Νέα

Τί στο ΜΠΟΥΤΣΟ θέλουν επιτέλους οι αγρότες;;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 640
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Επειδή ακούστηκαν και θα ακουστούν απίστευτες μπαρούφες σ αυτό το θρεντ,
καλύτερα να το πιάσουμε λίγο διαφορετικά το θέμα:

Πόσα λεφτά πρέπει να βγάζει μια αγροτική επιχείρηση (χωράφι) που απασχολεί περίπου 1.000 ανθρωποημέρες παραδίδει στην κοινωνία χ τόνους προιόντος προς βρώσιν (λαδάκι, σταφύλια, ροδάκινα, πορτοκάλια, κλπ)
και κάνει επιπλέον τζίρο σε προμηθευτές γεωπόνους, μεταφορικά, πετρέλαια, κλπ;

Όταν ένα ζευγάρι ΔΕΗτζίδων καθάριζε με 400 (αργόσυρτα) μεροκάματα το χρόνο 120.000 ευρώ;
να μας πει ο κωστομαλάκας που ειναι το φως εκ φωτος εδω μέσα

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.400
Πόντοι
786
ειλικρινά σου μιλάω δεν έχω αίσθηση των αγροτικών πέρα από το γεγονός οτι όταν πήγαινα σχολείο μάζευα ελιές για να πάρω τα σχολικά μου και σε διαβεβαιώ με μεγάλη χαρά γιατι η γη είναι απόλαυση και με μεγάλη κούραση γιατί η γη ειναι δύσκολη και πρέπει να την σέβεσαι. Βέβαια ενώ οι γονείς μου μπορούσαν να βάλουν εργάτες να μας τα μαζέψουν φρόντισαν να μάθουν τα παιδιά τους απο μικρά πως βγαίνει το ψωμάκι, οπότε εκτιμάς διαφορετικά την ζωή. Απλά η σημείωση που έκανα με το πόστ μου ήταν γιατί μπορεί ο αγρότης να μασουλάει κοψίδι (και δεν μιλαμε για τον μεγαλοκτηματία η συνδικαλιστη που σε κάθε επάγγελμα ειναι ίδια σκατα) αλλά η αλήθεια είναι οτι εν μία νυχτί μπορεί να χάσει όλη την σοδειά του . θεωρώ οτι οφείλουμε να σεβόμαστε την δουλεια του καθενός, εκτος αν ειναι ανήθικη εκεί εγώ προσωπικα δεν την σέβομαι. Τωρα πως πρεπει να φορολογούνται δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα στους αγρότες για να αναπτύσσονται και να υπάρχει μια ορθή και συνεχής αγροτική πολιτική διακομματικη. Κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει στον τουρισμό και στην παιδεία επίσης. Ονειρα θερινής νυχτός.

δυστυχώς η κακή κοινή αγροτική πολιτική (κάπου είχα διαβάσει ότι η βασίλισσα της αγγλίας εισπράττει τις περισσότερες επιδοτήσεις ως η μεγαλύτερη γεωκτήμονας) και η χειρότερη ελληνική εφαρμογή της έκαναν την πιο παραγωγική απασχόληση παρασιτική.
το θέμα με την έναρξη των αγροτών μοιάζει κατά την γνώμη μου με την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων.

clone.wars

Νέο Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
0
Προς γνώσιν, αγρότες δεν είναι μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες της Θεσσαλίας. Γιατί όλο για τα κωλόμπαρα του κάμπου ακούω κάθε φορά. Αγρότες είναι και τα φουκαραδάκια με τα 15-20 στρέμματα που θα γαμηθούν με τα μέτρα που έρχονται.

Επισκέπτης
Προς γνώσιν, αγρότες δεν είναι μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες της Θεσσαλίας. Γιατί όλο για τα κωλόμπαρα του κάμπου ακούω κάθε φορά. Αγρότες είναι και τα φουκαραδάκια με τα 15-20 στρέμματα που θα γαμηθούν με τα μέτρα που έρχονται.
Πεστα ρε τυπε  :thumbsup:

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16

με 15-20 στρεμματα φιλε...δεν γινεσαι αγροτης κατα κυριο επαγγελμα.......να ειναι καποιος δημοσιος υπαλληλος στο δημο μια επαρχιας και να εχει 15 στρεμματα να φυτευει και να πουλαει στην ζουλα σε γνωστους και φιλους στην αθηνα για χομπυ....ναι το δεχομαι ,αλλα και παλι αγροτης δεν ειναι...............με 15-20 στρεμματα δε νομιζω να υπαρχει αγροτης ως κυριο επαγγελμα,εκτος και εαν νοικιαζει κρυφα αλλα 20 στρεμματα γυρω απο τα δικα του ......δε νομιζω αγροτης να υπαρχει που να ζει απο 15-20 στρεμματα μια οικογενεια.....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
με 15-20 στρεμματα φιλε...δεν γινεσαι αγροτης κατα κυριο επαγγελμα.......να ειναι καποιος δημοσιος υπαλληλος στο δημο μια επαρχιας και να εχει 15 στρεμματα να φυτευει και να πουλαει στην ζουλα σε γνωστους και φιλους στην αθηνα για χομπυ....ναι το δεχομαι ,αλλα και παλι αγροτης δεν ειναι...............με 15-20 στρεμματα δε νομιζω να υπαρχει αγροτης ως κυριο επαγγελμα,εκτος και εαν νοικιαζει κρυφα αλλα 20 στρεμματα γυρω απο τα δικα του ......δε νομιζω αγροτης να υπαρχει που να ζει απο 15-20 στρεμματα μια οικογενεια.....

μια χαρα την βγάζουν .. ειδικά αν έχουν και κανα δυο στρέματα από αυτό

URL]]

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
μεγάλε δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν πολλοί που ζουν και με λιγότερα και ίσα-ίσα που τα καταφέρουν. Επαναλαμβάνω, ο πεθερός μου ζει από την αγροτική σύνταξη και από 5 στρέμματα σουλτανίνα που έχει. Πουλάει την σουλτανίνα με 0.5€/Kg και συμπληρώνει την σύνταξή του. Ευτυχώς δεν έχει παιδιά να μεγαλώσει, διαφορετικά την είχε πουτσίσει.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Επειδή ακούστηκαν και θα ακουστούν απίστευτες μπαρούφες σ αυτό το θρεντ,
καλύτερα να το πιάσουμε λίγο διαφορετικά το θέμα:

Πόσα λεφτά πρέπει να βγάζει μια αγροτική επιχείρηση (χωράφι) που απασχολεί περίπου 1.000 ανθρωποημέρες παραδίδει στην κοινωνία χ τόνους προιόντος προς βρώσιν (λαδάκι, σταφύλια, ροδάκινα, πορτοκάλια, κλπ)
και κάνει επιπλέον τζίρο σε προμηθευτές γεωπόνους, μεταφορικά, πετρέλαια, κλπ;

Όταν ένα ζευγάρι ΔΕΗτζίδων καθάριζε με 400 (αργόσυρτα) μεροκάματα το χρόνο 120.000 ευρώ;
Δυστυχώς εφόσον είμαστε όλοι αναγκασμένοι να πληρώνουμε φόρο, τότε όταν μια επιχείρηση ατομική (όπως είναι οι περισσότεροι αγρότες) ή άλλης νομικής μορφής (ΕΠΕ, ΟΕ, ΑΕ, συνεταιρισμός, κλπ) παράγει κέρδος θα φορολογηθεί γι' αυτό. Γιατί σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει το μάρμαρο να το πληρωνουν μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ θα πρέπει να την γλιτώνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι υδραυλικοί, οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες (οι 2 τελευταίοι για πολλά χρόνια φορολογούνταν με τεκμαρτό εισόδημα δηλ. πλήρωναν φόρο 500 €/έτος ανεξάρτητα τι τζίρο έκαναν) και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πληρώνουν καθόλου φόρο αφού το φόρο τους τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι με τους φόρους.

Αυτή η κρίση σίγουρα έκανε ένα καλό. Φανέρωσε αυτούς τους κλάδους που τόσα χρόνια ζούσαν σε βάρος των κορόιδων.
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : Όταν επι ΓΑΠ ανακοινώθηκε ότι γίνεται μείωση στο μισθό των Δ.Υ. 7%, γραμματέας σε καθηγητή στο Φυσικό του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε ότι αφού μειώνεται ο μισθός της θα δουλεύει και αυτή λιγότερο. Δεν είπε όμως ότι μέχρι τότε  κάθε μέρα πήγαινε στο γραφείο στη 0900 και έφευγε στις 1400 το αργότερο!!!

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
μεγάλε δεν έχεις δίκιο. Υπάρχουν πολλοί που ζουν και με λιγότερα και ίσα-ίσα που τα καταφέρουν. Επαναλαμβάνω, ο πεθερός μου ζει από την αγροτική σύνταξη και από 5 στρέμματα σουλτανίνα που έχει. Πουλάει την σουλτανίνα με 0.5€/Kg και συμπληρώνει την σύνταξή του. Ευτυχώς δεν έχει παιδιά να μεγαλώσει, διαφορετικά την είχε πουτσίσει.

μιλας για μειοψηφια .......και εγω στην κορινθο, ορεινη κορινθια πανω απο το Κιατο....βλεπω αλλα πραγματα οταν παω ......δεν ετσι οπως τα λες ,σορυ!!!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δυστυχώς εφόσον είμαστε όλοι αναγκασμένοι να πληρώνουμε φόρο, τότε όταν μια επιχείρηση ατομική (όπως είναι οι περισσότεροι αγρότες) ή άλλης νομικής μορφής (ΕΠΕ, ΟΕ, ΑΕ, συνεταιρισμός, κλπ) παράγει κέρδος θα φορολογηθεί γι' αυτό. Γιατί σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει το μάρμαρο να το πληρωνουν μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ θα πρέπει να την γλιτώνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι υδραυλικοί, οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες (οι 2 τελευταίοι για πολλά χρόνια φορολογούνταν με τεκμαρτό εισόδημα δηλ. πλήρωναν φόρο 500 €/έτος ανεξάρτητα τι τζίρο έκαναν) και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πληρώνουν καθόλου φόρο αφού το φόρο τους τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι με τους φόρους.

Αυτή η κρίση σίγουρα έκανε ένα καλό. Φανέρωσε αυτούς τους κλάδους που τόσα χρόνια ζούσαν σε βάρος των κορόιδων.
ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : Όταν επι ΓΑΠ ανακοινώθηκε ότι γίνεται μείωση στο μισθό των Δ.Υ. 7%, γραμματέας σε καθηγητή στο Φυσικό του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε ότι αφού μειώνεται ο μισθός της θα δουλεύει και αυτή λιγότερο. Δεν είπε όμως ότι μέχρι τότε  κάθε μέρα πήγαινε στο γραφείο στη 0900 και έφευγε στις 1400 το αργότερο!!!

Λιμενικος που βρισκεται μέσα σε ΠΑΘ και κανει καθε μερα ερευνα και διάσωση παιρνει λιγα πάντως. Και ας ειναι κρατικός.
Πυροσβεστης τα ιδια , γενικα τα σώματα ασφαλειας σε μάχιμες θέσεις.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Λιμενικος που βρισκεται μέσα σε ΠΑΘ και κανει καθε μερα ερευνα και διάσωση παιρνει λιγα πάντως. Και ας ειναι κρατικός.
Πυροσβεστης τα ιδια , γενικα τα σώματα ασφαλειας σε μάχιμες θέσεις.

ε ας πανε σε αλλη δουλεια, πωλητες στα λιντλ, δεν τους υποχρεωσε κανεις να γινουν λιμενικοι η πυροσβεστες

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ε ας πανε σε αλλη δουλεια, πωλητες στα λιντλ, δεν τους υποχρεωσε κανεις να γινουν λιμενικοι η πυροσβεστες

Άμα πάει ο λιμενικος να γινει πωλητης στα lidl τους φιλους σου που άνοιχθηκαν με καιρο που δεν επρεπε και πάνε να πνιγουν ποιος θα τους σωσει?

σκεψου πριν πεταξεις την μαλακια.

Εγγρ.
17 Μαΐ 2013
Κριτικές
3
Like
16
Πόντοι
16

και όταν θα καίγεται το σπίτι σου θα πάρεις στα λιντλ?
ή θα περιμένεις να καταφθάσουν οι λιγοστοί πυροσβέστες μετά από 1-2 ώρες επειδή δεν θα έχουν προσωπικό για να προλάβουν τα πάντα?

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Άμα πάει ο λιμενικος να γινει πωλητης στα lidl τους φιλους σου που άνοιχθηκαν με καιρο που δεν επρεπε και πάνε να πνιγουν ποιος θα τους σωσει?

σκεψου πριν πεταξεις την μαλακια.

α αυτο σκεφτεται ο λιμενικος; τυπου ρε γμτ εχω αναγκη να σωζω μεταναστες και ας πληρωνομαι λιγο δεν με νοιαζει γιατι πανω απο το δικο μου συμφερον ειναι το συμφερον του απλου φτωχου μεταναστη που ερχεται εκδιωγμενος στην χωρα; απαυγασμα ανθρωπισμου οι λιμενικοι . κουμμουνια;  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
ή θα περιμένεις να καταφθάσουν οι λιγοστοί πυροσβέστες μετά από 1-2 ώρες επειδή δεν θα έχουν προσωπικό για να προλάβουν τα πάντα?

Τυπε πραγματικα με ενθουσιαζει που οι κουμμουνιστες μπατσοι, λιμενικοι και πυροσβεστες νοιαζονται για το αν καει το σπιτι μου και μπαινουν στην υπηρεσια για να με σωσουν. Εγω λεω να μην τους δινουμε μισθο αφου ειναι τετοιες ψυχαρες

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Υπάρχει αρκετος κοσμος που δεν αναγνωριζει την προσφορα των σωματων ασφαλειας. Τεσπα παντως παιρνουν πραγματικα λιγα για αυτο που κάνουν. Αν μιλησουμε σοβαρα δηλαδη.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Τυπε πραγματικα με ενθουσιαζει που οι κουμμουνιστες μπατσοι, λιμενικοι και πυροσβεστες νοιαζονται για το αν καει το σπιτι μου και μπαινουν στην υπηρεσια για να με σωσουν. Εγω λεω να μην τους δινουμε μισθο αφου ειναι τετοιες ψυχαρες
Παρε να μαθαινεις ρε χοντρο γιδι,τιμητη των παντων απο τον καναπε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom