Νέα

Τέλος ο Φιντέλ Κάστρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 594
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tyfeas

Μέλος
Εγγρ.
15 Νοε 2006
Like
3
Πόντοι
6
Μάλλον πλάκα μου κάνεις !
Γιατί αν δεν μου κάνεις πλάκα και μιλάς σοβαρά, δεν θα μπώ στον κόπο να απαντήσω γιατί θεωρώ σπατάλη χρόνου και κόπου να προσπαθήσω να ανταλλάξω απόψεις με κάποιον που θεωρεί την Κούβα υπόδειγμα χώρας να ζείς. Μια χώρα που διοικεί ενας δικτάκτορας, που κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου είναι απλώς ανέκδοτο (η Κούβα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων μετά την επίσης κομμουνιστική -τι σύμπτωση- Κίνα), μια χώρα που ακόμα και την ύστατη στιγμή η λέξη δημοκρατία και εκλογές είναι απλώς άγνωστες.

Αν ήταν τέτοιος παράδεισος, γιατί κρατάει τους κουβανούς πολίτες φυλακισμένους πίσω απο σύρματα ? Γιατί δεν τους δίνει βίζα να πάνε την βολτούλα τους κατα ΗΠΑ ή Ευρώπη και μετά να γυρίσουν πίσω στον παράδεισο τους ? Τι φοβάται ?? Μην το σκάσουν ??? Αφου ζούν στον παράδεισο...

Και πριν κατηγορήσεις εμένα για παρωπίδες, δες πρώτα τις δικές σου.
Βαρέθηκα πια εδω μέσα να ακούω τις μαλακίες και την προπαγάνδα απο κολλημένους αριστερούς, φασίστες, ΚΝΙΤΕΣ, Χρυσαυγίτες και λοιπές μαλακισμένες δυνάμεις.

Εγω το μονο που ξερω γιατι το βιωσα,ειναι οτι αν
βρεθεις στη Κουβα σαν τουριστας..
ειναι σαν να εχεις πιασει το τζοκερ της καυλας και της καλοπερασης..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ελπίζω να σε κάλυψα με τα παραπάνω

Τίποτε δεν κάλυψες, αλλά που να το καταλάβεις.
Αφού αντιγράφεις από site με τουριστικές πληροφορίες και στην ουσία του πράγματος δεν φτάνεις.

Η οποία είναι μία:
Αν ο Κουβανός θέλει να αγοράσει μία ηλεκτρική συσκευή τότε πρέπει να πάει σε κάποια ειδικά μαγαζιά στα οποία οι συναλλαγές γίνονται μόνον με δολλάρια ΗΑΠ.
Άμα θέλει να πάει στο σπίτι του ή στο γειτονικο χωριό τότε βγαίνει στον δρόμο και κάνει ωτοστόπ μοστράροντας τα pesos τα οποία διαφορετικά του είναι άχρηστα. Προτιμότερο από τις καμήλες είναι.
Σε πολλές επαρχιακές πόλεις υπάρχουν κάρα που τα σέρνουν άλογα και οι καρότσες τους χρησιμοποιούνται για λεωφορεία. Και εκεί κουβάνικα Pesos δέχονται.

Ο τουρίστας όμως πληρώνει παντού με δολάρια ΗΠΑ. Το κατάλαβες;;;

Και η είδηση σχετικά με το Ευρώ είναι τελείως άσχετο με αυτό που λέω. Μα τελείως.
Άσε που η ΕΕ ένωση τον πιέζει μόνιμα για εκδημοκρατισμό και ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό δεν το είδες πουθενά;

Και άφησε κατά μέρος τις ανόητες συγκρίσεις για το σύστημα υγείας της Κούβας και της Αμερικής. Έχεις μπει ποτέ σου σε αμερικάνικο νοσοκομείο ρε μεγάλε; Και αντίστοιχα σε Κουβανέζικο;

Θα ήθελα να δω που θα έβρισκες αξονικό τομογράφο στην Κούβα, από αυτούς που εδώ τους έχουμε για ψωμοτύρι. Για να μην πω για μαγνητικό.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Τίποτε δεν κάλυψες, αλλά που να το καταλάβεις.
Αφού αντιγράφεις από site με τουριστικές πληροφορίες και στην ουσία του πράγματος δεν φτάνεις.

Η οποία είναι μία:
Αν ο Κουβανός θέλει να αγοράσει μία ηλεκτρική συσκευή τότε πρέπει να πάει σε κάποια ειδικά μαγαζιά στα οποία οι συναλλαγές γίνονται μόνον με δολλάρια ΗΑΠ.
Άμα θέλει να πάει στο σπίτι του ή στο γειτονικο χωριό τότε βγαίνει στον δρόμο και κάνει ωτοστόπ μοστράροντας τα pesos τα οποία διαφορετικά του είναι άχρηστα. Προτιμότερο από τις καμήλες είναι.
Σε πολλές επαρχιακές πόλεις υπάρχουν κάρα που τα σέρνουν άλογα και οι καρότσες τους χρησιμοποιούνται για λεωφορεία. Και εκεί κουβάνικα Pesos δέχονται.

Ο τουρίστας όμως πληρώνει παντού με δολάρια ΗΠΑ. Το κατάλαβες;;;

Και η είδηση σχετικά με το Ευρώ είναι τελείως άσχετο με αυτό που λέω. Μα τελείως.
Άσε που η ΕΕ ένωση τον πιέζει μόνιμα για εκδημοκρατισμό και ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό δεν το είδες πουθενά;

Και άφησε κατά μέρος τις ανόητες συγκρίσεις για το σύστημα υγείας της Κούβας και της Αμερικής. Έχεις μπει ποτέ σου σε αμερικάνικο νοσοκομείο ρε μεγάλε; Και αντίστοιχα σε Κουβανέζικο;

Θα ήθελα να δω που θα έβρισκες αξονικό τομογράφο στην Κούβα, από αυτούς που εδώ τους έχουμε για ψωμοτύρι. Για να μην πω για μαγνητικό.
για να μην πάω στην κουβα και φέρω τομογράφο θα σου προτείνω να δεις το δοκιμαντερ που λέω πιο πάνω. στο μόνο που θα σταθώ είναι ότι στα νοσοκομεία που βρίσκεις το ψωμοτύρι που λες απορώ γιατί δεν το χρισημοποιούν... και αν θες παραδείγματα έχω το νοσοκομείο του μεσολογγίου που έχω γνωστούς και ξέρω ότι τα μηχανήματα σαπίζουν εδώ και πολλά χρόνια στις αποθήκες.

και όσον αναφορά για τις συσκευές που λες και για τα ταξίδια τι να τα κάνω αν δν μπορώ να γιατρέψω τον εαυτό μου?

that's all folks...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Η είδηση της αποχώρησης του Φιντέλ Κάστρο από την εξουσία έγινε δεκτή με αισθήματα ανακούφισης στις ΗΠΑ, την ώρα που η κινεζική πολιτική ηγεσία χαιρέτησε με νοσταλγία έναν «παλιό φιλό».

«Ο πρόεδρος Κάστρο είναι ένας επαναστάτης ηγέτης, που ο κουβανικός λαός αγαπά βαθιά και είναι επίσης ένας παλιός φίλος του κινεζικού λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ακόμα: «Η Κίνα και η Κούβα είναι φίλες χώρες. Η Κίνα θα συνεχίσει να σταθεροποιεί και να αναπτύσσει τις σχέσεις φιλικής συνεργασίας».

Σε άλλο μήκος κύματος ασφαλώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Από τη Ρουάντα, ο Μπους εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποχώρηση Κάστρο θα σημάνει την αρχή της μετάβασης της Κούβας στη δημοκρατία.

«Πιστεύω ότι η αλλαγή από τον Φιντέλ Κάστρο πρέπει να σημάνει το ξεκίνημα μιας περιόδου δημοκρατικής μετάβασης» εξήγησε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εργαστεί μαζί με τους Κουβανούς για να αρχίσει η οικοδόμηση θεσμών απαραίτητων για τη δημοκρατία.

Επισκέπτης
Δεν ειμαι πολυ σιγουρος για τα απο πανω γιατι οσοι ξερουν τον Ραουλ δεν ειναι και τοσο σιγουροι.
Απο οτι εχω ακουσει απο γνωστες ειναι πιο σκληρος απο τον Φιντελ.
Ο χρονος θα δειξει.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Εγω το μονο που ξερω γιατι το βιωσα,ειναι οτι αν
βρεθεις στη Κουβα σαν τουριστας..
ειναι σαν να εχεις πιασει το τζοκερ της καυλας και της καλοπερασης..

Όταν σε κυνηγάγανε τα πιτσιρίκια απο πίσω για να τους δώσεις κανένα σαπούνι και κωλόχαρτο το οποίο εσένα σου περίσευε απο το 5* ξενοδοχείο στο οποίο προφανώς έμενες, ακόμα ένιωθες οτι εχεις πιασει το τζοκερ της καυλας και της καλοπερασης ?

Δεν έχω κάτι προσωπικά μαζί σου, ούτε σου την λέω, άλλωστε κι εγώ σαν φοιτητής είχα πάει με την παλιοπαρέα μου διακοπές στην Κούβα , αλλά φιλαράκι οι εικόνες που είδα με την φτώχεια και την ανέχεια και την καταπίεση του καθεστώτος Κάστρο, με ξενέρωσαν αφάνταστα.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Δεν ειμαι πολυ σιγουρος για τα απο πανω γιατι οσοι ξερουν τον Ραουλ δεν ειναι και τοσο σιγουροι.
Απο οτι εχω ακουσει απο γνωστες ειναι πιο σκληρος απο τον Φιντελ.
Ο χρονος θα δειξει.

Ο ένας είναι το δεξί απο την φωτογραφία που έχεις στο avatar και ο άλλος είναι το αριστερο...

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Καί κάτι πού ίσως δέν γνωρίζετε,ο Φιντέλ είναι νόθο παιδί του τότε μεγαλοδικηγόρου πατέρα του ο οποίος τον αναγνώρισε όταν ήταν ο Φιντέλ 16 χρονών.
Μέχρι τότε είχε διαλέξει να ονομάζεται Αλεχάντρο,γιατί είχε μελετήσει Ελληνική Ιστορία και λάτρευε τον Αλέξανδρο.Τό πλήρες όνομά του είναι Fidel Alejandro Castro.
Έχει δώσει αυτό τό όνομα και στά 3 του παιδιά.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Έχει δώσει αυτό τό όνομα και στά 3 του παιδιά.

Τα οποία όμως δεν εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της Κούβας (λάθος κάνω?) όπως σε κάτι άλλες χώρες όπου τα παιδιά των πολιτικών κληρονομούν το μαγαζί του μπαμπά τους...

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Τα οποία όμως δεν εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή της Κούβας (λάθος κάνω?) όπως σε κάτι άλλες χώρες όπου τα παιδιά των πολιτικών κληρονομούν το μαγαζί του μπαμπά τους...
Πές τα μεγάλε,εδώ διώξαμε τους κωλοβασιλιάδες,και μάς κατσικωθήκανε οι γιοί τών πολιτικών μέ τά κληρονομικά δαχτυλίδια.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Pε Σκοτεινέ με το συμπάθειο...Γαμάς τέτοιο μουνί και θα πας στην Kούβα; Aφού τέτοιες κούκλες έχει στην Kούβα! Kαι μεταξύ μας: Θα αφήσεις τέτοιο μουνί μόνο του στη Mύκονο και θα πας στην Kούβα??? Ποιός θα κερατώσει ποιόν??? (Mε την προϋπόθεση αυτή στην φώτο να είναι η Nανά...)
Αν αυτή είναι η Νανά,τότε εγώ είμαι ο Φιντέλ Κάστρο!!!!Ουστ μας φάγανε τα ανακόντα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Τα πράγματα με την οικογένεια του Κάστρο είναι λίγο μπερδεμένα και οι πληροφορίες λίγες.

Από την πρώτη του γυναίκα, την οποία χώρισε όταν ήταν στην φυλακή, έχει έναν γιό τον Fidelito, πυρηνικό φυσικό που σπούδασε στην ΕΣΣΔ και οποίος μερικές φορές μιλά επίσημα.

Από την δεύτερη γυναίκα του έχει 5 γιούς που ονομάζονται Angel, Antonio, Alejandro, Alexis and Alex (2 γιατροί, 2 προγραμματιστές Η/Υ, 1 συστήματα Η/Υ, κανένας δημόσιο πρόσωπο.)

Ανάμεσα στους δύο γάμους απέκτησε μία νόθα κόρη, την Αλίνα

η οποία είναι πολύ επικριτική για το καθεστώς και τον ίδιο τον πατέρα της. Διέφυγε το 1993 από την Κούβα προσποιούμενη την ισπανίδα τουρίστρια και εγκατεστάθηκε στο Μαϊάμi.

Εκτός από τους 2 αδελφούς του Φιντέλ, υπάρχει ακόμη μία αδελφή η οποία από το 1960 ζεί στις ΗΠΑ.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Τα πράγματα με την οικογένεια του Κάστρο είναι λίγο μπερδεμένα και οι πληροφορίες λίγες.

Από την πρώτη του γυναίκα, την οποία χώρισε όταν ήταν στην φυλακή, έχει έναν γιό τον Fidelito, πυρηνικό φυσικό που σπούδασε στην ΕΣΣΔ και οποίος μερικές φορές μιλά επίσημα.

Από την δεύτερη γυναίκα του έχει 5 γιούς που ονομάζονται Angel, Antonio, Alejandro, Alexis and Alex (2 γιατροί, 2 προγραμματιστές Η/Υ, 1 συστήματα Η/Υ, κανένας δημόσιο πρόσωπο.)

Ανάμεσα στους δύο γάμους απέκτησε μία νόθα κόρη, την Αλίνα

η οποία είναι πολύ επικριτική για το καθεστώς και τον ίδιο τον πατέρα της. Διέφυγε το 1993 από την Κούβα προσποιούμενη την ισπανίδα τουρίστρια και εγκατεστάθηκε στο Μαϊάμi.

Εκτός από τους 2 αδελφούς του Φιντέλ, υπάρχει ακόμη μία αδελφή η οποία από το 1960 ζεί στις ΗΠΑ.

Δε τα ξέρω αυτά.
Ίσως είναι έτσι, έχει κυκλοφορήσει και η φήμη ότι ήταν και πολύ γαμίκουλας, οπότε δε βλέπω τι θα τον σταματούσε από το να σπέρνει παιδιά εδώ και κει.

Και τι θα σταματούσε και τη γκόμενα, απο το να κάνει το παιδί του Κάστρο.

Τώρα πιά βέβαια (80-81, πόσο είναι) και με προβλήματα υγείας, μάλλον δε θα είναι τόσο δραστήριος.

Όταν ήμουν μικρός, όπως και όλη η νεολαία σήμερα (και τότε), δεν ήξερα τι σημαίνει "Κάστρο".

Πριν από κάμποσα χρόνια όμως, παίχτηκε ένα ντοκυμανταίρ στα σινεμά για την αφεντιά του. Ήταν δίωρο, γυρισμένο ειδικά γι' αυτόν, με πληροφορίες για τη ζωή του, την πολιτική του, την Κούβα, την επανάσταση της οποίας ηγήθηκε, τη σημερινή (τότε) κατάσταση. Πρέπει να ήταν 15~20 χρόνια πριν (περίπου 1990).

Το είδα (τότε). Εκτός απ τις αυθεντικές σκηνές (λόγοι κλπ), στο έργο μίλαγε και ο ίδιος μπροστά στο φακό για διάφορα θέματα που τον ρώταγαν.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη σκηνή που τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για το Γκουαντανάμο και το νοίκι που εισπράττει για τη βάση. Καθισμένος στο γραφείο του, άνοιξε το συρτάρι, και έβγαλε ένα μάτσο επιταγές. Τις έδειξε στο φακό και είπε ότι του τις στέλνουν (οι ΗΠΑ), αλλά δε τις εξαργυρώνει. Διότι θεωρεί "κακή" αυτή τη σύμβαση, και δε θέλει να τη νομιμοποιήσει εισπράττοντας το νοίκι. Όποιος το έχει δει το έργο, πρέπει να τη θυμάται αυτή τη σκηνή.

Βγαίνοντας απ την αίθουσα, είχα καταλάβει ότι ο τύπος είναι ΗΓΕΤΗΣ.
Είναι από αυτούς που γενιέται ένας κάθε 100 χρόνια.
Γι αυτό και κέρδισε, και κυρίως γι αυτό κατάφερε να έχει συσπειρωμένο το λαό γύρω του τόσα χρόνια, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι είναι ακριβώς δίπλα στο στόμα του λύκου (ο οποίος θέλει να τον καταπιεί με μανία).

Το ξαναέγραψα, ούτε ο Ραούλ, ούτε κάποιος άλλος απ τους υπάρχοντες είναι του βεληνεκούς του Κάστρο. Θα δείτε ότι το μέλλον της Κούβας είναι προδιαγεγραμμένο, θα γίνει ανατροπή του "σοσιαλιστικού" καθεστώτος της, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο. Κούβα = Κάστρο, αυτός κράταγε τα πράματα.

Το αν η μετατροπή της φτωχής Κούβας προς "καπιταλιστικό" καθεστώς θα γίνει με αίμα, χωρίς αίμα, απότομα (όπως στην ΕΣΣΔ), ήρεμα (όπως στην Κίνα), με συμμετοχή των ηγετών της (όπως στην Κίνα και το Βιετνάμ), χωρίς συμμετοχή τους (όπως στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία), είναι κάτι που θα το δούμε.

Πάντως χωρίς τον Κάστρο δε θα μείνει έτσι όπως ήταν.

Επισκέπτης
τελικά με μερικούς ένα δεν μπορώ να καταλάβω ότι περιμένουν την αποχώρηση η τον θάνατο του Φιντέλ για να αλλάξει η Κούβα? δηλαδή μια ολόκληρη χώρα φοβάται ένα άρρωστο άτομο και δεν τολμά να αλλάξει αν θέλει πολιτική? και αν ξαφνικά αυτό το άτομο φύγει από την μέση ως δια μαγείας θα αλλάξουν τα πάντα? θα φύγει ο φόβος ενός ολόκληρου λαού? 

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
τελικά με μερικούς ένα δεν μπορώ να καταλάβω ότι περιμένουν την αποχώρηση η τον θάνατο του Φιντέλ για να αλλάξει η Κούβα? δηλαδή μια ολόκληρη χώρα φοβάται ένα άρρωστο άτομο και δεν τολμά να αλλάξει αν θέλει πολιτική? και αν ξαφνικά αυτό το άτομο φύγει από την μέση ως δια μαγείας θα αλλάξουν τα πάντα? θα φύγει ο φόβος ενός ολόκληρου λαού? 

Μπορεί να είναι άρρωστος αλλά η δυναμή του δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Στρατός και αστυνομία παραμένουν πιστοί σε αυτόν και όπως δείχνουν τα πράμματα θα είναι πιστοί και στο διαδοχό του.

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Ο Φιντέλ μπορεί να κατηγορηθεί γιά πολλά,όμως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι απεκατέστησε τήν περηφάνεια και αξιοπρέπεια αυτού του ωραίου λαού,καί σταμάτησε τήν κατρακύλα πού ανέχονταν χρόνια οι Αμερικανοί,έχοντας κάνει τήν Κούβα παραθεριστικό τους κέντρο,και παιδική χαρά τής μαφίας.Καί μή μου πεί κανένας ότι τότε δέν πείναγε ο λαός.Τουλάχιστον τώρα οι άποροι έχουν με κρατική μέριμνα 1/2 κιλό ρύζι,γάλα και ψωμί ημερησίως.
Γιά δείτε σέ τί αξαθλίωση ζούν άλλοι λαοί της Καραϊβικής ! Καί μήν ξεχνάμε ότι η οικονομική δυσπραγία τής Κούβας δέν ωφείλεται στήν ανεπάρκεια του καθεστώτος,αλλά στόν οικονομικό αποκλεισμό από τίς ΗΠΑ.

Επισκέπτης
Μπορεί να είναι άρρωστος αλλά η δυναμή του δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Στρατός και αστυνομία παραμένουν πιστοί σε αυτόν και όπως δείχνουν τα πράμματα θα είναι πιστοί και στο διαδοχό του.
καλά ο στρατός και η αστυνομία δεν είναι ένα μέρος του λαού? και εφ όσον ο λαός υποφέρει οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί τους αρέσει να υποφέρουν οι δικοί τους?

Επισκέπτης
Ο Φιντέλ μπορεί να κατηγορηθεί γιά πολλά,όμως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι απεκατέστησε τήν περηφάνεια και αξιοπρέπεια αυτού του ωραίου λαού,καί σταμάτησε τήν κατρακύλα πού ανέχονταν χρόνια οι Αμερικανοί,έχοντας κάνει τήν Κούβα παραθεριστικό τους κέντρο,και παιδική χαρά τής μαφίας.Καί μή μου πεί κανένας ότι τότε δέν πείναγε ο λαός.Τουλάχιστον τώρα οι άποροι έχουν με κρατική μέριμνα 1/2 κιλό ρύζι,γάλα και ψωμί ημερησίως.
Γιά δείτε σέ τί αξαθλίωση ζούν άλλοι λαοί της Καραϊβικής ! Καί μήν ξεχνάμε ότι η οικονομική δυσπραγία τής Κούβας δέν ωφείλεται στήν ανεπάρκεια του καθεστώτος,αλλά στόν οικονομικό αποκλεισμό από τίς ΗΠΑ.
συμφωνώ απόλυτα φίλε και αυτό είναι που η πλειοψηφία αυτού του λαού θέλει αυτόν τον ηγέτη αλλά και είναι πιστός στο σοσιαλιστικό καθεστώς γιατί  αυτός ο μεγάλος ηγέτης ήταν δίπλα σε αυτόν τον λαό και τον έκανε περήφανο και με αξιοπρέπεια ενώ σε σχέση με της πρώην σοσιαλιστικές χώρες πχ ΕΣΣΔ κλπ η ηγεσίες ήταν μακριά από τον λαό και για αυτό τον λόγο έγινε ότι έγινε.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
καλά ο στρατός και η αστυνομία δεν είναι ένα μέρος του λαού? και εφ όσον ο λαός υποφέρει οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί τους αρέσει να υποφέρουν οι δικοί τους?

Πινοσέτ, Παπαδόπουλος, Χότζα, Τσαουσέσκου, Ζίκοφ και ένα σωρό άλλοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο στρατός και η αστυνομία δεν ήταν μέρος του λαού?
Προτιμούσαν όμως την εξουσία, όπως και στην Κούβα.
Αν ο Κάστρο είναι μεγάλος και αγαπητός ηγέτης ας δώσει μια ευκαιρία στην κάλπη να το αποδείξει. Μέχρι τότε οι εξαθλιωμένοι Κουβανοί άλλο δείχνουν.

Επισκέπτης
Πινοσέτ, Παπαδόπουλος, Χότζα, Τσαουσέσκου, Ζίκοφ και ένα σωρό άλλοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο στρατός και η αστυνομία δεν ήταν μέρος του λαού?
Προτιμούσαν όμως την εξουσία, όπως και στην Κούβα.
Αν ο Κάστρο είναι μεγάλος και αγαπητός ηγέτης ας δώσει μια ευκαιρία στην κάλπη να το αποδείξει. Μέχρι τότε οι εξαθλιωμένοι Κουβανοί άλλο δείχνουν.
έχεις μαύρα μεσάνυχτα φίλε και εκλογές γίνονται και μάλιστα με ποιο δημοκρατικό τρόπο απ ότι εδώ.
αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν στο λεξιλόγιο τους την λέξη αξιοπρέπεια επάνω ψηλά σε σχέση με εμάς που έχουμε το θράσος να τους κρίνουμε και η λέξη αξιοπρέπεια κοντεύει να γίνει μουσειακό είδος. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom