Νέα

Θα Μπορούσες Να Αλλάξεις Τη Ζωή Σου;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psix_fan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 275
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Τα περισσοτερα που ξερουμε για το Σωκρατη ειναι αυτα που λέει ο πλάτωνας. Καθολου απιθανο ο πλατων να εβαλε στο στόμα του διδασκάλου δικες του πεποιθησεις.

Οι μελετητες των εργων του Πλατωνα λενε οτι στα πρωτα του εργα δεν συμβαινει αυτο, σταδιακα ομως αρχισε να βαζει δικες του ιδεες στο στομα του δασκαλου του. Εχουμε παντως πληροφοριες για τον Σωκρατη και απο αλλες πηγες

για το υλιστες μόνο δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι σωστη η λέξη (περασμενη και η ωρα πλεον).

Οχι δεν ειναι η σωστη λεξη :rolleyes:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Στους περισσοτερους παντως ταιριαζουν τα παραμυθια για θεους, για την υπαρξη ψυχης κτλ.  :uglystupid:
Μιλας Γραφεις σε εναν τετοιον :grin:

Δεν μπορω να διανοηθω τετοια μαλακια οπως της ανθρωπινης ζωης, χωρις καποια μεγαλυτερη εικονα...Και το αποκλειω να μην υπαρχει ανθρωπινη ψυχη :sunglasses:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
ε πες ρε ανθρωπε ποια ειναι η σωστή λεξη!
θα μας βαζεις να ψαχνουμε βραδιάτικα!
Παντως δεν ειναι υλιστες :grin:

Που να ξερω στο μυαλο σου μεσα ειμαι? Πες το περιγραφικα και αν μπορω θα σε βοηθησω :sunglasses:

Επισκέπτης
Μαλακίες στο πενταγραμμο δηλαδη.
Και μονο οτι ο Χιτλερ βρηκε απολυτως καταλληλη τη θεωρια του για να την ενταξει στον εθνικοσοσιαλισμο, αποδεικνυει το αρρωστημενο των αποψεων αυτων.
Βρήκε κατάλληλη μια παρεξηγημένη νιτσεϊκή φιλοσοφία, κατά τον ίδιο τρόπο που οι πατέρες της εκκλησίας έκοψαν κι έραψαν τον Αριστοτέλη στα μέτρα τους ούτως ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στον μαύρο μεσαιωνικό κόσμο τους.

Ακου εκει υπερανθρωπος και χωρις αναγκη να εισαι πολιτης.
Ε, εγω σου απαντω: "ο ανθρωπος φυσει πολιτικο ζωο".
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το κράτος είναι ένα παγερό τέρας που τοποθετήθηκε να εξουσιάζει τα έθνη.

Επισκέπτης

Δεν μπορω να διανοηθω τετοια μαλακια οπως της ανθρωπινης ζωης, χωρις καποια μεγαλυτερη εικονα...Και το αποκλειω να μην υπαρχει ανθρωπινη ψυχη :sunglasses:
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κατά τη διάρκεια της εξέλιξής μας από αμοιβάδα σε homo sapiens μεσολάβησε κάποια περίοδος κατά την οποία αποκτήσαμε ψυχή.
Άρα ή κανείς δεν έχει ή έχουν όλα τα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε κοινό DNA.

Επισκέπτης

Ανθρωπινες αδυναμιες τις οποιες εχω ξεπερασει. Ενα τιποτα ειμαστε φιλε.  :sunglasses:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κατά τη διάρκεια της εξέλιξής μας από αμοιβάδα σε homo sapiens μεσολάβησε κάποια περίοδος κατά την οποία αποκτήσαμε ψυχή.
Άρα ή κανείς δεν έχει ή έχουν όλα τα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε κοινό DNA.

Αν εχεις φαντασια ολα τα μπορεις :rolleyes:

Μπορει και να χουν! ¨Η μπορει η ψυχη να μην μετριεται με το dna αλλα απο κατι που δεν ξερουμε ακομα

Στο μεταξυ η θεωρια της εξελιξης εχω ακουσει οτι αμφισβητηται, αληθευει?

Επισκέπτης
Αν εχεις φαντασια ολα τα μπορεις :rolleyes:

Μπορει και να χουν! ¨Η μπορει η ψυχη να μην μετριεται με το dna αλλα απο κατι που δεν ξερουμε ακομα
Εφόσον θέλουμε να εξυψώσουμε τον άνθρωπο πάνω από τα άλλα ζώα, ας μιλήσουμε με βάση το χαρακτηριστικό που τον διακρίνει. Τη λογική!

Αμφισβητείται όντως. Αλλά δυστυχώς αυτοί που την αμφισβητούν δεν έχουν αποδείξεις.
Στους συντηρητικούς, θεοσεβούμενους αμαθείς, δεν αρέσει ο άνθρωπος να προέρχεται από τριχωτούς, ανθρωποειδείς πιθήκους αλλά από τον Αδάμ και την Εύα.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Ανθρωπινες αδυναμιες τις οποιες εχω ξεπερασει. Ενα τιποτα ειμαστε φιλε.  :sunglasses:

Αυτο ναι, τοτε γιατι ομως υπαρχουμε? Ποιο σκοπο εξυπηρετουμε σε ενα συμπαν που ολα δουλευουν σε τροχιες και υπαρχει αλληλεπιδραση στα παντα? Ποιος το φτιαξε ολο αυτο?
Τελικα ποτε θα πτωχευσουμε? :2funny:

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66

"Η φιλοσοφία του Επίκουρου αποτέλεσε τη βάση της ατομιστικής αντίληψης για το σύμπαν και της υλιστικής μεταφυσικής.

Ο Αριστοτέλης ταλαντεύεται ανάμεσα στον ιδεαλισμό και τον υλισμό. Κάθε πράγμα, κατ' αυτόν, αποτελείται από ύλη και πνεύμα, που είναι μεταξύ τους αδιάσπαστα ενωμένα. Η ύλη είναι παθητική, είναι η δυνατότητα του πράγματος, ενώ το πνεύμα ενεργητικό, δηλ. η δύναμη που μεταβάλλει τη δυνατότητα σε πραγματικότητα."

τα δυο πρωτα ευκολα παραδείγματα. αρα σωστά μίλησα αρχικα.

λαθος

Επισκέπτης
Αυτο ναι, τοτε γιατι ομως υπαρχουμε? Ποιο σκοπο εξυπηρετουμε σε ενα συμπαν που ολα δουλευουν σε τροχιες και υπαρχει αλληλεπιδραση στα παντα? Ποιος το φτιαξε ολο αυτο?
Τελικα ποτε θα πτωχευσουμε? :2funny:
Γιατί να εξυπηρετείς κάποιον σκοπό σόνι και καλά; Πιθανότατα η εξέλιξή σου να ήταν τυχαία και παρόλη την πνευματική σου ανωτερότητα από τα υπόλοιπα ζώα, ακόμα ένα τίποτα είσαι μέσα στο σύμπαν. (γενικά μιλώντας)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Εφόσον θέλουμε να εξυψώσουμε τον άνθρωπο πάνω από τα άλλα ζώα, ας μιλήσουμε με βάση το χαρακτηριστικό που τον διακρίνει. Τη λογική!

Μα η λογικη σου υπαγορευεται απο την εμπειρια! Πως εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν πραγματα που δεν τα βλεπεις, και φυσικοι νομοι που δεν γνωριζεις ακομα?

Ο W.Βlake που τον αναφερω δευτερη φορα σημερα στο bou.com ( :headbang: )ειχε πει κατι πολυ καλο "Δεν θα πιστευεις αυτα που πιστευεις οταν γνωρισεις περισσοτερα". Εγω προσωπικα δεν ειμαι τοσο σιγουρος για τιποτα....

Αμφισβητείται όντως. Αλλά δυστυχώς αυτοί που την αμφισβητούν δεν έχουν αποδείξεις.

Οι αλλοι εχουν? :rolleyes:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Γιατί να εξυπηρετείς κάποιον σκοπό σόνι και καλά; Πιθανότατα η εξέλιξή σου να ήταν τυχαία και παρόλη την πνευματική σου ανωτερότητα από τα υπόλοιπα ζώα, ακόμα ένα τίποτα είσαι μέσα στο σύμπαν. (γενικά μιλώντας)
Ειδες βρε παιδι μου μια τυχη...Βουνο.

Επισκέπτης
Α και μια επισημανση για το τελος... Πως γινεται αυτοι που πιστευουν στο Θεο να ειναι συνηθως οι μεγαλυτεροι ψευτες και τα μεγαλυτερα λαμογια?  :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom