σκλαβοι...
1807...
αν ειχες παει ΠΟΤΕ ΣΟΥ αμερικη, νεα ορλεανη,μισσιπι, το 1 πραγμα που θα σου εκανε εντυπωση , θα ηταν τα μεγαλα σπιτια(θα σκεφτοσουν την συντηρηση κτλ)...
ολα ειχαν μεινει ετσι ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ...ισως οχι με την μορφη του 1750 πχ,...αλλα ειχαν.
και αυτα δεν ηταν σπιτια 205 ετων.
ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΣΜΟ...ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ WIKI.... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 1807. ΟΚ?
Τι εννοείς; Πως τώρα περνάνε χειρότερα από όταν ήταν σκλάβοι ή πως είναι ελάχιστα καλύτερα;
Ρίξε μια ματιά στο GDP per capita PPP. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.
---------------------------------
NESTLE KTL...
3 ΚΟΣΜΟΣ-ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΤΛ...
ΞΕΧΝΑΣ φιλε οκ η Αφρικη δεν ειναι ιρακ σε ενεργεια,ομως αιωνες σκλαβιας,μονο τον χρυσο να βαλεις απο ορυχεια δεν θες τιποτα αλλο.
αγγλοι,ολλανδοι,βελγοι.....
Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως η Αφρική είχε ήδη δούλους όταν οι Δυτικοί πήγαν και τους αρπάζαν. Η Αφρική μάλιστα ξεπερνούσε σε εμπόριο και κατοχή δούλων τους Δυτικούς μέχρι το 1600. Πως μπορείς να κατηγορήσεις για αυτό τους Δυτικούς;
εχω συγγενεις αφρικη ολοι φτιαχτηκαν με σκληρη δουλεια, και α@@@ επενδυτες ηταν, οταν τον αλλον τον πληρωνεις 90% κατω παντα φτωχος θαναι + εσυ θα πλουτισεις...
Τον πληρώνεις τόσο χαμηλά επειδή είναι χαμηλή η παραγωγή του και επειδή δεν τον αφήνεις να πάει να δουλέψει όπου θέλει.
Οι Αφρικανικές χώρες είναι σχεδόν κομμουνιστικές. Δεν αφήνουν το άτομο να εξελιχθεί. Το 90% κάτω δεν καθορίζεται από την ελεύθερη αγορά αλλά από τα κράτη.
Μεγάλη κουβέντα. Δεν έχεις ιδέα από οικονομία και από οικονομική ιστορία, για εμένα είναι το ισοδύναμο του αριστερού και του δεξιού (που έχει στο μυαλό του συντηρητικές και ψιλο-εθνικιστικές ιδέες), επιπλέον του αναρχοκομμουνιστή. Δεν ξέρω τι από αυτά είσαι, όμως σίγουρα δεν είσαι ένα πράγμα: Διαβασμένος για τις απόψεις σου.
---------------------------------------------------------------------------
ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ 1$ ΤΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΙΧΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ 5$...
Σου το έγραψα και δεν το πρόσεξες, με σημερινή αξία μιλάμε.
---------------------------------
ΜΠΟΡΕΙ η ρουμανια να εχει αναπτυξη, και πιο πολλες ευκαιριες...
η ολλανδια κ ολη η δυτικη ευρωπη ειναι γεματο ρουμανες.
Μην ξεχνάς πως ήταν φτωχές κομμουνιστικές χώρες.
Η ευμάρεια δεν είναι ένα μαγικό κουμπάκι που το πατάς και πλουτίζει μια χώρα. Είμαι μια μακρόχρονη ιστορική διαδικασία.
--------------------
"Επιπλέον πέφτεις στην κλασική παγίδα πως οι πλούσιες χώρες εκμεταλλεύονται τις φτωχές. Στην πραγματικότητα οι πλούσιες χώρες ανταλλάσσουν υπηρεσίες και αγαθά μεταξύ τους. Κανείς δεν κάνει παρέα με τις φτωχές χώρες επειδή δεν προσφέρουν παραγωγή. Νομίζεις πως αν μπορούσε να παράξει η Ουγκάντα δεν θα πήγαιναν εκεί οι καπιταλιστές; Θα τρέχαν, αλλά δεν πάνε επειδή η Ουγκάντα έχει τόσο κλειστό οικονομικό σύστημα που κανείς δεν εγγυάται πως σε έναν χρόνο η κυβέρνηση δεν θα αρπάξει την περιουσία τους."-------
ΕΔΩ....
ΤΥΠΕ ΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΠΧ πηγαινε η texaco, και η κυβερνηση την εδιωχνε νασαι σιγουρος οτι με προσχημα κατι αλλο ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.
----------------------------------------------------------------------------
ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ...
Μα η Ουγκάντα δεν έχει πετρέλαιο. Απλά η Αμερική δεν δίνει δεκάρα επειδή δεν την ενδιαφέρει. Οι επενδυτές δεν πηγαίνουν και στην Ουγκάντα δεν κάνουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις, γιαυτό παραμένουν φτωχοί.
ΜΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ απο θαλασσα κοστιζει χ 3 η ακομη κ χ 4 αναλογα το μεγεθος...απο ιχθυοτροφειου...
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΓΕΥΣΗ...
ΜΠΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ...
Η ΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΨΑΡΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ του ιχθυοτροφειου..
Μα αυτό είπα: πως είναι καλύτερη αυτή της θάλασσας γιαυτό άλλωστε είναι και ακριβότερη. Δεν διαφωνήσαμε εδώ.
Διαφωνήσαμε στο εξής: λες πως προτιμάς ο κοσμάκης να μην έχει την επιλογή της χειρότερης τσιπούρας αλλά μόνο της ακριβής τσιπούρας ή της καθόλου τσιπούρας.
Εγώ λέω πως ο κοσμάκης κρίνει με την τσέπη του. Αν εσύ θέλεις πάρε ακριβή, αν ο φτωχός θέλει ας πάρει την φτηνή. Γιατί θέλεις να πεις στον κόσμο τι να κάνει;
-------------
το προσδοκιμο ζωης το ΑΝΕΒΑΣΕ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ...
ΤΥΦΟ,ΣΥΦΙΛΗ,ΚΤΛ...
ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΠΟΤΕ..
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ@@@@@
σκωλικοειδητη ειχες κ εβλεπες πευκακια και σημερα ειναι 2 ωρες ΥΠΟΘΕΣΗ..
Και τι νομίζεις πως είναι η αιτία που η ιατρική αυξάνει την ζωή μας; Η ελεύθερη οικονομία! Hello................
-----------------
ΦΙΛΕ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ...
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟς ΜΟΥ...
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ...
πολλες φορες ομως ριχνει και τους μισθους...
αν δεν εχει τα αναλογα κερδη.
πολλοι λενε σημερα κινητη τηλ/ απο 60 ευρω παγιο το 2010 σημερα 22ε.
σημερα ομως οι μισθοι δεν ειναι 900 ευρω....του καταναλωτη
και ο μισθος πχ στην βονταφον στην χειροτερη ηταν 800ε και στην καλυτερη 4,200...
οποτε ολα παιζουν ρολο,
σαν καταναλωτης πχ πληρωνα 60 αλλα ειχα εισοδημα 50%+
κ ο μισθωτος εκει ζουσε καλυτερα με 900 αντι 420 σημερα
οποτε η διαφορΑ στο σημερα δεν ειναι 45% οφελος για εσενα η εμενα.
συν καποιος που ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ.
δεν ειναι ολα φιλε ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ...
Μιλάς για Ελλάδα που δεν έχει ελεύθερη οικονομία. Οι οικονομικοί χάρτες μας κατατάσσουν σαν "οικονομικά μη ελεύθερη χώρα".
-----------------------------------------------------
στο θεμα...
αν μου ελεγες να φαει ενας συνθετικο μπιφτεκι η να πεθανει θα σου λεγα το 1 φυσικα.
ομως υπαρχει ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ...
βοσκοτοπια υπαρχουν,χωροι υπαρχουν....
οποτε με την λογικη σου ΑΥΞΑΝΩ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ Κ ΡΙΧΝΩ ΤΙΜΕΣ...
ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
με λιγα λογια τυπε...
αν δεν εχω να φαω θα φαω κ κονσερβα...αλλα οταν εχω εναλλακτικη δεν θα την φαω...
Ποιος θα αποφασίσει αν θα αυξηθεί η παραγωγή; Κάποιο κράτος; Αν η παγκόσμια οικονομία μας έχει διδάξει κάτι είναι πως τα κράτη μόνο αποτελέσματα δεν φέρνουν, αντίθετα φέρνουν φτώχεια, καταπίεση, πόλεμο και θάνατο.
Και επανέρχομαι, το τι κάνεις εσύ ή εγώ δεν είναι κριτήριο για το τι θέλει να πράξει ο καθένας.
-------------------------------------------------------------------------------------
και η ρωσια στην τελικη ειναι πολυ καλυτερα απο το 1989...
ρωτα ενα μεσο ρωσο να σου πει ΓΕΛΣΙΝ Η ΠΟΥΤΙΝ...τιποτα αλλο.
ΣΑΝ ΙΣΧΥ ΧΩΡΑΣ ο πουτιν την ανεβασε 10000 φορες αλλο αυτο κ αλλο η καθημερινη ζωη.
10000 φορές όχι, αλλά ρώτα έναν που θα ήθελε να πάει, Ρωσία ή Εσθονία ή Ρουμανία ή Τσεχία ή Σλοβακία;
Ο Πούτιν έχει κρατήσει την Ρωσία σε πολύ χαμηλό οικονομικό επίπεδο. Κυβερνάνε τα φιλαράκια τους και κάνουν κουμάντο. Έχει κάποιος μια εταιρία και μπαίνουν αυθαίρετα μέσα και κατάσχουν και λες και ευχαριστώ. Ρωσία ... πφφφφφφ...
------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...
ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...
ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ Η ΘΑΝΑΤΟΣ =ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ...
ας δουμε 1 τι τιμη θα εχει.
Και ξαναλέω: ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ. Τι άλλο να πω;