Τα πολλά λεφτά που βγήκαν στην Ελλάδα ήταν από 2 λόγους:
1. Real estate - γη στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές που πήρε αυτόματα τεράστια αξία καθώς και περιοχές που μπήκαν στο σχέδιο πόλης. Με αυτό τον τρόπο έγιναν ιδιοκτήτες ακινήτων απλοί μισθωτοί, που κανονικά δε θα τα αγόραζαν τα σπίτια ποτέ. Όλοι αυτοί εισέπραταν ενοίκια ,δήλωναν πολύ λιγότερα και σταδιακά έβγαλαν αμέτρητα χρήματα. Θυμάμαι τέτοιους τύπους όταν τους έκανα για τα ακίνητά τους ενεργειακά πιστοποιητικά πόσο παζάρευαν και το ευρώ (δεν έχω παιδί μου λεφτά, δεν πάνε καλά οι δουλειές, μη νομίζεις τίποτα δε βγάζω, στην εφορία πάνε όλα κτλ). Δηλαδή για να έχουν λεφτά γαμούσαν όχι μόνο το κράτος αλλά και τους πολίτες.
2. Φοροδιαφυγή - στα τουριστικά, στις ταβέρνες, στη νυχτερινή ζωή δε χτυπούσαν ούτε μισή απόδειξη. Γιατροί ,δικηγόροι ,μηχανικοί σου έκοβαν μία απόδειξη για το τυπικό και όλα τα άλλα μαύρα. Ολοι, και εγώ το έχω κάνει. Ο φωτογράφος που έβγαζε φωτογραφία στις μεγάλες πίστες, ο ξεναγός στην Ακρόπολη, ο τύπος που είχε πάγκο στη λαϊκή, μπορούσαν να δηλώνουν πάμπτωχοι και να είχαν στην τράπεζα εκατομμύρια. Καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα 20-30 ώρες την εβδομάδα, δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν κοπάνα και ασχολούταν με ενοικιαζόμενα ή καφετέριες ,όλοι αυτοί έχτισαν ,αγόρασαν ακίνητα ,έκαναν κομπόδεμα.
Τα μνημόνια ήταν η προσπάθεια της Ε.Ε. να μας βάλει στα στάνταρ της Ευρώπης, να μειωθεί η φοροδιαφυγή και να δημιουργήσει το κράτος υποδομές. Τέρμα οι εποχές των παχιών αγελάδων. Όσοι έκαναν περιουσίες έκαναν, οι υπόλοιποι τα λεφτά τα βγάζουμε με τον ιδρώτα μας.