Νέα

Τί συμβαίνει στη Διώρυγα του Σουέζ;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Leclerc
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος φταίει για το κλείσιμο της διώρυγας;

  • Συμβαίνουν αυτά.

  • Ο άχρηστος καπετάνιος είναι συγγενής του Γελεβουρδεζου!

  • Οι εφοπλιστές

  • Χίλαρι - Σόρος

  • Ισλάμ


Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Μηνύματα
6.345
Like
9.457
Πόντοι
2.356
Λόγω απουσίας του kolobourda και της κωλυσιεργίας του Savva που ηγείται της ομάδας ψεκασμένων, ανοίγω αυτό το thread για να μην έχουμε συνομωσιακά κενά.


Αρχικα έχουμε την είδηση για τους νορμάλ σε μυαλό:

Τεράστιο το κόστος για τη διεθνή οικονομία από τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις καθυστερήσεις.​

Ελπίδες ότι το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, της ταϊβανέζικης εταιρείας Evergreen Marine, θα μπορέσει να αποκολληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από το σημείο που έχει προσαράξει, κλείνοντας εδώ και τέσσερις ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ, εκφράζουν οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στην τεράστια επιχείρηση που έχει στηθεί.

15.jpg



Το μήκους 400 μέτρων Everg Given έχει ακινητοποιηθεί διαγώνια στο νότιο τμήμα του καναλιού από την Τρίτη, διαταράσσοντας την παγκόσμια ναυτιλία και εμποδίζοντας μια από τις πλέον πολυσύχναστες πλωτές οδούς του κόσμου.

Περίπου το 15% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης περνά μέσα από το κανάλι, και δεκάδες σκάφη περιμένουν γύρω από τις βόρειες και νότιες εισόδους του. Το ημερήσιο κόστος από τις καθυστερήσεις για την παγκόσμια οικονομία έχει εκτιμηθεί σε 9-10 δισ. δολάρια.


Τα ναύλα για τα πετρελαιοφόρα προϊόντων πετρελαίου σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά το ατύχημα και η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού έχει διαταραχθεί μετά το κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ, απειλώντας με δαπανηρές καθυστερήσεις τις εταιρείες.

Στα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρει το Ever Given περιλαμβάνονται προϊόντα της IKEA και της γνωστής βρετανικής αλυσίδας ηλεκτρονικών Dixons. Η ολλανδική εταιρεία προϊόντων σπιτιού Blokker επιβεβαίωσε επίσης ότι εμπορεύματά της βρίσκονται στο πλοίο.


21.jpg



Εάν συνεχιστεί επί μακρόν αυτή η κατάσταση, οι εταιρείες ενδέχεται να αποφασίσουν να αλλάξουν δρομολόγιο για τα πλοία τους, γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, προσθέτοντας περίπου δύο εβδομάδες στο χρόνο ταξιδιού και επιπλέον κόστος σε καύσιμα.

Ναυτιλιακοί πράκτορες δήλωσαν το Σάββατο στο Reuters ότι κανένα από τα πλοία που περιμένουν στις εισόδους του καναλιού δεν είχε ζητήσει ακόμη την αναδρομή.

Ο κίνδυνος για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων είναι μεγαλύτερος για την Ευρώπη - όπου βασικοί λιμένες όπως η Αμβέρσα στο Βέλγιο και ο Felixstowe στη Βρετανία αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις

Οι ΗΠΑ επηρεάζονται περισσότερο στις ανατολικές ακτές και τον Κόλπο του Μεξικού. Περίπου 45% του όγκου φορτίου στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και στο Νιου Τζέρσεϊ κινείται μέσω του καναλιού του Σουέζ, ανέφεραν ειδικοί.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν την Αίγυπτο στις συνεχείς προσπάθειές της. «Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι, σημειώνοντας ότι το μπλοκάρισμα της διώρυγας επηρεάζει τις αγορές ενέργειας.





Τι όμως μας κρύβουν; :confused:


Μήπως δεν έγινε ατύχημα και το λένε οι Αιγύπτιοι για να γονατίσουν την δύση και να θριαμβεύσει το Ισλάμ;

Μήπως είναι κόλπο των εφοπλιστών για να πάνε γύρω γύρω από την Αφρική μπας και πέσουν σε καμιά πειρατεία, και ρεφάρουν από τις ασφαλιστικές;

Μήπως η Evergreen είναι εταιρεία της Χίλαρι που είναι φίλη του Σόρος και ο Σόρος έχεις σορτάρει τις εταιρείες που χάνουν δις;


Υ.Γ. Ελέγχτηκαν και οι περιπτώσεις να φταίει η ανικανότητα του Κούλη αλλά και το ενδεχόμενο να έκλεισε η διώρυγα για να μην μπορεί να πάει στον ινδικό ο volcano με την βάρκα του, αλλά απορρίφτηκαν από την ψηφοφορία λόγω έλλειψης στοιχείων. Το διευκρινίζω για να μην ζητήσετε να μπουν! :grin:
 

olotyxeros

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2011
Μηνύματα
1.384
Κριτικές
22
Like
2.218
Πόντοι
1.796
Λόγω ότι επαγγέλλομαι αυτού, είμαι σίγουρος σχεδόν ότι την πατάτα την έκανε και ο καπετάνιος και ο πιλότος.(συνήθως παλιοί καπετάνιοι)
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.884
Κριτικές
16
Like
14.707
Πόντοι
6.515
να μεινει εκει να σταματησουν τα σαβουρο-προιοντα της κινας να κατακλιζουν τη ευρωπη :confused:
 

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
6.630
Κριτικές
57
Like
6.796
Πόντοι
5.406
Σορος μπλεγμενος σιγουρα και ασφαλεις πηγες αναφερουν οτι εμπλεκονται και πουτιν,μασονοι, ομαδα Ε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: geoMan

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.458
Like
1.463
Πόντοι
216
Λόγω ότι επαγγέλλομαι αυτού, είμαι σίγουρος σχεδόν ότι την πατάτα την έκανε και ο καπετάνιος και ο πιλότος.(συνήθως παλιοί καπετάνιοι)
στις αρχες καπου ειχα διαβασει οτι εσβησε η μηχανη. δεν ξερω μηπως αλλαζουν και καυσιμο και εγινε κατα την αλλαγη
 

erikos_E

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Φεβ 2014
Μηνύματα
5.715
Κριτικές
19
Like
6.923
Πόντοι
2.646

font012

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2017
Μηνύματα
2.031
Like
1.661
Πόντοι
216
Όχι τύπε τους είπα να τα βάλουν στο κοντέινε κάτω από τις μάσκες και τα τεστ για ξεκαρφωμα :confused:
Έτσι και παραδοθούν σε κανένα φαρμακείο όλα μαζί θα έχει πολλή πλάκα :confused:
 

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Μηνύματα
1.922
Like
2.107
Πόντοι
456

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Μηνύματα
2.869
Κριτικές
3
Like
4.437
Πόντοι
456
Καλά πως την πάτησαν έτσι;Ευτυχώς που μόνο Ελλάδα γίνονται πατάτες.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom