Διάβασα τους φωστήρες και σοφους με πρωτομάστορα τον κομπλεξαρα θεματοθετη που δεν εχει εργαστει ουτε μια μερα στην ζωη του, να μας εκφραζουν ως ειδικοι την γνωμη τους για αγροτες, ενω δεν εχουν πιασει τσαπα στην ζωη τους. οι σοφοι μαλακες που παντα εχουν αποψη για την εργασια του αλλου. σιχαματα που σαν τις κατινες τρωγονται χωρις να κοιτανε τα μουτρα τους στον καθρεπτη.Δεν γιναν αγροτες γιατι ηθελε μεσο κτημα και διαφορα αλλα. κατα τα λοιπα βλεπουν τα χωρια τους και ξερουν. ξερουν πως οι ιδιοι διάγουν βιο αμολυντο, οτι δεν μπηκαν με μεσον πουθενα, οτι δεν πηραν καμμια επιδοτηση, οτι δεν αρπαξαν δανεια και οτι τους εδιναν ολα τα χρονια γιατι ηταν συνετοι και αλλες παπατζες. ρε δεν γαμιεστε αχρηστοι. μεχρι να καταλαβει η χωρα αυτη οτι δεν της φταιει ο συνανθρωπος και να κρινει καθενας τον ιδιο του τον εαυτο θα του εχουν παρει και τα βρακια οι επιτηδειοι.
γράψε κι άλλες μπαρούφες
σε λίγο θα μας πεις πως έχεις σηκώσει τσάπα εσύ και ξέρεις και δεν έχω σηκώσει τσάπα εγώ που είμαι στο χτήμα από τα 6 μου και σηκώνω καφάσια.
Θα μας πεις εσύ για λιόπανα, καλάμια και ραβδιστικά
θα μας πεις για χαλκούς μήπως και για όργωμα;
ή μήπως θες να μου πεις για ξύπνημα στις 5:30 με το κρύο να σου περονιάζει το κόκκαλο;
Άλλο αυτό κι άλλο το τι λαμογια΄έχουνε κάνει κατά σύστημα.
Άλλο αυτό και αλλο που κλείνουνε τους δρόμους όποτε τους βολεύει και χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Άλλο αυτό και άλλο το πώς φάγανε τις επιδοτήσεις κλπ.
Και δεν γενικεύω. Δεν είναι όλοι λαμόγια...αν και επειδή τους ξέρω όλους από μέσα και πολύ καλά, δύσκολα βρίσκεις κανέναν μη λαμόγιο.
Εσύ γενικεύεις βγάζοντας τους όλους τίμιους επειδή ενδεχομένως (αμφιβάλλω) ξέρεις έναν τίμιο.
Ωστόσο το θέμα μας δεν είναι το αν ειναι λαμόγια ή όχι. Ας υποθέσουμε πως δεν είναι και απλά εκμεταλλεύονταν τους νόμους που τους έδιναν το δικαίωμα να ζουν εις βάρος των λοιπών φορολογούμενων. Όπως ακριβώς έκαναν για χρόνια και οι φορτηγατζήδες και τώρα τους έχουνε γαμήσει.
Για ποιο λόγο θα πρέπει να απολαμβάνουνε φορολογικής ασυλίας και ειδικής μέριμνας;