Ρε στα παπαρια τους ολοι αυτοι που εφτιαξαν αυτα τα εκτρωματα για να προστατεψουν το μονοπωλιο...
Ποιος ξερει τι συμφεροντα παιζονται απο κατω τα τραπεζια, που ομως μπορεις να τα καταλαβεις..
Η Ε.Ε. θα τους ταραξει στα προστιμα, που ομως θα πληρωσουμε εμεις...
Η πολιτικη της Ε.Ε. ειναι να μην υπαρχει μονοπωλιο πουθενα, ακλλα εδω το βιολοι μας...
Σαφως και θελουμε και εμεις οι παικτες να φορολογουνται και οι εταιρειες που παιζουμε, αλλα με τροπο λογικο, οχι 30% και αναδρομικα για δυο χρονια..
Αυτο σημαινει οτι θελεις να τις διωξεις για να προωθησεις συμφεροντα κολλητων...
Αρα?
-Ποιος ξερει τι συμφεροντα παιζονται απο κατω τα τραπεζια, που ομως μπορεις να τα καταλαβεις..
ναι τα συμφεροντα ειναι πολλα παρα πολλα.ενα απο αυτα ειναι οτι περυσι ο οπαπ πληρωσε 800εκατομμυρια για μονοπωλειο κ φρουτακια κ η πρεπει να του επιστρεψουν τα φραγκα(που δεν υπαρχει σαλιο) η να πανε καποιοι μεσα για απιστια.
-Αυτο σημαινει οτι θελεις να τις διωξεις για να προωθησεις συμφεροντα κολλητων...
για να δουμε τους κολλητους...μελισσανιδης(λοτοματικα),βαρδινογιαννης(σεντρικ),κοκκαλης(ιντραλοτ=λαντμπροουκς),κοντομηνας(γουιλιαμ χιλ)
-Σαφως και θελουμε και εμεις οι παικτες να φορολογουνται και οι εταιρειες που παιζουμε, αλλα με τροπο λογικο, οχι 30% και αναδρομικα για δυο χρονια..
μπα δε νομιζω..γιατι αν φορολογηθουν ολες οι εταιριες οι αποδοσεις τους φυσικα κ φυσιολογικα θα γινουν ιδιες με του οπαπ οποτε μετα ποιον θα βριζουμε?????θα μπερδευτουμε
-Η πολιτικη της Ε.Ε. ειναι να μην υπαρχει μονοπωλιο πουθενα, ακλλα εδω το βιολοι μας...
η αληθεια για την "παρεμβαση" της ΕΕ στις αποφασεις της ΕΕΕΠ*
Η Ε.Ε. ΔΕΝ έχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα θέματα του τζόγου
Η αγορά του τζόγου δεν αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. όπως για παράδειγμα η αγορά των σιτηρών του καλαμποκιού ή του γάλακτος.
Για την ευαίσθητη αγορά των τυχερών παιχνιδιών κάθε κράτος μέλος μπορεί να εφαρμόσει την δική του πολιτική αρκεί να την αιτιολογεί, να τηρεί τις διαδικασίες στην λήψη αποφάσεων και δεν είναι υποχρεωμένο να ευθυγραμμίζεται με κάποια ενιαία πολιτική η οποία δεν υπάρχει.
Φυσικά όλα αυτά τα ξέρουν οι ιντερνετικες εταιριες Συνεχίζουν όμως να χτυπάνε τον ΟΠΑΠ βασιζόμενοι στην άγνοια για το θέμα και στην γενική αντίληψη που υπάρχει στην ΕΕ ότι κάθε "επιχειρηματικότητα" μπορεί να διακινείται ελεύθερα στην κοινή αγορά.Δεν είναι έτσι ομως.Η αγορά των τυχερών παιχνιδιών έχει εξαιρεθεί και επαφίεται στην βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης κάθε κράτους μέλους(βλεπε βελγιο,γερμανια,γαλλια,πορτογαλια,ηνωμενο βασιλειο).
Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Βαγγέλη Μανδραβέλη στην Καθημερινή
Σε τεχνικής φύσεως θέματα -και όχι ουσίας- επικεντρώνεται η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Η επιστολή που απεστάλη στην ελληνική κυβέρνηση και έχει ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2012, εστιάζει στην υποχρέωση των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών (ISPs) να διαβιβάζουν τα στοιχεία των φυσικών ή νομικών προσώπων που είναι καταγεγραμμένα στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ).
Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάλλει κατά του άρθρου 4.7 του κανονισμού που εξέδωσε η ΕΕΕΠ στις 23 Οκτωβρίου 2012. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ISPs «μετά από αίτημα της ΕΕΕΠ διαβιβάζουν σε αυτήν, αμελλητί, τα στοιχεία των προσώπων που έχουν την ευθύνη λειτουργίας και διαχείρισης των ιστοτόπων διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και είναι καταγεγραμμένα στον σχετικό κατάλογο (black list)».
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κανόνας αυτός δεν προβλεπόταν στις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος 4002/2011 και ο οποίος είχε κοινοποιηθεί στην Κομισιόν. Ο νόμος επιβάλλει στον ISP απλά να διακόψει την πρόσβαση των χρηστών στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο και όχι να παράσχει τα στοιχεία του φυσικού ή νομικού προσώπου που βρίσκεται πίσω από τον διαδικτυακό τόπο. Συνεπώς, η ελληνική πλευρά είχε υποχρέωση να κοινοποιήσει τον συγκεκριμένο κανόνα πριν προχωρήσει στην εφαρμογή του. «Φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε την εν λόγω υποχρέωση κοινοποίησης», αναφέρει η επιστολή που υπογράφεται από τον επικεφαλής της μονάδας, κ. Τζιουζέπε Κασέλα. «Στο πλαίσιο αυτό», προστίθεται στην επιστολή, «θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το Δικαστήριο της Ε.Ε., στην απόφαση της 30ής Απριλίου 1996 στην υπόθεση CIA Security International (C-194/94) δήλωσε ότι η παράβαση υποχρέωσης κοινοποίησης 98/34 συνεπάγεται τη μη δυνατότητα εφαρμογής των οικείων τεχνικών κανόνων έναντι των ιδιωτών».
Στην επιστολή, ωστόσο, δεν θίγεται ούτε το θέμα της «μαύρης λίστας» ούτε το θέμα των επιβαλλόμενων προστίμων, που είναι τα κυρίαρχα. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις επί της ουσίας του κανονισμού απαγόρευσης του διαδικτυακού τζόγου στην Ελλάδα. Και το ζητούμενο πλέον είναι αν η τεχνική αυτή λεπτομέρεια μπορεί να ανατρέψει την εφαρμογή του σχετικού κανονισμού. Η ελληνική πλευρά, πάντως, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στις αιτιάσεις της Κομισιόν εντός 10 εβδομάδων.
«Βόμβα στον online τζόγο και στην Βρετανία»
Το Βρετανικό Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) δημοσίευσε ένα νομοσχέδιο που αφορά
τα τυχερά παιχνίδια και το οποίο βρισκόταν στα "σκαριά" για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το νομοσχέδιο τροποποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία και απαιτεί από όλες τις επιχειρήσεις που διαφημίζονται και δέχονται στοιχήματα από πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβουν άδεια και να πληρώνουν φόρο.
Οι αλλαγές προτάθηκαν αρχικά στα μέσα του 2011 και έλαβε την αναμενόμενη αναφορά στον προϋπολογισμό του 2012, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εγκριθεί το νομοσχέδιο μέχρι και το 2014.
Το υφιστάμενο σύστημα, το οποίο ψηφίστηκε το 2005 είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένουν Βασιλείου για να επιβλέπει την αδειοδότηση και τη ρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Έτσι λοιπόν ο σχετικός νόμος προέβλεπε την καταβολή φόρου 15% στις εταιρείες επι του ακαθάριστού κέρδους.
Ωστόσο εισήγαγε μία "λευκή λίστα" με περιοχές όπως το Γιβραλτάρ, το Isle of Man και μερικές ακόμα, όπου οι εταιρείες μπορούσαν να δραστηριοποιούνται εκεί και να αποφύγουν την υψηλή φορολογία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το αποτέλεσμα ήταν από αυτό το παραθυράκι να δημιουργηθούν offshore εταιρείες στις περιοχές αυτές.
Το νέο νομοσχέδιο προτείνει πως η τοποθεσία του παίκτη και όχι η έδρα της εταιρείας θα είναι ο παράγοντας που θα επηρεάσει την φορολόγηση. Αν λοιπόν τα στοιχήματα συλλέγονται από έναν παίκτη του Ηνωμένου Βασιλείου τότε η εταιρεία θα πρέπει να πληρώνει τον αντίστοιχο φόρο στο κράτος.
Ωστόσο ο φόρος του 15% που ίσχυε μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά υψηλός για τον κλάδο του online τζόγου. Το νέο νομοσχέδιο δεν έχει ορίσει μέχρι στιγμής φορολογικό συντελεστή. Μία έκθεση του DCMS που κυκλοφόρησε πρόσφατα αναφέρει πως περίπου το 40% της βιομηχανίας θα αποχωρήσει από την αγορά αν μπει ο φορολογικός συντελεστής του 15%.