Νέα

Θα Μπορούσες Να Αλλάξεις Τη Ζωή Σου;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psix_fan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 275
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μα η λογικη σου υπαγορευεται απο την εμπειρια! Πως εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν πραγματα που δεν τα βλεπεις, και φυσικοι νομοι που δεν γνωριζεις ακομα?

Ο W.Βlake που τον αναφερω δευτερη φορα σημερα στο bou.com ( :headbang: )ειχε πει κατι πολυ καλο "Δεν θα πιστευεις αυτα που πιστευεις οταν γνωρισεις περισσοτερα". Εγω προσωπικα δεν ειμαι τοσο σιγουρος για τιποτα....
Φυσικά δεν είμαι σίγουρος για το αν υπάρχουν αόρατα πράγματα. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μόνο στηριζόμενος στη λογική μου μπορώ μα πάω μπροστά και αν γίνεται να τα δω τελικά.
Αν υπάρχει ψυχή σ' εμάς τους Homo Sapiens, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην υπήρχε ψυχή και στο άλλο είδος ανθρώπου που εξαφανίστηκε τελευταίο, τον Homo Neanderthalensis και άρα γιατί όχι και στα υπόλοιπα μακρινά ξαδέρφια μας όπως οι Χιμπατζήδες φερ ειπείν;
Εφόσον όλοι εξελιχθήκαμε και συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε πάει να πει ότι είτε είχαμε εξ' αρχής αυτό που λέμε ψυχή ή το αποκτήσαμε κάπου στην πορεία. Αν το είχαμε εξ' αρχής πάει να πει ότι το έχουν όλα τα ζώα, ενώ αν το αποκτήσαμε στην πορεία πάει να πει ότι το αποκτήσαμε πότε;

Ναι! Μιτοχονδριακό DNA λέγεται και απολιθώματα.

CHEYENNE

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
22 Σεπ 2008
Κριτικές
582
Like
583
Πόντοι
8.805
Α και μια επισημανση για το τελος... Πως γινεται αυτοι που πιστευουν στο Θεο να ειναι συνηθως οι μεγαλυτεροι ψευτες και τα μεγαλυτερα λαμογια?  :think:
Γιατι νομιζουν πως ετσι θα συγχωρεθουν......

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Ειδες βρε παιδι μου μια τυχη...Βουνο.

αχ...  δικηγόροι και θετικες επιστημες!
μα να ναι τόσο αταίριαστοι?

Α και μια επισημανση για το τελος... Πως γινεται αυτοι που πιστευουν στο Θεο να ειναι συνηθως οι μεγαλυτεροι ψευτες και τα μεγαλυτερα λαμογια?  :think:

πιστευουν στο "ο σκοπος αγιάζει τα μέσα" και στη  μετανοια.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Ειδες βρε παιδι μου μια τυχη...Βουνο.
Τελειως ομως!

Απο οτι εχω διαβασει οτι γινεται τυχαια και διαταρασσει την ισσοροπια διορθωνεται απο μια δυμαμη που λεγεται εντροπια...Δεν ειδα να συμβει κατι στην δικη μας περιπτωση...

Η θεωρια του δαρβινου αμφισβητειται καργα...Καντε μια ερευνα...

@on the road δεν ειναι τοσο απλο...Ο επικουρος ηταν υλιστης οπως και ολοι οι κυνικοι. Ο αριστοτελης δεν ηταν υλιστης με αυτη την εννοια που ισως πιστευεις, αλλα γιατι μελετησε την φυση. Υπηρχαν πολλες σχολες φιλοσοφιας στην αρχαια ελλαδα και καθε μια πρεσβευε κατι διαφορετικο. Οι μεγαλυτερες ηταν η ακαδημια του πλατωνα και το λυκειο του αριστοτελη. Μαλιστα η ακαδημια του πλατωνα ειχε διαρκεια ζωης σχεδον 1000 χρονια

Επισκέπτης

Καθολου δεν αμφισβητειται στη βαση της.

Εσυ δεν ειπες οτι πιστευεις στο Θεο, εχεις μια γυναικα, μια επισημη γκομενα και δυο ανεπισημες? Αντε bye.  ;)

Επισκέπτης
Τελειως ομως!

Απο οτι εχω διαβασει οτι γινεται τυχαια και διαταρασσει την ισσοροπια διορθωνεται απο μια δυμαμη που λεγεται εντροπια...Δεν ειδα να συμβει κατι στην δικη μας περιπτωση...
Και ποιος σου λέει ότι θα ζήσεις τόσο πολλά χρόνια όσο χρειάζεται για να δεις και την παραμικρή αλλαγή;

Σου είπα από ποιους.
Εξ' άλλου ο Δαρβίνος έθεσε απλά τις βάσεις της εξέλιξης βασισμένος σε ορατές παρατηρήσεις. Έκανε λάθη και λογικό είναι, δεν είχε στη διάθεσή του DNA και μεθόδους ριαδιοχρονολόγησης ο άνθρωπος.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
διαβασε κανα επιστημονικο περιοδικο.
τα περιοδικα της εκκλησίας δεν ανήκουν στην ως  ανω κατηγορία.
Δεν διαβαζω τετοια :birdman:

