Νέα

Tί είναι τα "γενόσημα" και γιατί ξεσηκώθηκαν οι γιατροί;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonderage
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 118
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

docrx8

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
22
Like
479
Πόντοι
291
λοιπον κατι και απο εμενα....και οχι με πολλα λογια....οκ λοιπον με τα ¨γενοσημα¨ η αλλοιως με την ποιο παλια ορολογια ¨fashon¨ φαρμακα...ολοι στην ελλαδα δυστηχως κρυβουμε μεσα μας ¨εναν γιατρο , εναν δικηγορο , και εναν προπονητη¨ τα ξερουμε ολα και εχουμε γνωμη για ολα  :jerking: οκ λοιπον keep going παιδες  :rockon: παρτε τα φαρμακα απο την ινδια , το πακισταν, και του πουερτο ρικο..και εις αλλα με υγεια μαγκες..απλως τα παραπονα σας...μετα... στον φαρμακοποιο σας και στον μεγαλο υπουργο ΥΓΕΙΑΣ.....(δεν θελω να ανοικτω πολυ σε αυτο το θεμα και μαλιστα δημοσιως..ο νοων νοειτω) α και οσο για αυτα που λετε για τον Ε.Ο.Φ και για τους ελεγχους που κανει  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: τα χαιρετισματα μου στο κ. Τουντα......μονο τον τελευταιο μηνα σταλθηκαν απο την κλινικη μας 20 συμπληρωμενες κιτρινες καρτες....και απαντηση καμια.....μαγκες να παρακαλετε να μην αρωστησετε....α ειμαι και εγω ενας απο τους βολεμενους των φαρμακευτικων εταιρειων..με τα ταξιδια του κ.τ.λ.π αλλα δοξα το θεο εχω την συνειδηση μου ησυχη..και αυτο στο τελος μετραει..σε εμενα και στον ασθενη μου  :)

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
η συμμετοχη συντομα θα παει στο 35 % παντως...... ;) και θα καταργηθουν τα χρονια νοσηματα με μικρη συμμετοχη.....

απο το παρτι του φαρμακου της δεκαετιας του 80 θα προσγειωθουμε ανωμαλα σε νεες καταστασεις επωδυνες.....σας τα χα γραψει καποτε αλλα με γραφατε εκει που δεν πιανει μελανι.....σε ανυποπτο χρονο.....ξεχαστε οσα μαθατε για δωρεαν υγεια που μερικοι την βριζαν κιολας και την λοιδωρουσαν....τωρα και θα πληρωνεις και θα εχεις υπηρεσιες και φαρμακα μετριας ποιοτητας.....

the party is over,το μαγαζι επεσε εξω απο ολους μας με τις λαθος νοοτροπιες και τωρα θα γυρισουμε στην δεκαετια του 50 οπου οποιος ειχε χρημα ειχε και υγεια
οχι φιλε μου , δεν επεσε απο ολους μας...καποιοι λιγοι το ριξαν εξω...

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
λοιπον κατι και απο εμενα....και οχι με πολλα λογια....οκ λοιπον με τα ¨γενοσημα¨ η αλλοιως με την ποιο παλια ορολογια ¨fashon¨ φαρμακα...ολοι στην ελλαδα δυστηχως κρυβουμε μεσα μας ¨εναν γιατρο , εναν δικηγορο , και εναν προπονητη¨ τα ξερουμε ολα και εχουμε γνωμη για ολα  :jerking: οκ λοιπον keep going παιδες  :rockon: παρτε τα φαρμακα απο την ινδια , το πακισταν, και του πουερτο ρικο..και εις αλλα με υγεια μαγκες..απλως τα παραπονα σας...μετα... στον φαρμακοποιο σας και στον μεγαλο υπουργο ΥΓΕΙΑΣ.....(δεν θελω να ανοικτω πολυ σε αυτο το θεμα και μαλιστα δημοσιως..ο νοων νοειτω) α και οσο για αυτα που λετε για τον Ε.Ο.Φ και για τους ελεγχους που κανει  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: τα χαιρετισματα μου στο κ. Τουντα......μονο τον τελευταιο μηνα σταλθηκαν απο την κλινικη μας 20 συμπληρωμενες κιτρινες καρτες....και απαντηση καμια.....μαγκες να παρακαλετε να μην αρωστησετε....α ειμαι και εγω ενας απο τους βολεμενους των φαρμακευτικων εταιρειων..με τα ταξιδια του κ.τ.λ.π αλλα δοξα το θεο εχω την συνειδηση μου ησυχη..και αυτο στο τελος μετραει..σε εμενα και στον ασθενη μου  :)
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Υποψιάζεστε λοιπόν ότι όλο αυτό έχει γίνει και για το συμφέρον κάποιων;

Όχι απλά υποψιάζομαι. Θα το πω καθαρά και ας με καλέσει ο Εισαγγελέας. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Θα σας πω ένα στοιχείο: Πριν από δύο χρόνια, επί Κυβερνήσεως Παπανδρέου, όταν ο ίδιος ήταν και Υπουργός Εξωτερικών, έκανε μια συμφωνία με το Ισραήλ για τα Superpharm, για τα φαρμακεία – αλυσίδες που είναι στον Καναδά, στο Ισραήλ και την Πολωνία. Δεν μπορούσαν όμως να μπουν στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς που να το επιτρέπει. Ο νόμος απαγορεύει την αλυσίδα φαρμακείων. Δεν επιτρέπεται και πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ήθελαν λοιπόν να μπουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Γιατί έχουμε γίνει πειραματόζωα.

Ψάχνοντας λοιπόν να βρω στοιχεία για την εταιρεία αυτή, είδα ότι είναι καναδοϊσραηλινών συμφερόντων. Και προχθές άκουσα τον κ. Λοβέρδο να μιλάει ειδικά για το Ισραήλ -ότι δεν έχουμε σκοπό να φέρουμε φάρμακα από εκεί. Και απόρησα. Γιατί ακουγόντουσαν πολλά για διάφορες χώρες του Τρίτου Κόσμου, για το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αλλά δεν είχε πει κανείς για το Ισραήλ… Έτσι μπήκανε ψύλλοι στ’ αυτιά μου.

Βλέποντας όλη αυτήν την διαδικασία, ανακαλύπτω ότι πίσω από την εταιρεία αυτή, την Superpharm, βρίσκεται μία άλλη μεγάλη εταιρεία –αλλά δεν θα σας πω το όνομά της, γιατί δεν μπορώ να δώσω όρκο για την πιστότητα των πληροφοριών μου, κι εγώ με πάσα επιφύλαξη τις μεταφέρω- η οποία κάνει φασόν φάρμακα σε Τρίτες Χώρες με πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

Αυτό με θορύβησε. Γιατί υπάρχει το άρθρο στο νομοσχέδιο που λέει ότι θα επιλέγεται το φθηνότερο φάρμακο. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, εγώ, χωρίς να είμαι επαΐων, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Εγώ, λοιπόν, θέλω διαβεβαιώσεις ότι αν έλθει ένα πολύ φθηνό φάρμακο στην ελληνική αγορά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να έχει την αξία που έχει το πρωτότυπο. Πιστοποιημένο όχι μόνο με χαρτιά. Να έχει γίνει έλεγχος. Να είναι πιστοποιημένο με μελέτες βιοϊσοδυναμίας. Οπουδήποτε κι αν έχουν γίνει αυτές.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
μονο τον τελευταιο μηνα σταλθηκαν απο την κλινικη μας 20 συμπληρωμενες κιτρινες καρτες....και απαντηση καμια.....
μπραβο για την προσπαθεια......τουλαχιστον επιμενετε σε αυτο ως νοσοκομειακοι
οχι φιλε μου , δεν επεσε απο ολους μας...καποιοι λιγοι το ριξαν εξω...
μαλλον εισαι μικρος σε ηλικια και αγνοεις

-το βιβλιαριο που γινοταν πασα σε ολη την γειτονια να γραφει αξονικες και μαγνητικες
-το βιβλιαριο που εμενε στο φαρμακειο και εγραφε ο φαρμακοποιος μαζι με τον φιλο γιατρο του οτι θελαν
-το βιβλιαριο που επειδη ηταν καποιου παραπληγικου η καρκινοπαθη εγραφε εκει ολο το σοι φαρμακα δωρεαν
-τον νεοελληνα που πηγαινε και εγραφε φαρμακα καθε 10 και  15 μερες για να χει αποθεμα για τον πολεμο ....... :jerking:και μετα ειχε σπιτι ολακερη φαρμακαποθηκη
-τον νεοελληνα που ειχε μια γριπουλα και αν δεν του γραφες ενα καρο σιροπια,βιταμινες,σπρει και μαλακιες και του λεγες να παρει ενα ντεπον,να πιει ενα χαμομηλι και να κατσει σπιτι δεν ησουνα καλος γιατρος
-τον φαρμακοποιο που χορηγουσε μονος του αντιβιωσεις,αντιυπερτασικα,φαρμακα για τον προστατη,για τον υπνο,για τον ξυπνο,για την ζαλαδα,για οτι ναναι και μετα ετρεχε ο ασθενης να τα γραψει στον γιατρο......

υπαρχει και συλλογικη ευθυνη για την καταρρευση ενος συστηματος και τωρα θα την πληρωσουν οι πραγματικα και οχι οι κατα φαντασιαν αρρωστοι δυστυχως

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
φιλε gl κοιτα παραπανω που ΑΚΡΙΒΩΣ παιζεται αυτη τη στιγμη το παιχνιδι...

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
μπραβο για την προσπαθεια......τουλαχιστον επιμενετε σε αυτο ως νοσοκομειακοιμαλλον εισαι μικρος σε ηλικια και αγνοεις

-το βιβλιαριο που γινοταν πασα σε ολη την γειτονια να γραφει αξονικες και μαγνητικες
-το βιβλιαριο που εμενε στο φαρμακειο και εγραφε ο φαρμακοποιος μαζι με τον φιλο γιατρο του οτι θελαν
-το βιβλιαριο που επειδη ηταν καποιου παραπληγικου η καρκινοπαθη εγραφε εκει ολο το σοι φαρμακα δωρεαν
-τον νεοελληνα που πηγαινε και εγραφε φαρμακα καθε 10 και  15 μερες για να χει αποθεμα για τον πολεμο ....... :jerking:και μετα ειχε σπιτι ολακερη φαρμακαποθηκη
-τον νεοελληνα που ειχε μια γριπουλα και αν δεν του γραφες ενα καρο σιροπια,βιταμινες,σπρει και μαλακιες και του λεγες να παρει ενα ντεπον,να πιει ενα χαμομηλι και να κατσει σπιτι δεν ησουνα καλος γιατρος
-τον φαρμακοποιο που χορηγουσε μονος του αντιβιωσεις,αντιυπερτασικα,φαρμακα για τον προστατη,για τον υπνο,για τον ξυπνο,για την ζαλαδα,για οτι ναναι και μετα ετρεχε ο ασθενης να τα γραψει στον γιατρο......
...ναι με τη διαφορα οτι δεν εκανα τιποτα απο τα παραπανω...και ενω μπορουσα ΑΝΕΤΑ στο βιβλιαριο δεν εγραψα ποτε ΤΙΠΟΤΑ!!

υπαρχει και συλλογικη ευθυνη για την καταρρευση ενος συστηματος και τωρα θα την πληρωσουν οι πραγματικα και οχι οι κατα φαντασιαν αρρωστοι δυστυχως

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
οχι δεν τα κανες εσυ....η γενια του πατερα σου τα κανε αλλα εμεις θα την πληρωσουμε....ετσι παει......δυστυχως......και σε ολο το φασμα της χρεοκοπιας......το παρτυ τελειωσε και τα λαμογια που φτιαχτηκαν φτιαχτηκαν......

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
:pipa1:
οχι δεν τα κανες εσυ....η γενια του πατερα σου τα κανε αλλα εμεις θα την πληρωσουμε....ετσι παει......δυστυχως......και σε ολο το φασμα της χρεοκοπιας......το παρτυ τελειωσε και τα λαμογια που φτιαχτηκαν φτιαχτηκαν......
ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ...ουτε για κανεναν που ετρωγε..αλλα θα δεις σε λιγο..ολα εδω πληρωνοναι...και κας...

docrx8

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
22
Like
479
Πόντοι
291
Υποψιάζεστε λοιπόν ότι όλο αυτό έχει γίνει και για το συμφέρον κάποιων;

Όχι απλά υποψιάζομαι. Θα το πω καθαρά και ας με καλέσει ο Εισαγγελέας. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Θα σας πω ένα στοιχείο: Πριν από δύο χρόνια, επί Κυβερνήσεως Παπανδρέου, όταν ο ίδιος ήταν και Υπουργός Εξωτερικών, έκανε μια συμφωνία με το Ισραήλ για τα Superpharm, για τα φαρμακεία – αλυσίδες που είναι στον Καναδά, στο Ισραήλ και την Πολωνία. Δεν μπορούσαν όμως να μπουν στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς που να το επιτρέπει. Ο νόμος απαγορεύει την αλυσίδα φαρμακείων. Δεν επιτρέπεται και πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ήθελαν λοιπόν να μπουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Γιατί έχουμε γίνει πειραματόζωα.

Ψάχνοντας λοιπόν να βρω στοιχεία για την εταιρεία αυτή, είδα ότι είναι καναδοϊσραηλινών συμφερόντων. Και προχθές άκουσα τον κ. Λοβέρδο να μιλάει ειδικά για το Ισραήλ -ότι δεν έχουμε σκοπό να φέρουμε φάρμακα από εκεί. Και απόρησα. Γιατί ακουγόντουσαν πολλά για διάφορες χώρες του Τρίτου Κόσμου, για το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αλλά δεν είχε πει κανείς για το Ισραήλ… Έτσι μπήκανε ψύλλοι στ’ αυτιά μου.

Βλέποντας όλη αυτήν την διαδικασία, ανακαλύπτω ότι πίσω από την εταιρεία αυτή, την Superpharm, βρίσκεται μία άλλη μεγάλη εταιρεία –αλλά δεν θα σας πω το όνομά της, γιατί δεν μπορώ να δώσω όρκο για την πιστότητα των πληροφοριών μου, κι εγώ με πάσα επιφύλαξη τις μεταφέρω- η οποία κάνει φασόν φάρμακα σε Τρίτες Χώρες με πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

Αυτό με θορύβησε. Γιατί υπάρχει το άρθρο στο νομοσχέδιο που λέει ότι θα επιλέγεται το φθηνότερο φάρμακο. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, εγώ, χωρίς να είμαι επαΐων, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Εγώ, λοιπόν, θέλω διαβεβαιώσεις ότι αν έλθει ένα πολύ φθηνό φάρμακο στην ελληνική αγορά θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να έχει την αξία που έχει το πρωτότυπο. Πιστοποιημένο όχι μόνο με χαρτιά. Να έχει γίνει έλεγχος. Να είναι πιστοποιημένο με μελέτες βιοϊσοδυναμίας. Οπουδήποτε κι αν έχουν γίνει αυτές.
φιλε μου εισαι ωραιος και αρκετα υποψιασμενος με ολα αυτα που αναφερες....αν και απο οτι φανταζομαι δεν εχεις σχεση και με τον χωρο ...για αυτο σου βγαζω και το  :rockon: καλα εκανες και αναφερες το ισραηλ...γιατι εκει παιζει μπαλα ο αδερφος καποιου πρωην  :headbang: ενω για αυτο του πουερτο ρικο που αναφερα.....παιζει μπαλα καποιος που κουναει συνεχεια επιδεικτικα το δακτυλο του....και ηταν - ειναι και θα ειναι παντα εκτος τοπου και χρονου....αλλα ας ειναι καλα τα λαμογια των Μ.Μ.Ε που τον αβανταρουν

george_11

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
φιλε μου εισαι ωραιος και αρκετα υποψιασμενος με ολα αυτα που αναφερες....αν και απο οτι φανταζομαι δεν εχεις σχεση και με τον χωρο ...για αυτο σου βγαζω και το  :rockon: καλα εκανες και αναφερες το ισραηλ...γιατι εκει παιζει μπαλα ο αδερφος καποιου πρωην  :headbang: ενω για αυτο του πουερτο ρικο που αναφερα.....παιζει μπαλα καποιος που κουναει συνεχεια επιδεικτικα το δακτυλο του....και ηταν - ειναι και θα ειναι παντα εκτος τοπου και χρονου....αλλα ας ειναι καλα τα λαμογια των Μ.Μ.Ε που τον αβανταρουν
φιλε μου δυστυχως εχω μεγαλη σχεση "πολυ κοντα στο χωρο" και ξερω και το ονομα της αλλης εταιρειας που λεει...

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
οι κοντοι φαρμακεμπορες του βαζελα θα πεινασουν? σοβαρα ρωταω

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Εγώ θα πω μια άποψη, και αφορά τμήμα μόνο του προβλήματος.

Πιστεύω ότι είναι σωστό (δεν ξέρω αν το γράφει ο νόμος) ο γιατρός να συνταγογραφεί με βάση τη δραστική ουσία, και όχι την εμπορική ονομασία του φαρμάκου.

Π.χ:
"Clopidogrel 75mg, 1 ημερησίως"
Υπάρχουν 3 εμπορικές ονομασίες χαπιών που περιέχουν 75mg Clopidogrel, και αυτές είναι:
Plavix, Globel και Grepid.
Από διαφορετικές εταιρείες, με διαφορετική τιμή, και διαφορετικό αριθμό χαπιών το κάθε ένα.

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα?
Δραστική ουδία = Amlodipine, ποσότητα ουσίας = 10mg
Εμπορικές ονομασίες:
Norvasc
Evangio
Amodipan
Norvalet
Nolvac
Abesyl
Amlopress
Και σε αυτά ισύει το ίδιο, διαφορετική τιμή, διαφορετικός αριθμός χαπιών στο κουτί, ίδια δραστική ουσία.

Δουλειά του γιατρού είναι να συμβουλέψει τον ασθενή του να πάρει Amlodipine (και πόσο), όχι να του πει ποιανού εργοστασίου ή εμπόρου το κουτί να αγοράσει.

Κάποτε είχα πάει για κάτι εξετάσεις στην Αγγλία, και ο γιατρός με ρώτησε "Τι φάρμακα παίρνετε τώρα?"
Του είπα τα φάρμακα (τα οποία θυμώμουν απ' έξω).
Μου απάντησε "Πρέπει να μου πείτε τη δραστική ουσία, όχι την εμπορική ονομασία. Τις εμπορικές ονομασίες δεν τις ξέρω!"

Εδώ λοιπόν ο γιατρός (για τους λόγους που ξέρετε - παροχές από τις εταιρείες φαρμάκων προς αυτούς) έχει καθιερωθεί να συνταγογραφεί ΕΤΑΙΡΕΙΑ, όχι φάρμακο.

Το ποιό κουτί με χαπάκια θα αγοράσει ο ασθενής, είναι δουλειά ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ να τον συμβουλέψει, όχι του γιατρού.
Αν ο ασθενής ξέρει τι ψάχνει, δε λαμβάνει υπ' όψη του τη γνώμη του φαρμακοποιού. Του ζητάει αυτό που θελει. (Οι περισσότεροι βέβαια δεν ξέρουν, οπότε η δουλειά του φαρμακοποιού είναι χρήσιμη και κρίσιμη. ΑΥΤΗ είναι πάντως. Δεν είναι απλός έμπορος ο φαρμακοποιός, είναι σπουδαγμένος επιστήμονας).
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το γιατρό: Αν ο ασθενής ξέρει από τι πάσχει, δε λαμβάνει υπ' όψη του τη γνώμη του γιατρού. Δεν τον ρωτάει καν. Παίρνει μόνος του τη θεραπεία που νομίζει.

Πάντως η καθιέρωση της αναγραφής της δραστικής ουσίας στις συνταγές (που πληρώνει το δημόσιο τουλάχιστον) είναι απαραίτητο να γίνει. Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω αν αυτό το λέει ο νόμος. ΠΡΕΠΕΙ να το λέει, αν δεν το λέει, πάλι μισές δουλειές κάνανε.

Είναι ρε παιδιά σα να πηγαίνει το παιδάκι πρώτη χρονιά στο δημοτικό, και η δασκάλα αντί να πει στη μαμά του "Θα του αγοράσετε 3 τετράδια 100 φύλλων και 5 τετράδια 50 φύλλων" να της λέει: "Θα του αγοράσετε από το ΠΛΑΙΣΙΟ κωδικός 123456 3 τεμ. και κωδικός 654321 5 τεμ". Ή τους αντίστοιχουν κωδικούς του JUMBO.

Δε γίνονται αυτά τα πράματα, κι αν γίνονται, πρέπει να κοπούν.

Αν θέλουμε κάποτε ν' αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Εγώ θα πω μια άποψη, και αφορά τμήμα μόνο του προβλήματος.

Πιστεύω ότι είναι σωστό (δεν ξέρω αν το γράφει ο νόμος) ο γιατρός να συνταγογραφεί με βάση τη δραστική ουσία, και όχι την εμπορική ονομασία του φαρμάκου.

Π.χ:
"Clopidogrel 75mg, 1 ημερησίως"
Υπάρχουν 3 εμπορικές ονομασίες χαπιών που περιέχουν 75mg Clopidogrel, και αυτές είναι:
Plavix, Globel και Grepid.
εμ ελα που δεν σου τα παν καλα.....ειναι μεν κλοπιδογρελες ολα αυτα αλλα οχι ιδιο μοριο....ειναι διαφορετικα αλατα και ως εκ τουτου δεν εχουν ακομα ιδιες ενδειξεις επισημα για ολο το φασμα των παθησεων που θεραπευουν......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom