podolagnos_1985
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2017
- Κριτικές
- 2
- Like
- 139
- Πόντοι
- 166
Α ρε γαμησει που θα φας
πότε και που? να μη το χάσω μόνο...
Α ρε γαμησει που θα φας
δηλαδή εσύ την έπαιζες με τον πατέρα σου διαβάζοντας μικυ μάους και τιραμόλα;σε εσένα μπορεί να σου φαίνεται και μωρό. εμένα μου φαίνεται 17χρονος που διαβάζει με τον πατέρα του, τίποτα ερωτικό :S
Έχεις πάει με γύφτο;...
θέλω να το μυρίσω!
Έχεις πάει με γύφτο;
Να το χασεις??Χαχα δεν ξερεις που μπλεκεις
τι διαφορα εχει το τσιγγανος από το γυφτος?
τσιγγανος σημαινει ανέγγιχτος δεν πρεπει να τον ακουμπάς,
γυφτος αυτος που μοιαζει με αιγυπτιο, ο σκουροχρωμος.
τωρα στην ελλαδα γιατι εφτασε να είναι ρατσιστικος χαρακτηρισμος το γυφτος αντι το τσιγγανος ενώ περιγραφουν τα ιδια ατομα?
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Πασπάτη, είναι αναμφισβήτητη η καταγωγή των τσιγγάνων από την Ινδία, ενώ το όνομά τους εκτός από Ατσιγγανίς στα ελληνικά ήταν Rom και Romni σε Ευρώπη και Τουρκία, και Romani η διάλεκτός τους. Η λέξη αυτή προέρχεται από τον σανσκριτικό όρο raama που σημαίνει μέλας (σκουρόχρωμος) αλλά και εράσμιος (επιθυμητός για έρωτα).
οι γυφτοι δεν συγγενευουν με αιγυπτιους γενετικα, χρωματικα εγινε παρεξηγηση και του λεμε ετσι, είναι από ινδια και είναι λεξη για τους τσιγγανους δεν είναι καποια άλλη φυλη
οξω πουστη απ το τσαντηρι!!!βρε κούκλε... καταρχάς μιλάμε για το wikipedia
κατα δεύτερον διάβασες το κείμενο ή απλά την πρώτη φράση της σελίδας, τα ίδια πράγματα λέει.
κανείς δεν είναι σίγουρος, δεν έχει γίνει και επιστημονική έρευνα αλλά αυτό θεωρείτε μέχρι τώρα ότι ισχύει
πηγές (για διάβασμα)
Γιώργης Έξαρχος, Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι, Ιστορία - Γλώσσα - Λαογραφία – Πολιτισμός, Εκδόσεις Γαβριηλίδης - Αθήνα 1996.
Πασπάτης Αλέξανδρος, μελέτη περί των ατσίγγανων και της γλώσσης αυτών, περιοδικό «Πανδώρα», τχ.8, 1857.
και τρίτον, δεν θα πιάσω τέτοια συζήτηση τώρα στο θρεντ... αν θέλετε να μιλήσουμε για τις ψωλές τους ή για τις ποδάρες τους που γεύτηκα ευχαρίστως
βασικά δεν είναι αυτό που λέτε, και το έμαθα κι εγώ τον χειμώνα γιατί γράφτηκα στο τμήμα κοινωνικής εργασίας,