εσύ πούστη θα με βγάλεις;
Τι θέλω και μιλάω ο ΜΑΛΑΚΑΣ;;;
Η Εκκλησια πληρωνει τους φορους που πρεπει?
Στο 12) Ξεχασες το υδρογονο που ειναι το μελον της αυτοκινησης.
Φαίνεται ότι δε με παρακολουθείς (γενικά) στίς θέσεις που διατυπώνω, φίλε πισοχώστης. Για την εκκλησία έχει μαλιάσει η γλώσσα μου, και στο τέλος τα ακούω κι όλας.
Όσο για το υδρογόνο, το υδρογόνο ΔΕΝ είναι πηγή ενέργειας, διότι δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση. Το υδρογόνο είναι μέσο αποθήκευσης ενέργειας, όχι πηγή, όπως αυτές που ανέφερα. Οι πηγές καθαρής ενέργειας είναι αυτές που ανέφερα, και ΔΕΝ υπάρχουν άλλες. Στο υδρογόνο πρέπει να προσφερθεί ενέργεια κατά την παρασκευή του (διάσπαση του νερού π.χ.), και μετά αυτή η ενέργεια είναι χρησιμοποιήσιμη σαν καύσιμο (όπως λες, αλλά και για άλλες χρήσεις).
Την ενέργεια όμως ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ το υδρογόνο (απο το νερό), που θα τη βρεις? Για αυτή συζητάμε.
Ξαναδιάβασε τη χημεία του γυμνασίου σου.
bourdeliaris1984
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 1.585
- Κριτικές
- 34
- Like
- 1.040
- Πόντοι
- 7.775
Τωρα οσον αφορα το ασφαλιστικο θα υπαρχει κατωτερη συνταξη στα 35. Για τους λατρεις των μιλφ οποια θελει θα παιρνει συνταξη στα 50.
Μετα τα 50 θα προαγονται σε τσατσαδες.
Απο εκει και περα θα εχουν το ελευθερο στη συνταξη
pisoxostis
Μέγας
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2005
- Μηνύματα
- 3.163
- Κριτικές
- 12
- Like
- 83
- Πόντοι
- 4.545
Φαίνεται ότι δε με παρακολουθείς (γενικά) στίς θέσεις που διατυπώνω, φίλε πισοχώστης. Για την εκκλησία έχει μαλιάσει η γλώσσα μου, και στο τέλος τα ακούω κι όλας.
Όσο για το υδρογόνο, το υδρογόνο ΔΕΝ είναι πηγή ενέργειας, διότι δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση. Το υδρογόνο είναι μέσο αποθήκευσης ενέργειας, όχι πηγή, όπως αυτές που ανέφερα. Οι πηγές καθαρής ενέργειας είναι αυτές που ανέφερα, και ΔΕΝ υπάρχουν άλλες. Στο υδρογόνο πρέπει να προσφερθεί ενέργεια κατά την παρασκευή του (διάσπαση του νερού π.χ.), και μετά αυτή η ενέργεια είναι χρησιμοποιήσιμη σαν καύσιμο (όπως λες, αλλά και για άλλες χρήσεις).
Την ενέργεια όμως ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ το υδρογόνο (απο το νερό), που θα τη βρεις? Για αυτή συζητάμε.
Ξαναδιάβασε τη χημεία του γυμνασίου σου.
Ναι τρεχω να διαβασω τη Χημεια του Γυμνασιου μου Δασκαλε.
Μολις εχθες εμαθα να μετραω μεχρι το 10 και την αλφαβητο.
Δε φταιω εγω που ειμαι αγραμματος.
ΥΣΤ. Με τα κατεβατα που γραφεις περιμενεις να διαβασω μεχρι και τις λεπτομερειες?
Μην υποτιμας τους αλλους.