Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Σωστος αν γινει η αρχη ομως πχ...λεμε 500 εκατ....νασαι σιγουρος τα 500εκατ θα γινουν 3-4 δις...μετα
??
Σωστος αν γινει η αρχη ομως πχ...λεμε 500 εκατ....νασαι σιγουρος τα 500εκατ θα γινουν 3-4 δις...μετα
συνοψη 2-
τον καθε ανθρωπο τον θεωρω ισο,ισως να εχουμε αλλη κουλτουρα,αλλα πιστευω...
βγαζω εξω το ΙΣΛΑΜ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΩΕΙ οτι τρωω εγω η καποιος που περναει καλυτερα απο εμενα.
αντε αντι μοσχαρισια μπριζολα να φαει, χοιρινη...
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ.
ΑΝΤΙ για κιμα ας φαει μακαρονια με τυρι...οχι ομως ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ...
------------
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ θα εχει αυτο το κρεας, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ σιγουρα.
οπως πετυχαν τα fast food.
---------------------
στην τελικη....ΟΧΙ ΑΛΛΑ...
WE ARE THE WORLD WE ARE THE CHILDREN....ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...
Ας μην τους τρωγαν τους φυσικους πορους,ας μηντους ειχαν σκλαβους...
οκ?
ολα τα αλλα παραμυθια
--------
Ο Κομμουνισμός μπήκε στην Κίνα το 1949 και μου λες πως το 1950 είχε κεφάλαια; Το 1950 η Κίνα καθάριζε κόσμο.1)ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ.....
ΞΕΧΝΑΣ ΕΝΤΕΧΝΑ να αναφερεις ποσες επενδυσεις-ξενα κεφαλαια κτλ ειχε η κινα το 1950 π.χ
Λες πως η φτώχεια της Κίνας δεν ήταν λόγω κομμουνισμού αλλά λόγω υπερπληθυσμού;ξεχνας οτι καθε οικογενια ειχε 7-8 παιδια, οσπου μπηκε το ΟΡΙΟ 1 ΠΑΙΔΙ-
Και ο Καναδάς ήταν Αγγλική αποικία, και το Χόνγκ Κόνγκ, γιατί πήγαν καλύτερα και η Ινδία πήγε χειρότερα; Πάλι λόγω υπερπληθυσμού;ΤΟ ιδιο και ΙΝΔΙΑ....(ξεχνας την ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ)
Όχι όλη, αλλά ευτυχώς μεγαλώνει το ποσοστό. Αυτό επειδή πλέον έχουν οικονομικό μοντέλο που βρίσκεται κοντά στον καπιταλισμό, όχι πολύ, αλλά μακριά από το κομμουνιστικό μοντέλο.ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.....
Είσαι Λουδίτης (Luddite - google it, είμαι σίγουρος πως δεν ξέρεις τι σημαίνει).ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΜΩΣ ποσα εργοστασια ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....
PHILIPS,SHARP,BOSCH, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η MERCEDES ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ τουρκια.
ξεχνας ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ αρκετος πλουτος /θεσεις εργασιας απο ευρωπη.
Πήγαινε σε έναν Ινδό που πριν 30 χρόνια ζούσε με 1 δολάριο την ημέρα και τώρα βγάζει 5 δολάρια την ημέρα και πες του πως δεν άλλαξε η ζωή του. Όταν σε κοιτάξει περίεργα πες του πως είναι μαλάκας.1Β-λεφτα εχουν για ΠΥΡΙΝΙΚΑ-ΠΛΟΙΑ- SUHOI Η ΙΝΔΙΑ να ταισει κοσμο δεν εχει....
ΣΕ ολα ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.
ΛΟΓΙΚΟ τυπε οταν η παραγωγη αλλαζει τοπο να ανεβει κ το βιοτικο επιπεδο λιγο.
μην λεμε ομως οτι ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΡΙΖΙΚΑ.ΟΚ?
Η Αγγλία το 1804 δεν είχε ελάχιστους δούλους, το 1807 καταργεί το εμπόριο της δουλείας και το ξεκινάει να κυνηγάει τα πλοία που μεταφέρουν δούλους. Το 1815 το συνέδριο της Βιέννης κηρύσσει την αντίθεσή του στην δουλεία.---------------------------------------------------------------------------------------
2- ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ 1804 ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ....
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ...
Το ψωμί γίνεται από αλεύρι που πουλάνε σε συσκευασίες. Επιπλέον τα σιτηρά περνάνε από εργοστασιακό καθαρισμό εδώ και αρκετά χρόνια.-------------------------------------------------------------
3.ΠΟΙΑ συσκευσια ρε τυπε?
το ψωμι απο φουρνο εχει συσκευασια???
το ψαρι το φρεσκο στο δινουν εσενα σε ζελοφαν?
Δεν έχεις ιδέα τι άνω κάτω θα φέρει αυτό στις τιμές και τις ελλείψεις που θα προκύψουν από αυτό.------------------------------------------------------------------------
4-η αγροτικη παραγωγη απο 2,6% στο 1,4% ....λες
μεγαλο ρολο επαιξαν οι τεχνολογιες....
οργανωση,ποτισμα,ραντισμα,τρακτερ..κτλ....
ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.... αν θελαμε ενα 0,8% να γυρισει στα χωραφια ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ?
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...
Αρχικά αμφιβάλλω για το 80% και θέλω στοιχεία, αλλά δεν ανέφερα μόνο πως ήταν πολλοί οι αγρότες αλλά πως επηρεάζει στην γεύση και ο τρόπος που παράγεται, το οποίο έμμεσα σημαίνει λιγότερους αγρότες.-----------------------------------------------
5-
Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΟ 1978 ΕΙΧΕ 80% ΘΡΕΠΤΙΚΑ στοιχεια γιατι δεν ειχαν ετοιμα λιπασματα....μπες ψαξε δες.
κ οχι γιατι ηταν πιο πολλοι αγροτες.
Και όμως, το προσδόκιμο ζωής στις ανεπτυγμένες χώρες που τρώνε λουκάνικα και αγελάδες που είναι άρρωστες αυξάνεται. Μήπως τελικά υπερβάλλεις και δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα; Αν δεν είχες 1000 αγελάδες θα είχες ακριβότερες τιμές και οι φτωχοί δεν θα τρώγαν.---------------------------------------------------------------------------
6. τυπε φιλικα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ....
ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΟΥ...ΕΧΟΥΝ 10000 ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΝΤΙ ΤΟ 1/3 1/4...
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ δεν κουνιουνται καν, δεν μιλαμε γιαελευθερη βοσκη.
παθαινουν αρρωστιες, ακινησια,οι μυς του ζωου αλλαζουν 1+1=2.
ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ....αν ηξερες πως γινονται τα ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΡΩΓΕΣ ΠΟΤΕ.
Στο 10% της κατοικήσιμης γης, όχι στην έρημο, αλλά γιατί νομίζεις πως στην έρημο δεν μπορούμε κατοικήσουμε; Επειδή μέχρι τώρα δεν μπορεί να γίνει; Πως ξέρεις που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη εφευρετικότητα;-------------------------------------------------------------------------------------------
7-ΤΟ 95% πληθυσμου κατοικει στο 10%....
ξεχνας ερημο,βουνα,κτλ...και αυτα κατοικησιμα ειναι.
ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ....
Πάντα θα υπάρχουν φτωχοί, αλλά η φτώχεια είναι καθαρά σχετικό μέγεθος. Προτιμάς να είσαι φτωχός στην Αμερική ή στην Ινδία;------------------------------------------------------------------------------
8-ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΦΙΛΕ....
ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ....
ΑΣΤΕΓΟΙ 1970 ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ....οτι βρεις θα το παραδεχτω.
κανε μια ερευνα στην γερμανια....
ποιοτητα ζωης το 1980- με το σημερα στην διατροφη.
Γιαυτό σου λέω πως δεν σε ενδιαφέρουν τα γεγονότα. Πλέον η Ρουμανία αναπτύσσεται με τρελούς ρυθμούς.---------------------------------------------------------------------
8-Β-
οι φτωχοι θα υπαρχουν για να υπαρχουν πλουσιες χωρες....
ποτε τυπε οι ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ δεν θα σηκωσουν κεφαλι....
εξυπηρετουν αλλες αναγκες=ολη την πορνεια των πλουσιων ΚΡΑΤΩΝ.τελος.
στην ιδια μοιρα η οποια παρανομια...μεξικο,κολομβια.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ ΣΤΑ 7 ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΠΟΡΑΚΙ...ΟΥΤΕ Η ΡΟΥΜΑΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑ.
Οι τιμές πέφτουν επειδή ο ανταγωνισμός ασκεί κίνητρα για μεγιστοποίηση παραγωγής μέσω της τεχνολογίας. Δεν έχεις (όπως έχει προφανέστατο από πριν) ιδέα από απλά οικονομικά.---------------------------------------------------------------------
9- ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΝΤΑ....
ΓΙΑ να επικρατησει το μονοπωλειο η 5-6 εταιριες. ΜΕΤΑ.
δες τι θα γινει με τα σπιτια σε 5-15 χρονια....οι τιμες επεσαν ομως να δεις που 1 ατομο θα εχει 20-40-50-100...κ οχι ενα η δυο τρια που χε στην καλυτερη....
τοτε θα πεσουν και οι φοροι(ΕΝΦΙΑ).
Αν δοκιμάσω θα σου πω, από τώρα δεν νομίζω πως μπορώ να κρίνω.----------------------------------------------------------------------------
10-
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...
ΠΩΣ θα σου φαινονταν το ΤΕΧΝΗΤΟ ΜΟΥΝΙ ΑΥΡΙΟ...
ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ αντι για ενα ουισκι να επινες χρωμα?
Η διατροφή είναι η ζωή μας, αν όμως εφαρμόζαμε ποτέ αυτά που λες, θα λιώναμε από την πείνα επειδή δεν θα είχαμε. Τώρα τρώνε αυτοί που δεν είχαν ποτέ και εσύ θες να το αλλάξεις.-------------------
η διατροφη τυπε ειναι Η ΖΩΗ ΜΑΣ...δες σημερα ολα ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΑ...δεν σου λεω παρε ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ,...
εχεις ομως δικαιωμα να απαιτεις κατι που πληρωνεις να εχει ποιοτητα.
Όχι πολλά, το νερό που πετάμε δεν είναι τόσο το πρόβλημα όσο το ότι αυτές οι χώρες είναι πολύ φτωχές για να αγοράσουν νερό, όταν όμως μια εταιρεία όπως η Nestle δίνει δισεκατομμύρια για να φτιάξει εργοστάσια για να βγει καθαρό νεράκι και να ξεδιψάσει ο κόσμος και σαν αντάλλαγμα ζητάει λεφτά, δηλαδή την ανταμοιβή, τότε πάει το γαμημένο το κράτος και τα παίρνει όλα, τότε δεν θα υπάρξουν άλλες εταιρείες για να πάνε να φτιάξουν παραπάνω εργοστάσια που θα καθαρίζουν το νεράκι.-----------------
στους χορτοφαγους τωρα....
-δεν σκεφτηκαν ποτε...ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΓΚΑΖΟΝ-ΓΛΑΣΤΡΕΣ-ΠΙΣΙΝΕΣ....ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ..ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ...
ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΕΡΟ.
καθε φορα που αφηνουν το νερο να τρεχει ΑΣΚΟΠΑ.
ΕΚΕΙ.............ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ....
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένας λογικός άνθρωπος.Γουσταρω Bill Gates. Γουσταρω πλαστικα φαγιά.
Μόνο ετσι θα παει μπροστα ο πλανητης.
(Μη νομιζετε οτι οι Αφρικανοι και οι Βολιβιανοι εχουν τις δικες σας ανησυχιες, περι "νεας ταξης"... Οι ανθρωποι ΠΕΙΝΑΝΕ!)
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένας λογικός άνθρωπος.
Φίλε μου κόβω το κεφάλι μου πως έχεις σπουδάσει κάτι με οικονομικά.
-----------
5-
Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΟ 1978 ΕΙΧΕ 80% ΘΡΕΠΤΙΚΑ στοιχεια γιατι δεν ειχαν ετοιμα λιπασματα....μπες ψαξε δες.
κ οχι γιατι ηταν πιο πολλοι αγροτες.
Φίλε μου διαφωνώ μαζί σου.5) Μια διαφωνία:
Η Αμερικη ΔΕΝ αναπτυσσεται, ως προς τον μέσο (διαμεσο) πολιτη της, εδω και 40 χρονια.
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ, πρώτα θέλω το link και μετά να το αναλύσουμε από τεχνικής σκοπιάς.Το ΑΕΠ εχει πολλαπλασιαστει, αλλά οχι με τροπο που να καλυπτει καθημερινες αναγκες ενος απλου νοικοκυριου.
Το εχω ψαξει πολυ. Μπορω να στο αναλυσω απο τεχνικης σκοπιάς (ή απλά να σου παραθεσω λινκ, αν θες).
Η δεκαετία του 50 και του 60 στην Ευρώπη είχε το εξής χαρακτηριστικό: ξαναφτιάχνονταν από τον πόλεμο και πήγαινε καλύτερα. Ο κόσμος έβγαινε από την κόλαση και είχε την εντύπωση πως πήγαινε στον παράδεισο. Οι στατιστικές που εγώ κοιτάω τουλάχιστον λένε πως τώρα πηγαίνουμε καλύτερα από το 50 και το 60. Τότε μάλιστα το προσδόκιμο ζωής έμεινε για λίγο στάσιμο.Το ιδιο ισχυει σε πολλες δυτικες οικονομίες => Το καλαθι της νοικοκυρας αναπτυσσεται πολυ πιο αργα απ' ο,τι τη δεκαετια '50 και '60.
Εδώ διαφωνώ πολύ σχεδόν με όλη την πρόταση, από τον ορισμό του δεξιού και του φιλελεύθερου και από τις εύνοιες των ισχυρών. Αλλά αυτό είναι κουβέντα για άλλη φορά.Οι φιλελευθερες κυβερνησεις εχουν την κακη συνηθεια να ειναι και δεξιές (χωρις αυτο ν' αποτελει λογικη αναγκαιοτητα). Δηλαδη, ταυτιζουν τις μεταρρυθμισεις με συρρικνωση του κοινωνικου κρατους και ευνοια των ισχυρων.
Δεν μου αρέσει ρε συ αυτό όμως. Η Δανία έχει 140% φόρο στα αυτοκίνητα. Αυτό δεν είναι κλοπή; Δεν είναι στέρηση ελευθερίας και δικαιωμάτων;Η Εξαιρεση των 5-6 κρατων (Σκανδιναβία, Δανία κλπ) απλως επιβεβαιωνει τον κανονα.
Ο κόσμος φίλε μου νομίζει πως η ευμάρεια που απολαμβάνει τώρα είναι δεδομένη και πως τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Άμα ήξερες ρε φουκαρά πως έβγαινε και πως μαζεύονταν η ντομάτα το 1978 δεν θα έγραφες όλες αυτές τις παπαρολογίες.
Αλλά που ........
Δεν το διάβασα ακόμα, θα το διαβάσω και θα επιστρέψω, όμως το πρώτο που έχω να πω είναι πως ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ να μένουν ίδιοι οι μισθοί όταν αυξάνεται το GDP, όπως και να το δεις σημαίνει ένα πράγμα: πως πλέον με λιγότερα λεφτά αγοράζεις παραπάνω μερίδιο από αυτό που κάποτε αγόραζες.
pitchforks!! Οι φτωχοί θα μας φάνε επειδή γινόμαστε πλούσιοι και αυτοί φτωχότεροι! Naomi Klein, Stiglitz, Krougman!Θα σου δωσω κι άλλα 2 λινκ, που πραγματευονται το θεμα "φορολογία πλουσίων"- οχι απο ταξικη αλλά απο πραγματιστικη σκοπιά:
[Ενδιαφερον το ΠΟΙΟΣ λεει ΤΙ]
Θα το δω αύριο.
Η Αγγλία στην δεύτερη φάση της βιομηχανικής επανάστασης δεν είχε και η αύξηση του βιοτικού επιπέδου ήταν απίστευτη, μεγαλύτερη από ότι είχε δει ποτέ ο άνθρωπος στα 100.000 χρόνια του στην γη.[Δεν θυμαμαι γιατι το ειχα σταμπάρει, νομιζω πως ειχα συναγαγει (ειτε λογω της ομιλίας, ειτε απο μονος μου) οτι:
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟ, ΜΕΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ (ΛΙΓΑ) ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΘΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΗΣΕΙ- ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ...]
Πολλά τα μειονεκτήματα για εμένα, κουβέντα για άλλη ημέρα.Νομιζω πως αυτο ειναι ενα καλο επιχειρημα υπερ της υψηλης φορολογίας
Δεν μου αρέσει η έννοια και η ηθική της αναδιανομής. Προτιμώ ανεξέλεγκτο καπιταλισμό - αναρχοκαπιταλισμό αν προτιμάς την λέξη.ΥΓ- Εγω υποστηριζω την κλιμακωτη, για λογους καθαρα ιδεολογικους/ ιδεοληπτικους. Αλλά ακομα κι αν εχεις μεγαλη flat φορολογία, με κλιμακωτη διανομη (πχ, μετρητα σ' εκεινους που ειναι φτωχοι και μικρομεσαιοι), το αποτελεσμα ειναι το ίδιο. Γι' αυτο προτιμω να μιλαω για "Αναδιανομη"- ανεξαρτητως της μεθοδου φορολογίας.