Νέα

Τι ετοιμάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες - ΦΟΡΟΙ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
53.732
Πόντοι
41.813
Το «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ: Hλεκτρονικά τιμολόγια και έλεγχοι με Τεχνητή Νοημοσύνη

Καθώς ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας ανεβάζει στροφές, πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεων, καθώς θα έχουν να πληρώσουν φόρους και αναδρομικά. Για τις ατασθαλίες των προηγούμενων χρόνων.
τον γκιωνη τον ξερουν?

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.656
Πόντοι
456
τον γκιωνη τον ξερουν?
το 2015 αγορασα στο εμπορικο στο Πουκετ της Ταιλανδης κατι πετσετες μικτοοινων , και φευγοντας με κυνηγαγε η υπαλληλος δερ και σερ να φωναζει ,ηθελε να μου δωσει την αποδειξη .Ρωταω λοιπον τον Ελληνα φιλο που εμενα εκει ,και μου λεει εουν βγαλει ενα νομο που τη τριτη φορα που θα σε πιασουν να μην κοβεις αποδειξη , να φοροδιαφευγεις, σου απαγορευουν οριστικα να συμμετεχεις ουτε με 1% σε επιχειρηση πλεον .τοσο απλο μπορει να ειναι .Αλλα επειδη δεν μπορουν να πιασουν αυτους που κλεβουν ,εβαλαν σε εμανα 15% στο ενοικιο του πατρικου μου και ενω δεν εχω ουτε ενα ευρω αδηλωτο .πληρωνω 720 ευρω φορο για 4800 ευρω εισοδημα , που ειναι λιγοτερο λογω εξοδων που δεν περνανε να τα δηλωσεις.Ειμαι ενοχος δηλαδη ,επειδη γενικα ο κλαδος μπορει να κλεψει , το δικαιωμα στην αθωοτητα ,που ειναι βασικο στα ανθρωπινα δικαιωματα δεν υπαρχει , και ολα καλα.νΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥς ΤΟΥς ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ενφθια ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΑΞΕ ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ...

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Η τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε λίγα χρόνια θα κάνει το θαύμα της, θεωρώ, και θα βελτιωθούν κατά πολύ οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της χώρας.

Καθώς ο πολύς ο κόσμος θα πληρώνει όλο και περισσότερους φόρους, θα μένουν όλο και λιγότερα στην τσέπη του μέσου καταναλωτή. Οπότε θεωρητικά θα μειωθεί έτσι κι ο πληθωρισμός.

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων σε λαϊκές, ταξί, αγορά – Πώς η AI εντοπίζει το μαύρο χρήμα​

Εννοείται, ότι όταν η ΑΑΔΕ ρίχνει τα δίχτυα της, θέλει να πιάσει πολλά και μικρά ψάρια. Δεν θέλεις να πιάσεις καρχαρίες και ξιφίες, όταν ρίχνεις δίχτυα. Το κυνήγι μεγαλοκαρχαριών, φάλαινας κλπ. δεν είναι το ζητούμενο αυτήν την εποχή.

:rockon:

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
53.732
Πόντοι
41.813
Η τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε λίγα χρόνια θα κάνει το θαύμα της, θεωρώ, και θα βελτιωθούν κατά πολύ οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της χώρας.

Καθώς ο πολύς ο κόσμος θα πληρώνει όλο και περισσότερους φόρους, θα μένουν όλο και λιγότερα στην τσέπη του μέσου καταναλωτή. Οπότε θεωρητικά θα μειωθεί έτσι κι ο πληθωρισμός.

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων σε λαϊκές, ταξί, αγορά – Πώς η AI εντοπίζει το μαύρο χρήμα​

Εννοείται, ότι όταν η ΑΑΔΕ ρίχνει τα δίχτυα της, θέλει να πιάσει πολλά και μικρά ψάρια. Δεν θέλεις να πιάσεις καρχαρίες και ξιφίες, όταν ρίχνεις δίχτυα. Το κυνήγι μεγαλοκαρχαριών, φάλαινας κλπ. δεν είναι το ζητούμενο αυτήν την εποχή.

ρε τον γκιωνη τον ξερουν?
ε θα μας τον κλασουν.

διαλογος προχθες σε εκθεση επιπλων (την ιδια που ειχα παρει ενα σαλονι το καλοκαιρι απο 2700€ το πηρα 2200€)
που ηθελα κατι μικροεπιπλα ακομα συμπληρωμα,μετα απο καποια ανακαινιση που εκανα.

εγω: ποσο κοστιζουν αυτα που ειπαμε?
εκθεση: 800€
εγω: τι καλυτερο θα κανουμε?
εκθεση: αν ειναι μετρητα θα σας κανω 10%
εγω: μετρητα θα πληρωσω,δεν με ενδιαφερει αποδειξη αφου δεν θα μου χρειαστει πουθενα.
εκθεση: θα σας αφαιρεσω τον ΦΠΑ 24% και θα πληρωσετε 650€.
εγω: οκ.

ευκολακι.
ποιος εχασε?

ή μηπως θα μου επεστρεφε τον φορο που δεν πληρωσα σε υγεια,παιδεια,ασφαλεια κλπ κλπ?

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
ρε τον γκιωνη τον ξερουν?
ε θα μας τον κλασουν.

διαλογος προχθες σε εκθεση επιπλων (την ιδια που ειχα παρει ενα σαλονι το καλοκαιρι απο 2700€ το πηρα 2200€)
που ηθελα κατι μικροεπιπλα ακομα συμπληρωμα,μετα απο καποια ανακαινιση που εκανα.

εγω: ποσο κοστιζουν αυτα που ειπαμε?
εκθεση: 800€
εγω: τι καλυτερο θα κανουμε?
εκθεση: αν ειναι μετρητα θα σας κανω 10%
εγω: μετρητα θα πληρωσω,δεν με ενδιαφερει αποδειξη αφου δεν θα μου χρειαστει πουθενα.
εκθεση: θα σας αφαιρεσω τον ΦΠΑ 24% και θα πληρωσετε 650€.
εγω: οκ.

ευκολακι.
ποιος εχασε?

Μιλάμε, σε βάθος πενταετίας, θα γίνουν πιο σύνθετες τέτοιου τύπου συναλλαγές.

Στο πρόγραμμα είναι να περιοριστεί κι η χρήση μετρητών σε μη τουριστικά μαγαζιά.

Όλα στον καιρό τους. Το φοροεισπρακτικό σύστημα ανεβάζει ρυθμούς γοργά, και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Τελευταία τροποποίηση:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Το 20% τον φορολογούμενων πληρώνει το 80% των φόρων.

Είναι στους στόχους του συστήματος να καταβάλει όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τον οβολό του, ώστε να εξυγιανθούν σταδιακά τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων σε λαϊκές, ταξί, αγορά – Πώς η AI εντοπίζεll​

Μια ζωή την μαρίδα κυνηγάνε.
Γιατί είναι σαφώς πιο εύκολο να εισπράξουν .
Τα μεγάλα κεφάλια είναι τακίμια τους και δεν τους ακουμπάνε.
Μας τα είχανε κάνει ζέπελιν με το περιβόητο σύστημα "εισροών-εκροών " .
Μήπως καταπολεμηθηκε η νοθεία ή το λαθρεμπόριο στα καύσιμα?
Το επιχείρημα ότι θα πέσει ο πληθωρισμός, επειδή θα τσιμπήσουν τους ταρίφες και τους λαϊκατζήδες, μου προκαλεί τουλάχιστον γέλια .

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Γιατί είναι σαφώς πιο εύκολο να εισπράξουν .
Τα μεγάλα κεφάλια είναι τακίμια τους και δεν τους ακουμπάνε.
Μας τα είχανε κάνει ζέπελιν με το περιβόητο σύστημα "εισροών-εκροών " .
Μήπως καταπολεμηθηκε η νοθεία ή το λαθρεμπόριο στα καύσιμα?
Το επιχείρημα ότι θα πέσει ο πληθωρισμός, επειδή θα τσιμπήσουν τους ταρίφες και τους λαϊκατζήδες, μου προκαλεί τουλάχιστον γέλια .

Ισχύει μεν, αλλά δεν θέλουν μόνο τη μαρίδα, αλλά να βγάλουν και κανά λαβράκι.:grin:

Τους μεγαλοκαρχαρίες σίγουρα δεν τους θέλουν, θα τους σπάσουν τα δίχτυα.

Άμα ο πολύς κόσμος δεν έχει όντως μία, ο πληθωρισμός ίσως και να πέσει. Οι πολύ πλούσιοι, όσα και να έχουν, συνήθως δεν τα τρώνε, τα βαστάν στην άκρη για επενδύσεις. Οι μικροί είναι που κάνουν τη διαφορά. Από τις λαϊκές και τα σούπερ-μάρκετ, ως τα μπουρδέλα.

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
53.732
Πόντοι
41.813

γιατι,το επιχειρημα οτι οι επιπλεον φοροι απο τους ΕΕ θα οδηγησουν σε περαιτερω μειωσεις φορων για ολους,σε καλυτερη υγεια,στην παιδεια που γκρεμιζονται τα σχολεια κλπ.
ρε πιο μεγαλους παπατζηδες απ αυτους δεν εχουμε ξαναδει.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
γιατι,το επιχειρημα οτι οι επιπλεον φοροι απο τους ΕΕ θα οδηγησουν σε περαιτερω μειωσεις φορων για ολους,σε καλυτερη υγεια,στην παιδεια που γκρεμιζονται τα σχολεια κλπ.

Εννοείται. Αν ήταν ειλικρινείς θα λέγαν, τα λεφτά είναι μόνο για την Εθνική Άμυνα, για όπλα δηλαδή, και για να αποπληρώνονται χρέη. Για υγεία, παιδεία κλπ. δεν φτάνουν.

Δεν το λεν ακόμη στα ίσα, αλλά θα φανεί αργότερα.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Δεν κοιτάει πια κανείς ουσιαστικά να βελτιώσει τις κοινωνικές παροχές του κράτους. Αυτά ήταν τάσεις, θεωρίες και μόδες του 20ου αιώνα. Οδηγηθήκαμε έτσι σε σπατάλες όμως.

Στον 21ο αιώνα, η αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων είναι πια στο προσκήνιο.

Αυτή είναι η «νέα μόδα». Το μέλλον. Όλοι να τρέχουν περισσότερο για λιγότερα.

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
2
Like
848
Πόντοι
81
Αντιπολίτευση δεν υπάρχει , τα ΜΜΕ τα έχει καλοταΐσει , οπότε ότι του καβλώσει κάνει ότι του καβλώσει λέει.
Δυστυχώς όμως είμαστε και μαλάκες ως λαός.
Στην Ισπανία έβλεπα χθες , η ντομάτα πήγε σύννεφο.
Εδώ , ούτε σεισμοί ούτε λιμοί ούτε καταποντισμοί μας μετακινούν από τον καναπέ.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Αντιπολίτευση δεν υπάρχει , τα ΜΜΕ τα έχει καλοταΐσει , οπότε ότι του καβλώσει κάνει ότι του καβλώσει λέει.
Δυστυχώς όμως είμαστε και μαλάκες ως λαός.
Στην Ισπανία έβλεπα χθες , η ντομάτα πήγε σύννεφο.
Εδώ , ούτε σεισμοί ούτε λιμοί ούτε καταποντισμοί μας μετακινούν από τον καναπέ.

Ναι. Ο μέσος Έλληνας θέλει απλά να βολέψει τον κώλο του τώρα, και για αύριο βλέπουμε.

:P

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Κι αυτό το άρθρο έχει κάποιο ενδιαφέρον. Εννοείται, ότι είμαστε απλά στις αρχές αυτής της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των φοροεισπρακτικών μηχανισμών της χώρας. Η συνεχής επέκταση της φορολογητέας ύλης συνιστά ύψιστη προτεραιότητα.

Για αυτό δουλεύουμε. Για να έχουμε να πληρώνουμε δασμούς και φόρους.:P

Έρχονται έλεγχοι της εφορίας με τεχνητή νοημοσύνη – Πώς το ΑΙ θα ξετρύπωσει φοροφυγάδες και «μαύρα» εισοδήματα​

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.946
Πόντοι
6.925
Άεργοι, άσχετοι, άτολμοι ψάχνουν κάθε φορά από που θα πάρουν μερικά € με μέτρα, μέτρα, νόμους, νόμους, ΑΙ κλπ αντί να βάλουν τον κόσμο να ζητά αποδείξεις. Να γίνει ο καθένας μας υπεύθυνος στο σύστημα.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Άεργοι, άσχετοι, άτολμοι ψάχνουν κάθε φορά από που θα πάρουν μερικά € με μέτρα, μέτρα, νόμους, νόμους, ΑΙ κλπ αντί να βάλουν τον κόσμο να ζητά αποδείξεις. Να γίνει ο καθένας μας υπεύθυνος στο σύστημα.

Σίγουρα. Αλλά το ατού της προσέγγισης στη βάση νέων τεχνολογιών είναι, ότι θα μπορούν να συλλέγουν και φόρους για προηγούμενα χρόνια, μαζί με επιπρόσθετα ζουμερά πρόστιμα, και λοιπές προσαυξήσεις.

Έχει κι αυτός ο τρόπος το πλεονεκτήματα του για τις φοροεισπρακτικές υπηρεσίες, και τα μειονεκτήματα του για τους φοροφυγάδες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom