Νέα

Τα πουστριλίκια του podolagnos_1985

• Μέλος που άνοιξε το νήμα podolagnos_1985
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 381K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
σε εσένα μπορεί να σου φαίνεται και μωρό. εμένα μου φαίνεται 17χρονος που διαβάζει με τον πατέρα του, τίποτα ερωτικό :S
δηλαδή εσύ την έπαιζες με τον πατέρα σου διαβάζοντας μικυ μάους και τιραμόλα;

giorgos1983

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2009
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
0
Να το χασεις??Χαχα δεν ξερεις που μπλεκεις :s&m_1: :humpleg: :pipa1: :walkingpenis:

OP
OP
podolagnos_1985

podolagnos_1985

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2017
Κριτικές
2
Like
139
Πόντοι
166
Έχεις πάει με γύφτο;

με αρκετούς, αν εννοούμε τσιγγάνους/γύφτους μαζί, γιατί δεν έψαξα και το γενεαλογικό τους δέντρο.
και έχω πολλούς ακόμα με τους οποίους μιλάω ή θέλω να βρεθώ, αλλά δεν έχω χρόνο και κυρίως χρήματα για το χοτέλ, όποτε έχω τους στέλνω.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
τι διαφορα εχει το τσιγγανος από το γυφτος?
τσιγγανος σημαινει ανέγγιχτος δεν πρεπει να τον ακουμπάς,
γυφτος αυτος που μοιαζει με αιγυπτιο, ο σκουροχρωμος.
τωρα στην ελλαδα γιατι εφτασε να είναι ρατσιστικος χαρακτηρισμος το γυφτος αντι το τσιγγανος ενώ περιγραφουν τα ιδια ατομα?

OP
OP
podolagnos_1985

podolagnos_1985

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2017
Κριτικές
2
Like
139
Πόντοι
166
URL]]

OP
OP
podolagnos_1985

podolagnos_1985

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2017
Κριτικές
2
Like
139
Πόντοι
166
τι διαφορα εχει το τσιγγανος από το γυφτος?
τσιγγανος σημαινει ανέγγιχτος δεν πρεπει να τον ακουμπάς,
γυφτος αυτος που μοιαζει με αιγυπτιο, ο σκουροχρωμος.
τωρα στην ελλαδα γιατι εφτασε να είναι ρατσιστικος χαρακτηρισμος το γυφτος αντι το τσιγγανος ενώ περιγραφουν τα ιδια ατομα?

βασικά δεν είναι αυτό που λέτε, και το έμαθα κι εγώ τον χειμώνα γιατί γράφτηκα στο τμήμα κοινωνικής εργασίας, και έκανα μία μικρή εργασία για τους τσιγγάνους. (από το οποίο όμως θα ξεγραφτώ, γιατί είναι ηλίθιοι και μου έκοψε η άλλη την εργασία ενώ άξιζε για 10, τεσπα)
αλλά θα το βρείτε και με αναζήτηση στο google.

τσιγγάνοι είναι αυτοί που έχουν έρθει από ινδία. γύφτοι αυτοί που έχουν έρθει από αίγυπτο. βασικά αν παρατηρήσεις το χρώμα αλλά και τις φάτσες τους νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά. νομίζω γύφτοι είναι κυρίως αυτοί που είναι στη ξάνθη, δεν είμαι σίγουρος.

αλλά για το ρομά μισό να βρω μία ωραία πρόταση που εξηγούσε τι σημαίνει...

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Πασπάτη, είναι αναμφισβήτητη η καταγωγή των τσιγγάνων από την Ινδία, ενώ το όνομά τους εκτός από Ατσιγγανίς στα ελληνικά ήταν Rom και Romni σε Ευρώπη και Τουρκία, και Romani η διάλεκτός τους. Η λέξη αυτή προέρχεται από τον σανσκριτικό όρο raama που σημαίνει μέλας (σκουρόχρωμος) αλλά και εράσμιος (επιθυμητός για έρωτα).
:smitten:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
οι γυφτοι δεν συγγενευουν με αιγυπτιους γενετικα, χρωματικα εγινε παρεξηγηση και του λεμε ετσι, είναι από ινδια και είναι λεξη για τους τσιγγανους δεν είναι καποια άλλη φυλη

OP
OP
podolagnos_1985

podolagnos_1985

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2017
Κριτικές
2
Like
139
Πόντοι
166
οι γυφτοι δεν συγγενευουν με αιγυπτιους γενετικα, χρωματικα εγινε παρεξηγηση και του λεμε ετσι, είναι από ινδια και είναι λεξη για τους τσιγγανους δεν είναι καποια άλλη φυλη

βρε κούκλε... καταρχάς μιλάμε για το wikipedia
κατα δεύτερον διάβασες το κείμενο ή απλά την πρώτη φράση της σελίδας, τα ίδια πράγματα λέει.
κανείς δεν είναι σίγουρος, δεν έχει γίνει και επιστημονική έρευνα αλλά αυτό θεωρείτε μέχρι τώρα ότι ισχύει

πηγές (για διάβασμα)
Γιώργης Έξαρχος, Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι, Ιστορία - Γλώσσα - Λαογραφία – Πολιτισμός, Εκδόσεις Γαβριηλίδης - Αθήνα 1996.
Πασπάτης Αλέξανδρος, μελέτη περί των ατσίγγανων και της γλώσσης αυτών, περιοδικό «Πανδώρα», τχ.8, 1857.

και τρίτον, δεν θα πιάσω τέτοια συζήτηση τώρα στο θρεντ... αν θέλετε να μιλήσουμε για τις ψωλές τους ή για τις ποδάρες τους που γεύτηκα ευχαρίστως :cheesy:

giorgos1983

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2009
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
0
Σε ξεφτιλιζω??Ειναι το λιγοτερο που μπορω να σου κανω... :tn04:Και παρτουζα ειμαι μονος!!!Μπορω να σου ξεσκισω ολες τις τρυπες σαν 10 ψωλες... :pipa3:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.201
Πόντοι
3.656
βρε κούκλε... καταρχάς μιλάμε για το wikipedia
κατα δεύτερον διάβασες το κείμενο ή απλά την πρώτη φράση της σελίδας, τα ίδια πράγματα λέει.
κανείς δεν είναι σίγουρος, δεν έχει γίνει και επιστημονική έρευνα αλλά αυτό θεωρείτε μέχρι τώρα ότι ισχύει

πηγές (για διάβασμα)
Γιώργης Έξαρχος, Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι, Ιστορία - Γλώσσα - Λαογραφία – Πολιτισμός, Εκδόσεις Γαβριηλίδης - Αθήνα 1996.
Πασπάτης Αλέξανδρος, μελέτη περί των ατσίγγανων και της γλώσσης αυτών, περιοδικό «Πανδώρα», τχ.8, 1857.

και τρίτον, δεν θα πιάσω τέτοια συζήτηση τώρα στο θρεντ... αν θέλετε να μιλήσουμε για τις ψωλές τους ή για τις ποδάρες τους που γεύτηκα ευχαρίστως :cheesy:
οξω πουστη απ το τσαντηρι!!!

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.779
Πόντοι
14.615
Γυφταριό έγινε κι αυτό το thread

Εγγρ.
11 Μαρ 2017
Like
3
Πόντοι
1
βασικά δεν είναι αυτό που λέτε, και το έμαθα κι εγώ τον χειμώνα γιατί γράφτηκα στο τμήμα κοινωνικής εργασίας,

ο  nikos plat ασχολειται με τετοια , θα  μπορεσει  να σε καθοδηγησει .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom