Στην Αυστραλία
1. Το Αυστρλιανό έθνος αποτελείται από μετανάστες, αρχικά αγγλοσάξονες, στη συνέχεια από λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλοί, Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Εβραίοι κλπ) και μετά το 1990 από χώρες της Ασίας (Φιλιππίνες, Κίνα, Ινδονησία κλπ).
2. Υπάρχει Μεταναστευτική πολιτική. Παράνομοι μετανάστες είναι λίγοι, λόγω γεωγραφίας, κρατικής υποδομής αλλά και πληθυσμού που συνεργάζεται με τις αρχές. Το 1986 καταργήθηκε η αυτόματη χορήγηση Αυστραλιανής ιθαγένειας σε όσους γεννούνται στην Αυστραλία, διότι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της αθρόας επίσκεψης αλλοδαπών εγκύων γυναικών για να γεννήσουν στην Αυστραλία.
3. [size=14pt]Όντως έχω και την Αυστραλιανή ιθαγένεια.[/size] Όμως οι γονείς για να μεταναστεύσουν έπρεπε:
α. Κάθε χρόνο η κυβέρνηση της Αυστραλίας ορίζει πόσους μετανάστες θα δεχθεί και από ποιές χώρες, πχ. Συνολικά 80.000 εκ των οποίων 5.000 Έλληνες.
β. Να έχουν πρόσκληση από κάτοικο της Αυστραλίας, ο οποίος εγγυούταν στο Αυστραλιανό Κράτος την ύπαρξη κατοικίας και εργασίας για τον υποψήφιο μετανάστη. Η πρόσκληση στελνόταν στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα.
γ. Η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα καλούσε τον υποψήφιο μετανάστη, για να συμπληρώσει τα έντυπα της βίζας και τον παρέπεμπε για ιατρικές εξετάσεις σε ιατρούς συμβεβλημένους με την πρεσβεία. [size=14pt]Ο πατέρας μου μάλιστα, υποχρεώθηκε να σφραγίσει ένα δόντι για υπογράψει ο ελεγκτής οδοντίατρος για να μπορέσει να μεταναστεύσει....[/size] (ο λάκης έκανε το σφράγισμα)
δ. [size=18pt]Μετα από 10 χρόνια και αφού οι γονείς μου δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα με τις αρχές, τους κάλεσαν να λάβουν αν το επιθυμούσαν την Αυστραλιανή υπηκοότητα.[/size]
[size=16pt]Τώρα μήπως καταλαβαίνεις τη διαφορά Αυστραλίας - Ελλάδας 1personanongrata ????[/size]
[size=24pt]Φυσικά και προτιμώ να ταξιδεύω με το Αυστραλιανό Διαβατήριο, παρά με το Ελληνικό... [/size]