Αναλογικα το ισιο δυμβαινει με τους gay
1, ξαφνικα μαθαμε οτι οι gay χωριζονται σε αυτους που το δηλωνουν και σε αυτους που κρυβονται, ετσι με τη λογικη τους ολοι ειμαστε κρυφο αδερφες
2, ξαφνικα παλι, ολοι αυτοι απεκτησαν τεραστια δημοσιοτητα (πειτε μου μια εκπομπη που να μην εχει τον κουνιστο της), επισης συνδικαλιστικαν και απεκτησαν και εκπροσωπους τυπου
3, Αρχιζουν να ζητανε παραλογα "δικαιωματα" οπως γαμος, υιοθεσιες, κλπ
4, Ειναι προφανες πως τα προβληματα ειναι προ των πυλων αμα περασουν οι διεκδικησεις τους
Εγώ δε το βλέπω έτσι, memosan, πολύ το περιπλέκεις.
Κάποιος σηκώνεται και λέει: "Θέλω αυτό το δικαίωμα". Ας αφήσουμε το πουστιρλίκι (και τις επιπλοκές του), και ας πάρουμε κάτι πιο απλό: Μου λέει ο γείτονας: "Άφησέ με να περνάω από το οικόπεδό σου, γιατί έτσι κόβω δρόμο".
Είναι στο χέρι μου να του πω "Ναι" ή "όχι".
Αν πω "Ναι", είμαι καλός άνθρωπος, συμπάσχω, κλπ. Άν πω "Όχι", είμαι ανάποδος, στριμμάδι, και όλα τα σχετικά.
Παραμένει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ να πω "ναι" ή "όχι" πάντως. Και τελικά, αν το "Ναι" ή το "Όχι" αναφέρεται στη θέσπιση ενός νόμου ή στη μεταβολή ενός νόμου, παραμένει δικαίωμα της κοινής γνώμης να πει "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ".
Η κοινή γνώμη (εδώ στο site) δείχνει ότι μάλλον λέει "ΟΧΙ" στη θέσπιση νόμου που θα επιτρέπει:
-Υιοθεσία (σίγουρο αυτό)
-Γάμο (οι περισσότεροι)
και παίζεται (προσωπικά συμφωνώ για τους λόγους που έχω εξηγήσει) το θέμα της συμβίωσης.
Δε χρειάζεται η κοινή γνώμη να ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ το γιατί παίρνει αυτή την θέση. Την παίρνει, γιατί έτσι γουστάρει.
Και αυτός που ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ από το οικόπεδο για να κόψει δρόμο μπορεί βεβαίως να μουρμουρίζει "τον ανάποδο, το στριμμάδι" κλπ, αλλά ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ.