Νέα

Θα Μπορούσες Να Αλλάξεις Τη Ζωή Σου;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psix_fan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 275
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
δεν φταίει ένας φιλόσοφος αν οι θεωρίες του αξιοποιούνται
από άλλους ή εκτρέπονται..

εμ που να φανταστεί ο καημένος ο Νιτσε οτι θα κατέληγε να χρησιμοποιειται η φιλοσοφία του στο μπου.κομ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Τι εννοείς κάπου καλά;
Σε καμία περίπτωση ο κόσμος μας δεν ακολουθεί νιτσεϊκά πρότυπα και δες που έχει καταντήσει. Πείνα, μόλυνση, αρρώστιες και δυστυχία. Δεν λέω ότι με την νιτσεϊκή φιλοσοφία θα ήμασταν απαραίτητα καλά, αλλά καλά δεν είμαστε ούτε τώρα.
Ε καλα. Καποιος θρησκευόμενος θα σου απαντουσε οτι αν ο κοσμος ακολουθουσε τα προτυπα του Ιησου Χριστου, θα ηταν πολυ καλυτερος.
Κι εγω μπορω να πω οτι αν ακολουθουσε ο κοσμος τα δικα μου προτυπα, θα ηταν αριστος.
Ο μηδενισμος δεν ειναι φιλοσοφια, λυπαμαι. Διαφωνω καθετα.

motor_bukow

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Ναι, φοβερος φιλοσοφος.
Μηδενισε και απερριψε τα παντα και καθαρισε.
Μωρε δεν με παρατατε με τον καθε σαλεμενο.

Τον θεωρούν μηδενιστή αλλά μηδενιστή ως προς τι; Ως προς κάθε τι ξένο προς τη φύση του ανθρώπου. Ο Νίτσε λάτρεψε τη φύση του ανθρώπου και η κεντρική γραμμή του (όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ) ήταν η ενδυνάμωση αυτών που ορίζει και χαρίζει η φύση. Κυρίως (ή σχεδόν απόλυτα; ) όμως πνευματικά...

Προσωπικά διαφωνώ με την ιδεολογία του, αδυνατώ να καταλάβω την ταυτισή του με τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ.

zolie

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2010
Like
122
Πόντοι
1

Τώρα ξέρω, πολλοί θα μου την πέσετε λέγοντας το γνωστό, ότι και καλά είναι τρόπος και στάση ζωής κλπ κλπ. Μπούρδες, ελάτε τώρα... Αφού το ξέρετε κι εσείς, μπούρδες δεν είναι; Έξυπνα παιδιά είστε και κόβει το μυαλό σας. Με το χερι στην καρδιά λοιπόν, τι αλλαγές θα θέλατε στη ζωή, στην εμφάνιση και (ιδιαίτερα) στο χαρακτήρα σας ώστε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΙΟ ΕΡΩΤΑ;  :grin:
[/quote]

τις πουτανες φιλε μου δεν τις πληρωνεις για να τις γαμησεις...τις πληρωνεις για να φυγουν

τωρα αν ημουν τοσο μαγκας που να γαμουσα οποια θελω χωρις να μου κατσικωνεται ισως να τις εκοβα
Δυσκολα ομως,γιατι συνηθως ψαχνωντας την ιδανικη μπλεκεις με την καθε υστερικια
για μενα στον αγοραιο ερωτα το μονο μειον ειναι το οικονομικο

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
Τον θεωρούν μηδενιστή αλλά μηδενιστή ως προς τι; Ως προς κάθε τι ξένο προς τη φύση του ανθρώπου. Ο Νίτσε λάτρεψε τη φύση του ανθρώπου και η κεντρική γραμμή του (όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ) ήταν η ενδυνάμωση αυτών που ορίζει και χαρίζει η φύση. Κυρίως (ή σχεδόν απόλυτα; ) όμως πνευματικά...

Προσωπικά διαφωνώ με την ιδεολογία του, αδυνατώ να καταλάβω την ταυτισή του με τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ.
μιλάς σωστά..

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Τι εννοείς κάπου καλά;
Σε καμία περίπτωση ο κόσμος μας δεν ακολουθεί νιτσεϊκά πρότυπα και δες που έχει καταντήσει. Πείνα, μόλυνση, αρρώστιες και δυστυχία. Δεν λέω ότι με την νιτσεϊκή φιλοσοφία θα ήμασταν απαραίτητα καλά, αλλά καλά δεν είμαστε ούτε τώρα.

Εννοω γαληνη και ευτυχια. Εχω διαβασει οτι ηταν ενας δυστυχισμενος ανθρωπος και απομονωμενος απο τους αλλους. Δεν το εχω διασταυρωσει, οποτε το γραφω με επιφυλαξη

Πιστευω πτι αν ειχαμε εστω την Ελληνικη σκεψη, ουτε καν την φιλοσοφια, ο κοσμος μας θα ηταν πολυ καλυτερος...

Επισκέπτης
Εννοω γαληνη και ευτυχια. Εχω διαβασει οτι ηταν ενας δυστυχισμενος ανθρωπος και απομονωμενος απο τους αλλους. Δεν το εχω διασταυρωσει, οποτε το γραφω με επιφυλαξη

Πιστευω πτι αν ειχαμε εστω την Ελληνικη σκεψη, ουτε καν την φιλοσοφια, ο κοσμος μας θα ηταν πολυ καλυτερος...

Μεγαλο θεμα αυτο που ανοιγεις... Αυτο που τελικα θελουμε ειναι να ειμαστε ευτυχισμενοι με τα ψεματα ή να ειμαστε δυστυχισμενοι με την αληθεια? Εγω προσωπικα θα προτιμουσα το δευτερο, γι΄αυτο και παντα μου αρεσαν οι υλιστες και οχι οι ιδεαλιστες φιλοσοφοι, οσο και αν οι δευτεροι ηταν παντα πιο δημοφιλεις!

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Μεγαλο θεμα αυτο που ανοιγεις... Αυτο που τελικα θελουμε ειναι να ειμαστε ευτυχισμενοι με τα ψεματα ή να ειμαστε δυστυχισμενοι με την αληθεια? Εγω προσωπικα θα προτιμουσα το δευτερο, γι΄αυτο και παντα μου αρεσαν οι υλιστες και οχι οι ιδεαλιστες φιλοσοφοι, οσο και αν οι δευτεροι ηταν παντα πιο δημοφιλεις!

αρχαιοι ελληνες φιλοσοφοι: υλιστες και ευτυχισμένοι.

Επισκέπτης
Ε καλα. Καποιος θρησκευόμενος θα σου απαντουσε οτι αν ο κοσμος ακολουθουσε τα προτυπα του Ιησου Χριστου, θα ηταν πολυ καλυτερος.
Κι εγω μπορω να πω οτι αν ακολουθουσε ο κοσμος τα δικα μου προτυπα, θα ηταν αριστος.
Ο μηδενισμος δεν ειναι φιλοσοφια, λυπαμαι. Διαφωνω καθετα.
Ποιος μηδενισμός μωρέ; Ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας του Νίτσε ήταν ο Υπεράνθρωπος.
Υπεράνθρωπος είναι ο απαλλαγμένος από αδυναμίες. Αυτός που δεν χρειάζεται να κατασκευάζει θεούς για να αισθάνεται ασφάλεια, αυτός που δεν χρειάζεται να είναι πολίτης κάποιου κράτους για να ενταχθεί στην κοινωνία, αυτός που δεν χρειάζεται το ψέμα στη ζωή του, αυτός που κοιτάει την αλήθεια κατάματα και την ακολουθεί, αυτός που προκειμένου να αποδεχτεί τους συμβιβασμούς των ανθρώπων προτιμά να μείνει μόνος του, αυτός που δεν συμπονά τον ζητιάνο που δέχεται να ζει έτσι, αυτός που δεν συμπονά αυτούς που ζητούν συμπόνια και άλλα πολλά.
Μια φιλοσοφία αντίθετη από αυτήν του Χριστού ή του Σωκράτη.
Δεν ήταν μηδενιστής, πίστευε στην ανωτερότητα της φύσης του ανθρώπου και σε μια κοινωνία χτισμένη με ουσία και μόνο ουσία. Λάθος ή σωστός δεν ξέρω αλλά μηδενιστής με τίποτα.
Προσωπικά τον θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρώπινης ιστορίας. Φιλόσοφοι άξιοι να συγκριθούν μαζί του (ΚΑΤ' ΕΜΕ) μόνο ο Αριστοτέλης και ίσως και ο Επίκουρος (ο τελευταίος με επιφύλαξη λόγω του ελάχιστου σωζόμενου έργου του).

Επισκέπτης
Αλήθεια είναι. Γι' αυτό και είπα πριν ότι το να βιώσεις την φιλοσοφία του θέλει αρχίδια.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Και ποια ειναι η αληθεια και ποιο το ψεμα? Νομιζω οτι απλα επιλεγεις αυτο που σου ταιριαζει περισσοτερο...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Ποιος μηδενισμός μωρέ; Ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας του Νίτσε ήταν ο Υπεράνθρωπος.
Υπεράνθρωπος είναι ο απαλλαγμένος από αδυναμίες. Αυτός που δεν χρειάζεται να κατασκευάζει θεούς για να αισθάνεται ασφάλεια, αυτός που δεν χρειάζεται να είναι πολίτης κάποιου κράτους για να ενταχθεί στην κοινωνία, αυτός που δεν χρειάζεται το ψέμα στη ζωή του, αυτός που κοιτάει την αλήθεια κατάματα και την ακολουθεί, αυτός που προκειμένου να αποδεχτεί τους συμβιβασμούς των ανθρώπων προτιμά να μείνει μόνος του, αυτός που δεν συμπονά τον ζητιάνο που δέχεται να ζει έτσι, αυτός που δεν συμπονά αυτούς που ζητούν συμπόνια και άλλα πολλά.
Μια φιλοσοφία αντίθετη από αυτήν του Χριστού ή του Σωκράτη.
Δεν ήταν μηδενιστής, πίστευε στην ανωτερότητα της φύσης του ανθρώπου και σε μια κοινωνία χτισμένη με ουσία και μόνο ουσία. Λάθος ή σωστός δεν ξέρω αλλά μηδενιστής με τίποτα.
Προσωπικά τον θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρώπινης ιστορίας. Φιλόσοφοι άξιοι να συγκριθούν μαζί του (ΚΑΤ' ΕΜΕ) μόνο ο Αριστοτέλης και ίσως και ο Επίκουρος (ο τελευταίος με επιφύλαξη λόγω του ελάχιστου σωζόμενου έργου του).
Μαλακίες στο πενταγραμμο δηλαδη.
Και μονο οτι ο Χιτλερ βρηκε απολυτως καταλληλη τη θεωρια του για να την ενταξει στον εθνικοσοσιαλισμο, αποδεικνυει το αρρωστημενο των αποψεων αυτων.
Ακου εκει υπερανθρωπος και χωρις αναγκη να εισαι πολιτης.
Ε, εγω σου απαντω: "ο ανθρωπος φυσει πολιτικο ζωο".

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Ποιοι ηταν υλιστες? Παντως οχι ο Σωκρατης και ο Πλατωνας! Αυτοι θεωρουνται οι μεγαλυτεροι και αυτο επειδη ΔΕΝ ηταν υλιστες.

Τα περισσοτερα που ξερουμε για το Σωκρατη ειναι αυτα που λέει ο πλάτωνας. Καθολου απιθανο ο πλατων να εβαλε στο στόμα του διδασκάλου δικες του πεποιθησεις.

για το υλιστες μόνο δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι σωστη η λέξη (περασμενη και η ωρα πλεον).

Αλήθεια είναι. Γι' αυτό και είπα πριν ότι το να βιώσεις την φιλοσοφία του θέλει αρχίδια.

πωπω!!! τι βαρυγδουπες κουβεντες ακούγονται απόψε!!!

Μαλακίες στο πενταγραμμο δηλαδη.
Και μονο οτι ο Χιτλερ βρηκε απολυτως καταλληλη τη θεωρια του για να την ενταξει στον εθνικοσοσιαλισμο, αποδεικνυει το αρρωστημενο των αποψεων αυτων.

το χεσες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom