Πύργος Βασιλικός
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 13 Φεβ 2013
- Μηνύματα
- 4.244
- Κριτικές
- 10
- Like
- 5.773
- Πόντοι
- 2.816
Να τα δεχτώ όλα αυτά.. έκανα κ λαικ.. αλλά πως γίνεται να πήραν χρυσό στη Ρώμη όντας 2 ιστιοπλόοι.. κ στις επόμενες που ήταν 3 βγήκαν 8οι κ 15οι.. κάτι δεν ταιριάζει..ολυμπιονικης με αρχιδια αλλον ο βουτυρομπεμπες.... καπου διαβασα αυτο.... ειναι ψεμα ;;; με τον αχρηστο...
Κλέβοντας τον ιδρώτα των άλλων !!!
Να τελειώνει και το παραμυθάκι με τον «ολυμπιονίκη βασιλιά», γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση παραγκωνίστηκαν εκείνοι που πήραν το ολυμπιακό μετάλλιο στη Ρώμη το 1960, για να προβληθεί ο Γλίξμπουργκ.
Ο Κοκός με την αδερφή του Σοφία έκαναν και ιστιοπλοΐα (σάμπως είχαν και τίποτ’ άλλο να κάνουν;). Επειδή τα πήγαιναν καλούτσικα, πήραν για προπονητή τον ιστιοπλόο Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, που υπηρετούσε στο Ναυτικό. Ο Εσκιτζόγλου δεν ήταν χομπίστας, όπως οι Γλίξμπουργκ, αλλά φτασμένος ιστιοπλόος διεθνούς ακτινοβολίας. Ηταν ήδη πρωταθλητής Ευρώπης, μεσογειονίκης και πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας στα σκάφη τύπου “Lightning”.
Οι Γλίξμπουργκ έφεραν ένα σκάφος τύπου “Dragon“ (μήπως από την τσέπη τους το πλήρωσαν;) και ο Εσκιτζόγλου έπεισε τον Κοκό πως αν βγάλουν τη Σοφία και πάρουν έναν έμπειρο ιστιοπλόο μπορούν να χτυπήσουν μετάλλιο στη Ρώμη. Ο Κοκός δέχτηκε και έτσι έκαναν τη Σοφία αναπληρωματική, συμπληρώνοντας το πλήρωμα με τον επίσης γνωστό ιστιοπλόο Γιώργο Ζαΐμη. Εφεραν και έναν διάσημο δανό προπονητή, προετοιμάστηκαν καλά και μ’ αυτή τη σύνθεση κατέβηκαν στη Ρώμη και βγήκαν πρώτοι: κυβερνήτης ο Εσκιτζόγλου και πλήρωμα ο Ζαΐμης με τον Κοκό. Οι Γλίξμπουργκ, όμως, φρόντισαν να εξαφανίσουν τον κυβερνήτη και να παρουσιάζουν ως κυβερνήτη τον ναύτη Κοκό! Ακόμα και στην απονομή των μεταλλίων πρώτος στήθηκε ο ξεδιάντροπος Κοκός και όχι ο κυβερνήτης Εσκιτζόγλου. Ακόμα και στον αθλητισμό γαϊδούρια ήταν πάντοτε, μαθημένοι να κλέβουν τους άλλους.
Ο Κοκός έκανε το κομμάτι του πάνω στις πλάτες των δυο έμπειρων ιστιοπλόων και δεν ξανακατέβηκε σε αγώνα. Σε ιστιοπλοϊκό έμπαινε πλέον μόνο με καμιά γκόμενα. Αντίθετα, ο Εσκιτζόγλου με τον Ζαΐμη συνέχισαν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να κερδίζουν διακρίσεις. Το 1964 ήρθαν όγδοοι στο Τόκιο (με τρίτο τον Μαγουλά) και το 1968 15οι στο Μεξικό (με τρίτο τον Βογιατζή).
Ο Γιώργος Ζαΐμης πέθανε την Πρωτομαγιά του 2020 και ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου τον Αύγουστο του 2018. Για αυτούς καμιά σημαία δεν κατέβηκε μεσίστια, ούτε έγινε κάποια ιδιαίτερη αναφορά .
Όχι δεν παίζει να είναι πίπες των αριστερών ότι ο Κωνσταντίνος ήταν βάρος.. κάτι άλλο συμβαίνει..
Βασιλιάς θα γινοταν τύπε μου . Δεν γίνεται να τον φάνε τα καράβια για να μη λες εσύ ότι ίσα πήγε σε μια Ολυμπιάδα κ την έκανε...το να κατεβαίνεις σε Ολυμπιάδες θέλει αρχιδια.. δεν είναι παίξε γέλασε..