You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Έκλεψαν εξοπλισμό απόσταξης αλκοόλ του Δραγασάκη! Είχε άδεια;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Donald-Duck
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 31
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
brabus67
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2010
- Like
- 13.763
- Πόντοι
- 2.606
Ναι δεν ήταν Μητσοτάκης γέροςΕντάξει ρε παιδιά, απόσταξη έκανε. Δεν είχε ντε και 1.062 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. σπίτι του
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 20.884
- Πόντοι
- 6.056
Aκομα και αυτοι που εχουν καζανια για αποσταξη με αδεια λειτουργιας κανουν αποσταξη(θεωρητικα) σε παραγωγους με αδεια αμπελιου.Τωρα ποσα λειτουργουν παρανομα κλπ ειναι αλλο θεμαΑπαγορεύεται η παραγωγή αλκοόλ ακόμα και αν ΔΕΝ το πουλάς; Μπορεί ο τύπος να το έπινε ο ίδιος μαζί με οικογένεια και φίλους.
Δεν ξέρω για τι μέγεθος μιλάμε στην περίπτωση Δραγασάκη, όμως υπάρχουν αποστακτήρες οικιακοί που ξεκινάνε από τα 6 λίτρα. Όπως υπάρχουν και σετ οικιακής ζυθοποιίας λιγων λιτρων και αυτά.Οι "ψηφοφόροι" του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να έρθουν πιο κοντά στους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι: είχε άδεια ο μάστορας για να αποστάζει αλκοόλ; ο νόμος με τα λίγα που γνωρίζω, απαγορεύει απόσταξη αλκοόλ σε ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια. Τι σημαίνει "χόμπυ"; τι σημαίνει "συλλεκτικά"; μπορούμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο έτσι αερίτζιδικα;
Ααα...μην ξεχάσω. Ούτε με τον Κούλη είμαι, ούτε με κανέναν. Εδώ όμως φαίνεται πως έχουμε παρανομία.
Να μην το αναφέρουμε;
Σιγά την παρανομία.
Υπάρχουν και τα διήμερα των μικρών αποσταγματοποιων. Μπορείς να αποστάξεις μέχρι 120 λιτρα, αν θυμάμαι καλά, για ιδιωτική κατανάλωση, χωρίς φορολογικές προεκτάσεις. Πληρώνεις ότι αναλογεί στο τελωνείο και ειδικούς φόρους και είσαι οκ. Αποσταζεις και ότι άλλο έχεις διαθέσιμο, όχι μόνο σταφύλια.Aκομα και αυτοι που εχουν καζανια για αποσταξη με αδεια λειτουργιας κανουν αποσταξη(θεωρητικα) σε παραγωγους με αδεια αμπελιου.Τωρα ποσα λειτουργουν παρανομα κλπ ειναι αλλο θεμα
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 20.884
- Πόντοι
- 6.056
Δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο,κατι τετοιο νομιζα κι εγω μεχρι προσφατα.Σε μια συζητηση με καποιον που ασχολειται χρονια με αυτο,αναφερθηκε οτι πρεπει να εχεις αδεια παραγωγου (ή να βρει αδεια καποιου παραγωγου ο ιδιοκτητης του αποσταγματοποιειου για να σε καλυψει).Υπάρχουν και τα διήμερα των μικρών αποσταγματοποιων. Μπορείς να αποστάξεις μέχρι 120 λιτρα, αν θυμάμαι καλά, για ιδιωτική κατανάλωση, χωρίς φορολογικές προεκτάσεις. Πληρώνεις ότι αναλογεί στο τελωνείο και ειδικούς φόρους και είσαι οκ. Αποσταζεις και ότι άλλο έχεις διαθέσιμο, όχι μόνο σταφύλια.
Από ότι ξέρω μπορει να αποσταξει ο οποιοσδήποτε. Ακόμα και αν διαθέτει ενα μικρό κτήμα με αμπέλι, πχ μισό στρέμμα. Το δηλώνει με βεβαίωση του οικείου Δήμου, αλλά πρέπει να μπορεί να υποδείξει τις συντεταγμένες του κτήματος στο Τελωνείο. Αν αποσταζεις κράνα ή κούμαρα ή συκα πχ τι άδεια παραγωγού να έχεις;Δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο,κατι τετοιο νομιζα κι εγω μεχρι προσφατα.Σε μια συζητηση με καποιον που ασχολειται χρονια με αυτο,αναφερθηκε οτι πρεπει να εχεις αδεια παραγωγου (ή να βρει αδεια καποιου παραγωγου ο ιδιοκτητης του αποσταγματοποιειου για να σε καλυψει).
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 20.884
- Πόντοι
- 6.056
Πολλοι δεν εχουν αμπελι,απλα αγοραζουν σταφυλια για να κανουν αποσταξηΑπό ότι ξέρω μπορει να αποσταξει ο οποιοσδήποτε. Ακόμα και αν διαθέτει ενα μικρό κτήμα με αμπέλι, πχ μισό στρέμμα. Το δηλώνει με βεβαίωση του οικείου Δήμου, αλλά πρέπει να μπορεί να υποδείξει τις συντεταγμένες του κτήματος στο Τελωνείο. Αν αποσταζεις κράνα ή κούμαρα ή συκα πχ τι άδεια παραγωγού να έχεις;
Nαι, πάρα πολλοί. Για το κέφι τους απλά.Πολλοι δεν εχουν αμπελι,απλα αγοραζουν σταφυλια για να κανουν αποσταξη
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 20.884
- Πόντοι
- 6.056
Mερικοι πουλανε κιολας.Nαι, πάρα πολλοί. Για το κέφι τους απλά.
Υπάρχει διαδικασία για όποιον πουλάει χύμα τσίπουρο. Αλλά μιλάμε για τύπους που αποσταζουν πάνω από δύο τόνους σταφύλια.Mερικοι πουλανε κιολας.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 0
- Εμφανίσεις
- 502