Νέα

Τελωνιακοί-απεργία αίσχος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ekfrastikos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 237
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εδώ δε συζητάμε τι πρέπει να γίνει.
για να καταλήξεις σε μια συνολική λύση πρέπει να δεις το πρόβλημα σφαιρικά και να γίνουν κινήσεις σε όλες τις κατευθύνσεις.
εδώ αυτά που διαβάζεις είναι:
1.
υπάλληλοι ή μέτοχοι επιχειρήσεων που φοροφυδιαφεύγουν να τα ρίχνουν όλα στους ΔΥ και το σάπιο κράτος (λες και αυτοί ΔΕΝ εκμπεταλλεύονται υποκριτικά αυτό το σύστημα για να μεγιστοποιούν το κέρδος τους)
2.
ΔΥ να κατηγορούν το κεφάλαιο και τις περικοπές σε ένα ούτως ή αλλως άρρωστο και υδροκέφαλο σύστημα που τους συντηρεί (λες και αυτοί ΔΕΝ εκμεταλλεύονται την εξουσία που τους δίνει η μονιμότητα, είτε για μίζες, είτε για ξυσταρχίδισμα)

στην Ελλάδα οι κάθε ανήθικος ΜΑΛΑΚΑΣ δείχνει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, όχι για να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά για να στρέψει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΙΕΣ.

φεύγω έχω να πληρώσω κάτι εργάτες με μαύρα τώρα. τα λεμε μετά.
συμφωνος σε όλα
άλλωστε το έχω ξαναπεί όλο αυτό το κατεβατό που λες.
όμως λύση δεν δίνεις, οπότε όλα αυτά είναι καταγραφή των κακώς κείμενων.
δεν μο λέει κάτι
αν δεν μπορείς να προτείνεις λύση, μην ασχολεισαι.
εώ λέω πως κάπου πρέπει ναξεκινήσει η παρέλαση.
και ένας καλός τρόπος είνα να δ΄σεις σε αυτούς που τα παιρνουνε να καταλάβουνε πως δεν μ΄νουνε ατιμώρητοι.
Αυτό χρειάζεται καλούς ελεγκτικους μηχανισμούς και σωστες τιμωρίες, να πονάνε.

άμα αυτός που τα παίρνει ξέρει πως το να τα πάρει σημαίνει αυτόματα πως θα έχει κυρώσεις μεγαλύτερες από τα ανταποδοτικά ωφέλη του λαδώματος, τότε σπάει η αλυσίδα.
Και αυτός που θα θέλει να λαδ΄σει ια τις παρανμίες του δεν θα βρίσκει αποδέκτη.

Στο ξαναλώ, άμα δραπετεύσει ο κρατούμενος, δεν φταίει ο κρατούμενος

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
και ένας καλός τρόπος είνα να δ΄σεις σε αυτούς που τα παιρνουνε να καταλάβουνε πως δεν μ΄νουνε ατιμώρητοι.
Αυτό χρειάζεται καλούς ελεγκτικους μηχανισμούς και σωστες τιμωρίες, να πονάνε.

άμα αυτός που τα παίρνει ξέρει πως το να τα πάρει σημαίνει αυτόματα πως θα έχει κυρώσεις μεγαλύτερες από τα ανταποδοτικά ωφέλη του λαδώματος, τότε σπάει η αλυσίδα.Και αυτός που θα θέλει να λαδ΄σει ια τις παρανμίες του δεν θα βρίσκει αποδέκτη.

τοσο απλα.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.361
Πόντοι
786
Τελικά θα συμφωνήσω με το ανεπιθύμητο πρόσωπο προς έκπληξή μου.
Εγώ ως δημόσιος υπάλληλος υπηρετώ τα δημόσιο συμφέρον, όπως αυτό ορίζεται από τους νόμους που ψηφίζει η βουλή και εξειδικεύεται από τον Υπουργό που έχει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Ο ιδιώτης επιδιώκει το κέρδος.
ΥΓ Ακηκόατε, εωράκατε, πεπόνθατε, έχετε, δικάζετε.
ΥΓ Τώρα μπορείτε να σφαχτείτε.
Η γνωστή καθαρίστρια 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Εγώ ως δημόσιος υπάλληλος υπηρετώ τα δημόσιο συμφέρον, όπως αυτό ορίζεται από τους νόμους που ψηφίζει η βουλή και εξειδικεύεται από τον Υπουργό που έχει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Ο ιδιώτης επιδιώκει το κέρδος.
Η γνωστή καθαρίστρια 
λάθος είσαι
και μάλιστα ΠΟΛΥ.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος μοχθεί για την κερδοφορία της ιδιωτικής επιχείρησης που δουλεύει.
Ο ιδιώτης επιχειρηματίας μοχθεί για την κερδοφορία της επιχείρησής του (πες μου τώρα πως είναι και λάθος του αυτό να πέσω τανάσκελα)

Ο δημόσιος υπάλληλος (περιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας σε αυτό) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ΜΟΧΘΕΙ για την κερδοφορία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, των δημοσίων επιχειρήσεων ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ.

Η καθαρίστρια θα έπρεπε να καθαρίζει και όχι να ξύνεται.
Και στο κάτω κάτω, άμα δεν σας αρέσει στο δημόσιο, γιατί ξεθεωθήκατε να μπείτε;;

βρε αντε γαμηθείτε ασάλιωτα μπας και στανιάρετε.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
εκλειναν οι αγροτες τους δρομους, καποιοι τους εβριζαν και τους ελεγαν τεμπεληδες και πλουσιους, κανουν απεργια οι τελωνιακοι και γενικα οι Δ.Υ παλι τους λενε τεμπεληδες και πλουσιους....τι στο διαολο αφου περναμε ολοι καλα γιατι πτωχευουμε;;

galanisnick

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
το πρόβλημα είναι γηγεγές στην ελληνική κοινωνία και θέλει πολλά χρόνια, πολλή παιδεία και πολύ κόπο να διορθωθεί.

Συμφωνούμε ακριβώς έτσι που τα λες είναι, τα εγγόνια μας και αν...........'ολα τα άλλα που γράφεις δεν κανουν καλή επιχειρηματολογία και κόψε τα περι παπαριών/μαλακιών γιατί χάνεις το δίκιο σου.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Εγγενές το πρόβλημα

Επισκέπτης

Μια είναι η λύση: ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.- και μετά αν θέλει ας κουνηθεί κανένας πούστης! :fuck1:

galanisnick

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Η γνωστή καθαρίστρια 
Που τους νόμους τους ορίζουν ΔΥ σαν και εσένα και τους ψηφίζουν αλλοι "ΔΥ" και τους ερμηνεύουν άλλοι ΔΥ ώστε να παραχθούν διαδικασίες δημοσίου που θα προστατεύουν τους ΔΥ, και δεν θα επιτρέπουν τον έλεγχο, και θα φροντίζουν να τιμωρούν ποικιλοτρόπως τους λοιπούς και θα εξασφαλίζουν λιγότερα εργάσιμα χρόνια για τους ΔΥ και λιγότερες ώρες ποιοτικής εργασίας και περισσότερες παροχές και καλύτερες αμοιβές με μπόνους παραγωγικότητας επιπλέον και οδοιπορικά και εξτρα κτλ.  Και το γαμοσύστημα θα προστατευεται από συνδικάλες ΔΥ που θα προωθούν τους πολιτικούς αφέντες τους ΔΥ που θα μοιράζουν τις δημόσιες επενδύσεις σε αυτούς που τους τα χώνουν οι οποίοι δεν θα τιμωρούνται και δεν θα πληρώνουν φόρους κλτ κτλ κτλ κτλ.

ΗΡΘΑ ΕΙΔΑ ΕΣΦΑΞΑ.....

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των τελωνειακών, μετά την προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.
Το σκεπτικό του δικαστηρίου βασίζεται στο ότι η Ομοσπονδία Τελωνειακών δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της τέσσερις εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν μόνο μάρτυρες από την πλευρά των τελωνειακών υπαλλήλων, που υποστήριξαν ότι είχαν εγκαίρως ενημερώσει για την κήρυξη τις απεργίας τους, έχουν διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας και ότι υπάρχουν αποθέματα καυσίμων, ενώ υποστήριξαν ότι οι ελλείψεις είναι τεχνητές, κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
xe xe xe
αρχισαν τα ωραια...
το πρωτοδικειο θα'χει πολλη δουλεια στο επομενο διαστημα..

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.361
Πόντοι
786
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των τελωνειακών, μετά την προσφυγή που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.
Το σκεπτικό του δικαστηρίου βασίζεται στο ότι η Ομοσπονδία Τελωνειακών δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της τέσσερις εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν μόνο μάρτυρες από την πλευρά των τελωνειακών υπαλλήλων, που υποστήριξαν ότι είχαν εγκαίρως ενημερώσει για την κήρυξη τις απεργίας τους, έχουν διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας και ότι υπάρχουν αποθέματα καυσίμων, ενώ υποστήριξαν ότι οι ελλείψεις είναι τεχνητές, κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο με ημερομηνία της Δευτέρας.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων παρά τις επικείμενες πανελλαδικές απεργίες.

«Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου», προσθέτει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν απεργίες οι εργαζόμενοι με αφορμή τα μέτρα που περιλαμβάνουν το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, τις περικοπές στα επιδόματα, την αύξηση κατά δύο χρόνια του μέσου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και της επιβολής υψηλότερων φόρων.

Εδώ μέσα κάποιοι είναι απ' ότι βλέπω υπέρ του άναρχου καπιταλισμού. Οι τελωνειακοί έδειξαν τον δρόμο και πάλεψαν για όλους. Το λούμπεν προλεταριάτο φυσικά είναι κατά των απεργιών, διότι εξαγοράζεται με μια ρετσίνα, ένα πακέτο τσιγάρα άντε και ένα μπουρδέλο.

ΨΑΡΑΚΑΣ_2

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
87
Πόντοι
16
λάθος είσαι
και μάλιστα ΠΟΛΥ.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος μοχθεί για την κερδοφορία της ιδιωτικής επιχείρησης που δουλεύει.
Ο ιδιώτης επιχειρηματίας μοχθεί για την κερδοφορία της επιχείρησής του (πες μου τώρα πως είναι και λάθος του αυτό να πέσω τανάσκελα)

Ο δημόσιος υπάλληλος (περιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας σε αυτό) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ΜΟΧΘΕΙ για την κερδοφορία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, των δημοσίων επιχειρήσεων ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ.

Και στο κάτω κάτω, άμα δεν σας αρέσει στο δημόσιο, γιατί ξεθεωθήκατε να μπείτε;;

και εγώ μαζύ σου.....

OP
OP
E

ekfrastikos

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
130  τελωνεια 4000 τελωνειακοι .ουτε ολοι η ευρωπη δεν εχει τοσους και τοσα τελωνεια.οι βολεμενοι στη δυσκολη στιγμη της χωρας τους κοιταζουν την τσεπη τους.διωχτε  τους ολους για να δουμε τι δουλεια θα κανουν :dancing:

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
130  τελωνεια 4000 τελωνειακοι .ουτε ολοι η ευρωπη δεν εχει τοσους και τοσα τελωνεια.οι βολεμενοι στη δυσκολη στιγμη της χωρας τους κοιταζουν την τσεπη τους.διωχτε  τους ολους για να δουμε τι δουλεια θα κανουν :dancing:

Δεν ξέρω πού βρήκες τα νούμερα αλλά ακόμη και αν είναι αληθή δεν είναι υπερβολικοί.30 άτομα κατά μέσο όρο σε κάθε τελωνείο.Σε κάποια δουλεύουν και τη νύχτα απ'ότι ξέρω.

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
λάθος είσαι
και μάλιστα ΠΟΛΥ.

Το θέμα φίλε είναι τι κάνει ο εργοδότης για να έχει κέρδη το "μαγαζί".Αν ο εργοδότης είτε είναι δημόσιο είτε ιδιώτης δεν έχει σύγχρονη αντίληψη διοίκησης και παραγωγής,κι έχει μείνει στη δεκαετία του 60 ή του 70,όσο και αν μοχθήσει ο υπάλληλος,το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν.Πολλές Ελληνικές εταιρείες έτσι σκέφτονται και γι'αυτό δεν είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές.Το θέμα είναι ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος μοχθεί,αλλά δεν αμοίβεται όπως θα έπρεπε.Και αντί να βελτιωθούν οι αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων,ζητούμε να μειωθούν των δημοσίων.Στο δημόσιο πρέπει να μειωθούν τα ανόητα έξοδα που έχει.Αν μειωθούν όμως τα έξοδα θα έχει αποτέλεσμα και στον ιδιωτικό τομέα,διότι πολλά από αυτά έχουν άμεση σχέση με τα έξοδα αυτά.Παράδειγμα:Αν το μηχανογραφικό χαρτί δεν το προμηθεύονταν από ιδιωτικές εταιρείες αλλά από το Εθνικό τυπογραφείο,αν τον καθαρισμό δεν τον αναλάμβαναν ιδιωτικά συνεργεία αλλά επαναδραστηριοποιούνταν οι καθαρίστριες που είχε προσλάβει παλιά το δημόσιο και τώρα κάθονται σε γραφεία,και τόσα άλλα θα είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα.Η καθαρίστρια της ιδιωτικής εταιρείας μπορεί να παίρνει π.χ 600€ αλλά στο δημόσιο κοστίζει πάνω από 4000€.Είναι πιστεύω αυτονόητο γιατί.Το θέμα βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι θα δούμε πολλές εταιρείες που ζουν από το δημόσιο να κλείνουν εν μια νυχτί και πολύς κόσμος να μένει άνεργος.Δύσκολο να αποφασίσεις τι πρέπει να κάνεις όμως...Και από την άλλη πλευρά,οι μειώσεις μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση και κατ'επέκταση και στα καταστήματα λιανικής και όχι μόνο.Όσοι φωνάζετε να μειωθούν οι μισθοί τους τι δουλειά κάνετε;Πιστεύετε ότι δε θα πληγεί η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom