Νέα

Τέλος ο Φιντέλ Κάστρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 594
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά δελτία,ο Κομαντάτε Φιντέλ Κάστρο παραιτήθηκε λόγω υγείας κ αναμένεται η διαδοχή του.

Ο Κομαντάτε Φιντέλ-η χρόνια ακίδα που ήταν χωμένη στα πλευρα των Αμερικάνων αποφάσισε να παραιτηθεί κάτω από το βάρος μάλλον της επιδείνωσης της υγείας του.

Προσωπικά ελπίζω να μην έχω πρόβλημα που έχω κανονίσει να πάω το καλοκαίρι στην Κούβα.

Fidel είναι μόνο ένας...
Όπως και Τίτο ήταν μόνο ένας.
Είναι προς τιμήν του ότι παραιτήθηκε πριν πεθάνει, και δεν κάθησε γαντζωμένος στην καρέκλα μέχρι να κλείσει τα μάτια του.
Δεν είναι προς τιμήν του όμως ότι βάζει στην καρέκλα τον αδερφό του (76 y.o.), λες και στην Κούβα δεν υπάρχει ένας 40ρης που να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Τόσο (ή και μικρότερος) ήταν ο Φιντέλ όταν ηγήθηκε και κέρδισε την Κούβα από τον Μπατίστα.
Φαίνεται ότι δεν υπάρχει όμως.
Κακός προφήτης είμαι, αλλά η ιστορία διδάσκει, και θα δείτε τι θα γίνει εκεί:
Θα γίνει ότι έγινε και στη Γιουγκοσλαυία, αφού πέθανε ο Τίτο.
Η Γιουγκοσλαυία διαλύθηκε, γιατί αποτελούνταν απο πολλές εθνότητες σε κάθε μια από τις οποίες υπήρχαν "ηγετικές" φυσιογνωμίες που ονειρευόντουσαν να ανεξαρτητοποιήσουν την επαρχία τους. Και βέβαια υπήρχε και η κατάλληλη βοήθεια απ έξω (EU, USA) στο να υποκινούν αυτές τις τάσεις.
Όταν φάνηκε ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν σκληρό καρύδι (όχι βέβαια του επιπέδου του Τίτο, αλλά κάπως κράταγε), τον βομβάρδισαν και τελείωσε η υπόθεση.

Στην Κούβα δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες (τάσεις αυτονομίας), αλλά υπάρχουν:
1) Αμερικάνικα συμφέροντα που θέλουν να "επενδύσουν" εκεί. Και στον τουρισμό (Florida weather and clima), και στα φτηνά μεροκάματα, και στη γεωργική παραγωγή.
2) Έλλειψη της υποστήρηξης που επί χρόνια προσέφερε η ΕΣΣΔ στο καθεστώς του Φιντέλ. Διότι δεν υπάρχει ΕΣΣΔ πλέον.
3) Κατάλοιπα του καθεστώτος Μπατίστα (που ζουν στο Μαϊάμι) και ονειρεύονται να ξαναπάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Απέναντι σε αυτά η Κούβα τι έχει να αντιπαραθέσει σήμερα?

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Νά σας πληροφορήσω ότι ήδη στην Κούβα,οι βασικότεροι οικονομικοί πόροι (τουρισμός,καπνά,ζαχαροκάλαμο) κατέχονται κατά 51% από Γαλλοισπανικά κεφάλαια.Καί αυτό γία να μήν μπορέσουν οι Αμερικάνοι να επέμβουν οικονομικά (όσο αυτό είναι εφικτό).

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Άξιος δικτάκτορας ?
εσύ τι είσαι τώρα του πασόκ... για κοίτα πως ζούνε οι αμερικάνοι που έχουν δημοκρατία και κοίτα πως ζουν οι κουβανοί. ξεκίνα από το σύστημα υγείας και πάρε σβάρνα όλο τον κρατικό μηχανισμό της κούβας. πίστεψε στο τέλος θα ήθελες να ζεις στην κούβα. δεν έχει σχέση το πολίτευμα αλλά αυτοί που το υπηρετούν. και μην σκέφτεσαι με παροπίδες και την προπαγάνδα των καναλιών. κάθε πολίτευμα έχει τα καλά του και τα κακά του.

pako

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Υπαρχει συντροφοι μια απόχη ασφαλειας στη Κουβα οι νεγροι συντροφοι οι οποιοι δεν προκειται να αφησουν μια λευκη μειοψηφια να κανει οτι εκανε μεχρι πριν 5-6 χρονια στην υπολοιπη Λατινικη Αμερικη εχουν γνωση οι Λαοι...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
ελπιζω να καταρευσει το απανθρωπο φασιστικο σταλινικο  κουμμουνιστικο καθεστως που οδηγησε τους εκατομμυρια κουβανους στην απολυτη οικονομικη εξαθλιωση με δεικτες οικονομικους χειροτερους απο την αλβανια πριν καταρευσει το καθεστως του χοτζα... και του βορειου βιετναμ...και που οδηγησε χιλιαδες ανθρωπους στην φυλακη και στην εξορια...και που θα οδηγησει το κκε ελλαδος στην απολυτη μοναξια αφου απ οτι ακουω καταρεει και το βορειο βιετναμ....το μονο επιτευγμα του φασιστα καστρο ειναι κακης ποιοτητας νοσοκομειακη περιθαλψη με γιατρους χωρις πιεσομετρα..και φασιστικου τυπου πανεπιστημια που τα κνατ του φιντελ οδηγουσαν σε θαλαμους βασανιστηριων  και στη  φυλακη τους φοιτητες με αντιθετη αποψη...μονο η κοινοβουλευτικη δημοκρατια και ενα καθεστως οπως ειναι στις πολιτισμενες χωρες οπως η γαλλια η σουηδια και η ελλαδα κλπ καιενα καθεστως ελευθερης οικονομιας θα βοηθησει στην οικονομικη ανορθωση της χωρας και θα απομακρινει την εξαθλιωση ...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Νά σας πληροφορήσω ότι ήδη στην Κούβα,οι βασικότεροι οικονομικοί πόροι (τουρισμός,καπνά,ζαχαροκάλαμο) κατέχονται κατά 51% από Γαλλοισπανικά κεφάλαια.Καί αυτό γία να μήν μπορέσουν οι Αμερικάνοι να επέμβουν οικονομικά (όσο αυτό είναι εφικτό).

Και οι Ιταλοί στον τουρισμό μέσα είναι. Οι Ισπανοί ιδιαίτερα έχουν επενδύσει από πολύ νωρίς, ας δει κανένας τα αρχεία του Ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών από το 1990 ακόμη.

Όσοι εδώ μέσα ονειρεύονται επαναστάσεις κλπ δεν ξέρουν τι λένε.
Δηλαδή νομίζουν ότι την βενζίνη για τα αυτοκίνητα από που την βάζουν στην Κούβα;

Μάλλον δεν ξέρουν για τα πρατήρια της Petroleos Mexicanos.

Ο δε Raoul έχει κάνει τον Κουβανικό Στρατό επιχειρηματία.
Όσοι έχουν πάει Κούβα πιθανόν έχουν μείνει σε ξενοδοχεία, έχουν δει τουριστικά λεωφορεία που φέρουν το σήμα (Γλάρο) της Gaviota SA μίας εταιρείας της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Κουβανέζικος Στρατός. Επανστατικός μεν, επιχειρηματίας δε.

Το μοντέλο που θα προωθήσει ο Raoul θα είναι το Κινέζικο, δηλαδή άνοιγμα της αγοράς σε επιχειρήσεις αλλά εξουσία ενός και μόνου κόμματος και πολύ μικρά δημοκρατικά ανοίγματα, έλεγχο των αντιφρονούντων και των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

O Raul επίσης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το μοντέλο του Βιετνάμ, δηλαδή αμοιβαία αναγνώριση αλλά περιορισμένη εκδημοκράτιση.
Πιθανόν (αλλά όχι σίγουρα) ο Obama είναι ο πλέον κατάλληλος για μία τέτοιου είδους διευθέτηση. Από την άλλη ο Mac Cain πήρε μεν τους ψήφους των εξόριστων στην Φλώριδα αλλά είναι βαθύτατα πραγματιστής.

Αν ο Fidel είχε διατηρήσει καλές σχέσεις με την ΕΕ και δεν έκανε τις ταρζανιές με τον Τσάβεζ (σιγά μην πάει να βοηθήσει τώρα αυτός) τα πράγματα θα ήταν πολύ καλλίτερα.

Για μένα το χειρότερο που μπορεί να συμβεί θα είναι να εμφανιστούν Mac Donalds στο Malecon.

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
ελπιζω να καταρευσει το απανθρωπο φασιστικο σταλινικο  κουμμουνιστικο καθεστως που οδηγησε τους εκατομμυρια κουβανους στην απολυτη οικονομικη εξαθλιωση με δεικτες οικονομικους χειροτερους απο την αλβανια πριν καταρευσει το καθεστως του χοτζα... και του βορειου βιετναμ...και που οδηγησε χιλιαδες ανθρωπους στην φυλακη και στην εξορια...και που θα οδηγησει το κκε ελλαδος στην απολυτη μοναξια αφου απ οτι ακουω καταρεει και το βορειο βιετναμ....το μονο επιτευγμα του φασιστα καστρο ειναι κακης ποιοτητας νοσοκομειακη περιθαλψη με γιατρους χωρις πιεσομετρα..και φασιστικου τυπου πανεπιστημια που τα κνατ του φιντελ οδηγουσαν σε θαλαμους βασανιστηριων  και στη  φυλακη τους φοιτητες με αντιθετη αποψη...μονο η κοινοβουλευτικη δημοκρατια και ενα καθεστως οπως ειναι στις πολιτισμενες χωρες οπως η γαλλια η σουηδια και η ελλαδα κλπ καιενα καθεστως ελευθερης οικονομιας θα βοηθησει στην οικονομικη ανορθωση της χωρας και θα απομακρινει την εξαθλιωση ...
Πολύ σωστά !!!!!!! (Λέμε τώρα) !
Η μόνη όαση Δημοκρατίας καί ελευθερίας στήν Κούβα είναι τό Γκουαντάναμο.

compton

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
Παιδες καλημερα,πιστευω οτι το καθεστως στην κουβα ειναι τοσο σαπιο και με την παραιτηση του καστρο θα αλλαξει αρδην η κατασταση.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Υπαρχει συντροφοι μια απόχη ασφαλειας στη Κουβα οι νεγροι συντροφοι οι οποιοι δεν προκειται να αφησουν μια λευκη μειοψηφια να κανει οτι εκανε μεχρι πριν 5-6 χρονια στην υπολοιπη Λατινικη Αμερικη εχουν γνωση οι Λαοι...

περιμενουμε τον κνιτη ερυθροφασιστα πακο που σε αλλο ποστ δηλωσε οτι θα με σφαξει με κονσερβοκουτι ...αφου παρει γραμμη απο το περισσο να απαντησει και να δικαιολογησει τα αδικαιλογητα για τα μαυρα χαλια της κουβας..

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
εσύ τι είσαι τώρα του πασόκ... για κοίτα πως ζούνε οι αμερικάνοι που έχουν δημοκρατία και κοίτα πως ζουν οι κουβανοί. ξεκίνα από το σύστημα υγείας και πάρε σβάρνα όλο τον κρατικό μηχανισμό της κούβας. πίστεψε στο τέλος θα ήθελες να ζεις στην κούβα. δεν έχει σχέση το πολίτευμα αλλά αυτοί που το υπηρετούν. και μην σκέφτεσαι με παροπίδες και την προπαγάνδα των καναλιών. κάθε πολίτευμα έχει τα καλά του και τα κακά του.

Μάλλον πλάκα μου κάνεις !
Γιατί αν δεν μου κάνεις πλάκα και μιλάς σοβαρά, δεν θα μπώ στον κόπο να απαντήσω γιατί θεωρώ σπατάλη χρόνου και κόπου να προσπαθήσω να ανταλλάξω απόψεις με κάποιον που θεωρεί την Κούβα υπόδειγμα χώρας να ζείς. Μια χώρα που διοικεί ενας δικτάκτορας, που κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου είναι απλώς ανέκδοτο (η Κούβα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων μετά την επίσης κομμουνιστική -τι σύμπτωση- Κίνα), μια χώρα που ακόμα και την ύστατη στιγμή η λέξη δημοκρατία και εκλογές είναι απλώς άγνωστες.

Αν ήταν τέτοιος παράδεισος, γιατί κρατάει τους κουβανούς πολίτες φυλακισμένους πίσω απο σύρματα ? Γιατί δεν τους δίνει βίζα να πάνε την βολτούλα τους κατα ΗΠΑ ή Ευρώπη και μετά να γυρίσουν πίσω στον παράδεισο τους ? Τι φοβάται ?? Μην το σκάσουν ??? Αφου ζούν στον παράδεισο...

Και πριν κατηγορήσεις εμένα για παρωπίδες, δες πρώτα τις δικές σου.
Βαρέθηκα πια εδω μέσα να ακούω τις μαλακίες και την προπαγάνδα απο κολλημένους αριστερούς, φασίστες, ΚΝΙΤΕΣ, Χρυσαυγίτες και λοιπές μαλακισμένες δυνάμεις.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Γιατί αν δεν μου κάνεις πλάκα και μιλάς σοβαρά, δεν θα μπώ στον κόπο να απαντήσω γιατί θεωρώ σπατάλη χρόνου και κόπου να προσπαθήσω να ανταλλάξω απόψεις με κάποιον που θεωρεί την Κούβα υπόδειγμα χώρας να ζείς. Μια χώρα που διοικεί ενας δικτάκτορας, που κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου είναι απλώς ανέκδοτο (η Κούβα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων μετά την επίσης κομμουνιστική -τι σύμπτωση- Κίνα), μια χώρα που ακόμα και την ύστατη στιγμή η λέξη δημοκρατία και εκλογές είναι απλώς άγνωστες.

Αν ήταν τέτοιος παράδεισος, γιατί κρατάει τους κουβανούς πολίτες φυλακισμένους πίσω απο σύρματα ? Γιατί δεν τους δίνει βίζα να πάνε την βολτούλα τους κατα ΗΠΑ ή Ευρώπη και μετά να γυρίσουν πίσω στον παράδεισο τους ? Τι φοβάται ?? Μην το σκάσουν ??? Αφου ζούν στον παράδεισο...

Βαρέθηκα πια εδω μέσα να ακούω τις μαλακίες και την προπαγάνδα απο κολλημένους αριστερούς, φασίστες, ΚΝΙΤΕΣ, Χρυσαυγίτες και λοιπές μαλακισμένες δυνάμεις.

σωστος 100%

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Καλά μιλάμε για την απόλυτη φαντασίωση.

Ρε φίλε, τόσα χρόνια πόσους μαύρους υπουργούς θα βρείς στις κυβερνήσεις του Κάστρο;
Για πάρε ρε μεγάλε την σημερινή κυβέρνηση και πε μου.

Πόσους θα βρείς σε ανώτερες θέσεις;
Πόσους γιατρούς, μηχανικούς, διπλωμάτες, καθηγητές πανεπιστημίου;

Ακόμη και στα ξενοδοχεία σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι λευκοί και μόνον μερικές καμαριέρες και καθαριστές είναι μαύροι.

Και μήπως τα γνωστά στερεότυπα δεν κρατούν καλά στην Κούβα;
Δηλαδή οι μαύροι είναι καλοί μόνον για αθλητισμό και μουσική. Και επίσης πουτάνες.

Άντε στην Κούβα θα τους δεις και σε μερικές φυτείες καπνού και στα εργοστάσια να φτιάχνουν πούρα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
για να μην μιλάμε με λόγια του αέρα...

[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Sicko[/url]

μπορεί να θεωρώ τον μουρ βρωμιάρη αλλά κανείς δεν βγήκε να διαψέυσει αυτά που παρουσιάζει σε αυτό το δοκιμαντέρ. εγώ προβλέπω ότι η κούβα θα γίνει ολόκληρη αμερικάνικη. εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε φασίστας... δεν πάω καν να ψηφισω ... αλλά ούτε είμαι αναρχικός. το μόνο που θέλω να μου συγκρίνεις είναι το σύστημα υγείας της κούβας με αυτό της Αμερικής. αλλά φυσικά αυτή η ελευθερία απόψεων θα μας φάει τρομάρα μας.... μας βλέπω όλους στο τέλος να μιλάμε αγγλικά και να πίνουμε κόκα κόλα.

και για να μην νομίζεισ ότι είμαι κανένας από τις μαλακισμένες δυνάμεις που αναφέρεις ... σε πληροφορώ ότι υποστηρίζω την κυβέρνηση συνασπισμού γιατί η αντιπολίτευση γίνεται από την ίδια την κυβέρνηση.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε φασίστας... δεν πάω καν να ψηφισω ... αλλά ούτε είμαι αναρχικός. το μόνο που θέλω να μου συγκρίνεις είναι το σύστημα υγείας της κούβας με αυτό της Αμερικής. αλλά φυσικά αυτή η ελευθερία απόψεων θα μας φάει τρομάρα μας.... μας βλέπω όλους στο τέλος να μιλάμε αγγλικά και να πίνουμε κόκα κόλα.

και για να μην νομίζεισ ότι είμαι κανένας από τις μαλακισμένες δυνάμεις που αναφέρεις ... σε πληροφορώ ότι υποστηρίζω την κυβέρνηση συνασπισμού γιατί η αντιπολίτευση γίνεται από την ίδια την κυβέρνηση.

Καλά όλα αυτά, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί το επίσημο νόμισμα της Κούβας είναι το δολλάριο ΗΠΑ για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν καμία τηλεόραση ή άλλη ηλεκτρική συσκευή;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Νόμισμα:

Είναι το Κουβανέζικο πέσο κονβερτίμπλε (peso convertible), το οποίο πλέον το αγοράζετε με Ευρώ. Η ισοτιμία του καθορίζεται καθημερινά και αντιστοιχεί περίπου στην τιμή του δολαρίου. Οι συναλλαγές στην Κούβα γίνονται με το peso convertible αλλά προσοχή, γιατί υπάρχει και το απλό πέσο που χρησιμοποιείται μόνο για συναλλαγές των ντόπιων και αντιστοιχεί στο ένα εικοστό πέμπτο του convertible και μπορείτε να το ξεχωρίσετε από την φωτογραφία του Τσε που είναι τυπωμένη στη μία του πλευρά.
Όταν μετατρέπετε ξένο νόμισμα σε πέσο υπάρχει προμήθεια της τάξης του 8% για Ευρώ, Αγγλική λίρα, Γεν Ιαπωνίας και Δολάριο Καναδά, ενώ για το Αμερικανικό Δολάριο είναι 18%, που σημαίνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν συμφέρει να έχετε μαζί σας δολάρια.

Το κουβανικό μετατρέψιμο πέσο (CUC) είναι ένα από δύο νομίσματα που χρησιμοποιούνται στην Κούβα. Το κουβανικό πέσο (ΦΛΥΤΖΑΝΙ) είναι το άλλο κουβανικό νόμισμα που χρησιμοποιείται από Κουβανούς στην Κούβα. Το μετατρέψιμο πέσο είναι το "δολάριο τουριστών", επειδή προορίζεται ως αντικατάσταση δολλαρίου ΗΠΑ για τους τουρίστες. Η αξία του CUC που στερεώνεται στο δολλάριο ΗΠΑ. Κατά μετατροπή των δολλαρίων ΗΠΑ στα κουβανικά μετατρέψιμα πέσα, την Κούβα χρεώνει μια πρόσθετη αμοιβή τραπεζών 10% που δεν εφαρμόζεται σε άλλες ανταλλαγές.

Ο Κάστρο υιοθετεί το ευρώ!
Η Αβάνα ξεκινά τις εμπορικές συναλλαγές της με βάση το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα
www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=12578&m=D28&aa=1]http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=12578&m=D28&aa=1[/url]

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Καλά όλα αυτά, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί το επίσημο νόμισμα της Κούβας είναι το δολλάριο ΗΠΑ για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν καμία τηλεόραση ή άλλη ηλεκτρική συσκευή;
ελπίζω να σε κάλυψα με τα παραπάνω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom