Νέα

Τι ετοιμάζουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες - ΦΟΡΟΙ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

forza23

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
6.230
Πόντοι
1.056
τυπε υπαρχει λογισμικο στην εφορια και οταν διαπιστωσει δυο χρονιες ζημιες ερχεται καμπανα, αστο πληρωνεις την εφορια να εχεις ενα μισθο να την βγαζει μην μεινεις ανεργος

Εταιρεία που ήταν σε δραστηριότητα καμιά 20αρια χρόνια δεν έβγαλε ΠΟΤΕ ούτε μία χρονιά κέρδος και δεν ελέγχθηκε ποτέ.

Βέβαια τα μέλη της (δύο άτομα) που πλέον είναι σε σύνταξη σε αυτά τα 20 χρόνια άλλαξαν 3 αυτοκίνητα έχουν από ένα σκαφάκι και δικό τους σπίτι.

Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.716
Πόντοι
456
Εταιρεία που ήταν σε δραστηριότητα καμιά 20αρια χρόνια δεν έβγαλε ΠΟΤΕ ούτε μία χρονιά κέρδος και δεν ελέγχθηκε ποτέ.

Βέβαια τα μέλη της (δύο άτομα) που πλέον είναι σε σύνταξη σε αυτά τα 20 χρόνια άλλαξαν 3 αυτοκίνητα έχουν από ένα σκαφάκι και δικό τους σπίτι.
τι είδους εταιρεία είχαν?

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.911
Πόντοι
6.166

τυπε για φρεσκα κουλουρια λεμε .Εχω περιπτωση 27 χιλιαρικα προστιμο για δυο χρονιες ζημιες και τα 27 ειναι η εκπτωση καπου 37 ηταν το αρχικο προστιμο.Καθε μηνα πληρωνει την εφορια αν δεν ειχε τρια στοματα και ενα της γυναικας του τεσσερα να ταιζει θα το ειχε ριξει κανονι οτι βγαζει για να επιβιωνει για να μην πεσει πεινα απο την ανεργια.Μιλαμε για παιδι μαλαμα οπου βρουν βαρανα στον αδυναμο.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.814
Πόντοι
216
Επειδή στον όρο "ελεύθερος επαγγελαμτίας" συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές κατηγορίες, να επισημάνω ότι πράγματι μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες που η αμοιβή τους στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών.
ΠΧ ο ηλεκτρολόγος, υδραυλικός,κάθε είδους μάστορας, δικηγόρος, γιατρός κλπ μπορούν και αποκρύπτουν τεράστια ποσά ενώ ο (μικρο)μαγαζάτορας που κατά κανόνα πωλεί εμπόρευμα στο μαγαζάκι του (και που την συντριπτική πλειοψηφία τους τα αγοράζει με παραστατικά) σαφώς πολύ μικρότερα έως και μηδενικά... Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.705
Πόντοι
3.656
τυπε για φρεσκα κουλουρια λεμε .Εχω περιπτωση 27 χιλιαρικα προστιμο για δυο χρονιες ζημιες και τα 27 ειναι η εκπτωση καπου 37 ηταν το αρχικο προστιμο.Καθε μηνα πληρωνει την εφορια αν δεν ειχε τρια στοματα και ενα της γυναικας του τεσσερα να ταιζει θα το ειχε ριξει κανονι οτι βγαζει για να επιβιωνει για να μην πεσει πεινα απο την ανεργια.
Ρε τύπε...εξαρτάται τις ζημιές για να μην λέμε και υπερβολές.

Αν κάνεις τζίρο 1 μύριο και έχεις 990Κ έξοδα σε αποδείξεις λιανικής και καυσίμων για 2 αυτοκίνητα ιχ.......κάτι γίνεται.

Δεν βάζουν πρόστιμα επειδή έκανες 2 χρονιές ζημιά ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις.

Δηλαδή αν εγώ πουλάω μόνο χονδρική δηλαδή μόνο με τιμολόγια...και έχω συγκεκριμένα φυσιολογικά έξοδα...και κάνω 2 χρήσεις ζημιές θα μου ρίξουν πρόστιμο? Αυτά δεν στέκουν.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.911
Πόντοι
6.166

Αν κάνεις τζίρο 1 μύριο και έχεις 990Κ έξοδα σε αποδείξεις λιανικής και καυσίμων για 2 αυτοκίνητα ιχ.......κάτι γίνεται.

Δηλαδή αν εγώ πουλάω μόνο χονδρική δηλαδή μόνο με τιμολόγια...και έχω συγκεκριμένα φυσιολογικά έξοδα...και κάνω 2 χρήσεις ζημιές θα μου ρίξουν πρόστιμο? Αυτά δεν στέκουν.
τυπε και δεν ειναι ο μονος την μαλακια την εκανε ο λογιστης που δεν το ηξερε με αυτον τα εχει περισσσοτερο. Ετσι παει ενα ετος ζημια μια ενα ετος δεν εχεις

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.075
Πόντοι
19.795
Ο παππους εχει ενα καφενειο στο χωριο, η κυρα-Κατινα παει και πουλαει καλτσες στην λαικη, ενα σωρο περιπτωσεις μικροεπαγγελματιων σε χωρια, η, μικρες πολεις. Θα τους βαλεις στο ιδιο τσουβαλι με τον αλλο που εχει μαγαζαρα στην Μυκονο, η, στο κεντρο της Αθηνας; Και θα του πεις αν δεν βγαινεις κλειστο, παρατα το χωριο σου και πηγαινε στην πολη να βρεις δουλεια;

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
12
Like
3.704
Πόντοι
4.895

Το να προβλέπεται ότι ''δύο χρήσεις ζημιά= πρόστιμο'', σημαίνει ότι νομοθετείται η υποχρεωτική κερδοφορία των επιχειρήσεων, και τιμωρείται η παραβίαση της υποχρεωτικής κερδοφορίας. Νομίζω ότι δε στέκει λογικά κάτι τέτοιο. Πολύ πιθανόν να έγινε έλεγχος και προσδιορισμός του εισοδήματος εξωλογιστικώς και για αυτό να του έριξαν καμπάνα για τις δύο χρήσεις. Αλίμονο εάν ερχόταν η Εφορία και ''τιμωρούσε'' τις ζημιές (που ενίοτε μπορεί να είναι και πραγματικές).

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.705
Πόντοι
3.656
τυπε και δεν ειναι ο μονος την μαλακια την εκανε ο λογιστης που δεν το ηξερε με αυτον τα εχει περισσσοτερο. Ετσι παει ενα ετος ζημια μια ενα ετος δεν εχεις
Εμένα μου βρωμάει γιατί υπάρχουν και λογιστές που σου περνάνε έξοδα ακόμα και τις πάνες του παιδιού σου.

Δεν σε τιμωρεί η εφορία ενώ έκανες ζημιές σε φυσιολογικά πλαίσια.

Τώρα αν δηλώνεις ζημιές αλλά οδηγείς φεράρι χωρίς άλλα εισοδήματα είναι άλλο θέμα.

Ένα έτος ζημιά ένα δεν έχεις δεν υπάρχει νόμος που να το ορίζει αυτό. Εκτός αν τον ξέρεις και δεν τον ξέρω εγώ αλλά μου φαίνεται απίθανο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.705
Πόντοι
3.656
Το να προβλέπεται ότι ''δύο χρήσεις ζημιά= πρόστιμο'', σημαίνει ότι νομοθετείται η υποχρεωτική κερδοφορία των επιχειρήσεων, και τιμωρείται η παραβίαση της υποχρεωτικής κερδοφορίας. Νομίζω ότι δε στέκει λογικά κάτι τέτοιο. Πολύ πιθανόν να έγινε έλεγχος και προσδιορισμός του εισοδήματος εξωλογιστικώς και για αυτό να του έριξαν καμπάνα για τις δύο χρήσεις. Αλίμονο εάν ερχόταν η Εφορία και ''τιμωρούσε'' τις ζημιές (που ενίοτε μπορεί να είναι και πραγματικές).
Δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο.

Και εξαρτάται το πως βγήκαν οι ζημιές. Τι έξοδα πέρασες...τον ΚΑΔ σου και τα παραστατικά που περνάς.

Αν για παράδειγμα έχεις ζημιές αλλά κάνεις leasing 3 ιχ με 1500 ευρώ το μήνα το καθένα....αυτό μπορεί να στο πετάξουν έξω. Αν περνάς αποδείξεις καφέδων και διοδίων αλόγιστα επίσης....αν περνάς την καινούρια σου 70άρα σμαρτ τιβι που πήρες 5.5Κ από το πλαισιο στη μπλακ φραιντει και όταν ήρθε η εδορία για έλεγχο ήταν σπίτι σου...επίσης μπορεί....

Εκεί φταίνε και οι λογιστές που στα αρχίδια τους περνάνε ότι τους δώσεις για να μη χάσουν τον πελάτη. Κανονικά θα έπρεπε πρόστιμο να τρώει και ο λογιστής που πέρασε τα έξοδα.

Γιατί μερικοί παίρνουν 7 και 8 κατοστάρικα μόνο για βγάζουν φπα και ισοζύγιο....

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.911
Πόντοι
6.166
Εμένα μου βρωμάει γιατί υπάρχουν και λογιστές που σου περνάνε έξοδα ακόμα και τις πάνες του παιδιού σου.

Δεν σε τιμωρεί η εφορία ενώ έκανες ζημιές σε φυσιολογικά πλαίσια.

Τώρα αν δηλώνεις ζημιές αλλά οδηγείς φεράρι χωρίς άλλα εισοδήματα είναι άλλο θέμα.

Ένα έτος ζημιά ένα δεν έχεις δεν υπάρχει νόμος που να το ορίζει αυτό. Εκτός αν τον ξέρεις και δεν τον ξέρω εγώ αλλά μου φαίνεται απίθανο.
τυπε ετσι μου ειπε σε βρισκει το λογισμικο και αν δει δυο χρονιες ζημιες στα σκαει .Τον λογιστη τον εχει πανω απο δεκαετια

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.417
Πόντοι
4.965
καλά...αν έμπαινε χέρι στον αγοραίο και στη ντρόγκα ποιά 60 δις που λείπουν;;;
πλεόνασμα πολλαπλάσιο θα έβγαινε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.705
Πόντοι
3.656
τυπε ετσι μου ειπε σε βρισκει το λογισμικο και αν δει δυο χρονιες ζημιες στα σκαει .Τον λογιστη τον εχει πανω απο δεκαετια
Στα σκάει χωρίς έλεγχο?

μην ακούς μαλακίες από κανέναν δεν υπάρχουν αυτά.....

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
12
Like
3.704
Πόντοι
4.895
Στα σκάει χωρίς έλεγχο?

μην ακούς μαλακίες από κανέναν δεν υπάρχουν αυτά.....
Έγινε έλεγχος και έκαναν εξωλογιστικό προσδιορισμό, αυτό είναι το πιθανότερο.
Αν αυθαίρετα έβαζαν ένα πρόστιμο του στυλ ''φα' την για δύο χρόνια ζημιές'', το πρόστιμο θα έπεφτε για πλάκα στα Δικαστήρια.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.705
Πόντοι
3.656
Έγινε έλεγχος και έκαναν εξωλογιστικό προσδιορισμό, αυτό είναι το πιθανότερο.
Αν αυθαίρετα έβαζαν ένα πρόστιμο του στυλ ''φα' την για δύο χρόνια ζημιές'', το πρόστιμο θα έπεφτε για πλάκα στα Δικαστήρια.
Σε κάθε περίπτωση...δεν ισχύει ότι αν κάνεις ζημιές τρως πρόστιμο ούτε υπάρχει αλγόριθμος που να το ορίζει.

Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις κέρδη αρκεί τα έξοδα που περνάς να είναι πραγματικά έξοδα της εταιρείας και όχι τα προσωπικά σου.

Αν κάνεις πολλά κέρδη μπορείς να περνάς και τα προσωπικά σου ως ένα βαθμό. Και εξαρτάται και τι εταιρεία έχεις.

Δεν περνάνε όλες έξοδα αβέρτα ότι νάνε.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
12
Like
3.704
Πόντοι
4.895
Α, του Χατζηδακη κι αυτο το νομοσχεδιο;

Α, καλα...
Ο άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ουσιαστικά ποτέ του... δεν επρόκειτο ποτέ μου να ψηφίσω έναν τέτοιο άνθρωπο που δεν έχει ιδέα πώς είναι να σηκώνεσαι το πρωί για να πας να βγάλεις το ψωμί σου...

TOMCRUISE

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Αυγ 2020
Κριτικές
43
Like
22.819
Πόντοι
18.496
Γράφτηκε σε άπειρα άρθρα , περίπου τα ίδια σε όλα

Πρωτίστως για διαπόμπευση των ελευθέρων επαγγελματιών , έτσι ώστε να δικαιολογηθεί αυτό που μάλλον ετοιμάζεται .

Ωστόσο κάποια δεδομένα πάντα αποκρύπτονται .

1)Συγκρίνει μισθό στον ιδιωτικό τομέα με ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι μισθοί όμως είναι 14. Νομίζω είναι σαφές ... ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν εργάζονται 14 μήνες ... επειδή δεν έχει 14 μήνες ο χρόνος !

2)Οι μισθωτοί έχουν αφορολόγητο , οι ελεύθεροι επαγγελματίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Το μηδένισε η κυβέρνηση ΝΔ του Σαμαρά.

3)Οι ελεύθεροι επαγγελματίες , έχουν φόρο που δεναντίστοιχεί σε εισόδημα ΤΟ ΤΕΛΟΣ=ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ.
Για απλή δραστηριότητα ατομικής είναι 650€ το χρόνο για εταιρεία είναι 1000€ το χρόνο και για κάθε εξτρά έδρα είναι επιπλέον 600€ .

4)Οι ελεύθεροι επαγγελματίες , έχουν και ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ. Προπληρώνουν δηλαδή και μέρος του φόρου της επόμενης χρονιάς.

5)Υπάρχουν και τα ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Ακόμη και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν μηδενικά καθαρά κέρδη όπως λέει το άρθρο .... μπορεί να έχουν μηδενικό φόρο εισοδήματος ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ.
Το διαβίωσης είναι 3000€ ή 4000€ , για κάθε παιδί εξτρά 1000€ και επιπλέον για αυτοκίνητα !

Το μεγάλο ψέμμα ποιό είναι ;

Ότι ο επαγγελματίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ πληρώνει λιγότερο φόρο ... από μισθωτό που παίρνει τον ελάχιστο .

Αν υπολογίσουμε ίδιο το φόρο , ο μισθωτός των 720€ Χ 14 , με το αφορολόγητο των 5000€ που εχει , πληρώνει φόρο 472€ .

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ , ΠΛΗΡΩΝΕΙ 650€ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ .... ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ....
ή 1000€ για εταιρεία ........

Για τεκμήριο διαβίωσης και παιδιά ... και ένα ΙΧ .... του βγαίνουν άλλα 500€ φόρος ....... πληρώνει δηλαδή .... αυτός που δεν δηλώνει τίποτε τουλάχιστον 1150€ για ατομική .... ή 1650€ για εταιρεία ..........

Τέλος οι δηλώσεις και τα άρθρα σχετικά με την επερχόμενη φορολογία
ενώ μιλούν για φοροδιαφυγή , ανακοινώνουν μέτρα ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ,
αλλά υπόσχονται επιβολή οριζόντιων μέτρων σε όλους .
Ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δέχονται να δηλώνουν επαγγελματίες
λιγότερα από τους μισθωτούς.

Θα δούμε αν επιβληθούν τα μέτρα , πόσοι από τους 250.000 που λένε ότι δηλώνουν μηδενικά κέρδη
και τους 150.000 που δηλώνουν κάτω από 5000€ κέρδη ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ....

και πόσοι θα πάνε σε λουκέτα,
συνέχεια των λουκέτων της περιόδου 2012-2015 ...........
ηταν που η νδ στηριζει τους ελευθερους επαγγελματιες....

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom