alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Ολοι εχουν λεφτα. Μην πιστευεις κανεναν.Δεν ανησυχώ οι απελπισμένοι που δεν έχουν λεφτά για αυξημένη απόδειξη με φπα δεν τελειώνουν ποτέ
Ολοι εχουν λεφτα. Μην πιστευεις κανεναν.Δεν ανησυχώ οι απελπισμένοι που δεν έχουν λεφτά για αυξημένη απόδειξη με φπα δεν τελειώνουν ποτέ
Αυτή είναι πάγια λογική σφηνωμένη στο μυαλό πολλών υπαλλήλων και όχι μόνο χαμηλόμισθων. Και δημοσίων υπαλλήλων αν έχεις το θεό σου....έχουν μούτρα οι γραφιάδες του 9.00 - 13.00 να σε κρίνουν ότι βγάζεις ή όχι...βέβαια αυτοί από τους φόρους μας τρώνε οπότε έχουν και ένα άμεσο συμφέρον...Πες τα χρυσόστομε. Τέτοια επιχείρηση έχω κι εγώ και έχω φρίξει με όσα λένε. Ειδικά κάτι ξυπνητζήδες "να φύγουν, να κλείσουν" κτλ. 40 χρόνια μαγαζί σε καλό μέρος με πελατεία και από τα λίγα που έχουν μείνει στο είδος του, κι ενώ καθόλου τυχαία όλα τα παρόμοια μαγαζιά είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου βοηθά η γυναίκα, τα παιδιά ή τα παππούδια, γιατί αλλιώς δεν "βγαίνουν" τόσες ώρες, δεν δικαιούται να υπάρχει αν έρθει μια στραβή χρονιά; Όποτε έλεγα να πάρω υπάλληλο μου'βγαινε κι ένα άλλο χαστούκι από την εφορία ή τον κορωνοϊό ή το αυξημένο κόστος.
Τέτοιες επιχειρήσεις, ακόμα κι αν βγάζουν 2,5 χιλιάρικα, αν πάρουν υπάλληλο του ενός χιλιάρικου θα πέσουν στο 1,5 και η εφορία θα τους πάρει το μισό, άρα θα βγάζει το αφεντικό ίδια λεφτά με τον υπάλληλο ενώ δουλεύει περισσότερες ώρες, έχει περισσότερες ευθύνες και σκωτούρες, ρισκάρει, πληρώνει δύο ασφάλειες και φόρο επιτηδεύματος και τεκμήρια, τι σκατά άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί για να ικανοποιηθούν οι μισθωτοί; Επειδή κατάφεραν να μας στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλον; Αν έχεις ρίξει δουλειά και χρήμα για να το στήσεις το μαγαζί (ακόμα κι αν τα πήρες πίσω), φυσικά και δεν δέχεσαι να το κλείσεις έτσι εύκολα. Ούτε είναι σαν τις δουλειές υπαλλήλων, που φεύγεις από την μία και πας στην άλλη. Το μαγαζί μια φορά αν το κλείσεις μπορεί να καταστραφείς.
Ξέρετε τί επίδομα παίρνει ο ελεύθερος επαγγελματίας αν χάσει τους κόπους μιας ζωής; Ξέρετε τί σημαίνει μια εγκυμοσύνη για τις γυναίκες που έχουν μαγαζί μόνες τους; Πολύ απλά το χάνουν, ή βάζουν υπάλληλο κι ας παίρνει ΟΛΑ τα κέρδη, για να μην χάσουν το μαγαζί. Ή μια αρρώστια για ελεύθερο επαγγελματία; Οι υπάλληλοι έχουν άδεια εγκυμοσύνης, επίδομα ανεργίας, επίδομα λοχείας, αναρρωτικές κλπ. Και καλά κάνουν, απλά λέω ότι το ίδιο έπρεπε να υπάρχει για υγιείς ατομικές επιχειρήσεις, και τέλος πάντων όσο δεν υπάρχουν αυτά και ΔΕΝ είμαστε μαγαζιά του τριχίλιαρου και πάνω, μην ζητάτε οριζόντια μέτρα που θα στέλνουν το τελικό εισόδημα κάτω απ'τον βασικό μισθό, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΡΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
Και συ έχεις και πρέπει να στα ξηλώσει το κράτος και να κόβεις μέχρι και το 100άρικοΟλοι εχουν λεφτα. Μην πιστευεις κανεναν.
Ελατε να τα παρετε, ΕΛΑΤΕΚαι συ έχεις και πρέπει να στα ξηλώσει το κράτος και να κόβεις μέχρι και το 100άρικο
Θα έρθει η μέρα που για να πατήσει το πόδι του ο δικηγόρος και ο πελάτης στο δικαστήριο θα πρέπει να έχει απόδειξη κομμένη ηλεκτρονικά και ανεβασμένη στην πλατφόρμα.Ελατε να τα παρετε, ΕΛΑΤΕ
Γιατι, τωρα δεν ειναι απαραιτητο να εχεις γραμματιο κομμενο ηλεκτρονικα για να παραστεις?? Τι λες ρε φιλε?Θα έρθει η μέρα που για να πατήσει το πόδι του ο δικηγόρος και ο πελάτης στο δικαστήριο θα πρέπει να έχει απόδειξη κομμένη ηλεκτρονικά και ανεβασμένη στην πλατφόρμα.
και που ο κάθε πελάτης θα τρώει πρόστιμο αν δεν την ανεβάσει και ο ίδιος.
θα έρθει η μέρα που τα παράβολα θα βγαίνουν μόνο από τον πελάτη και θα ξέρει ακριβώς τι πληρώνει.
τώρα που το σκέφτομαι έχω λίγο χρόνο σήμερα θα τα στείλω αυτά με επιστολή στο υπουργείο μπορεί να τους αρέσουν
Γιατι, τωρα δεν ειναι απαραιτητο να εχεις γραμματιο κομμενο ηλεκτρονικα για να παραστεις?? Τι λες ρε φιλε?
Ρε φιλαρακι, δεν σωνεται απο αυτα το ζητημα. Εγω θα δηλωσω ο,τι δηλωσω και θα εχω τα χαρτια μου. Αν ζητησω άλλα τοσα μαυρα, πού θα φανει?Η αμοιβή σου είναι το γραμμάτιο?
Παράβολο πρέπει να έχεις το γραμμάτιο είναι άλλο?
Αυτή είναι πάγια λογική σφηνωμένη στο μυαλό πολλών υπαλλήλων και όχι μόνο χαμηλόμισθων. Και δημοσίων υπαλλήλων αν έχεις το θεό σου....έχουν μούτρα οι γραφιάδες του 9.00 - 13.00 να σε κρίνουν ότι βγάζεις ή όχι...βέβαια αυτοί από τους φόρους μας τρώνε οπότε έχουν και ένα άμεσο συμφέρον...
Εντάξει μη περιμένεις και πολλά οι μισοί από αυτούς που παραπονιούνται για τις μικρές επιχειρήσεις που βγάζουν λεφτά....αν τους αφήσεις σε μια καρέκλα χωρίς να τους πεις τι να κάνουν θα τους πάρει ο ύπνος...
διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η κοινωνία γενικότερα ρίχνει τα βάρη στους μικρούς και τους μικρομεσαίους. Και τώρα αυτό πάει να γίνει.
1. Είναι άλλο να λες στον πελάτη για αυτή την διαταγή πχ θέλω 2 χιλιάρικα...και στο τέλος να κόβεις τα 350 και να μην του δίνεις καν απόδειξη.Ρε φιλαρακι, δεν σωνεται απο αυτα το ζητημα. Εγω θα δηλωσω ο,τι δηλωσω και θα εχω τα χαρτια μου. Αν ζητησω άλλα τοσα μαυρα, πού θα φανει?
Ποιο ψηφιακο ευρω ρε τυπε... μεχρι τοτε, ολοι με πακετα 50ευρα ειναι στα στρωματα1. Είναι άλλο να λες στον πελάτη για αυτή την διαταγή πχ θέλω 2 χιλιάρικα...και στο τέλος να κόβεις τα 350 και να μην του δίνεις καν απόδειξη.
2. Να πας στο δικαστήριο (που δεν είναι άσχετη η έδρα) και δείξε απόδειξη 350 ευρώ για μια υπόθεση που στην πιάτσα ζητάνε 2 και 2.5Κ.......
3. Αν είναι υποχρεωμένος και ο πελάτης να την δηλώσει και τώρα που έρχεται το ψηφιακό ευρώ και ο πελάτης θα πληρώνεται μόνο στην τρέπεζα καλή τύχη να του ζητήσεις εσύ 1500 μαύρα.
Επειδή δεν θα ζητήσεις μαύρα....και το ξέρεις....θα πεις ένα φιξ ποσό και μετά μη την είδατε την απόδειξη.
Σε μας τα πουλάς αυτά ρε φιλαράκι?
Και εγώ....εφορίες και εφκα είναι φωλιές για καθυστερημένους....Έχω πετύχει τρεις διαφορετικές τέτοιες περιπτώσεις στις εφορίες
τυπε υπαρχει λογισμικο στην εφορια και οταν διαπιστωσει δυο χρονιες ζημιες ερχεται καμπανα, αστο πληρωνεις την εφορια να εχεις ενα μισθο να την βγαζει μην μεινεις ανεργοςεταιρεία που επί 5 έτη κάνει ζημιές (ξέρω και τέτοιες), και να συνεχίζεις
ΧονδρόΚαι εγώ....εφορίες και εφκα είναι φωλιές για καθυστερημένους....
μιλάμε οι άνθρωποι στον ιδιωτικό τομεά δεν σκούπιζαν ούτε κουτιά....σα να είναι προγραμματισμένοι για το απόλυτο τίποτα.....
Το μέλλον κοιτάμε και όχι το σήμερα μόνο για αρχή...Ποιο ψηφιακο ευρω ρε τυπε... μεχρι τοτε, ολοι με πακετα 50ευρα ειναι στα στρωματα
ΟχιΤο μέλλον κοιτάμε και όχι το σήμερα μόνο για αρχή...
και για τα υπόλοιπα που είναι τα σημαντικά δεν έχεις να πεις κάτι ε
το ψηφιακο θα πει για τα καλα τωρα ειναι πιλοτικο το προγραμμα και θα πηγαινει παραλληλα με το παλιο συστημα για καμποσο χρονικο διαστημα 2026 και μετα θα καθιεριωθει 2030 περιπουΠοιο ψηφιακο ευρω ρε τυπε... μεχρι τοτε, ολοι με πακετα 50ευρα ειναι στα στρωματα
Γιαυτό σου λέω...θα έρθει η μέρα και για το σινάφι σου
Χα χα χα χα χαΓιαυτό σου λέω...θα έρθει η μέρα και για το σινάφι σου
δε θα γλιτώσεις ούτε εσύ από την νεοφιλελεύθερη πολιτική
χα χα θα λες όταν θα μπάινει στο γραφείο σου βλάχος μπάρμπας για υπόθεση και θα σου λέει δώσε κόψε μου απόδειξη να δω το RF να σου τα πληρώσω με το iris κατευθείαν.Χα χα χα χα χα