αγαπητε σαρουμαν τα λες πολυ καλα , οι ηλικιωμενοι θεοποιουν τα φαρμακα , εχουν τσουβαλια γεματα διαφορων ειδων χαπακια , νομιζουν οτι ζουν λογω πχ σαλοσπιρ ..... δεν ειναι θεμα παιδειας αραγε αυτη η νοοτροπια;Γίνονται πολλά, τα είδα, και αηδίασα πολλές φορές.
Φυσικά και όταν έρχονταν οι φαρμακάδες, πάντα τους άκουγα προσεκτικά. Και έβλεπα και τις μελέτες που μου παρουσιαζαν, και τη βιοϊσοδυναμία κλπ.
Αλλά σας είπα, ο νέος γιατρός πάει στα σίγουρα.
Πως να έγραφα αντιβίωση, που δεν είναι ευρέως δοκιμασμένη, που δεν έχω ακούσει απο συνάδελφο, που δεν την έχω δει στην εκπαιδευση. Ακόμα και αν είναι η ίδια ουσία.
Τωρα όταν τελειωσω την ειδικότητα και αλλάξω ή γίνω κτηνος, δεν ξέρω.
Και ο ελληνας ασθενης, ο ηλικιωμένος, θέλει το φάρμακο πιο πολύ απο ότι το θέλει ο γιατρός. Σαν τρελοι κάνουν οι γέροι αν δεν τους γράψεις.
Τα πρωινά ένιωθα σαν μπακάλης, σαν λογιστής. Περιμένουν οι γέροι με τις τσάντες, και όταν μπαίνουν μέσα στο γραφείο, σου αραδιάζουν όλα τα κουτιά που παίρνουν..."ΓΡΑΨΕΕΕΕΕ"...και άλλοι χωρίς γνωματεύσεις, με άλλους να μαλώνεις για τα ποσοστά συμμετοχής..
Οσο περισσότερα τους γράψεις τόσο πιο πολύ θα σε αγαπήσουν!
Αν χρεώσεις το ταμείο με 0 ή 10% αντί με 25% θα σε λατρέψουν!
Η πλειοψηφία των ηλικιωμένων έτσι είναι! Σας μιλάω ειλικρινά.
Και μέσα απο μια κοινωνία μικροκατεργάρηδων εεε θα βγουν και κατεργάρηδες γιατροι, δικηγόροι, πολιτικοι κλπ.
Και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι καλή και η αναγραφή μόνο της δραστικής ουσίας. Αλλά είναι ημίμετρα. Με αυτά θα σωθει η δημόσια υγεία? ή θα γίνουμε έρμαια πολυεθνικών και γιατροι και ασθενείς?
Ξεκινάς και κάνεις όνειρα. Σε οποιο επάγγελμα. Μπορεί τώρα που κάνω ειδικότητα ακόμα (όταν δώσει ο θεος και τη συνεχίσω δηλ γιατι στο περίμενε είμαι...) να νιωθω έτσι. Ισως μετα γίνω κτηναρα...ή πεινάσω...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Tί είναι τα "γενόσημα" και γιατί ξεσηκώθηκαν οι γιατροί;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα sonderage
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 118
- Εμφανίσεις 9K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
οχι στανη εχωΦαρμακείο έχεις Τζιελάκο ?
Γι' αυτό τα λεγόμενά σου
είναι φαρμάκι ?
Κώστας Λαδάκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 10.176
- Πόντοι
- 1.686
Ρε παιδιά ,πρέπει να καταλάβετε ότι εκτός από την δραστική ουσία ,ένα χάπι
έχει και αλλες ουσίες ,που ονομάζονται " εκδοχο " .
Αυτό το "εκδοχο " επηρεάζει την απορρόφηση .
Έτσι υπάρχει π.χ. χάπι αντιφλεγμονώδες που το παίρνεις μονο ΜΙΑ φορά την ημέρα
και ανακουφίζει από τον πόνο για 24 ωρες ,γιατί απορροφάται σιγά-σιγά
λόγω του "εκδοχου " .Αν έπαιρνες σκέτη την ουσία ,στην ιδια ποσότητα ,
σε λίγες ώρες θα είχε περάσει η επίδραση του .
Έτσι δεν παίζει ρόλο μόνο η δραστική φαρμακευτική ουσία ,αλλά και το "εκδοχο".Το "εκδοχο" είναι και αυτό πατέντα της βιομηχανίας ,που δεν μπορεί να αντιγραφεί πολλες φορες ( ειναι εμπορικό μυστικό η τεχνογνωσία της παρασκευής του ) .
Αυτά είναι απαραίτητα για την στάνη σου
Τζιελάκο !
Έτσι δεν παίζει ρόλο μόνο η δραστική φαρμακευτική ουσία ,αλλά και το "εκδοχο".Το "εκδοχο" είναι και αυτό πατέντα της βιομηχανίας ,που δεν μπορεί να αντιγραφεί πολλες φορες ( ειναι εμπορικό μυστικό η τεχνογνωσία της παρασκευής του ) .
Τζιελάκο !
Κώστας Λαδάκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 10.176
- Πόντοι
- 1.686
Από φάρμακα μπορεί να ξέρεις, GL, από νομοθεσία όμως μάλλον δεν ξέρεις...
Ποιός νομίζεις ότι γράφει του νόμους? Ο υπουργός?
Δίνει το θέμα στα τσιράκια του και λέει: "Ετοιμάστε τον να τον πάω στη βουλή".
Τα τσιράκια ξέρουν από φάρμακα? Από αφίσες ξέρουν. Φωνάζουν λοιπόν τον συνδικάλα και του λένε "ετοίμασε το".
Δε λέω για τον τώρα νόμο, λέω γενικώς.
Αυτή είναι η κατάσταση, δυστυχώς.
Στην ελλάδα νομοθετουν ΗΛΙΘΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
να σαι καλα μαν που μου μαθαινεις φαρμακολογια και φαρμακοκινητικη.....το χα αναγκη πρωι πρωιΡε παιδιά ,πρέπει να καταλάβετε ότι εκτός από την δραστική ουσία ,ένα χάπι
Τζιελάκο !
prokopis_proikismenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Νοε 2009
- Κριτικές
- 10
- Like
- 2.685
- Πόντοι
- 4.125
Κάθε φάρμακο περιέχει μια κύρια ουσία (δραστική την λένε οι γιατροί) που κάνει όλη τη δουλειά. Για να δουλέψει όμως η ουσία αυτή είναι ανακατεμένη με άλλες βοηθητικές (έκδοχα). Στα γενόσημα φάρμακα η κύρια ουσία είναι αυτούσια αλλά οι άλλες βοηθητικές αντικαθίστανται από άλλες φθηνότερες με αποτέλεσμα το φάρμακο να είναι φθηνότερο. Οι γιατροί όμως τώρα αντιδρούν γιατί άραγε? Γιατί τα φάρμακα τα βγάζουν εταιρίες οι οποίες δίνουν μπόνους στους γιατρούς που προτιμούν τα φάρμακα των δικών τους εταιριών και όχι άλλων. Οπότε αν μπούν τα φθηνότερα γενόσημα στην αγορά θα χάσουν μερίδιο στο φαγοπότι οπότε και οι γιατροί μας τα μπόνους από τις εταιρίες. Τα γενόσημα κάνουν την ίδια δουλειά με τα κανονικά φάρμακα στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των περιπτώσεων. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ασθενών που δεν δουλεύουν γιατί ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται θετικά στα έκδοχα. Παρόλα αυτά το όλο θέμα είναι οικονομικό και δυστυχώς θα πρέπει οι γιατροί μας να ξεμάθουν!!!!
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
η ηλεκτρονικη εφαρμοζεται ηδη πληρως.....
Eμ, ναι... Γι' αυτό ακόμα έχω και το παλιό βιβλιάριο (που ισχύει μέχρι τον Ιούνιο).
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
καλα αυτο που εβαλα κανενας δεν το διαβασε;
το μειωμενο κοστος εχει να κανει και με δυο παραγοντες αλλους
πρωτον μηδενικο κοστος ερευνας φαρμακου αφου την πατεντα του μοριου την βρηκαν αλλοι,οι μεγαλες εταιριες που εχουν το οριτζιναλ
δευτερον μηδενικο κοστος προωθησης και διαφημισης αφου αυτη εχει γινει ηδη μια δεκαετια πριν απο την παραγωγο αρχικα εταιρια......
οι γιατροι ακομα δεν χανουν τιποτα ακομη προκοπη....δεκα χρονια πριν φασον γραφαν οι ΙΚΑτζηδες και κονομαγαν....το ιδιο θα γινει τωρα και με τις ευλογιες του κρατους απλα
γιαυτο μου κανει εντυπωση που δηθεν διαμαρτυρονται υπερ του ασθενη....ποιοι;αυτοι που τα γραφαν και πριν αυτα.....φοβουνται βασικα την κατευθυνομενη με λιστα συνταγογραφηση και την απωλεια της ελευθερης επιλογης και πισω απο αυτα την συνταγογραφηση με δραστικη
τωρα οσον αφορα τα αλλα ειπαμε
οι εταιριες οι πολυεθνικες απαξ και σπασει η πατεντα ενος φαρμακου γραμμενο στο μουνι τους το εχουν....τα κερδη τους τα χουν βγαλει και τα νεα κερδη τους τους τα φερνει η εξελιξη και τα νεα φαρμακα....τα παλια δεν τις ενδιαφερουν πολυ απλα και δεν τα μιλανε κιολας ενιοτε .....
δεν αντιγραφονται ολα τα φαρμακα αλλα καποιες συγκεκριμενες γκαμες ευρειας καταναλωσης(αντιβιωσεις,αντιυπερτασικα,χοληστερινης κλπ)
επειτα μια καμπανια γινεται.....δεν απαγορευσε κανενας σε κανεναν γιατρο να γραφει και τα οριτζιναλ.....
το μειωμενο κοστος εχει να κανει και με δυο παραγοντες αλλους
πρωτον μηδενικο κοστος ερευνας φαρμακου αφου την πατεντα του μοριου την βρηκαν αλλοι,οι μεγαλες εταιριες που εχουν το οριτζιναλ
δευτερον μηδενικο κοστος προωθησης και διαφημισης αφου αυτη εχει γινει ηδη μια δεκαετια πριν απο την παραγωγο αρχικα εταιρια......
οι γιατροι ακομα δεν χανουν τιποτα ακομη προκοπη....δεκα χρονια πριν φασον γραφαν οι ΙΚΑτζηδες και κονομαγαν....το ιδιο θα γινει τωρα και με τις ευλογιες του κρατους απλα
γιαυτο μου κανει εντυπωση που δηθεν διαμαρτυρονται υπερ του ασθενη....ποιοι;αυτοι που τα γραφαν και πριν αυτα.....φοβουνται βασικα την κατευθυνομενη με λιστα συνταγογραφηση και την απωλεια της ελευθερης επιλογης και πισω απο αυτα την συνταγογραφηση με δραστικη
τωρα οσον αφορα τα αλλα ειπαμε
οι εταιριες οι πολυεθνικες απαξ και σπασει η πατεντα ενος φαρμακου γραμμενο στο μουνι τους το εχουν....τα κερδη τους τα χουν βγαλει και τα νεα κερδη τους τους τα φερνει η εξελιξη και τα νεα φαρμακα....τα παλια δεν τις ενδιαφερουν πολυ απλα και δεν τα μιλανε κιολας ενιοτε .....
δεν αντιγραφονται ολα τα φαρμακα αλλα καποιες συγκεκριμενες γκαμες ευρειας καταναλωσης(αντιβιωσεις,αντιυπερτασικα,χοληστερινης κλπ)
επειτα μια καμπανια γινεται.....δεν απαγορευσε κανενας σε κανεναν γιατρο να γραφει και τα οριτζιναλ.....
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
βιβλιαριο θα εχεις για μια ζωη.....συνταγολογιο δεν θα εχεις που να ισχυει πια.....εκτος αν εισαι σε ταμειο εκτος ΕΟΠΥΥEμ, ναι... Γι' αυτό ακόμα έχω και το παλιό βιβλιάριο (που ισχύει μέχρι τον Ιούνιο).
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
βιβλιαριο θα εχεις για μια ζωη.....συνταγολογιο δεν θα εχεις που να ισχυει πια.....εκτος αν εισαι σε ταμειο εκτος ΕΟΠΥΥ
Εντάξει, έχεις δίκιο, συνταγολόγιο είναι το σωστό. Αλλά και πάλι, πέρασα πρόσφατα και τα άλλαξα και μου επέστρεψαν τα παλιά λέγοντας μου ρητά ότι ισχύουν (παράλληλα) μέχρι τον Ιούνιο.
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
μπα....απλα καλο ειναι να τα κραταει κανεις να βλεπει και ο γιατρος τι φαρμακα παιρνεις....αφου ακομα ειμαστε ταλιμπανια και δεν μπορουμε να εχουμε ηλεκτρονικη καρτα υγειας και ηλεκτρονικο φακελο ασθενους με φαρμακα και ιστορικο κλπΕντάξει, έχεις δίκιο, συνταγολόγιο είναι το σωστό. Αλλά και πάλι, πέρασα πρόσφατα και τα άλλαξα και μου επέστρεψαν τα παλιά λέγοντας μου ρητά ότι ισχύουν (παράλληλα) μέχρι τον Ιούνιο.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
μπα....απλα καλο ειναι να τα κραταει κανεις να βλεπει και ο γιατρος τι φαρμακα παιρνεις....αφου ακομα ειμαστε ταλιμπανια και δεν μπορουμε να εχουμε ηλεκτρονικη καρτα υγειας και ηλεκτρονικο φακελο ασθενους με φαρμακα και ιστορικο κλπ
Κάτι τέτοιο μου είπαν και εμένα, απλά σε 5 χρόνια στο βιβλιάριο είχα χρησιμοποιήσει 3 φύλλα, εκ των οποίων μάλιστα είχα και την μια συνταγή ανεκτέλεστη. Αρχίδια, τι φάρμακα να δουν; Απλά ακόμα και τώρα, κρατάνε το παλιό παράλληλα μπας και συμβεί καμιά στραβή (κλασσικό κόλπο όταν γίνονται αλλαγές στην ζούλα).
sarouman
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 69
- Like
- 535
- Πόντοι
- 7.125
Πρωτα απ'όλα έγινε της μουρλης με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση!
Οι παλιοι γιατροι αναγκάστηκαν να κάτσουν στο πληκτρολόγιο, ή έβαλαν τους νέους ειδικευόμενους δίπλα τους ή τις νοσοκόμες με το ελεύθερο.
Το σύστημα έπεφτε και νομίζω συνεχίζει να πέφτει.
Εγω το καλοκαίρι τελειωσα το αγροτικό και δεν το προλαβα. Αλλά απορώ πως θα φέρουν υπολογιστές στα εγκαταλελειμμένα ιατρεία απο τη στιγμη που δεν έχουν άλλα πιο απαραίτητα. Δεν έχουν ας πουμε τα περισσότερα κλίβανο να μπορεις να αποστειρώνεις δυο εργαλεία να κάνεις κανα ράμμα! Το πολύ απλο σας λέω. Ποσοι και ποσοι έρχοταν και δεν μπορουσα να τους ράψω!
Σε άλλα δεν έχει τουαλέτα να πας να κατουρήσεις και οι γέροι αναγκάζονταν και βγαίνανε στο δρόμο!
Σε ένα άλλο ιατρείο που πήγαινα μια φορα τη βδομάδα είχε ξυλόσομπα που κάπνιζε και πνιγόμασταν!
Δηλ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα μας σώσει και η αναγραφή της δραστικής ουσίας?
Εχουμε ξεχάσει οι γιατροι ποια είναι η αποστολή μας και οι ασθενείς θέλουν απλά φάρμακα! Το δε κράτος δεν ξερει που πάνε τα 4!
Θυμάμαι στο κέντρο υγείας που έκανα εφημερίες δεν είχαμε σε μια φάση χαρτί για να βάζουμε στο εξεταστικό κρεβατι και είχαμε πάρει χαρτια απο μια ταβέρνα που βάζουν στα τραπεζομάντηλα και έγραφε πάνω "Καλη σας όρεξη!"
Αυτα μας νοιαζουν καθολου?
Τα γενόσημα μας μάραναν!
Οι παλιοι γιατροι αναγκάστηκαν να κάτσουν στο πληκτρολόγιο, ή έβαλαν τους νέους ειδικευόμενους δίπλα τους ή τις νοσοκόμες με το ελεύθερο.
Το σύστημα έπεφτε και νομίζω συνεχίζει να πέφτει.
Εγω το καλοκαίρι τελειωσα το αγροτικό και δεν το προλαβα. Αλλά απορώ πως θα φέρουν υπολογιστές στα εγκαταλελειμμένα ιατρεία απο τη στιγμη που δεν έχουν άλλα πιο απαραίτητα. Δεν έχουν ας πουμε τα περισσότερα κλίβανο να μπορεις να αποστειρώνεις δυο εργαλεία να κάνεις κανα ράμμα! Το πολύ απλο σας λέω. Ποσοι και ποσοι έρχοταν και δεν μπορουσα να τους ράψω!
Σε άλλα δεν έχει τουαλέτα να πας να κατουρήσεις και οι γέροι αναγκάζονταν και βγαίνανε στο δρόμο!
Σε ένα άλλο ιατρείο που πήγαινα μια φορα τη βδομάδα είχε ξυλόσομπα που κάπνιζε και πνιγόμασταν!
Δηλ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα μας σώσει και η αναγραφή της δραστικής ουσίας?
Εχουμε ξεχάσει οι γιατροι ποια είναι η αποστολή μας και οι ασθενείς θέλουν απλά φάρμακα! Το δε κράτος δεν ξερει που πάνε τα 4!
Θυμάμαι στο κέντρο υγείας που έκανα εφημερίες δεν είχαμε σε μια φάση χαρτί για να βάζουμε στο εξεταστικό κρεβατι και είχαμε πάρει χαρτια απο μια ταβέρνα που βάζουν στα τραπεζομάντηλα και έγραφε πάνω "Καλη σας όρεξη!"
Αυτα μας νοιαζουν καθολου?
Τα γενόσημα μας μάραναν!
Αν με τα γενόσημα, ασφαλιστικά ταμεία και κράτος εξοικονομήσουν μερικές δεκάδες εκατομύρια, τότε θα μπορούν ίσως να τα διαθέσουν σε αυτά που σας λείπουν. Αν όμως θέλει δισεκατομύρια για φαρμακευτική δαπάνη, δε πρόκειτε να γίνει τίποτα.
Οι γιατροί οφείλουν να είναι αυτό ακριβώς και όχι έμποροι των φαρμακοβιομηχάνων.
Το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν να βγάλουν λίστες με τα πιό φτηνά ανα δραστική ουσία (αλλιώς τη θέση των γιατρών θα πάρουν οι φαρμακοπειοί) και οι ασθενείς είναι ελεύθεροι να πάρουν όσο ακριβό φάρμακο θέλουν αρκεί να το αντέχει η τσέπη τους.
Οι γιατροί οφείλουν να είναι αυτό ακριβώς και όχι έμποροι των φαρμακοβιομηχάνων.
Το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν να βγάλουν λίστες με τα πιό φτηνά ανα δραστική ουσία (αλλιώς τη θέση των γιατρών θα πάρουν οι φαρμακοπειοί) και οι ασθενείς είναι ελεύθεροι να πάρουν όσο ακριβό φάρμακο θέλουν αρκεί να το αντέχει η τσέπη τους.
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Σωστός.
Με το ότι οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ όμως παίρνουν 10.000€ το μήνα
για να κινούν τρένα με μοναδικούς επιβάτες κατσαρίδες,
άντε και κανά τσιμπούρι ... δεν τραβάς κανένα ζόρι έτσι ;;;;
Όυτε για τα 300.000€ bonus που πήρε ο κάθε "λιμενεργάτης" του ΟΛΠ
τον Οκτώβρη του 2009 έχεις κανένα ζόρι , έτσι ;;;;;;
Φυσικά τους οδηγούς της ΕΘΕΛ που παίρνουν από 4000€ εώς 8500€ το μήνα,
με 10-40 ώρες το 24 ωρο υπερωρίες ο κάθενας, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ...
Όλοι αυτοί είναι προλετάριοι άλλωστε ...
ενώ οι καργιόληδες οι ιατροί είναι μπουρζουά ....
Υ.Γ. Μην πει κανείς ότι με αφορά προσωπικά το θέμα.Εγώ αν και έχω και πτυχίο ιατρικής, είμαι οδοντίατρος και κανένα νταραβέρι δεν έχω ούτε με φαρμακευτικές, ούτε με φάρμακα.
"Οι δύο υποτελείς τάξεις (μεσαία και κατώτερη) αντιστοιχούν σε αρπακτικό και σε θήραμα, και είναι πολύ πιο πιθανό να πολεμούν μεταξύ τους παρά ενάντια στην κυρίαρχη τάξη, κάνοντας έτσι πιο εύκολο τον έλεγχό τους από την κυρίαρχη τάξη. (Π.χ. οι ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης θυμώνουν περισσότερο με τους «βολεψάκιδες της πρόνοιας»* παρά με τα μέλη του Forbes 400 – τα οποία μάλιστα τα θαυμάζουν, και θα ήθελαν να τα φτάσουν)."
Τότε πως έχει πάρει άδεια κυκλοφορίας από ΕΟΦ, FDA, κλπ?
Να βγάλω και εγώ ένα μόριο και να πω ότι "καλό είναι, πάρτε το αντί για ασπιρίνη" ?
κυκλοφορεί για άλλες ενδείξεις βρε... επίσημα δεν μπορεί να συνταγογραφηθεί για κάποια περιστατικά...
αρα προμοσιον ειναι η δουλεια και ποιος θα παρει τα μπονους;ο ασθενης στον πουτσο μας ας παρει και αλευρακι...μηπως εμεις θα το παρουμε;
εγω ειμαι υπερ των γενοσημων αρκει να ειναι ενα γενοσημο που δεν θα ντρεπομουν/ντρεποσουν ουτε φοβομουν/φοβοσουν να το δωσεις στην μανα σου/μου,τον πατερα σου/μου κλπ κλπ
η πλάκα είναι πως πολλοί από τους ΙΚΑτζήδες προτιμούν τα original για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους...
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΔΙΑ..NEWSBOMB..
Περιμένουν στη γωνία οι πολυεθνικές
Πέντε ξένες εταιρείες γενόσημων, η Actavis από την Ισλανδία, η Mylan και η Watson από τις ΗΠΑ, η Teva από το Ισραήλ και η Ranbaxy από την Ινδία, με την συμπαράσταση της τρόικας και ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ περιμένουν στη γωνία την απόφαση για «συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία» και την επιλογή του φθηνότερου φαρμάκου για να μπουν στην αγορά των γενόσημων στην Ελλάδα και να αρπάξουν κομμάτι από την πίτα.
Από την άλλη οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρουν λύσεις, ώστε να μην αναγκαστούν να διώξουν τους χιλιάδες υπαλλήλους που έχουν.
ΣΧΟΛΙΑ
γιατι δεν λενε την αληθεια για αυτες τις εταιρειες......... στην watson ενας απο τους κυριους μετοχους ειναι ο νικος παπανδρεου......!!!αν ψαξετε και στην teva θα βρειτε και αλλους που εχουν συμφεροντα.....
Περιμένουν στη γωνία οι πολυεθνικές
Πέντε ξένες εταιρείες γενόσημων, η Actavis από την Ισλανδία, η Mylan και η Watson από τις ΗΠΑ, η Teva από το Ισραήλ και η Ranbaxy από την Ινδία, με την συμπαράσταση της τρόικας και ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ περιμένουν στη γωνία την απόφαση για «συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία» και την επιλογή του φθηνότερου φαρμάκου για να μπουν στην αγορά των γενόσημων στην Ελλάδα και να αρπάξουν κομμάτι από την πίτα.
Από την άλλη οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρουν λύσεις, ώστε να μην αναγκαστούν να διώξουν τους χιλιάδες υπαλλήλους που έχουν.
ΣΧΟΛΙΑ
γιατι δεν λενε την αληθεια για αυτες τις εταιρειες......... στην watson ενας απο τους κυριους μετοχους ειναι ο νικος παπανδρεου......!!!αν ψαξετε και στην teva θα βρειτε και αλλους που εχουν συμφεροντα.....