Νέα

Συλλήψεις Citytours Στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε παιδιά, δικηγόρος δεν είμαι, αλλά το ξέρω!
(Όλοι μας εδώ μέσα λίγο-πολύ παρακολουθούμε την έκδοση νόμων που σχετίζονται με το "σπορ", καθώς και το τι γίνεται στις άλλες χώρες).

ΔΕΝ διώκεται ο πελάτης που πλήρωσε για να γαμήσει!

Αυτό ισχύει ΜΟΝΟ στη Σουηδία, όπου διώκεται, και μάλιστα δε διώκεται η πουτάνα!

Stavros, πλέον όχι μόνον στην Σουηδία. Από τις 1/1/2009 ισχύει και στην Νορβηγία:
New Norway law bans buying of sex

Μάλιστα ο νόμος είναι αυστηρότερος από την Σουηδία καθόσον περιλαμβάνει και αδικήματα που διαπράττονται στο εξωτερικό. Δηλαδή αν πάω έναν Νορβηγό φίλο στην Φυλής για να γαμήσει μπορεί να τον περιμένουν στο Όσλο για να τον συλλάβουν. (Καλά τώρα, το πως θα το αποδείξουν αυτό συζητιέται. ΑΛΛΑ στοχεύουν σε περιπτώσεις όπως αυτή που πάει κάποιος στην Ταϋλάνδη για ανήλικα και τον συλλάβουν εκεί. Θεωρητικά τιμωρείται στην Ταϋλάνδη και επίσης όταν επιστρέψει στην Νορβηγία).

Βέβαια έχει γίνει ήδη καλή κριτική απο Νορβηγούς:
www.nodo50.org/Laura_Agustin/satire-is-the-best-revenge-anti-trafficking-news-from-norway]Sometimes satire is the best revenge: Anti-trafficking news from Norway[/url]
όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι πιάσανε ήδη τον πρώτο άτυχο και ότι οι μαύρες γαζέλες εξαφανίστηκαν από τους δρόμους του Όσλο (έχω γράψει για αυτές στο θρεντ για την Νορβηγία).

Παρόλο που θεωρείται ότι ο Νόμος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στην Σουηδία:
www.thelocal.se/6417/20070215/]Swedish prostitution law achieves mixed results[/url]
και ότι στο Δικαστήρο είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να αποδειχθεί ότι κάποιος διέπραξε το αδίκημα εκτός και αν τον συλλάβουν με τις Κορώνες στο χέρι:
www.thefword.org.uk/blog/2007/02/guest_blogger_e]Guest blogger explains Swedish prostitution law conundrum[/url]

οι Άγγλοι συζητούν να φτιάξουν παρόμοιο νόμο:
www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/lawandorder/3479591/Prostitute-clients-to-face-hefty-fines-in-law-change.html]Prostitute clients to face hefty fines in law change[/url]

Και βέβαια ποίοι άλλοι θα τρίβαν τα χέρια τους και θα ζητούσαν αυστηρότερους νόμους;
www.inspiremagazine.org.uk/news.aspx?action=view&id=2955]Christian campaigners urge more change to prostitution law[/url]

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
βολταίρε φίλε μου την φράση "άκουσα ότι ισχύει κάτι τέτοιο" την έγραψα ακριβώς για να μην θεωρήσει κανείς ότι κόβω και το χέρι μου ... και όπως έγραψα το σημαντικό για μένα δεν είναι τόσο τι λέει ο νόμος αλλά το κατά πόσο η αστυνομία θέλει να πιάσει πελάτες (αν είναι παράνομοι ) ή όχι... από εκεί και πέρα προφανώς το τι λέει ο νόμος προφανώς και με ενδιαφέρει για να ξέρω αν έχει νόημα να με ανησυχεί όλο αυτό..  οπότε περιμένω να δω τι θα βγάλετε τις επόμενες μέρες..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
βολταίρε φίλε μου την φράση "άκουσα ότι ισχύει κάτι τέτοιο" την έγραψα ακριβώς για να μην θεωρήσει κανείς ότι κόβω και το χέρι μου ... και όπως έγραψα το σημαντικό για μένα δεν είναι τόσο τι λέει ο νόμος αλλά το κατά πόσο η αστυνομία θέλει να πιάσει πελάτες (αν είναι παράνομοι ) ή όχι... από εκεί και πέρα προφανώς το τι λέει ο νόμος προφανώς και με ενδιαφέρει για να ξέρω αν έχει νόημα να με ανησυχεί όλο αυτό..  οπότε περιμένω να δω τι θα βγάλετε τις επόμενες μέρες..

Γιατί να θέλει η αστυνομία να πιάσει πελάτες;
Μην τρελλαθούμε τελείως. Άλλη δουλειά δεν έχουν.
Και ο νόμος είναι σαφής.

Εντάξει, μπορεί να λέω και εγώ διάφορα κατά καιρούς για την αστυνομία αλλά δεν νομίζω ότι εφαρμόζουν τον νόμο όπως γουστάρουν. Δεν νομίζω ότι γίνονται συστηματικά τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.
Άσε που αν γίνει τέτοια τελείως παράλογη και παράνομη σύλληψη κάποιος μπορεί να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια και να ζητήσει αποζημίωση.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Stavros, πλέον όχι μόνον στην Σουηδία. Από τις 1/1/2009 ισχύει και στην Νορβηγία:
New Norway law bans buying of sex

Μάλιστα ο νόμος είναι αυστηρότερος από την Σουηδία καθόσον περιλαμβάνει και αδικήματα που διαπράττονται στο εξωτερικό. Δηλαδή αν πάω έναν Νορβηγό φίλο στην Φυλής για να γαμήσει μπορεί να τον περιμένουν στο Όσλο για να τον συλλάβουν. (Καλά τώρα, το πως θα το αποδείξουν αυτό συζητιέται. ΑΛΛΑ στοχεύουν σε περιπτώσεις όπως αυτή που πάει κάποιος στην Ταϋλάνδη για ανήλικα και τον συλλάβουν εκεί. Θεωρητικά τιμωρείται στην Ταϋλάνδη και επίσης όταν επιστρέψει στην Νορβηγία).

Βέβαια έχει γίνει ήδη καλή κριτική απο Νορβηγούς:
www.nodo50.org/Laura_Agustin/satire-is-the-best-revenge-anti-trafficking-news-from-norway]Sometimes satire is the best revenge: Anti-trafficking news from Norway[/url]
όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι πιάσανε ήδη τον πρώτο άτυχο και ότι οι μαύρες γαζέλες εξαφανίστηκαν από τους δρόμους του Όσλο (έχω γράψει για αυτές στο θρεντ για την Νορβηγία).

Παρόλο που θεωρείται ότι ο Νόμος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στην Σουηδία:
www.thelocal.se/6417/20070215/]Swedish prostitution law achieves mixed results[/url]
και ότι στο Δικαστήρο είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να αποδειχθεί ότι κάποιος διέπραξε το αδίκημα εκτός και αν τον συλλάβουν με τις Κορώνες στο χέρι:
www.thefword.org.uk/blog/2007/02/guest_blogger_e]Guest blogger explains Swedish prostitution law conundrum[/url]

οι Άγγλοι συζητούν να φτιάξουν παρόμοιο νόμο:
www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/lawandorder/3479591/Prostitute-clients-to-face-hefty-fines-in-law-change.html]Prostitute clients to face hefty fines in law change[/url]

Και βέβαια ποίοι άλλοι θα τρίβαν τα χέρια τους και θα ζητούσαν αυστηρότερους νόμους;
www.inspiremagazine.org.uk/news.aspx?action=view&id=2955]Christian campaigners urge more change to prostitution law[/url]

Στην Ελλάδα ο πελάτης έχει ποινική ευθύνη μόνο εάν γνωρίζει ότι η εκδιδόμενη που πηδά είναι θύμα τράφικινγκ (αρ. 351 παρ. 3 Π.Κ.) και μάλιστα με φυλακιση από 6 μήνες έως 5 χρόνια!

Αν και η διάταξη είναι σωστή σαν σκέψη (στην τελική με τα λεφτά των πελατών διεξαγεται το εμπόριο λευκής σαρκός, ας μην τρέφουμε αυταπάτες) , δημιουργεί πολλά προβλήματα στην πράξη διότι αν τυχόν συλληφθείς, άντε να αποδείξεις ότι δεν ήξερες...

Απ' όσο γνωρίζω όμως, δεν έχει καταδικαστεί κανείς ακόμη για κάτι τέτοιο...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Στην Ελλάδα ο πελάτης έχει ποινική ευθύνη μόνο εάν γνωρίζει ότι η εκδιδόμενη που πηδά είναι θύμα τράφικινγκ (αρ. 351 παρ. 3 Π.Κ.) και μάλιστα με φυλακιση από 6 μήνες έως 5 χρόνια!

Αν και η διάταξη είναι σωστή σαν σκέψη (στην τελική με τα λεφτά των πελατών διεξαγεται το εμπόριο λευκής σαρκός, ας μην τρέφουμε αυταπάτες) , δημιουργεί πολλά προβλήματα στην πράξη διότι αν τυχόν συλληφθείς, άντε να αποδείξεις ότι δεν ήξερες...

Απ' όσο γνωρίζω όμως, δεν έχει καταδικαστεί κανείς ακόμη για κάτι τέτοιο...

Συγνώμην, εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι ΔΕΝ ήξερες ή θα πρέπει ο εισαγγελέας να αποδείξει στο δικαστήριο ότι ήξερες;
Και ο νόμος αναφέρεται σε γνώση συγκεκριμένων θεμάτων που στοιχειοθετούν το αδίκημα της σωματεμπορίας: χρήση βίας κλπ, κλπ.

Όπως πιστεύω, ο νομοθέτης εδώ με την γνώση σε άλλους στοχεύει (στους παρατρεχάμενους των σωματεμπόρων) και όχι στους κοινούς πελάτες.

Αν ο νομοθέτης ήθελε να ποινικοποιήσει τους πελάτες τότε θα νομοθετούσε όπως στην Σουηδία. Αμφιβάλλει κανένας ότι ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να περάσει από την Ελληνική Βουλή ανεξάρτητα από την πολιτική της σύσταση; Υποστήριξη από διάφορες φεμινιστικές και "φεμινιστικές" οργανώσεις θα υπήρχε άφθονη.

Απλά πιστεύω, ότι υπάρχει και λίγη λογική.

Καταδίκες δεν έχουν γίνει, συλλήψεις έχουν γίνει;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Στη δικιά μου υποθετική ερώτηση όμως, δε μου απάντησε κανείς:

Πάω σε ένα μπαράκι, καμακώνω μια ψόφια, την πάω σπίτι ή στο ξενοδοχείο, γίνεται "η πράξη", και το πρωϊ μου λέει "ξέρεις, γλυκιέ μου, αύριο πρέπει να πληρώσω τη ΔΕΗ και δεν έχω μία. Μου δίνεις εκατό ευρώ?".
Μου περισεύουν, είμαι καλός μαλάκας, όπως θέτε πέστε το, και της τα δίνω.

Διώκεται για πορνεία?

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Για πές μας σε ποιό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αίρονται οι προϋποθέσεις της κατ' οίκον έρυνας για "πορνεία και "πράξεις ακολασίας"";

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, σε ποιό άρθρο εεεεεε;
Λοιπόν αγαπητέ voltaire45,

Επειδή δεν βρισκόμουν σε υπολογιστή και βρισκόμουν έξω δεν μπόρεσα να απαντήσω εγκαίρως. Θα απαντήσω φυσικά αργότερα κι αναλόγως και στον άσχετο www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,49102]**************[/url] (aka www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,49102]alexandros11[/url]) που αποτελεί ίδια περίπτωση με τον www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,14537]joe125[/url], ο οποίος αφού κατέστρεψε www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,22651.0]άλλο thread[/url] του παρόντος φόρουμ κι έφαγε "ξύλο" και λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του του επιβλήθηκε τόσο δυνατό ban που ακούστηκε μέχρι την άλλη μεριά της πόλης. O www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,49102]************[/url] (aka www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,49102]alexandros11[/url]) λοιπόν, προφανώς δεν με γνωρίζει, διότι ΕΑΝ με γνώριζε θα ήξερε πως φροντίζω ότι λέω να το στηρίζω και να επιχειρηματολογώ. Πάντοτε!

Στο θέμα μας λοιπόν: Όπως ΣΧΕΔΟΝ σωστά (όχι όμως ΕΝΤΕΛΩΣ σωστά) έγραψες www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920892#msg920892]ΕΔΩ[/url] αγαπητέ voltaire45...
Ακόμα αυστηρότερες προϋποθέσεις προβλέπονται για τη διεξαγωγή κατ΄οίκον έρευνας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 254 παρ. 1 Κ.Ποιν.Δ., η νυχτερινή έρευνα επιτρέπεται μόνο αν πρόκειται να συλληφθεί άτομο που, ήδη, διώκεται νόμιμα ή εφόσον ο δράστης συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να διαπράττει εντός της κατοικίας πλημμέλημα ή κακούργημα ή εφόσον η συγκεκριμένη κατοικία χρησιμοποιείται ως τόπος κατ’ επάγγελμα ακολασίας ή κατ’ επάγγελμα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, εκτός κι αν πρόκειται για χώρους που είναι προσιτοί σε όλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: Capital.gr με συνεργασία της δικηγορικής εταιρίας ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ[/i]

Ο νόμος λέει για έρευνα την ΝΥΧΤΑ. Προφανώς ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρται ότι η έρευνα αυτή γίνεται "χωρίς την εντολή εισαγγελέα".
...αναφέροντας μάλιστα ως "πηγή" το Capital.gr (είναι πιο αξιόπιστο από το αντίγραφο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας? Δεν νομίζω!), και μάλιστα αναρωτιέσαι και τονίζεις πως "...ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρται ότι η έρευνα αυτή γίνεται χωρίς την εντολή εισαγγελέα...", θα σε παραπέμψω να διαβάσεις προσεκτικά τα Άρθρα 253 και 254 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (περί προϋποθέσεων για την διενέργεια έρευνας) που κατά ειρωνεία της τύχης, επικαλείται και το τμήμα από το Capital.gr που μας παρουσίασες, τα οποίο αναφέρουν σχετικά:

[size=13pt]Άρθρο 253 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας[/size]
[size=13pt]Εάν διεξάγεται ανάκριση για κακούργημα ή πλημμέλημα, έρευνα διενεργείται όταν μπορεί βάσιμα να υποτεθεί οτι η βεβαίωση του εγκλήματος, η αποκάλυψη ή η σύλληψη των δραστών[/size] ή τέλος βεβαίωση ή αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ή να διευκολυνθεί μόνο με αυτήν

[size=13pt]Άρθρο 254 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας[/size]
1. Η νυκτερινή έρευνα σε κατοικία [size=13pt]επιτρέπεται στις παρακάτω περιπτώσεις και μόνο στον εισαγγελέα, στον ανακριτή, στους ειρηνοδίκες ή στους πταισματοδίκες κι αν αυτοί δεν υπάρχουν ή κωλύονται στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας[/size]:
  • [li]αν πρόκειται να συλληφθεί άτομο που διώκεται νόμιμα,[/li]
    [li]αν κάποιος συλλαμβάνεται επ' αυτοφόρω να διαπράττει μέσα στην κατοικία κακούργημα ή πλημμέλημα,[/li]
    [li]αν γίνεται συγκέντρωση σε κατοικία όπου παίζονται κατ' επάγγελμα τυχερά παιχνίδια [size=13pt]ή κατοικία που χρησιμοποιείται ως τόπος κατ' επάγγελμα ακολασίας[/size][/li]
    [li]αν πρόκειται για χώρους που είναι σ' όλους προσιτοί τη νύκτα.[/li]

2.  Η διάρκεια της νύκτας ορίζεται από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί για το διάστημα 1 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου, και από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί για το διάστημα 1 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Έχοντας υπ' όψη τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι (όπως ΣΩΣΤΑ έκανες copy & paste από και παρουσίασες www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920892#msg920892]ΕΔΩ[/url]):

"...Ως κατοικία νοείται οποιοδήποτε κατάλυμα, στεγασμένο ή μη, που δεν είναι προσιτό σε όλους, στο οποίο διαμένει κάποιος μόνος ή μαζί με άλλους, μόνιμα ή πρόσκαιρα. Από νομικής άποψης είναι αδιάφορο αν το πρόσωπο που διαμένει είναι ο ιδιοκτήτης του καταλύματος αυτού, ο νομέας ή ο κάτοχός του. Ως εκ τούτου, στην έννοια της κατοικίας υπάγονται η υπό στενή έννοια οικία, [size=13pt]καθώς και το δωμάτιο ξενοδοχείου[/size], η σκηνή και το πλοίο. Κατ’ αντιδιαστολή δεν θεωρούνται κατοικία τα δημόσια μέρη, στα οποία δύναται να εισέλθει ο οιοσδήποτε (ενδεικτικά θέατρο και καφενείο), τα δε καταστήματα αποτελούν δημόσια μέρη μόνο κατά το χρονικό διάστημα που παραμένουν ανοικτά στο κοινό, καθώς από τη στιγμή που θα κλείσουν θεωρούνται «κατοικία»..."

...αντιλαμβάνεσαι πως δεν απέχει καθόλου από αυτό που αρχικά είχα γράψει www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920509#msg920509]ΕΔΩ[/url], οτι δηλαδή "...είναι η μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μπουκάρει η αστυνομία και να παραβιάσει το άσυλο της οικείας, ακόμη και ΧΩΡΙΣ την εντολή εισαγγελέα!...". Ακολούθως, σου το θυμίζω όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το είχα γράψει!
Η πορνεία και οι "πράξεις ακολασίας" είναι η μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μπουκάρει η αστυνομία και να παραβιάσει το άσυλο της οικείας (οικεία θεωρείται ΚΑΙ το δωμάτιο ξενοδοχείου εφόσον είσαι πελάτης με κανονικό check-in), ακόμη και ΧΩΡΙΣ την εντολή εισαγγελέα!

[size=13pt]ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ voltaire45, Ο ΝΟΜΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΑΦΕΣ "ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ" ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ή ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ[/size]

Εφόσον λοιπόν ΚΑΙ δίκιο είχα όταν έγραφα οτι η Αστυνομία (υπό προϋποθέσεις) ΜΠΟΡΕΙ να μπουκάρει σε δωμάτιο ξενοδοχείου και μάλιστα ΧΩΡΙΣ την παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού λειτουργού, προς τι όλο αυτό το στημένο τάχα δήθεν? Προς τι λοιπόν το επιθετικό σχόλιό σου (το οποίο αναφερόταν σε εμένα αν δεν κάνω λάθος) "...ακούστε τι βρήκε το άτομο προκειμένου να κινδυνολογήσει..."? Προς τι η (κατα τη γνώμη μου ρητορική) ερώτηση "...για πές μας σε ποιό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αίρονται οι προϋποθέσεις της κατ' οίκον έρυνας για πορνεία και πράξεις ακολασίας...", όταν ακόμη κι εσύ ο ίδιος γνώριζες οτι η Αστυνομία (επαναλαμβάνω υπό προϋποθέσεις!) ΜΠΟΡΕΙ να μπουκάρει σε δωμάτιο ξενοδοχείου και μάλιστα ΧΩΡΙΣ την παρουσία εισαγγελέα?

Στο θέμα τώρα περί σχολίων δίωξης εμπλεκομένων σε περιπτώσεις trafficking κλπ που έγινε παραπάνω, θα χρειαστεί να διορθώσω το αρχικό μου post www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920384#msg920384]ΕΔΩ[/url] όσο αφορά βεβαίως την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου - ανέφερα οτι ο Νόμος ψηφίστηκε το 2003 (άλλωστε είχα γράψει πως δεν ήμουν σίγουρος και θα επανερχόμουν μόλις το επιβεβαίωνα), διότι ο Νόμος ψηφίστηκε το 2002 και είχε εισηγηθεί για αυτόν ο (τότε) Υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης (τότε) του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπως επίσης είχα αναφέρει.

Σε www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920669#msg920669]ΑΥΤΟ[/url] το post σου αγαπητέ (το "αγαπητέ" το ΕΝΝΟΩ και δεν έχει ίχνος ειρωνείας διότι μ' αρέσει να συζητώ με ανθρώπους που είναι ενημερωμένοι) voltaire45, μας ενημερώνεις για το περιεχόμενο του Άρθρου 351 του Ποινικού Κώδικα (περί σωματεμπορείας) και τα σημεία που αναθεωρούνται με την εφαρμογή του Ν3064/2002.

[size=13pt]Άρθρο 351 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας[/size]
(Όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 του Ν3064/2002 ΦΕΚ 248Α/15-10-2002)

1. Όποιος με τη χρήση βίας, απειλής ή άλλου εξαναγκαστικού μέσου ή την επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας προσλαμβάνει, μεταφέρει ή προωθεί εντός ή εκτός της επικράτειας, κατακρατεί, υποθάλπει, παραδίδει με ή χωρίς αντάλλαγμα σε άλλον ή παραλαμβάνει από άλλον πρόσωπο με σκοπό να προβεί ο ίδιος ή άλλος στη γενετήσια εκμετάλλευσή του τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων ευρώ.

2. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται ο υπαίτιος αν, για να πετύχει τον ίδιο σκοπό, αποσπά τη συναίνεση προσώπου με τη χρήση απατηλών μέσων ή το παρασύρει, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση του με υποσχέσεις, δώρα, πληρωμές ή παροχή άλλων ωφελημάτων.

3. [size=13pt]Όποιος εν γνώσει ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο[/size] το οποίο τελεί υπό τις συνθήκες που περιγράφονται στις παραγράφους 1 και 2 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

4. Με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων έως εκατό χιλιάδων ευρώ τιμωρείται ο υπαίτιος σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, αν η πράξη:
  • [li]στρέφεται κατά ανηλίκου ή συνδέεται με την πνευματική αδυναμία ή την κουφότητα του παθόντος,[/li]
    [li]τελέσθηκε από ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο στοιχείο γ της παραγράφου 2 του άρθρου 349,[/li]
    [li]συνδέεται με την παράνομη είσοδο, παραμονή ή έξοδο του παθόντος από τη χώρα,[/li]
    [li][size=13pt]τελείται κατ επάγγελμα[/size],[/li]
    [li]τελείται από υπάλληλο ο οποίος κατά την άσκηση της υπηρεσίας του ή επωφελούμενος από την ιδιότητά του αυτή διαπράττει ή συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην πράξη ή[/li]
    [li]είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του παθόντος.[/li]

5. Αν κάποια από τις πράξεις της πρώτης και δεύτερης παραγράφου είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του παθόντος επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.

6. Η κατά τις προηγούμενες παραγράφους γενετήσια εκμετάλλευση συνίσταται στην επιχείρηση από κερδοσκοπία οποιασδήποτε ασελγούς πράξης ή στη χρησιμοποίηση από κερδοσκοπία του σώματος, της φωνής ή της εικόνας προσώπου για την πραγματική ή προσποιητή επιχείρηση τέτοιας πράξης ή για την παροχή εργασίας ή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη γενετήσια διέγερση.

Άρα λοιπόν αγαπητέ voltaire45, ο Νόμος δεν πιάνει μόνο αυτούς που εν γνώσει τους ενεργούν ασελγή πράξη με κοπέλες (πραγματικά ή υποτιθέμενα θύματα σωματεμπορίας), αλλά και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το "κατ επάγγελμα" καθεστώς! Και εφόσον ο πελάτης επισκέπτεται ΕΚΟΥΣΙΩΣ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ διαδικτυακή σελίδα που όχι μόνο διαφημίζει ερωτικές υπηρεσίες ΜΗ νόμιμα εκδιδομένων γυναικών, αλλά ενημερώνεται για τις ΕΜΙΣΘΕΣ υπηρεσίες που παρέχουν, αποδέχεται αυτομάτως πως κοπέλες και γραφείο αποτελούν "ομάδα" που ενεργούν παράνομη πράξη και ο ίδιος όχι μόνο την αποδέχεται, αλλά συναινεί κιόλας.

Επειδή λοιπόν όπως αναφέρεται και www.isotita.gr/index.php/docs/277?theme=print]ΕΔΩ[/url] με σαφή τρόπο, ο Ν3064/2002 (ΦΕΚ 248/Α/15-10-2002), όχι μόνο ρυθμίζει την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής κλπ, αλλά ασκείται πλέον αυτεπαγγέλτως η ποινική δίωξη σοβαρών αξιόποινων πράξεων, ποινικοποιείται η συνειδητή αποδοχή των υπηρεσιών που προέρχονται από θύματα της διακίνησης ανθρώπων και προβλέπονται διατάξεις προστασίας των θυμάτων των εγκλημάτων αυτών.

Το τελευταίο μάλιστα (περί προστασίας των θυμάτων trafficking), το γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οι κοπέλες που ασκούν το σπορ των CT και τα call girl που δεν χάφτουν μύγες σαν χάνοι, κι όταν τις συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή τους (περίπτωση αστυνομικού που παρουσιάστηκε ως πελάτης) ή όταν τις συλλαμβάνει η αστυνομία επί τω έργο με (ανυποψίαστο) πελάτη και αρχίζουν να "δίνουν" γραφεία, ατζέντηδες, συνεργάτες, ακόμη και τον πελάτη τον ίδιο (όπως έγραψα www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920509#msg920509]ΕΔΩ[/url]), για να αποκομίσουν τα ευεργετικά οφέλη του Ν3064/2002!

[size=13pt]Και επειδή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (άτυχων) πελατών που...[/size]

• [li][size=13pt]ΚΑΙ συνελήφθησαν από αστυνομικούς που μπουκάρανε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου (ΧΩΡΙΣ την παρουσία εισαγγελέα) μέσα στο οποίο βρισκόταν μαζί με ΕΝΗΛΙΚΗ κοπέλα από ΓΝΩΣΤΟ και διαφημιζόμενο πρακτορείο που φέρνει CT στην Ελλάδα,[/size][/li]
    [li][size=13pt]ΚΑΙ προσήχθησαν στον εισαγγελέα ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες ΚΑΙ στον πελάτη,[/size][/li]
    [li][size=13pt]ΚΑΙ ο πελάτης αντιμετώπισε το Ποινικό Δικαστήριο, με ότι ψυχοφθόρο και χρηματοβόρο μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο...[/li]

[size=13pt]...θα μου επιτρέψεις να επιμένω στην αρχική μου θέση πως πλέον ο πελάτης είναι δυνατόν να διωχθεί ποινικά! Ειδάλλως θα πρέπει να πιστέψω πως όλο το σύστημα Αστυνομία - Εισαγγελείς - Δικαστές δρα αντίθετα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, που ΔΕΝ το νομίζω![/size]

@ voltaire45, είναι πραγματικά χαρά μου να συνομιλώ με ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ για το αντικείμενο ανθρώπους και πραγματικά θα ήταν χαρά μου να με διορθώσεις ή συμπληρώσεις μέσα στα πλαίσια του παραγωγικού διαλόγου.

@ alexandros11, τώρα δεν νομίζω πως θα χρειαστεί να ασχοληθώ περισσότερο μαζί σου και να απαντήσω σε όσα φτηνά έγραψες κύριε www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,49102]****************[/url] (aka www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,49102]alexandros11[/url]) που όχι μόνο απέφυγες να επιχειρηματολογήσεις αλλά υιοθέτησες μια περισσότερο πεζοδρομιακή γλώσσα καθαρό δείγμα έλλειψης συντονισμού, δείγμα έλλειψης γνώσης επί του αντικειμένου και δείγμα άκρατης προσπάθειας να "μιλήσεις" (και να αυξήσεις απεγνωσμένα τα ελάχιστα post σου) χωρίς όμως να έχεις κάτι ουσιαστικό να "πεις". Με λίγα λόγια, η συμπεριφορά αυτή αρμόζει σε δείγμα Ελληναρά μπουζουκόβιου απαίδευτου που αρέσκεται περισσότερο να φωνάζει παρά να ομιλεί και όχι σε "δικηγόρο με 17ετή εμπειρία" όπως εσύ δηλώνεις. Να γνωρίζεις μάλιστα κύριε ************, πως τα "κατσαρολικά" τραβούν την προσοχή μόνο όταν προκαλούν θόρυβο από το πέσιμο! Εάν μάλιστα (όπως ΕΣΥ ο ίδιος έγραψες) "...δεν υπαρχει πιο αξιοπιστη πηγη..." (στα νομικά) απο εσένα και πως (όπως ΕΣΥ ο ίδιος έγραψες) τα "...17 χρονια δικηγορειας αρκουν..." για να μπορείς να απαντάς σε τέτοιου είδους ζητήματα, θα σου πω απλά πως ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ!!!!! [size=11pt]Κι επειδή θέλω να σε προλάβω πριν γουρλώσεις τα μάτια βλέποντας το πραγματικό σου όνομα γραμμένο εδώ, κι αρχίσεις να φωνάζεις περί "καταπάτησης & δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων" κλπ, όταν ηρεμήσεις στείλε μου ένα PM να σου εξηγήσω ΠΩΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ σε ΟΛΟΥΣ το πραγματικό σου όνομα.[/size] ΟΚ?

edit_Duracell: ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαγραφή προσωπικών στοιχείων, σύμφωνα με τους τους Κανόνες Λειτουργίας... Παρακαλώ να ΜΗΝ επαναληφθεί!

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
σε ευχαριστω παρα πολυ που διαφημιζεις το ονομα μου.λογικα απο αυριο θα εχω κ περισσοτερη πελατεια...ομως αφου εσυ <ομιλεις> κ δεν φωναζεις απαιδευτα οπως εγω συνεχιζεις να πλατιαζεις αναφεροντας νομους χωρις ομως τον ουσιαστικοτερο ολων δηλαδη αυτων που συζηταμε..

μας λες οτι η αστυνομια μπορει να μπουκαρει οταν τελουνται πραξεις ακολασιας  που αφορουν κ τον ΠΕΛΑΤΗ...κ σε ρωταω κ δεν απαντας..υποπεφτεις ατοπηματα αερολογιες κ φαφλατισμους..πες μας σε πιο αρθρο του κωδικα ποινικης δικονομιας αναφερετε αυτο?
σε πιο??265,253,901,402?????σε  ΠΙΟ?????επιπλεον σε καλω να επισελθεις σε πρακτικες λεπτομερειες εξηγοντας μας το διαδικαστικο το οποιο καλεισαι να τεκμηριωσεισ με τι θεωρια του νομου....οταν απαντησεις σε αυτα τοτε κ εγω θα παραδεχτω οτι ειμαι η πλεον αναξιοπιστη πηγη κ θα σκισω κ τα 3 πτυχια που πηρα στα <<μπουζουκια>>μεχρι τοτε θα εχεισ μονο την ευκαιρια νοησης κ ικανοτητας στο διαβασμα κ στο copy paste!!!!!!!!

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
μας λες οτι η αστυνομια μπορει να μπουκαρει οταν τελουνται πραξεις ακολασιας  που αφορουν κ τον ΠΕΛΑΤΗ...κ σε ρωταω κ δεν απαντας.
Όχι alexandros11! Θα σε παρακαλούσα να μην με παρουσιάζεις να λέω ή να γράφω πράγματα που ούτε είπα ούτε έγραψα!

Εάν θυμάσαι, απάντησα κατά πως εγώ εκτιμώ (φυσικά όπως όλοι οι άνθρωποι είναι δυνατό να κάνω και λάθος για αυτό άλλωστε είναι ο διάλογος για να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τα λάθη μας) στις ερωτήσεις του voltaire45 σχετικά την διαφωνία μας για το εάν η αστυνομία έχει το δικαίωμα να μπουκάρει ή όχι σε δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς την παρουσία ή την εντολή εισαγγελέα (βλ. www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg920602#msg920602]ΕΔΩ[/url]). Στην απάντηση λοιπόν που έγραψα www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,13798.msg921328#msg921328]ΕΔΩ[/url], εξηγώ πως δικαιολογείται η είσοδος της αστυνομίας σε δωμάτιο ξενοδοχείου και στα πλαίσια έρευνας και σύλληψης ακόμη και χωρίς παρουσία εισαγγελέα, βάσει των Άρθρων 253 & 254 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Μπορεί να μην είναι η συνήθης τακτική, εφόσον όμως ο Νόμος αφήνει στην αστυνομία "παραθυράκι" και εφόσον έχει συμβεί όχι πολλές - αλλά αρκετές - φορές, θεωρώ πως ναι, είναι δυνατό! Αυτό άλλωστε είχα υποστηρίξει.

Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα που επίσης είχα διαφωνία με τον voltaire45 σχετικά με την ερμηνεία του Ν3064/2002 και της τροποποίησης που υπέστη το σχετικό άρθρο περί σωματεμπορίας, παρέθεσα τον νόμο ο οποίος εντέχνως (ή τυχαία?) αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συλληφθεί και ο πελάτης. Από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα πελατών, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αίθουσα των δικαστηρίων δυνάμει του Ν3064/2002, και θεωρώντας πως το σύστημα "Αστυνομία - Εισαγγελείς - Δικαστές" δεν δρα αντίθετα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, τότε έχουμε αποδείξεις πως ναι, και ο πελάτης είναι δυνατόν να διωχθεί!

Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου και οι ερωτήσεις που θέτεις καθώς και η (αδικαιολόγητη κατά την άποψή μου) αρχική σου επιθετικότητα... δεν έχω ακόμη καταλάβει!

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
αγαπητε!!!δεν επιτιθεμαι σε κανεναν!!κ ειδικα σε εσενα που μου εισαι κατα τα αλλα συμπαθης αφου εχεις την ικανοτητα να εκφερεις αποψη!!ισως να παρεξηγηθηκα με τον υφος που επεδειξα..αλλα δεν ειμαι ουτε απαιδευτος ουτε αμορφωτος..γνωριζω παρα παρα πολυ καλα τη δουλεια μου απλα!κ για του λογου το αληθες..ολο το βραδυ διαβαζω σχετικα με αυτο τη σχετικη νομολογια!κ θα επιμεινω πως οι αναφορες σου στο σχετικο νομο ειναι αναληθεις κ αβασιμες!!θα χαρω παρα πολυ να με αντικρουσεις νομικα αλλα με σχετικα επιχειρηματα!!ετσι γινεται κ ο εποικοδομιτικος διαλογος θαρρω!τωρα αν υπεπεσεσ σε γνωστικο σφαλμα ευχαριστως να το δεχτω!!!!φυσικα κ ολοι κανουμε λαθη!!κ ΕΓΩ πρωτος...αλλα στο συγκεκριμενο κομματι του νομου απλα δεν κανω λαθος γιατι εχω μπροστα μου 7 τομους κ σου μιλαω δια μεσω αυτων!!!

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
και να προσθεσω πως το μηλον τις εριδος στη συζητηση μας ηταν γιατι κ υπο πιο καθεστως νομικο συλλαμβανεται κ ο πελατης!!!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Όταν θα σφίξουν οι κώλοι στον τουρισμό-ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα-οι ίδιοι οι ξενοδόχοι θα παρακαλούν να έρχονται οι κοπέλες για δουλειά στην Ελλάδα,και προκειμένου να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους δε θα τις πειράζει κανείς...Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ κατά κάποιο τρόπο! :cheesy:

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
και να προσθεσω πως το μηλον τις εριδος στη συζητηση μας ηταν γιατι κ υπο πιο καθεστως νομικο συλλαμβανεται κ ο πελατης!!!
Άρα λοιπόν, τουλάχιστον στο πρώτο σκέλος στο οποίο δέχτηκα επίθεση και αφορούσε το εάν η αστυνομία έχει δικαίωμα ή είναι δυνατό η αστυνομία να μπουκάρει σε δωμάτιο ξενοδοχείου βάσει Αρθρων 253 & 254 ΠΚ... συμφωνείς! Σωστά?

Η διαφωνία μας λοιπόν (μεταξύ μας) είναι υπό ποιό καθεστώς και υπό ποιά κατηγορία θα συλληφθεί ο πελάτης! Θεωρώ λοιπόν (δυστυχώς δεν είχα ούτε έχω στα χέρια μου την δικογραφία) πως ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον (άτυχο) πελάτη αφ' ενός διότι έπρεπε να παρουσιαστεί στα media πως γίνεται εφαρμογή του νέου Νόμου κι αφ' εταίρου στηρίχτηκε στην 3 και 4δ παράγραφο του 351 που κάνει αναφορά για "κατ' επάγγελμα" δραστηριότητα και "εν γνώσει" ασελγή πράξη με πρόσωπο που καλύπτεται από τον Ν3064/2002.

Το να θεωρήσει ο εισαγγελέας (εισαγγελέας είναι ότι θέλει κάνει κι ας πάει ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο να αθωωθεί αν δεν αποδειχτούν εναντίον του όσα τον κατηγορούν) οτι ο πελάτης εν γνώσει του και εκουσίως κι αυτοβούλως μπήκε σε διαδικτυακή σελίδα που όχι μόνο διαφήμιζε ερωτικές υπηρεσίες με μη νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες, και μάλιστα ενημερώθηκε κιόλας μέσω της σελίδας (ή SMS / email επικοινωνίας) για τις έμμισθες υπηρεσίες (και το ακριβές "αντίτιμο") που παρείχαν οι κοπέλες και το γραφείο, αποδέχτηκε τους όρους και συνεπώς αποδέχτηκε και το "προϊόν" της παράνομης πράξης.

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
σαφως σε οτι αφορα την ασυλια του χωρου ηδη ανεφερα πως υπο προυποθεσεις οι αστυνομικου δικαιουνται να προβουν σε ερευνα συλληψεις κ τα σχετικα...απο κει κ περα...πως πιστοποιειται απο την αστυνομια πως ο πελατης οπως αναφερεις μπηκε σε site με συνοδους εκλεισε ραντεβου κ το σημαντικοτερο αποδεχτεικε το προιον του trafficking...pws???δε μπορω να εννοησω ακομη με πιο κατηγορητηριο συνελαβαν το πελατη που αναφερεις...ο εισαγγελεας λανθανεις αν πιστευεις πως κανει οτι θελει επειδη ασκει εκτελεστικη εξουσια...στηριζεται σε κατηγορητηριο κ σε συμπληρωματικα υπομνηματα κ οχι σε εαν κ εφοσον κ διαφορες υποθεσεις εργασιας.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
σαφως σε οτι αφορα την ασυλια του χωρου ηδη ανεφερα πως υπο προυποθεσεις οι αστυνομικου δικαιουνται να προβουν σε ερευνα συλληψεις κ τα σχετικα...απο κει κ περα...πως πιστοποιειται απο την αστυνομια πως ο πελατης οπως αναφερεις μπηκε σε site με συνοδους εκλεισε ραντεβου κ το σημαντικοτερο αποδεχτεικε το προιον του trafficking...pws???δε μπορω να εννοησω ακομη με πιο κατηγορητηριο συνελαβαν το πελατη που αναφερεις...ο εισαγγελεας λανθανεις αν πιστευεις πως κανει οτι θελει επειδη ασκει εκτελεστικη εξουσια...στηριζεται σε κατηγορητηριο κ σε συμπληρωματικα υπομνηματα κ οχι σε εαν κ εφοσον κ διαφορες υποθεσεις εργασιας.
Με τους εξής πολύ απλούς τρόπους:

• [li]όταν στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη βρεθούν SMS από το γραφείο που τον ειδοποιούν που και πότε (μην θεωρήσεις πως σε διασφαλίζει η διαγραφή των ληφθέντων από το "γραφείο" SMS γιατί ακόμη και τα πιο απλά software που χρησιμοποιούν οι 14χρονοι gadget-ακηδες κάνουν το λογισμικό του κινητού να παραμιλάει),[/li]
    [li]όταν στο κινητό τηλέφωνο της κοπέλας βρεθούν SMS (ή στο PC / laptop της που έχει μέσα στο δωμάτιο μηνύματα email) από το "γραφείο" που την πληροφορούν οτι ταδε ώρα θα την επισκεφτεί ο ταδε πελάτης που έχει το τάδε τηλέφωνο για τόση ώρα και θα της πληρώσει τόσα ευρώ,[/li]
    [li]όταν (εφόσον διαταχθεί από εισαγγελέα) η αστυνομία εισέλθει στα μηνύματα του email του πελάτη και διαβάσει την αλληλογραφία του με το "γραφείο",[/li]
    [li]όταν η ίδια η κοπέλα για να σώσει το τομάρι της, να μην φυλακιστεί, να μην της επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο, να μην απελαθεί κλπ κλπ κλπ και να απολαύσει τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου ως "θύμα" αρχίσει να κελαηδάει αλήθειες και ψέματα και να "δίνει" όποιον ξέρει και δεν ξέρει! Λες να σταματήσει στον πελάτη ή να τον λυπηθεί επειδή είναι πελάτης? (ούτε καν γνωρίζει)[/li]

Το τελευταίο δε είναι και το σημαντικότερο, αφού αποτελεί την ασφαλέστερη (και γρηγορότερη) μέθοδο για την αστυνομία αφού δια της άσκησης πίεσης στην κοπέλα μπορεί να έχει ότι αποτέλεσμα θέλει και να δέσει την δικογραφία όπως η αστυνομία θέλει! Το γεγονός οτι δεν κυνηγούν και πελάτες, δεν σημαίνει οτι δεν είναι δυνατόν να κάτσει η στραβή ή οτι δεν μπορούν ή οτι ο Νόμος δεν το επιτρέπει! Και πες μου μετά τι θα πει ο φουκαριάρης ο πελάτης, όταν θα πάει να απολογηθεί στον εισαγγελέα και θα τον ακολουθεί στην δικογραφία η μαρτυρική κατάθεση της κοπέλας η οποία θα δηλώνει και "θύμα"!

...κατάλαβες τώρα γιατί επιμένω και δεν πρόκειται για "ατοπήματα", "αερολογίες" και "φαφλατισμούς"?  :grin:

alexandros11

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
ωραια αλλα θελω απαντηση στο πιο σημαντικο...για να σου αποδοθει κατηγορια πρεπει να βεβαιωνεται με καποιον τροπο οτι αποδεχτηκες το προιον του trafficcking.αλλα για να γινει αυτο πρεπει να πληρωσεις χρηματα ωστε να υπαρξει trafficking τα οποια η αστυνομια προηγουμενως πρεπει να εχει προσημειωσει..ωστε να αποδειχδει οτι εδωθησαν απο εσενα..πως θα στα προσημειωσει προηγουμενος/??//

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
ωραια αλλα θελω απαντηση στο πιο σημαντικο...για να σου αποδοθει κατηγορια πρεπει να βεβαιωνεται με καποιον τροπο οτι αποδεχτηκες το προιον του trafficcking.αλλα για να γινει αυτο πρεπει να πληρωσεις χρηματα ωστε να υπαρξει trafficking τα οποια η αστυνομια προηγουμενως πρεπει να εχει προσημειωσει..ωστε να αποδειχδει οτι εδωθησαν απο εσενα..πως θα στα προσημειωσει προηγουμενος/?
Ρε alexandros11, με κουράζεις...

Δεν μιλώ για επιχείρηση & σύλληψη που θα κάνει η αστυνομία παρουσιαζόμενη ως πελάτης και πληρώνοντας στην κοπέλα προσημειωμένο χρηματικό ποσό! Μιλώ για πέσιμο που θα κάνει η αστυνομία στο δωμάτιο της κοπέλας (για να ερευνήσει την κοπέλα) και θα βρει μέσα και τον πελάτη. Κι όταν σε πιάσουν με τα βρακιά κατεβασμένα να κάνεις sex με κοπέλα που εκδίδεται και μάλιστα παράνομα κι όλα αυτά αποδειχτούν με τεκμήρια μέσω log μηνυμάτων SMS, email, μέσω πληροφοριών ιστοσελίδας του "γραφείου" που αναφέρει σαφώς που, για πόσα χρήματα, για πόση ώρα, με ποια κοπέλα κλπ, ας δοκιμάσεις στο δικαστήριο να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας στους δικαστές οι οποίοι δικάζουν βεβαίως βάσει μαρτυρικών καταθέσεων και επιστημονικών αποδείξεων (και όχι ενδείξεων πχ απόθεμα προφυλακτικών μέσα στο συρτάρι του κομοδίνου, ικανό για να γαμήσει ολόκληρο σύνταγμα πεζικού και να περισσέψουν κιόλας), αλλά δεν είναι και μαλάκες!

Κι άντε να πάει κόντρα ο πελάτης στις καταθέσεις των αστυνομικών και στην μαρτυρική κατάθεση της κοπέλας η οποία ως "θύμα" θα κληθεί να καταθέσει, και στα τεκμήρια που να αποδεικνύουν οτι στο τηλέφωνό του ή στο email του δέχτηκε πληροφορίες για το ραντεβού (πληροφορίες που αφορούν και την χρηματική αμοιβή)! Και στο κάτω κάτω, ακόμη κι αν με το καλό αθωωθεί, πες μου αν αυτός μετά από όλη την ταλαιπωρία σύλληψης, σήμανσης, κρατητηρίου, ανακρίσεως, εξευτελισμού, δικαστηρίου, απώλειας χρημάτων σε δικηγόρους... θα έχει κουράγιο να ξανακλείσει ραντεβού με CT και call girl!

...για να μην αναφέρουμε την παντόφλα που θα φάει στο σπίτι, όταν θα γίνουν γνωστά τα κατορθώματά του!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Συγνώμην, εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι ΔΕΝ ήξερες ή θα πρέπει ο εισαγγελέας να αποδείξει στο δικαστήριο ότι ήξερες;
Και ο νόμος αναφέρεται σε γνώση συγκεκριμένων θεμάτων που στοιχειοθετούν το αδίκημα της σωματεμπορίας: χρήση βίας κλπ, κλπ.

Όπως πιστεύω, ο νομοθέτης εδώ με την γνώση σε άλλους στοχεύει (στους παρατρεχάμενους των σωματεμπόρων) και όχι στους κοινούς πελάτες.

Αν ο νομοθέτης ήθελε να ποινικοποιήσει τους πελάτες τότε θα νομοθετούσε όπως στην Σουηδία. Αμφιβάλλει κανένας ότι ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να περάσει από την Ελληνική Βουλή ανεξάρτητα από την πολιτική της σύσταση; Υποστήριξη από διάφορες φεμινιστικές και "φεμινιστικές" οργανώσεις θα υπήρχε άφθονη.

Απλά πιστεύω, ότι υπάρχει και λίγη λογική.

Καταδίκες δεν έχουν γίνει, συλλήψεις έχουν γίνει;

Ορθώς επικαλείσαι το τεκμήριο αθωότητας και ότι οι διωκτικές αρχές πρέπει να αποδείξουν την ενοχή σου και όχι εσύ την αθωότητά σου αλλά...
Έστω ότι μια πουτάνα τα σπάει με το νταβά της και τον καταγγείλει ότι την είχε φέρει παράνομα, της είχε πάρει το διαβατήριο και την εξέδιδε παρά τη θέλήσή της και στην ατζέντα του νταβά, βρεθεί τ' όνομά σου...
Εξήγησε μετά στη γυναίκα και στα παιδιά σου γιατί σε καλούν σε ανακριτικά γραφεία, σε δικαστήρια κ.τ.λ.
Και εγώ σου λέω ότι αθωώνεσαι...Πράγματι η γνώση αποδεικνύεται πολύ δύσκολα...Αν και ο εισαγγελέας στην έδρα είχε φροντίσει να σε εξευτελίσει ρωτώντας σε "μα καλά, εδώ στην ατζέντα βλέπω τουλάχιστον 10 ραντεβού, τίποτα δεν είχατε αντιληφθεί;;;;"..."Μα κοριτσάκι 19 χρονών ήταν..Δεν σας πέρασε από το μυαλό;"
Τη ζημιά που θα έχεις υποστεί την έχεις υπολογίσει;

Και ναι μεν η ratio legis είναι αυτή που λες, να τρέξουνε τους παρατρεχάμενους των νταβάδων...Ωστόσο, με βάση το γράμμα του νόμου, μπορεί να διωχθεί (αν και όχι απαραίτητα καταδικαστεί) οποισδήποτε έχει συνευρεθεί με θύμα τράφκινγκ ή ορθότερα, υποτιθέμενο θύμα τράφικινγκ...

Άρα λοιπόν αγαπητέ voltaire45, ο Νόμος δεν πιάνει μόνο αυτούς που εν γνώσει τους ενεργούν ασελγή πράξη με κοπέλες (πραγματικά ή υποτιθέμενα θύματα σωματεμπορίας), αλλά και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το "κατ επάγγελμα" καθεστώς! Και εφόσον ο πελάτης επισκέπτεται ΕΚΟΥΣΙΩΣ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ διαδικτυακή σελίδα που όχι μόνο διαφημίζει ερωτικές υπηρεσίες ΜΗ νόμιμα εκδιδομένων γυναικών, αλλά ενημερώνεται για τις ΕΜΙΣΘΕΣ υπηρεσίες που παρέχουν, αποδέχεται αυτομάτως πως κοπέλες και γραφείο αποτελούν "ομάδα" που ενεργούν παράνομη πράξη και ο ίδιος όχι μόνο την αποδέχεται, αλλά συναινεί κιόλας.

Νομίζω ότι διευρύνεις υπέρμετρα την ποινική ευθύνη του πελάτη...
Μια επιχείρηση η οποία απασχολεί ενήλικα άτομα που ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ εκδίδονται και μπαίνουν στη χώρα όχι από κακοτάχαλα μονοπάτια των συνόρων αλλά από το Ελ. Βελ., η μόνη παρανομία που κάνει είναι η παραβιάση των αναχρονιστικών διατάξεων περί πορνείας (ότι την ασκεί χωρίς άδεια και σε μη προβλεπόμενο χώρο).
Αν μάλιστα η εκδιδόμενη έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος εντός χώρας Ε.Ε. οι αστυνομικοί θα αποφύγουν ακόμη και να τη συλλάβουν διότι υπάρχει κίνδυνος το δικαστήριο, όχι μόνο να την αθωώσει αλλά και να αναγνωρίσει το δικαίωμά της να ασκεί ελεύθερα το επάγγελμά της σε όλη την Ε.Ε. (είδες τί κάνει το κοινοτικό κεκτημένο ; )- κάτι σαν υπόθεση Μπόσμαν της πορνείας.

Η δε παράγραφος 4 περ. δ του αρ. 351 Α.Κ. (κατ' επάγγελμα) αναφέρεται ρητά  στους υπαίτιους σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους (1,2 και 3) και αποτελεί διακεκριμένη μορφή των αδικημάτων αυτών, εξ' ου και η βαρύτερη ποινή (κάθειρξη από 10 χρόνια και όχι έως 10 χρόνια)...
Άρα η κατ' επάγγελμα τέλεση αφορα στους επαγγελματίες τράφικερς (που έχουν υποδομή και οργάνωση για κάτι τέτοιο) και όσο για τους πελάτες, θα πρέπει να είναι ο ... αρχιδοκθμαστής του τράφικερ και άρα συνεργός του ούτως ή άλλως...

Επομένως η εκούσια επίσκεψη ιστότοπων δεν εμπίπτει σε αυτήν την περίπτωση....

Βέβαια μένει το ζήτημα της άσκσησης ποινικής διώξης με βάση ψευδείς καταγγελίες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

[size=13pt]...θα μου επιτρέψεις να επιμένω στην αρχική μου θέση πως πλέον ο πελάτης είναι δυνατόν να διωχθεί ποινικά! Ειδάλλως θα πρέπει να πιστέψω πως όλο το σύστημα Αστυνομία - Εισαγγελείς - Δικαστές δρα αντίθετα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, που ΔΕΝ το νομίζω![/size]

Δυστυχώς φίλε Παθ υπάρχουν και τέτοια κρούσματα, όταν η σκοπιμότητα τίθεται υπεράνω της νομιμότητας και όταν οι διωκτικές αρχές είτε θέλουν να δείξουν αποτελέσματα (ξέρεις ότι υπάρχει "στόχος" στις συλλήψεις ανα υπηρεσία) είτε να στοχοποιήσουν κάποιον ή κάποιους...

Και όπως σωστά έχεις πει και έχω επαναλάβει, ακόμη και αν ο διωχθείς αθωωθεί, η ταλαιπωρία, τ αέξοδα και η ξεφτίλα στον κύκλο του, δεν αντισταθμίζονται από την αθωωτική απόφαση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom