alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Στα παντα διακομματικη πολιτική θα υπαρχει?και στις πουτάνες
και στην ενέργεια
και
και
και.....
Λιγο σαν καταργηση της πολιτικης ακουγεται. Οχι?
Στα παντα διακομματικη πολιτική θα υπαρχει?και στις πουτάνες
και στην ενέργεια
και
και
και.....
να μας πει ο κωστομαλάκας που ειναι το φως εκ φωτος εδω μέσαΕπειδή ακούστηκαν και θα ακουστούν απίστευτες μπαρούφες σ αυτό το θρεντ,
καλύτερα να το πιάσουμε λίγο διαφορετικά το θέμα:
Πόσα λεφτά πρέπει να βγάζει μια αγροτική επιχείρηση (χωράφι) που απασχολεί περίπου 1.000 ανθρωποημέρες παραδίδει στην κοινωνία χ τόνους προιόντος προς βρώσιν (λαδάκι, σταφύλια, ροδάκινα, πορτοκάλια, κλπ)
και κάνει επιπλέον τζίρο σε προμηθευτές γεωπόνους, μεταφορικά, πετρέλαια, κλπ;
Όταν ένα ζευγάρι ΔΕΗτζίδων καθάριζε με 400 (αργόσυρτα) μεροκάματα το χρόνο 120.000 ευρώ;
Στα παντα διακομματικη πολιτική θα υπαρχει?
Λιγο σαν καταργηση της πολιτικης ακουγεται. Οχι?
ειλικρινά σου μιλάω δεν έχω αίσθηση των αγροτικών πέρα από το γεγονός οτι όταν πήγαινα σχολείο μάζευα ελιές για να πάρω τα σχολικά μου και σε διαβεβαιώ με μεγάλη χαρά γιατι η γη είναι απόλαυση και με μεγάλη κούραση γιατί η γη ειναι δύσκολη και πρέπει να την σέβεσαι. Βέβαια ενώ οι γονείς μου μπορούσαν να βάλουν εργάτες να μας τα μαζέψουν φρόντισαν να μάθουν τα παιδιά τους απο μικρά πως βγαίνει το ψωμάκι, οπότε εκτιμάς διαφορετικά την ζωή. Απλά η σημείωση που έκανα με το πόστ μου ήταν γιατί μπορεί ο αγρότης να μασουλάει κοψίδι (και δεν μιλαμε για τον μεγαλοκτηματία η συνδικαλιστη που σε κάθε επάγγελμα ειναι ίδια σκατα) αλλά η αλήθεια είναι οτι εν μία νυχτί μπορεί να χάσει όλη την σοδειά του . θεωρώ οτι οφείλουμε να σεβόμαστε την δουλεια του καθενός, εκτος αν ειναι ανήθικη εκεί εγώ προσωπικα δεν την σέβομαι. Τωρα πως πρεπει να φορολογούνται δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα στους αγρότες για να αναπτύσσονται και να υπάρχει μια ορθή και συνεχής αγροτική πολιτική διακομματικη. Κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει στον τουρισμό και στην παιδεία επίσης. Ονειρα θερινής νυχτός.
Πεστα ρε τυπεΠρος γνώσιν, αγρότες δεν είναι μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες της Θεσσαλίας. Γιατί όλο για τα κωλόμπαρα του κάμπου ακούω κάθε φορά. Αγρότες είναι και τα φουκαραδάκια με τα 15-20 στρέμματα που θα γαμηθούν με τα μέτρα που έρχονται.
Προς γνώσιν, αγρότες δεν είναι μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες της Θεσσαλίας. Γιατί όλο για τα κωλόμπαρα του κάμπου ακούω κάθε φορά. Αγρότες είναι και τα φουκαραδάκια με τα 15-20 στρέμματα που θα γαμηθούν με τα μέτρα που έρχονται.
με 15-20 στρεμματα φιλε...δεν γινεσαι αγροτης κατα κυριο επαγγελμα.......να ειναι καποιος δημοσιος υπαλληλος στο δημο μια επαρχιας και να εχει 15 στρεμματα να φυτευει και να πουλαει στην ζουλα σε γνωστους και φιλους στην αθηνα για χομπυ....ναι το δεχομαι ,αλλα και παλι αγροτης δεν ειναι...............με 15-20 στρεμματα δε νομιζω να υπαρχει αγροτης ως κυριο επαγγελμα,εκτος και εαν νοικιαζει κρυφα αλλα 20 στρεμματα γυρω απο τα δικα του ......δε νομιζω αγροτης να υπαρχει που να ζει απο 15-20 στρεμματα μια οικογενεια.....
μια χαρα την βγάζουν .. ειδικά αν έχουν και κανα δυο στρέματα από αυτό
http://[URL unfurl="true"]www.star.gr/publishingimages/2013/06/050613034016_6466.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
ουστ ρε χασικληδες! :birdman:
μεγάλε δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν πολλοί που ζουν και με λιγότερα και ίσα-ίσα που τα καταφέρουν. Επαναλαμβάνω, ο πεθερός μου ζει από την αγροτική σύνταξη και από 5 στρέμματα σουλτανίνα που έχει. Πουλάει την σουλτανίνα με 0.5€/Kg και συμπληρώνει την σύνταξή του. Ευτυχώς δεν έχει παιδιά να μεγαλώσει, διαφορετικά την είχε πουτσίσει.με 15-20 στρεμματα φιλε...δεν γινεσαι αγροτης κατα κυριο επαγγελμα.......να ειναι καποιος δημοσιος υπαλληλος στο δημο μια επαρχιας και να εχει 15 στρεμματα να φυτευει και να πουλαει στην ζουλα σε γνωστους και φιλους στην αθηνα για χομπυ....ναι το δεχομαι ,αλλα και παλι αγροτης δεν ειναι...............με 15-20 στρεμματα δε νομιζω να υπαρχει αγροτης ως κυριο επαγγελμα,εκτος και εαν νοικιαζει κρυφα αλλα 20 στρεμματα γυρω απο τα δικα του ......δε νομιζω αγροτης να υπαρχει που να ζει απο 15-20 στρεμματα μια οικογενεια.....
Δυστυχώς εφόσον είμαστε όλοι αναγκασμένοι να πληρώνουμε φόρο, τότε όταν μια επιχείρηση ατομική (όπως είναι οι περισσότεροι αγρότες) ή άλλης νομικής μορφής (ΕΠΕ, ΟΕ, ΑΕ, συνεταιρισμός, κλπ) παράγει κέρδος θα φορολογηθεί γι' αυτό. Γιατί σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει το μάρμαρο να το πληρωνουν μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ θα πρέπει να την γλιτώνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι υδραυλικοί, οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες (οι 2 τελευταίοι για πολλά χρόνια φορολογούνταν με τεκμαρτό εισόδημα δηλ. πλήρωναν φόρο 500 €/έτος ανεξάρτητα τι τζίρο έκαναν) και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πληρώνουν καθόλου φόρο αφού το φόρο τους τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι με τους φόρους.Επειδή ακούστηκαν και θα ακουστούν απίστευτες μπαρούφες σ αυτό το θρεντ,
καλύτερα να το πιάσουμε λίγο διαφορετικά το θέμα:
Πόσα λεφτά πρέπει να βγάζει μια αγροτική επιχείρηση (χωράφι) που απασχολεί περίπου 1.000 ανθρωποημέρες παραδίδει στην κοινωνία χ τόνους προιόντος προς βρώσιν (λαδάκι, σταφύλια, ροδάκινα, πορτοκάλια, κλπ)
και κάνει επιπλέον τζίρο σε προμηθευτές γεωπόνους, μεταφορικά, πετρέλαια, κλπ;
Όταν ένα ζευγάρι ΔΕΗτζίδων καθάριζε με 400 (αργόσυρτα) μεροκάματα το χρόνο 120.000 ευρώ;
μεγάλε δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν πολλοί που ζουν και με λιγότερα και ίσα-ίσα που τα καταφέρουν. Επαναλαμβάνω, ο πεθερός μου ζει από την αγροτική σύνταξη και από 5 στρέμματα σουλτανίνα που έχει. Πουλάει την σουλτανίνα με 0.5€/Kg και συμπληρώνει την σύνταξή του. Ευτυχώς δεν έχει παιδιά να μεγαλώσει, διαφορετικά την είχε πουτσίσει.
Δυστυχώς εφόσον είμαστε όλοι αναγκασμένοι να πληρώνουμε φόρο, τότε όταν μια επιχείρηση ατομική (όπως είναι οι περισσότεροι αγρότες) ή άλλης νομικής μορφής (ΕΠΕ, ΟΕ, ΑΕ, συνεταιρισμός, κλπ) παράγει κέρδος θα φορολογηθεί γι' αυτό. Γιατί σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει το μάρμαρο να το πληρωνουν μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ θα πρέπει να την γλιτώνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι υδραυλικοί, οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες (οι 2 τελευταίοι για πολλά χρόνια φορολογούνταν με τεκμαρτό εισόδημα δηλ. πλήρωναν φόρο 500 €/έτος ανεξάρτητα τι τζίρο έκαναν) και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πληρώνουν καθόλου φόρο αφού το φόρο τους τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι με τους φόρους.
Αυτή η κρίση σίγουρα έκανε ένα καλό. Φανέρωσε αυτούς τους κλάδους που τόσα χρόνια ζούσαν σε βάρος των κορόιδων.
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : Όταν επι ΓΑΠ ανακοινώθηκε ότι γίνεται μείωση στο μισθό των Δ.Υ. 7%, γραμματέας σε καθηγητή στο Φυσικό του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε ότι αφού μειώνεται ο μισθός της θα δουλεύει και αυτή λιγότερο. Δεν είπε όμως ότι μέχρι τότε κάθε μέρα πήγαινε στο γραφείο στη 0900 και έφευγε στις 1400 το αργότερο!!!
Λιμενικος που βρισκεται μέσα σε ΠΑΘ και κανει καθε μερα ερευνα και διάσωση παιρνει λιγα πάντως. Και ας ειναι κρατικός.
Πυροσβεστης τα ιδια , γενικα τα σώματα ασφαλειας σε μάχιμες θέσεις.
ε ας πανε σε αλλη δουλεια, πωλητες στα λιντλ, δεν τους υποχρεωσε κανεις να γινουν λιμενικοι η πυροσβεστες
ε ας πανε σε αλλη δουλεια, πωλητες στα λιντλ, δεν τους υποχρεωσε κανεις να γινουν λιμενικοι η πυροσβεστες
Άμα πάει ο λιμενικος να γινει πωλητης στα lidl τους φιλους σου που άνοιχθηκαν με καιρο που δεν επρεπε και πάνε να πνιγουν ποιος θα τους σωσει?
σκεψου πριν πεταξεις την μαλακια.
και όταν θα καίγεται το σπίτι σου θα πάρεις στα λιντλ?
ή θα περιμένεις να καταφθάσουν οι λιγοστοί πυροσβέστες μετά από 1-2 ώρες επειδή δεν θα έχουν προσωπικό για να προλάβουν τα πάντα?
και όταν θα καίγεται το σπίτι σου θα πάρεις στα λιντλ?
ή θα περιμένεις να καταφθάσουν οι λιγοστοί πυροσβέστες μετά από 1-2 ώρες επειδή δεν θα έχουν προσωπικό για να προλάβουν τα πάντα?
Τυπε πραγματικα με ενθουσιαζει που οι κουμμουνιστες μπατσοι, λιμενικοι και πυροσβεστες νοιαζονται για το αν καει το σπιτι μου και μπαινουν στην υπηρεσια για να με σωσουν. Εγω λεω να μην τους δινουμε μισθο αφου ειναι τετοιες ψυχαρες