Προσπαθω να συνδεσω το παζλ με προσωπικη ερευνα :grin:

Τα επιστημονικα περιοδικα λενε αυτο που λεω και εγω. Δεν μπορεις να αποδειξεις οτι υπαρχει, αλλα δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει κιολας. Και επειδη διαβαζω τετοια ετσι και αλλιως, πρεπει να σου πω οτι υπαρχουν και αλλες θεωριες πιο "γεια σου" απο το -αναποδεικτο- Big Bang.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Εσυ δεν ειπες οτι πιστευεις στο Θεο, εχεις μια γυναικα, μια επισημη γκομενα και δυο ανεπισημες? Αντε bye.  ;)
Πω πω, μεγιστο επιχειρημα.
Τωρα με κατατροπωσες.
Στο μυαλουδακι σου μονο οι αθεοι εχουν γκομενα και γαμανε?
Παρτο αλλιως. Θα βρεις.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Δεν διαβαζω τετοια :birdman:

Προσπαθω να συνδεσω το παζλ με προσωπικη ερευνα :grin:

Τα επιστημονικα περιοδικα λενε αυτο που λεω και εγω. Δεν μπορεις να αποδειξεις οτι υπαρχει, αλλα δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει κιολας. Και επειδη διαβαζω τετοια ετσι και αλλιως, πρεπει να σου πω οτι υπαρχουν και αλλες θεωριες πιο "γεια σου" απο το -αναποδεικτο- Big Bang.

δωσε λινκ.

Επισκέπτης
Πω πω, μεγιστο επιχειρημα.
Τωρα με κατατροπωσες.
Στο μυαλουδακι σου μονο οι αθεοι εχουν γκομενα και γαμανε?
Παρτο αλλιως. Θα βρεις.

Οχι, απλα οι αθεοι συνηθως δεν ειναι λαμογια να κοροιδευουν τη γυναικα τους οπως εσυ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Οχι, απλα οι αθεοι συνηθως δεν ειναι λαμογια να κοροιδευουν τη γυναικα τους οπως εσυ.
Και ξαναρωταω.
Πηγουλα? Δεν μπορει, απο καπου αντλεις την πληροφορηση αυτη.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Και ποιος σου λέει ότι θα ζήσεις τόσο πολλά χρόνια όσο χρειάζεται για να δεις και την παραμικρή αλλαγή;

Aν ηταν ετσι, δεν θα φταναμε τα 7δις...Εκτος αν ειμαστε παρασιτα...
Σου είπα από ποιους.
Εξ' άλλου ο Δαρβίνος έθεσε απλά τις βάσεις της εξέλιξης βασισμένος σε ορατές παρατηρήσεις. Έκανε λάθη και λογικό είναι, δεν είχε στη διάθεσή του DNA και μεθόδους ριαδιοχρονολόγησης ο άνθρωπος.

Εγω εχω διαβασει οτι δεν καταγομαστε σε απευθειας γραμμη απο τους "πρωτανθρωπους" αλλα υπηρξε διασταυρωση με ειδος που δεν εχει βρεθει ακομα. Αυτο που λεγεται "ο χαμενος κρικος"

Τεσπα δεν εχω μελετησει το εργο του Δαρβινου για να μιλαω με σιγουρια. Αλλωστε η αντιληψη της ψυχης ειναι μαλλον ενστικτωδης και προσωπικα δεν εχω τα απαραιτητα επιχειρηματα να σας πεισω

Επισκέπτης
Aν ηταν ετσι, δεν θα φταναμε τα 7δις...Εκτος αν ειμαστε παρασιτα...
Η συνολική ιστορία του ανθρώπινου είδους είναι μια κουτσουλιά μπροστά στην ηλικία της Γης που με τη σειρά της είναι ένα σκατό μπροστά στην ηλικία του σύμπαντος.
Τίποτα δεν έχουμε κάνει ακόμα που θα αλλάξει την εντροπία/ροή του σύμπαντος μετρήσιμα και σε τόσο λίγο χρόνο.

Εγω εχω διαβασει οτι δεν καταγομαστε σε απευθειας γραμμη απο τους "πρωτανθρωπους" αλλα υπηρξε διασταυρωση με ειδος που δεν εχει βρεθει ακομα. Αυτο που λεγεται "ο χαμενος κρικος"
Ναι αυτό λέει η επιστήμη της παλαιοντολογίας. Δεν αναιρεί την εξέλιξη των ειδών, ίσα που την ενισχύει κιόλας.

Τεσπα δεν εχω μελετησει το εργο του Δαρβινου για να μιλαω με σιγουρια. Αλλωστε η αντιληψη της ψυχης ειναι μαλλον ενστικτωδης και προσωπικα δεν εχω τα απαραιτητα επιχειρηματα να σας πεισω
Μην στενοχωριέσαι, κανείς δεν τα 'χει :)

Επισκέπτης
Γουσταρεις? :rockon:

Να παρε αυτο που προβλεπει 11 διαστασεις στο συμπαν
[URL unfurl="true"]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD[/url]
Ωραία θεωρία.
Και;
Αποκτήσαμε σε κάποια από αυτές τις διαστάσεις ψυχή;
Εκτός θέματος είσαι μου φαίνεται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom