Νέα

Τάβλι: τύχη πιο πολύ ή τέχνη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pligomenos11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 589
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

πορτεσ πλακωτο η φευγα

• πορτεσ

Ψήφοι: 45 34,1%
  • πλακωτο

Ψήφοι: 28 21,2%
  • φευγα

Ψήφοι: 59 44,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    132

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.252
Πόντοι
5.506
ναι ρε εσύ εν ώρα εργασίας σε βρίσκουμε?

Eγω ρε κοπρίτη το έχω δηλώσει ανερυθρίαστα οτι τρώω τη σύνταξη της μάνας μου. Εσύ ρε ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ που υποτίθεται οτι δουλεύεις και μάλιστα πληρώνεσαι από τη φορολογία ΜΑΣ.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Φιλε μου δεν διαφωνω οτι εχει καλυτερη τεχνικη καταρτηση αλλα το ζαρι τον παει γαμιοντασ οταν παιζει με μενα εγω αφου των ρωτησα παιζω κατι λαθοσ και μου λεει οχι απλοσ παιζει επιστημονικα αυτη ηταν η απαντηση του.

και κάτι λάθος να έπαιζες δεν θα στο έλεγε οι σωστοί παίχτες δεν αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ και καλη ανασταση σημερα επαιξα παλι με αυτον που εχω αναφερει και ποιο πανω το αποτελεσμα γνωστο εχασα 6-1? η 5-1
αυτοσ ο ανθρωποσ εχει αφιερωσει την ζωη του στο ταβλι του λεω ρε μαστορα που κανω λαθοσ και χανω και μου λεει οτι αρκετα καλοσ παιχτησ δεν εχει σημασια που χανω ειμαι λεει γκινιαδοροσ τλπ ο πατερασ μου που μασ εβλεπε λεει οτι χανω γιατι πεταω τα ζαρια σαν αδερφη .Για σασ παιζει ρολο το πωσ πεταει κανεισ τα ζαρια? τελοσ στα παιχνιδια εχω μηνει πολλυ πισω 55-26 για σασ ενασ καλοσ παιχτησ μπορει να εχει μηνει τοσο πισω η ειμαι ασχετοσ η αυτοσ απαιχτοσ εσεισ τι λετε?

epirrepis

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2017
Like
2
Πόντοι
1
φιλε πληγωμενε μην πληγωνεσαι...
αν γνωριζεις τα βασικα στο ταβλι πολυ καλος ειναι ο κωλος της γιδας...δηλαδη η θεα τυχη...
υπηρχε περιοδος που ημουν 3 μηνες αχαστος..
αν εχεις τυχη διαβαινε..

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
φιλε πληγωμενε μην πληγωνεσαι...
αν γνωριζεις τα βασικα στο ταβλι πολυ καλος ειναι ο κωλος της γιδας...δηλαδη η θεα τυχη...
υπηρχε περιοδος που ημουν 3 μηνες αχαστος..
αν εχεις τυχη διαβαινε..
Ναι συμφωνω οτι  η θεα τυχη παιζει ρολο αλλα φιλε μου η διαρκεια μετραει οσο τυχη και να χεισ καποτε τελειωνει και μετα μετρα η ψυχολογια για παραδιγμα ο πατερασ μου παιζει με εναν φιλο του ταβλι εδω και 6 χρονια και τον κερδιζει 80-20 στισ νικεσ για την ακριβια το σκορ ειναι 3785-1877 παιχνιδια μονο τα τελευταια 3 χρονια δεν βαζω και τα παλια γιατι ειναι μεγαλυτερη διαφορα περιπου 1900 παιχνιδια διαφορα του χει παρει τον αερα ετσι το εξιγω εγω

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ ο πατερασ μου μου λεει οτι ενασ μεγαλοσ παιχτησ στο ταβλι δεν ειναι μονο να ξερει ταβλι αλλα παιζει και η προσωπικοτητα του παικτη ρολο το πνευμα του η ψυχολογια του επισησ ο πατερασ μου επαιξε με αυτον που με κερδιζει συνεχεια και τον κερδισε 3-4 φορεσ αλλα ειχε και ευνοια απο τα ζαρια ο αλλοσ ξερει καλυτερα ειναι διαβασμενοσ αλλα εχασε στο ταβλι απο οτι εχω καταλαβει παιζουν ρολο πολλα πραγματα οπωσ στην πραγματικη ζωη οπωσ η στοφα του νηκιτη το πνευμα η προσωπικοτητα η ιδιοσυγκρασια η ψυχικη ενεργεια που φερνουν το αντιπαλο σε δυσκολη θεση και το τσαγανο εγω μπορει να ξερω το κορυφαιο ταβλι αλλα μπορει να μου λυπουν καποια απο τα παραπανω που ειπα .
επισησ διαβασα οτι αν αναμετρηθουν δυο κορυφαιοι παιχτεσ σε μια μονομαχεια ταβλι δυο ισχυροι παιχτεσ και δυο δυνατεσ προσωπικοτητεσ η τυχη που ονομαζεται ζαρι ζοριζεται παρα πολλυ και μειωνεται κατα πολλυ !!!!!!
Αν εχεται καποια αποψη για ολα αυτα πειτε την.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Για σασ ο πατερασ μου μου λεει οτι ενασ μεγαλοσ παιχτησ στο ταβλι δεν ειναι μονο να ξερει ταβλι αλλα παιζει και η προσωπικοτητα του παικτη ρολο το πνευμα του η ψυχολογια του επισησ ο πατερασ μου επαιξε με αυτον που με κερδιζει συνεχεια και τον κερδισε 3-4 φορεσ αλλα ειχε και ευνοια απο τα ζαρια ο αλλοσ ξερει καλυτερα ειναι διαβασμενοσ αλλα εχασε στο ταβλι απο οτι εχω καταλαβει παιζουν ρολο πολλα πραγματα οπωσ στην πραγματικη ζωη οπωσ η στοφα του νηκιτη το πνευμα η προσωπικοτητα η ιδιοσυγκρασια η ψυχικη ενεργεια που φερνουν το αντιπαλο σε δυσκολη θεση και το τσαγανο εγω μπορει να ξερω το κορυφαιο ταβλι αλλα μπορει να μου λυπουν καποια απο τα παραπανω που ειπα .
επισησ διαβασα οτι αν αναμετρηθουν δυο κορυφαιοι παιχτεσ σε μια μονομαχεια ταβλι δυο ισχυροι παιχτεσ και δυο δυνατεσ προσωπικοτητεσ η τυχη που ονομαζεται ζαρι ζοριζεται παρα πολλυ και μειωνεται κατα πολλυ !!!!!!
Αν εχεται καποια αποψη για ολα αυτα πειτε την.

πολλά παίζουν ρόλο
ο καλός παίχτης
1ον μαθαίνει πρώτα να χάνει
2ον μαθαίνει από τα λάθη του

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ σημερα επαιξα ταβλι με αυτον που εχω νικησει περισοτερεσ φορεσ απο οποιοδηποτε αλλον παιξαμε 2 παρτιδεσ στην αρχη
τον κερδισα 5-4,6-1 μετα μου λεει να παιξουμε ενα 10ευρω μονο φευγα στα 5 και εχασα 5-1 μονο φευγα και φοβομουνα οτι θα χασω γιατι το φευγα δεν με παει πολλυ πωσ γινεται ρε παιδια οτι φοβαμαι να παθενω οχι μονο στο ταβλι και σε αλλα πραγματα
?
τλπ στο φευγα τωρα τελευταια το χανω συνεχεια δεν ξερω τι φταιει το ζαρι η το παιξιμο εγω κοιταω να κανω εξαπορτο στην περιοχη επιδη συνηθωσ φερνω μικρα ζαρια αλλοι μου λενε να κατεβαζω πουλια στην περιοχη του αντιπαλου εσασ ποια ειναι η αποψη σασ να κοιταζω να χτιζω εξαπορτα στην περιοχη μου η να παιζω επιθεση που τισ ποιο πολλεσ φορεσ που παιζω επιθεση χανω?

mpouxos

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2014
Κριτικές
169
Like
8.711
Πόντοι
10.326
Για σασ σημερα επαιξα ταβλι με αυτον που εχω νικησει περισοτερεσ φορεσ απο οποιοδηποτε αλλον παιξαμε 2 παρτιδεσ στην αρχη
τον κερδισα 5-4,6-1 μετα μου λεει να παιξουμε ενα 10ευρω μονο φευγα στα 5 και εχασα 5-1 μονο φευγα και φοβομουνα οτι θα χασω γιατι το φευγα δεν με παει πολλυ πωσ γινεται ρε παιδια οτι φοβαμαι να παθενω οχι μονο στο ταβλι και σε αλλα πραγματα
?
τλπ στο φευγα τωρα τελευταια το χανω συνεχεια δεν ξερω τι φταιει το ζαρι η το παιξιμο εγω κοιταω να κανω εξαπορτο στην περιοχη επιδη συνηθωσ φερνω μικρα ζαρια αλλοι μου λενε να κατεβαζω πουλια στην περιοχη του αντιπαλου εσασ ποια ειναι η αποψη σασ να κοιταζω να χτιζω εξαπορτα στην περιοχη μου η να παιζω επιθεση που τισ ποιο πολλεσ φορεσ που παιζω επιθεση χανω?
κοιταξε αν εισαι μπροστα στις 3 πρωτες ζαριες κανεις επιθεση κλεινεις την πλευρα του αντιπαλου που μπαινει! Εγω συνηθως μαρεσει να κλεινω τις 5αρες! :grin: τωρα αν δεις πως μενεις πισω προσπαθεις για τετραπορτα-πενταπορτα ακομα κι αν εισαι τυχερος εξαπορτα στη περιοχη σου,για να τον καθυστερησεις οσο μπορεις! :hi:

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Αυτό είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για αρχάριους στο παιχνίδι:

www.amazon.co.uk/Backgammon-Losers-Updated-Simon-Hill/dp/0993405428/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1494536356&sr=8-1-spell&keywords=backgammon+for+losser]http://www.amazon.co.uk/Backgammon-Losers-Updated-Simon-Hill/dp/0993405428/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1494536356&sr=8-1-spell&keywords=backgammon+for+losser[/url]

41TGSONYxEL._SX322_BO1,204,203,200_.jpg
Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι σχετικά βασικό για τα Ελληνικά δεδομένα μιας και στας ευρώπας παίζουν μία συγκεκριμένη μορφή ταβλιού χωρίς παραλλαγές... Με έκανε όμως να καταλάβω το παιχνίδι!

Κοιτάξτε επίσης όμορφο σετάκι:

serveimage

xxxniner

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2016
Like
160
Πόντοι
16
?
πρώτα φτιάχνεις περάσματα και μετά βλέπεις που μπορείς να κλείσεις τον αντίπαλο

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Αυτό είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για αρχάριους στο παιχνίδι:

www.amazon.co.uk/Backgammon-Losers-Updated-Simon-Hill/dp/0993405428/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1494536356&sr=8-1-spell&keywords=backgammon+for+losser]http://www.amazon.co.uk/Backgammon-Losers-Updated-Simon-Hill/dp/0993405428/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1494536356&sr=8-1-spell&keywords=backgammon+for+losser[/url]

41TGSONYxEL._SX322_BO1,204,203,200_.jpg
Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι σχετικά βασικό για τα Ελληνικά δεδομένα μιας και στας ευρώπας παίζουν μία συγκεκριμένη μορφή ταβλιού χωρίς παραλλαγές... Με έκανε όμως να καταλάβω το παιχνίδι!

Κοιτάξτε επίσης όμορφο σετάκι:

http://s14-eu5.ixquick.com/cgi-bin/serveimage?url=http%3A%2F%2F[URL unfurl="true"]www.brikosphere.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F01%2FIMG_0020.png&sp=5fbeff5f27a8ef3d59acb72903bf02fe[/img[/URL]]
[/quote]μονο για τισ πορτεσ λεει η για ολα τα παιγνια?

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
εχω την εντυπωση οτι θα χανω συνεχεια τωρα για ενα διαστημα ρε πουστη μου το φευγα
κυριοσ και οτι φοβαμαι παθενω οπωσ ειπα ποιο πανω ρε γαμωτο για να δουμε .

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Ναι μόνο πόρτες γιατί τις άλλες εκδόσεις δεν τις γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι, μόλις τώρα το έψαξα.
Το καταλαβα οτι θα εχει μονο τισ πορτεσ . δυστηχωσ εγινε αυτο που φοβομουν επαιξα παλι με αυτον που ανεφερα ποιο πανω και εχασα μονο τα φευγα απο ατυχια στα σετ 1-1 πηγαμε αλλα στο φευγα δεν τα παω καλα εγω παθει ψυχολογικο αργω να μπω μεσα εχω εξαπορτο και μονο με εξαρεσ διαλυομε και φερνω εξαρεσ ρε πουστημου τισ πορτεσ του τισ παιρνω το φευγα γαμιεται .
επισησ θα ηθελα να ακουσω αποψεισ το φευγα πιστευεται θελει ποιο πολλυ στρατιγηκη η πορτεσ ?
παντωσ στην ψιφοφορια προηγουνται η πορτεσ

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Για σασ και καλο καλοκαιρι μηλουσα πριν με την ομοσπονδια μπαγκαμον και ρωτησα ποιο παιχνιδι απο τα 3 παραδοσιακα ειναι ποιο δυσκολο και μου απαντησε η πορτεσ γιατι θελουν ποιο πολλυ στρατηγικη και εχουν πολλεσ στρατηγικεσ εμενα παντωσ οι πορτεσ μου φενονται ποιο ευκολεσ απο τα αλλα προσωπικα .
εσασ ποια ειναι η αποψη σασ για το ποιο ειναι ποιο δυσκολο παιχνιδι στο ταβλι και ποιο θελει ποιο πολλυ στρατιγηκη?

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Εγώ μόνον πόρτες παίζω για να μπορώ να παίζω σε όλον τον κόσμο....

Ναι έχω θέματα!

Δεν το κάνω λόγω δυσκολίας αλλά γιατί το τάβλι το έχω παιχνίδι γι' άνοιγμα και ξεκούραση σύντομου χρόνου, με απλή λογική και ολίγην τύχη. Οι πόρτες το κρατάνε καθαρό σύντομο και απέριττο. Το κάνουν ότι πρέπει για μία παρτιδούλα με θέα το ηλιοβασίλεμα και κανένα νόστιμο κοκτέηλ δίπλα και με μία ωραία ύπαρξη, είτε όμορφης κοπέλας είτε καλού φίλου, για αντίπαλο...

The_Greek

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Κριτικές
4
Like
833
Πόντοι
376
Όποιος δεν παίζει "Πόρτες", "Πλακωτό" και "Φεύγα".... ταβλαδόρος ΔΕΝ είναι..!!  :hi:

OP
OP
P

pligomenos11

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
73
Πόντοι
16
Εγώ μόνον πόρτες παίζω για να μπορώ να παίζω σε όλον τον κόσμο....

Ναι έχω θέματα!

Δεν το κάνω λόγω δυσκολίας αλλά γιατί το τάβλι το έχω παιχνίδι γι' άνοιγμα και ξεκούραση σύντομου χρόνου, με απλή λογική και ολίγην τύχη. Οι πόρτες το κρατάνε καθαρό σύντομο και απέριττο. Το κάνουν ότι πρέπει για μία παρτιδούλα με θέα το ηλιοβασίλεμα και κανένα νόστιμο κοκτέηλ δίπλα και με μία ωραία ύπαρξη, είτε όμορφης κοπέλας είτε καλού φίλου, για αντίπαλο...
Τι εννοεισ να παιζεισ σε ολο τον κοσμο ? τα αλλα δεν τα ξερεισ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom