Μονο εγω πιστευω ότι οι 40+ εχουμε ζησει τα καλυτερα χρόνια??
Αλλα και δεν πιστευω ότι θα ξαναρθουν τετοια χρόνια για τους επόμενους?
Ναύαρχε δεν έχεις άδικο.
Όσοι ήρθαν στον πλανήτη Γη το 70-80 έζησαν μαγικά.
Το Ζεν που είπε κάποιος είναι το σωστό (εν μέρη) γιατί μια ζωή την έχουμε, και αν κάθε μέρα κοιτάς τι συμβαίνει γύρω σου θα κρασάρεις.
Εγώ απέχω πολύ απο τα media, είμαι γραμμένος εδώ απο του Αγίου κάποτε που ήμουν στα εξωτερικά και ταξίδευα, δεν παρακολουθώ τηλεόραση ποτέ παρα μόνο όταν πηγαίνω να δω καμιά μάνα και συγγενείς και την έχουν ανοιχτή για να μην κάνω θέμα.
Δεν γνωρίζω τις μισές απο τις Ιστορίες που έχουν υπωθεί εδώ, αλλά δεν χρειάζεται και να της ξέρω για να καταλάβω που πάει η κοινωνία μας.
Είχα την ατυχία να κάνω ιντερβιου σε καμιά 20ριά άτομα για εταιρία που θέλει σχεδιαστή. Το τι φυντάνι είδα, δεν λέγεται. Απο τύπο με τσόκαρο και μπαντάνα, μέχρι ψηλή 1.80 με τακούνι και πόδι μάρμαρο, 8άρι δυνατό με νύχι και μακρί μαλλί. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου IQ τυρόπιτας και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μαρούλι.
Και φαίνεται κι αυτό σε κάποια ποστ εδώ. ''Βγάζει λέει περισσότερα απο σένα'' . Στα τέτοια μου. Και? Εργάζεται λέει λιγότερο απο σένα και βγάζει πιο πολλά (λες και είναι εξίσωση και θα κάνουμε το efficiency 100% ).
Δεν μας μαθαίνουν να είμαστε άνθρωποι. Μας μαθαίνουν να είμαστε πιονια. Για μένα, ζούμε σε μια μεγάλη ''άσκηση'' . Αν ήμουν πολιτικός, απο τους πάνω πάνω, αυτούς που κινούν τα νήματα, όχι μπούλης κούλης και αριστερός χαρτογιακάς πολιτικός μηχανικός με γραμμένη πτυχιακή απο άλλον, τότε θα έκανα τέτοια πειράματα για να δω πόση δύναμη μπορώ να αποκτήσω, ασκήσω, όπως θέτε πέτε το. Πετάς έναν Πανόπουλο που έχει καταρρίψει όλες τις θεωρίες της φυσικής, και ξαφνικά ένα έθνος. Ένα έθνος ρε σύντροφοι, έγινε περίφανο που έχει εφευρέτες. Τύπος που του έχουν βγάλει το σπίτι στο σφυρί ξαφνικά θα εκτυπώσει κιντήρα, αμάξωμα και θα τα βάλει με ότι έχει 4 ρόδες. Και απο κάτω, ΝΝΝΝΑΑΑΑΑ τα ζώα.
Το ίδιο και με την Γιωργία. Πετάς ένα μελό, κοπέλα μόνη στηνς ζωή χωρίς κανέναν, Χριστούγεννα δεν είχε τι να κάνει, την βίασαν πλούσιοι γόνοι και τώρα θα τα βάλει με το σύστημα.
Αυτό το σύστημα ας το πούμε ''Ντάνος'' , μιας και εκεί φάνηκε σε Πανελλήνια κλίμακα η ράτσα του Έλληνα. Νομίζω μου είπαν έγινε και στο big brother, αλλά δεν έχω εικόνα. Απλά Ντάνο έβλεπα λόγω πρώην γυναικός και ήμουν ενήμερος για το πως γίνεται το έργο.
Εγώ σας λέω, να μαζευτούμε δέκα αλάνια απο δω, μπορούμε να γυρίσουμε το σύστημα ανάποδα any single fucking day. Απλά θέλει χρόνο. Εδώ βλέπω έχει δικηγόρους, καπετανέους την Ελένη, λογιστές, θετικούς επιστήμονες. Να βγει κάνας μηχανικός με τον καπετάνιο να πουν ότι σχεδιάζουν κάνα καράβι που πάει και στα βουνά, να βγάλουν σχέδια, πατέντες, να γίνει της μουρλής και να βγούμε στα κανάλια (Πανόπουλος). Ο Μηχανικός θα το παίξει ότι ξεκίνησε απο την τρούμπα και είχων αναρριχήθειτω (πάρε και το αρχαίο...) σε Α' μηχανικός πουλώντας άρβυλα έξω απο το στρατόπεδο της Αυλώνας (άσχετο, αλλά τα τεθωρακισμένα πάντα πουλάνε). Ο Καπετάνιος θα είναι φάση Κωσταντάρα που έχει επιβιώσει απο ναυάγια και κολυμπώντας γύρισε στην Ελλάδα απο την Ιταλία, ενώ τις ελεύθερες ώρες του διαβάζει Καβάφη (να πιάσουμε την μεγάλη ηλικία). Ο επιστήμων, θα εμφανίζεται με σπουδές ΜΟΝΟ σε Ελληνικά πανεπιστήμια, με γυαλί μυωπίας, πολλά βιβλία στο δωμάτιο, παρθένος και χωρίς γυναίκα ενώ θα είναι υιοθετημένος (και θα το ξέρει) ο οποίος ψάχνει τους Έλληνες γονείς του που έφυγαν λόγω έλλειψης χρημάτων μετανάστες κάποτε στην Αφρική (εδώ πάμε για την σημαία). Σε όλο αυτό, και μόλις οι μακέτες υπάρχουν απο εκτυπωτές και δεν ξέρω γω τι, η κυρία που θα διαλέξουμε απο δω, θα είναι γραμματέας στα γραφεία της εταιρίας που είναι μικρά μεν (αλλά τίμια) και εδράζονται στην οδό Αθηνάς. Εκεί έχεις καλέσει μεγάλο εφοπλιστή να δει τα σχέδια, τις μακέτες και να εγκρίνει βαρβάτη χρηματοδότηση για να συνεχίσει η Ελληνική ναυτιλία να κατατροπώνει ότι σημαία γουστάρει. Για κακή του τύχη όμως, την πέφτει στην Έλενα (ή τουλάχιστον δεν ξέρουμε τι έγινε - θα πούμε) και μετά τον κυνηγάμε για βιασμό παρουσία της γυναίκας του (που ήταν κάτω στο αυτοκίνητο αλλά στα @@ μας) ενώ καλούμε Μάκη άμεσα για να δούμε πόσα $$ θα πάρουμε για να βγούμε σε αυτόν (φάση Γεωργία). Εκεί, ο καπετάνιος, ο οποίος θα είναι φιγούρα λαϊκή με κάτι μπαρμπέτες μέχρι τα νεφρά, θα του πει πόσο τονε γουστάρει και ότι στα καράβια όλοι Μάκη φωνάζουν, θα μιλήσει για τον βόθρο των εφοπλιστών που πίνουν το αίμα των εργαζόμενων όσο αυτοί τρώνε ψωμί κι αλάτι στην θάλασσα. Ο θετικός επιστήμων θα τραβήξει μια αυτοκτονία μαϊμού η οποία θα πεχτεί στα κανάλια γιατί θα απειλεί να πηδήξει απο πολυκατοικία, θα έρθουν πυροσβέστες, αστυνομία, χαμός. Ο μηχανικός θα βρεθεί χρεωμένος γιατί κανείς πλεον δεν δίνει φράγκο, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι δάκτυλος της Αμερικής, γιατί είμασταν πολύ μπροστά στην τεχνολογία και δεν ήθελαν οι Έλληνες να τους φάνε λάχανο. Αυτόν θα τον πούμε Λεωνίδα, για να έχουμε και αυτό το στοιχείο ότι τα έβαλε με τους ''μεγάλους'' . Η γραμματέας θα είναι στανταρντ κλαμμένη, με κάτι πόδια 1.95 και τακούνι πάντα δεκάποντο στο ινστα, για να μπορεί να παρηγορηθεί όποτε χρειάζεται. Δεν θα δείχνει κώλο όμως για να μην δώσουμε δικαίωμα, απλά θα την κάνουμε ότι παίζει volley, προκειμένου να έχουμε το ελεύθερο για φωτό απο παραλία με μαγιώ και στρίνγκο, λόγο του ότι είναι του σπορ.
Ανασυνταχτήτε σύντροφοι! Τα λεφτά είναι πολλά!