Νέα

Τάβλι: τύχη πιο πολύ ή τέχνη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pligomenos11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 589
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

πορτεσ πλακωτο η φευγα

• πορτεσ

Ψήφοι: 45 34,1%
  • πλακωτο

Ψήφοι: 28 21,2%
  • φευγα

Ψήφοι: 59 44,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    132
OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σα εδω και 2 χρονια παιζω ταβλι οπωσ ανεφερα ποιο πανω με εναν παιχτη καφενειου σε 100 παρτιδεσ το σκορ ειναι 220-150 ειμαι πισω δεν ξερω τι παθαινω με τον συγκεριμενο λεσ και κανει μαγια με τα ζαρια σημερα  εχασα 18-12 σημαινει οτι ειναι καλυτεροσ μου ? στα 1000 παιχνιδια θα τον ξεπερασω αμα ειμαι καλυτεροσ τι λετε εντομεταξι εχω παρει κατι βιβλια για ταβλι και παιζω οπωσ λενε τα βιβλια και ολο χανω αμα παιζω οπωσ λενε τα βιβλια επιδη εχει ποιο πολλεσ νικεσ σημαινει οτι ειναι καλυτεροσ μου?

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
Υπάρχει ο κανόνας των 10,000 ωρών που έχει διατυπώσει ο Μαλκόλμος Γλαδγουέλος: χρειάζονται 10 χιλιάδες ώρες σοβαρής ενασχόλησης με ένα θέμα, ώστε να μπορεί κάποιος να θεωρηθεί ότι είναι εξπέρ.
Το δεκαχίλιαρο δεν είναι από μόνο του αρκετό, ούτε ο κανόνας βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στα σπορ/αθλήματα, δηλαδή και 100 χιλιάδες ώρες να ασχοληθεί κάποιος μπορεί να παραμείνει μέτριος, αλλά είναι αναγκαίο.
Οπότε αν έχεις ξεπεράσει αυτό το όριο ωρών, και είσαι στο τάδε επίπεδο, ίσως έχεις πιάσει το ταβάνι σου.

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ σημερα επαιξα με τον παικτη που ανεφερα παραπανω πηγα στο καφενειο αποφασισμενοσ να τον διαλυσω τελικα τον βρηκα και παιξαμε στην πρωτη παρτιδα τον κερδισα 5-0 στην δευτερη παλι 5-0 στην τριτη παλι 5-0 στην τεταρτη εχασα 5-0 και στη πεμπτη παρτιδα 3-2 εχανα αλλα σταματησαμε στα παιχνιδια πηγαμε 17-8 ηθελα να τον ξεφτυλισω εντελοσ αλλα μετα χαλαρωσα εχασα την συγκεντροση μου και μειωθηκε η διαφορα σημερα επαιζα με τσαγανο κοπαναγα τα πουλια κατι που σπανια κανω .Τι λετε παιζει το νευρο ρολο στον αγωνα ποια ειναι η αποψη σασ?

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ παιδια θελω να ακουσω αποψεισ εχω ξανακανει την συγκεκριμενη ερωτηση αλλα δεν πηρα απαντησεισ για τα 3 παιχνιδια του ταβλι φευγα ,πλακωτο ,πορτεσ ποιο απο τα τρια θελει ποιο πολλυ στρατιγηκη και μαστορια?
στο πρωταθλημα παιζουν μονο πορτεσ επιδη δεν ξερουν τα αλλα δυο η γιατι θελει ποιο πολλυ στρατιγικη ?

pluv

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Για σασ παιδια θελω να ακουσω αποψεισ εχω ξανακανει την συγκεκριμενη ερωτηση αλλα δεν πηρα απαντησεισ για τα 3 παιχνιδια του ταβλι φευγα ,πλακωτο ,πορτεσ ποιο απο τα τρια θελει ποιο πολλυ στρατιγηκη και μαστορια?
στο πρωταθλημα παιζουν μονο πορτεσ επιδη δεν ξερουν τα αλλα δυο η γιατι θελει ποιο πολλυ στρατιγικη ?

Πλακωτό και Φεύγα θέλουν περισσότερη στρατηγική, κατά τη γνώμη μου.

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Οι πόρτες είναι ίσως το περισσότερο διαδεδομένο παιχνίδι του ταβλιού. Σχεδόν ταυτίζεται με το δυτικό τάβλι (backgammon) στον τρόπο παιχνιδιού αποκτώντας έτσι "διεθνή" εμβέλεια. Είναι παιχνίδι αρκετά τεχνικό και γενικά θεωρείται κάπως λιγότερο τυχερό από τις άλλες παραλλαγές.
Βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα χτυπήματος των πουλιών και εξόδου από τον πίνακα με τα χτυπημένα να πρέπει να ξαναμπούν στον πίνακα και να κάνουν όλη την διαδρομή

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Προκτεσ παλι εχασα απο αυτον το παικτη στην πρωτη παρτιδα τον κερδισα 5-4 στην δευτερη εχασα 5-3 και στην τριτην 8-2 τι διαολο εχω παθει δεν ξερω και σε 9 παρτιδεσ το σκορ ειναι 39-31 κατα την αποψη σασ σε ποσεσ παρτιδεσ φενεται ο καλυτεροσ παιχτησ?
Για σασ παιδια σημερα επαιξα με τον παιχτη που εχω κανει παραθεση και με κερδισε με 6-2κ 7-3 και απο 39-31 που εχανα συνολικα τωρα χανω με 52-36 απο τα φευγα με κερδισε μου πηρε 8 φευγα κ εγω κανενα σημερα στεναχωριθηκα ηθελα να κερδιζα αυτοσ ειναι πολλυ καλο παιδι καλοπροερετοσ εγω εχω καποια αρνητικη ενεργεια η κατι σαν μη καλη ενεργεια τλπ αυτοσ το διασκεδαζει εγω στεναχωρεθηκα πολλυ ηθελα να κερδισω μανα να μην παρω ουτε ενα φευγα μαλλον ειμαι ασχετοσ δεν εξηγιται αλλιοσ να το κοψω το ταβλι λετε το πηρα πολλυ βαρια σημερα τι μου προτινεται?εσεισ το βλεπεται σαν διασκεδαση σα εχει τυχη να χανεται συνεχεια απο συγκεκριμενο παιχτη η παιχτεσ και αν ναι το διασκεδαζεται η φευγεται λυπημενοι τι λετε να κανω να το κοψω ? αφου στεναχωριθηκα σημερα πολλυ ειναι 3 παιχτεσ που δεν μπορω να τουσ κερδισω τι να κανω πητε μου σασ παρακαλω?

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Οι πόρτες είναι ίσως το περισσότερο διαδεδομένο παιχνίδι του ταβλιού. Σχεδόν ταυτίζεται με το δυτικό τάβλι (backgammon) στον τρόπο παιχνιδιού αποκτώντας έτσι "διεθνή" εμβέλεια. Είναι παιχνίδι αρκετά τεχνικό και γενικά θεωρείται κάπως λιγότερο τυχερό από τις άλλες παραλλαγές.
Βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα χτυπήματος των πουλιών και εξόδου από τον πίνακα με τα χτυπημένα να πρέπει να ξαναμπούν στον πίνακα και να κάνουν όλη την διαδρομή
χαχαχα απο καπου το αντεγραψεσ

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ παιδια σημερα επαιξα με τον παιχτη που εχω κανει παραθεση και με κερδισε με 6-2κ 7-3 και απο 39-31 που εχανα συνολικα τωρα χανω με 52-36 απο τα φευγα με κερδισε μου πηρε 8 φευγα κ εγω κανενα σημερα στεναχωριθηκα ηθελα να κερδιζα αυτοσ ειναι πολλυ καλο παιδι καλοπροερετοσ εγω εχω καποια αρνητικη ενεργεια η κατι σαν μη καλη ενεργεια τλπ αυτοσ το διασκεδαζει εγω στεναχωρεθηκα πολλυ ηθελα να κερδισω μανα να μην παρω ουτε ενα φευγα μαλλον ειμαι ασχετοσ δεν εξηγιται αλλιοσ να το κοψω το ταβλι λετε το πηρα πολλυ βαρια σημερα τι μου προτινεται?εσεισ το βλεπεται σαν διασκεδαση σα εχει τυχη να χανεται συνεχεια απο συγκεκριμενο παιχτη η παιχτεσ και αν ναι το διασκεδαζεται η φευγεται λυπημενοι τι λετε να κανω να το κοψω ? αφου στεναχωριθηκα σημερα πολλυ ειναι 3 παιχτεσ που δεν μπορω να τουσ κερδισω τι να κανω πητε μου σασ παρακαλω?

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Επίσης στο αγωνιστικο τάβλι (backgammon) τα ζάρια ρίχνονται με ποτήρι για αποφυγή τσιμπηματος το ταμπλό είναι ντυμένο για να μην υπάρχει θόρυβος και αποσπά τους παίκτες υπάρχει ακόμη ο κύβος διπλασιασμου (βιδος) 2-4-8-16-32-64 που δίνει δικαίωμα στον παίκτη προβλέποντας την εξέλιξη του παιχνιδιού να προβεί σε διπλασιασμό ο αντίπαλος ή αποδέχεται και παίρνει το δικαίωμα του επόμενου διπλασιασμου ή πάει πάσο χάνοντας το παιχνίδι στο τρέχον ποντάρισμα,

latin

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2005
Like
22
Πόντοι
0
Το θέμα είναι πως έμαθες να κουνάς τα ζάρια από μικρός...

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Επίσης στο αγωνιστικο τάβλι (backgammon) τα ζάρια ρίχνονται με ποτήρι για αποφυγή τσιμπηματος το ταμπλό είναι ντυμένο για να μην υπάρχει θόρυβος και αποσπά τους παίκτες υπάρχει ακόμη ο κύβος διπλασιασμου (βιδος) 2-4-8-16-32-64 που δίνει δικαίωμα στον παίκτη προβλέποντας την εξέλιξη του παιχνιδιού να προβεί σε διπλασιασμό ο αντίπαλος ή αποδέχεται και παίρνει το δικαίωμα του επόμενου διπλασιασμου ή πάει πάσο χάνοντας το παιχνίδι στο τρέχον ποντάρισμα,

Τον κύβο είχα διαβάσει πως τον είχε προσθέσει ένας Ρώσος πρίγκηψ!

Συγκεκριμένα αγωνιστικό τάβλι έχω γιατί το θεωρώ πιο βολικό.

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Καλα αυτα που λετε αλλα πητε και σε μενα τι να κανω να το κοψω το ταβλι επιδη χανω απο καποιουσ συγκεκριμενουσ παιχτεσ και στεναχωριεμαι δεν μπορω να το δω σαν διασκεδαση επιδη χανω απο αυτουσ σασ εσχει τυχει κατι αναλογο σε εσασ ?
Πεσ στε μου τι να κανω δεν μπορω να το δεκτω οτι καπιοι μπορει να νε καλυτερη απο μενα?

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Καλα αυτα που λετε αλλα πητε και σε μενα τι να κανω να το κοψω το ταβλι επιδη χανω απο καποιουσ συγκεκριμενουσ παιχτεσ και στεναχωριεμαι δεν μπορω να το δω σαν διασκεδαση επιδη χανω απο αυτουσ σασ εσχει τυχει κατι αναλογο σε εσασ ?
Πεσ στε μου τι να κανω δεν μπορω να το δεκτω οτι καπιοι μπορει να νε καλυτερη απο μενα?

Μην το παίρνεις τόσο σοβαρά... Προσωπικά όποτε πήρα παιχνίδι σοβαρά έχανα... βέβαια να το γνωρίζετε ξέρω μόνο πόρτες.

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Ταλαιπωρημένε τυπε μου όσο πεσμένος και να είσαι, όσο απελπισμένος, μπορείς να στηριχτείς σε ένα ταβλάκι μαζί μου.Χάνω σταθερά και χωρίς έλεος από ΟΛΟΥΣ, ακόμα και από τους πιο αρχάριους χωρίς φόβο και πάθος.Για αυτο μην απογοητευεσαι και δεν υπαρχει λογος να στεναχωριεσαι,υπαρχουν και χειροτερα.Αν μετα απο αυτο συνεχισεις να αισθανεσαι χαλια,αλλαξε παιχνιδι βρες κατι αλλο που να σου πηγαινει,να σου ταιριαζει

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Ταλαιπωρημένε τυπε μου όσο πεσμένος και να είσαι, όσο απελπισμένος, μπορείς να στηριχτείς σε ένα ταβλάκι μαζί μου.Χάνω σταθερά και χωρίς έλεος από ΟΛΟΥΣ, ακόμα και από τους πιο αρχάριους χωρίς φόβο και πάθος.Για αυτο μην απογοητευεσαι και δεν υπαρχει λογος να στεναχωριεσαι,υπαρχουν και χειροτερα.Αν μετα απο αυτο συνεχισεις να αισθανεσαι χαλια,αλλαξε παιχνιδι βρες κατι αλλο που να σου πηγαινει,να σου ταιριαζει
Καλημερα λεσ οτι χανεισ ακομα και απο αρχαριουσ ασχολισαι με το ταβλι παιζεισ συχνα η μια φορα το μηνα και αν?

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Καλημερα λεσ οτι χανεισ ακομα και απο αρχαριουσ ασχολισαι με το ταβλι παιζεισ συχνα η μια φορα το μηνα και αν?
καλημερα!Παιζω με την παρεα μου σπιτι,σε καφετεριες αλλα τυπε μου δεν το εχω και δεν με παιρνει απο κατω,περναω καλα και ας χανω.Βεβαια εχω χασει απο ατομο που επαιζε,ισως συνεχιζει να παιζει επαγγελματικα,εκεινος μου εμαθε τα παντα και στην αρχη στεναχωριομουν σαν και εσενα,μετα το ειδα σαν διασκεδαση.

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
καλημερα!Παιζω με την παρεα μου σπιτι,σε καφετεριες αλλα τυπε μου δεν το εχω και δεν με παιρνει απο κατω,περναω καλα και ας χανω.Βεβαια εχω χασει απο ατομο που επαιζε,ισως συνεχιζει να παιζει επαγγελματικα,εκεινος μου εμαθε τα παντα και στην αρχη στεναχωριομουν σαν και εσενα,μετα το ειδα σαν διασκεδαση.
Ναι φιλε μου αλλο σε ρωτησα παιζεισ καθε μερα η αραια και που?
ασχολησαι με το σπορ?

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Ναι φιλε μου αλλο σε ρωτησα παιζεισ καθε μερα η αραια και που?
ασχολησαι με το σπορ?
Συχνα,καποιες φορες μεσα στην εβδομαδα 4-5 και καποιες λιγοτερο.Χανω τις περισσοτερες οπως σου ειπα και πιο πριν.Δες το διαφορετικα και θα δεις που θα αλλαξει το παιχνιδι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom