Λοιπόν χθες ο Μητσοτάκης πριν φύγει για Βερολίνο συγκάλεσε σύσκεψη στο Μ.Μ. για το φορολογικό, ξέρετε, αυτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ελάχιστη φορολόγησή τους κ.λπ. Εκεί ήταν όλο το υπουργείο Οικονομικών, Χατζηδάκης, Θεοχάρης, Πετραλιάς και ο Βορίδης που «κοιτάει» τα νομοσχέδια, όχι μόνο τη νομική τους πλευρά αλλά και την ουσία, καθώς και τον πολιτικό τους αντίκτυπο. Η πηγή μου λοιπόν μου είπε ότι η συζήτηση ήταν αρκετά έντονη και κατέληξε μετά σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση του ίδιου του Μητσοτάκη με τον Χατζηδάκη, προκειμένου να γίνουν αρκετές διορθώσεις στο νομοσχέδιο. «Ολοι θέλουμε φορολογική δικαιοσύνη και να πληρώνουν έστω κάτι λίγο όσοι εμφανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά όχι και να την πληρώσουν και ειλικρινείς πολίτες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κλείσουν τα βιβλία τους και να χάσουμε και στο τέλος και έσοδα από εκεί», μου είπε η πηγή. Αναφέρεται κυρίως στις περιπτώσεις πολιτών που έχουν εισόδημα πάνω από το κατώτατο τεκμαρτό που ορίζει ο νόμος, από άλλες πηγές όπως ενοίκια, μερίσματα, μετοχές κ.λπ. και ασκούν το ελεύθερο επάγγελμα επιπροσθέτως, χωρίς να περιμένουν να ζουν από αυτό. Εχω την εντύπωση ότι θα δούμε ορισμένες πολύ ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, χωρίς φυσικά να το απονευρώσουν. Τώρα κοντά, σε λίγες ημέρες.