Νέα

Στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του για υπεξαίρεση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geoMan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 127K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
Μπα, εχουμε οπαδο του Σωρρα εδω?

Τι 37%? 137% θα παρει.

Βεβαια για να μιλησουμε σοβαρα, εχω ξαναπει οτι δεν εχω την καλυτερη αποψη για το πολιτικο κριτηριο των Ελληνων, αλλά που να παρει ο διαολος, δεν νομιζω να βαλουν τον Σωρρα στη Βουλη (χώρια που εχει καταδικασθει σε στερηση πολιτικων δικαιωματων, δεν μπορει να ειναι υποψηφιος βουλευτης). Ειπαμε, εχουμε μπολικους ηλιθιους σε αυτη τη Χωρα αλλά όχι και τοσους πολλους.

Θυμάσαι η χρυσή αυγή να είχε κανένα ποσοστό πριν τις εκλογές που πρωτομπήκε στη βουλή;

Θέλετε να κάνουμε συζήτηση; Εγώ πιστεύω ότι κάτι πολύ πιό ύποπτο κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά τα αστεία που λέγαμε τόσο καιρό. Σίγουρα κάποιοι στηρίζουν το Σώρρα. Πώς είναι δυνατόν η απόφαση για τα 600 να ισχύει ακόμα; Γιατί αυτοί που έβγαλαν την απόφαση ότι τα 600 υπάρχουν, δεν παραπέμπονται στη δικαιοσύνη να δώσουν εξηγήσεις;

Ο κ. Ρήνος δεν ξέρω αν τον ξέρετε, ένας πολύ καλός ερευνητής, είχε πεί κάποτε ότι υπάρχουν στοιχεία για ανάμιξη της ΤτΕ στην υπόθεση Σώρρα. Και επειδή γνωρίζω απο πολύ παλιά την υπόθεση, τότε με το Λαμπράκη αν θυμάστε είχε ακουστεί κάτι για ανάμιξη δύο παλιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Πολύ παλιών... Δε θέλω να γράψω τα ονόματά τους αλλά κάποιοι ίσως να ξέρετε. Υπήρχαν και άρθρα πολλά στο ίντερνετ τα οποία για κάποιο λόγο κατέβηκαν όλα. Αφότου μαθεύτικε, ο Λαμπράκης τα μάζεψε και έφυγε. Ο Σώρρας έμεινε και σίγουρα με την βοήθεια κάποιων έφτασε εδώ που έφτασε.

Το ότι με τα εξώδικα προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο δεν το λέω εγώ, αλλά υπήρχαν χιλιάδες δημοσιεύματα στο παρελθόν. Μη βάζω πάλι συνδέσμους. Η πλάκα είναι ότι η ζημιά δε σταμάτησε αλλά συνεχίζεται κανονικά. Αυτό δε το λέω για κατόρθωμα του Σώρρα. Είναι κακό να συμβαίνει. Και όχι τις μαλακιες που μου γράφει κάποιο για το κράχ. Ακούνε μια λέξη και τη λένε σαν τον παπαγάλο. Όταν το δημόσιο δεν εισπράτει, εσύ θα έχεις πρόβλημμα και εγώ. Ποιός θα έχει, αυτός που έστειλε το εξώδικο; Αυτός έτσι κι αλλιώς χαμένος είναι.

Ένα δημοσίευμα, κάνει λόγο για μεγαλοωφειλέτες, επιχειρηματίες, λαθρέμπορους ακόμα και για ένα δικηγόρο που χρωστούν εκκατομύρια, ανάμεσα στους οπαδούς του Σώρρα.  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί είναι τρελοί. Απλά εκμεταλεύονται την ασυδοσία και τη στήριξη που παρέχουν κάποιοι στο Σώρρα. Αυτά είναι που βλέπει ο κόσμος, και όχι δε φταίει ο Σώρρας. Φταίνε αυτοί που είναι πίσω απο το Σώρρα. Ότι έγινε με αυτούς που έλεγαν δεν πληρώνω. Έφταιγε ο Τσίπρας; Άλλη κυβέρνηση δεν είχαμε τότε; Γιατί δεν τους μάζευαν; Συνεννοημένοι είναι όλοι πιστεύω.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.102
Πόντοι
2.356
αν ημουν ηλεκτρολογος θα ελεγα οτι εχεις βραχυκυκλωμα.
αν ημουν ψυχολογος δε ξερω γιατι δε μπορω να βγαλω πορισμα με ακριβη συμπερασματα
επειδη ομως εχω γνωσεις πληροφορικης θα πω ανοιχτα την αποψη μου: ΚΑΜΕΝΗ ΜΗΤΡΙΚΗ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Θυμάσαι η χρυσή αυγή να είχε κανένα ποσοστό πριν τις εκλογές που πρωτομπήκε στη βουλή;

Θέλετε να κάνουμε συζήτηση; Εγώ πιστεύω ότι κάτι πολύ πιό ύποπτο κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά τα αστεία που λέγαμε τόσο καιρό. Σίγουρα κάποιοι στηρίζουν το Σώρρα. Πώς είναι δυνατόν η απόφαση για τα 600 να ισχύει ακόμα; Γιατί αυτοί που έβγαλαν την απόφαση ότι τα 600 υπάρχουν, δεν παραπέμπονται στη δικαιοσύνη να δώσουν εξηγήσεις;

Ο κ. Ρήνος δεν ξέρω αν τον ξέρετε, ένας πολύ καλός ερευνητής, είχε πεί κάποτε ότι υπάρχουν στοιχεία για ανάμιξη της ΤτΕ στην υπόθεση Σώρρα. Και επειδή γνωρίζω απο πολύ παλιά την υπόθεση, τότε με το Λαμπράκη αν θυμάστε είχε ακουστεί κάτι για ανάμιξη δύο παλιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Πολύ παλιών... Δε θέλω να γράψω τα ονόματά τους αλλά κάποιοι ίσως να ξέρετε. Υπήρχαν και άρθρα πολλά στο ίντερνετ τα οποία για κάποιο λόγο κατέβηκαν όλα. Αφότου μαθεύτικε, ο Λαμπράκης τα μάζεψε και έφυγε. Ο Σώρρας έμεινε και σίγουρα με την βοήθεια κάποιων έφτασε εδώ που έφτασε.

Το ότι με τα εξώδικα προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο δεν το λέω εγώ, αλλά υπήρχαν χιλιάδες δημοσιεύματα στο παρελθόν. Μη βάζω πάλι συνδέσμους. Η πλάκα είναι ότι η ζημιά δε σταμάτησε αλλά συνεχίζεται κανονικά. Αυτό δε το λέω για κατόρθωμα του Σώρρα. Είναι κακό να συμβαίνει. Και όχι τις μαλακιες που μου γράφει κάποιο για το κράχ. Ακούνε μια λέξη και τη λένε σαν τον παπαγάλο. Όταν το δημόσιο δεν εισπράτει, εσύ θα έχεις πρόβλημμα και εγώ. Ποιός θα έχει, αυτός που έστειλε το εξώδικο; Αυτός έτσι κι αλλιώς χαμένος είναι.

Ένα δημοσίευμα, κάνει λόγο για μεγαλοωφειλέτες, επιχειρηματίες, λαθρέμπορους ακόμα και για ένα δικηγόρο που χρωστούν εκκατομύρια, ανάμεσα στους οπαδούς του Σώρρα.  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί είναι τρελοί. Απλά εκμεταλεύονται την ασυδοσία και τη στήριξη που παρέχουν κάποιοι στο Σώρρα. Αυτά είναι που βλέπει ο κόσμος, και όχι δε φταίει ο Σώρρας. Φταίνε αυτοί που είναι πίσω απο το Σώρρα. Ότι έγινε με αυτούς που έλεγαν δεν πληρώνω. Έφταιγε ο Τσίπρας; Άλλη κυβέρνηση δεν είχαμε τότε; Γιατί δεν τους μάζευαν; Συνεννοημένοι είναι όλοι πιστεύω.
Ασε ρε μεγαλε. Λες και μιλας με κανεναν ανηλικο. Το πας λαου λαου και καλα "εγω απλως παραθετω γεγονοτα". Ποια γεγονοτα ρε τύπε. Και ναι, η γελοία αποφαση του Δικαστηριου για τα 600 δεν ισχυει πλεον, αναιρεθηκε. Και η δικαστινα που την εβγαλε παραπεμπεται στο πειθαρχικο, γιατι και η ανοησια εχει τα ορια της. Ναι, να πιστεψεις οτι οσοι παιρνουν στα σοβαρα τις ανοησιες ενος απενταρου αγραμματου ειναι ηλιθιοι. Τα υπολοιπα ειναι σουξου μουξου μανταλακια. Με τα εξωδικα καμια ζημια δεν επαθε το Δημοσιο, ζημια παθανε οσοι τα στειλανε γιατι οι ΔΟΥ ξεκινησαν ελεγχους σε βαρος αυτων που τα στειλανε και τους ξετιναξανε. Αλλη ερωτηση?

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
λεω ΤΟΝ γιατι ειναι νομος! και ο νομος ειναι αρσενικο. για να το πεις θηλυκο πρεπει να πεις νομος ΤΗΣ κατσελη

και το ακυρο το εριξε η δικαστης που εβλεπε δολο λες και ξεραμε οτι θα επεφτε φαλημεντο στο μπουρδελοκρατος μας απο το 2000
O Alex έχει γνωμοδοτίσει επ αυτού;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
O Alex έχει γνωμοδοτίσει επ αυτού;
Kι ομως, εχω. Εχω ηδη πει οτι απο το 2017 ο Αρειος Παγος με μια σειρα αποφασεων ορισε πολυ αυστηρα το θεμα του δόλου των δανειοληπτων, με αποτέλεσμα πλεον το μεγαλυτερο ποσοστο των αιτησεων να απορριπτεται λογω δόλου. Πλεον ο νομος Κατσελη ειναι κενο γραμμα. Ασε που αν εχω καταλαβει καλα, επικειται η πληρης καταργηση του.

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: πρεπει να εισαι συμμαθητης στο δημοτικο με Σωρρα η συμμετοχος στη απατη για να γραφεις αυτα . Ποια δημοσκοπικη εταιρεία ειναι ?
της "Σωρρας opinion "  :2funny: :2funny:

Φιλαράκι οι δημοσκοπήσεις αυτές του ίντερνετ είναι πολύ πιό κοντά στην πραγματικότητα, απ' ότι αυτές των γνωστών εταιειών. Πρίν βγεί η Χρυσή Αυγή υπήρχαν δημοσκοπήσεις στο ίντερνετ που της έδιναν πολύ μεγάλο ποσοστό. Για τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων ήταν ανύπαρκτη... Τελικά πήρε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό. Και μην ξεχνάτε ότι η Χρυσή αυγή δεν είχε και κανένα παραμύθι να πουλήσει. (εκτος απο τα εθνικά θέματα)
Αν οι οπαδοί του Σώρρα πάρουν σβαρνα τα κανάλια κατα την προεκλογική περίοδο (που δε θα αργήσει κατα τη γνώμη μου) και διαδίδουν ότι οχι μόνο θα βγούμε απο τα χρέη αλλά και ότι θα μοιράσουν και 20.000 ευρώ το πρωί της επομένης απο την εκλογή τους, οχι 37% αλλά 80% θα πάρουν.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Kι ομως, εχω. Εχω ηδη πει οτι απο το 2017 ο Αρειος Παγος με μια σειρα αποφασεων ορισε πολυ αυστηρα το θεμα του δόλου των δανειοληπτων, με αποτέλεσμα πλεον το μεγαλυτερο ποσοστο των αιτησεων να απορριπτεται λογω δόλου. Πλεον ο νομος Κατσελη ειναι κενο γραμμα. Ασε που αν εχω καταλαβει καλα, επικειται η πληρης καταργηση του.
Ούτε προστασία πρώτης και μοναδικής κατοικίας, ούτε σε κατάσταση ακραίας φτώχιας δεν θα ισχύει;

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
Ασε ρε μεγαλε. Λες και μιλας με κανεναν ανηλικο. Το πας λαου λαου και καλα "εγω απλως παραθετω γεγονοτα". Ποια γεγονοτα ρε τύπε. Και ναι, η γελοία αποφαση του Δικαστηριου για τα 600 δεν ισχυει πλεον, αναιρεθηκε. Και η δικαστινα που την εβγαλε παραπεμπεται στο πειθαρχικο, γιατι και η ανοησια εχει τα ορια της. Ναι, να πιστεψεις οτι οσοι παιρνουν στα σοβαρα τις ανοησιες ενος απενταρου αγραμματου ειναι ηλιθιοι. Τα υπολοιπα ειναι σουξου μουξου μανταλακια. Με τα εξωδικα καμια ζημια δεν επαθε το Δημοσιο, ζημια παθανε οσοι τα στειλανε γιατι οι ΔΟΥ ξεκινησαν ελεγχους σε βαρος αυτων που τα στειλανε και τους ξετιναξανε. Αλλη ερωτηση?

Μπαρούφες γράφεις. Για να στείλεις εξώδικο, προσκομίζεις μαζί και την απόφαση. Αν η απόφαση δεν ίσχυε τι θα γράφεις στο εξώδικο; Ο Νουλέζας το είπε στο ΣΚΑΙ ότι η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει κανονικά. Άνοιξε ένα βιβλίο να διαβάσεις τι είναι η αναίρεση υπέρ του νόμου. Όχι δε θέλουμε κάτι άλλο, τράβα κοιμήσου, αφού έισαι άσχετος με το θέμα.

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
Ούτε προστασία πρώτης και μοναδικής κατοικίας, ούτε σε κατάσταση ακραίας φτώχιας δεν θα ισχύει;

Είναι άσχετος φίλε δεν είδες τι έγραφε από πάνω. Μη τον ρωτάς θα σε στραβώσει.

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.546
Πόντοι
11.445
Φιλαράκι οι δημοσκοπήσεις αυτές του ίντερνετ είναι πολύ πιό κοντά στην πραγματικότητα, απ' ότι αυτές των γνωστών εταιειών. Πρίν βγεί η Χρυσή Αυγή υπήρχαν δημοσκοπήσεις στο ίντερνετ που της έδιναν πολύ μεγάλο ποσοστό. Για τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων ήταν ανύπαρκτη... Τελικά πήρε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό. Και μην ξεχνάτε ότι η Χρυσή αυγή δεν είχε και κανένα παραμύθι να πουλήσει. (εκτος απο τα εθνικά θέματα)
Αν οι οπαδοί του Σώρρα πάρουν σβαρνα τα κανάλια κατα την προεκλογική περίοδο (που δε θα αργήσει κατα τη γνώμη μου) και διαδίδουν ότι οχι μόνο θα βγούμε απο τα χρέη αλλά και ότι θα μοιράσουν και 20.000 ευρώ το πρωί της επομένης απο την εκλογή τους, οχι 37% αλλά 80% θα πάρουν.

καλα πεσε για υπνο η πολυ  :jerking: κανει κακο . Και μην ξεχασεις να πεις τον ορκο σου στους αρχαιους πολεμιστες  :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Μπαρούφες γράφεις. Για να στείλεις εξώδικο, προσκομίζεις μαζί και την απόφαση. Αν η απόφαση δεν ίσχυε τι θα γράφεις στο εξώδικο; Ο Νουλέζας το είπε στο ΣΚΑΙ ότι η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει κανονικά. Άνοιξε ένα βιβλίο να διαβάσεις τι είναι η αναίρεση υπέρ του νόμου. Όχι δε θέλουμε κάτι άλλο, τράβα κοιμήσου, αφού έισαι άσχετος με το θέμα.
Εγω να διαβασω τι ειναι η αναιρεση υπερ του νομου? Εγω ειμαι δικηγορος, εσυ τι εισαι?

Κατσε, γιατι εσυ εισαι διασκεδαστικος. Προσκομιζεται μια αναιρεθεισα αποφαση Μονομελους Πλημμελειοδικειου στην εφορια για να πεισει τον εφορο οτι υπαρχουν τα δις? Ο Νουλέζας παλι ποιος ειναι? Αναιρεση υπερ του νομου σημαινει οτι αναιρειται κανονικα η αποφαση απλως δεν εχει εννομες συνεπειες για τον κατηγορουμενο. Ο Σωρρας δηλαδη εξακολουθει αθωος για την διασπορα ψευδων ειδησεων που κατηγορειτο τοτε.

Συνεχισε να μας διασκεδαζεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ειπαμε, ο νομος βαινει προς οριστικη καταργηση. Τιποτα δεν θα ισχυει. Κι εδω που τα λεμε στην πραξη εχει παψει να ισχυει απο καιρο. Βεβαια εχεις την επιλογη να μην ακους εμενα που ειμαι στα δικαστηρια 25 χρονια αλλά να ακους τον οπαδο του Σωρρα που τα γνωριζει καλυτερα

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
Αναίρεση υπέρ του νόμου:

Στην παράγραφο γενικά χαρακτηριστικά:

"Στην αναιρετική δίκη δεν εξετάζονται τα πραγματικά περιστατικά, γίνονται "ανέλεγκτα" δεκτά έτσι όπως τα δέχτηκε το δικαστήριο της ουσίας. Η αναιρετική δίκη αφορά μόνο ζητήματα ερμηνείας του νόμου."

"δεν επηρεάζει το κύρος της απόφασης κατά της οποίας στρέφεται."

"Η απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει το ζήτημα για το μέλλον, σε περίπτωση που ανακύψουν παρόμοιες υποθέσεις στα δικαστήρια."

Ποινική Δικονομία
"Μετά την πάροδο μηνός ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου κατά όλων των αποφάσεων και όλων των βουλευμάτων, αλλά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν επηρεάζει το κύρος της προσβαλλόμενης απόφασης και το δεδικασμένο (ο αθωωθείς δεν ξαναδικάζεται και ο καταδικασθείς δεν αθωώνεται). Και εδώ σκοπός της αναίρεσης υπέρ του νόμου είναι αποκλειστικά και μόνο η εξασφάλιση της ορθής εφαρμογής του δικαίου στο μέλλον."

Ξεστραβωθείτε όσοι δεν ξέρετε και μετά θα έχετε και άποψη. Μπαίνουν όλοι οι άσχετοι ουγγάνοι να κάνουν και συζήτηση τωρα καταλάβατε;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της, δεχόμενη την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευσταθίας Σπυροπούλου, αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει, ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων, δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.

Ακόμη, αναφέρει η Ολομέλεια, ότι ενώ η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ξεστραβωθείτε όσοι δεν ξέρετε και μετά θα έχετε και άποψη. Μπαίνουν όλοι οι άσχετοι ουγγάνοι να κάνουν και συζήτηση τωρα καταλάβατε;

Ρε φιλε ουτε να σου θυμωσω δεν μπορω.

Δεν παμε καλα, κάνει ο αλλος νομικη αναλυση μεσω wikipedia και κοκορευεται κιολας για τις νομικες γνωσεις του

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ειπαμε, ο νομος βαινει προς οριστικη καταργηση. Τιποτα δεν θα ισχυει. Κι εδω που τα λεμε στην πραξη εχει παψει να ισχυει απο καιρο. Βεβαια εχεις την επιλογη να μην ακους εμενα που ειμαι στα δικαστηρια 25 χρονια αλλά να ακους τον οπαδο του Σωρρα που τα γνωριζει καλυτερα
Το δεύτερο μισό της απάντησης πάει σε άλλον. Με έχεις μπερδέδψει.

Papagias

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2017
Like
49
Πόντοι
1
η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της, δεχόμενη την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευσταθίας Σπυροπούλου, αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει, ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων, δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.

Ακόμη, αναφέρει η Ολομέλεια, ότι ενώ η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Φιλαράκι γιατί σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι; Καλά το άλλο το βλαχοτρόλ απο πανω το χέζω κανονικά. Αλλά εσύ γιατί επιμένεις; Πηρες ένα άρθρο του κώλου με συγχωρείς για την έκφραση, που γράφει αηδίες και το έβαλες εδώ; Έχεις διαβάσει τη νομοθεσία; Σε ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ η απόφαση ισχύει. Πάρε πιό έγκυρη σελίδα και δες και τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Γιατί θέλετε να κάνετε τους έξυπνους; Αυτός είναι ο σκοπός σας; Τότε μη γράφετε καθόλου.

η αναίρεση δε θίγει καθόλου την ισχύ της προσβαλλόμενης

απόφασης. Το άρθρο 557 λέει ότι «η επί της αναιρέσεως ταύτης

εκδιδομένη απόφασις δεν παράγει αποτελέσματα έναντι των

διαδίκων». Από τη διατύπωση αυτή θα μπορούσε κανείς να παρασυρθεί

και να νομίσει ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δε θίγει τις έννομες συνέπειες της

προσβαλλόμενης απόφασης μόνο «έναντι των

διαδίκων», ενώ για τους τρίτους εξαφανίζονται τάχα οι έννομες

συνέπειές της. Μια τέτοια σκέψη όμως δε θα ήταν σωστή. Λχ αν αναιρεθεί υπέρ του

νόμου μια απόφαση που είχε δεχτεί τη διεκδικητική αγωγή ακινήτου, η απόφαση αυτή

διατηρεί την παρεπόμενη έννομη συνέπειά της έναντι του δικαιοπαρόχου του

εναγομένου, η οποία συνίσταται στην ευθύνη του προς αποζημίωση κατά το άρθρο 514

ΑΚ.

Η ισχύς λοιπόν της προσβαλλόμενης απόφασης δεν επηρεάζεται καθόλου από την

αναίρεση υπέρ του νόμου, όχι μόνο για τους διάδικους (πρβλ. όμως Βασιλείου

§ 19 σελ. 113), αλλά γενικά.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

εσεις των νομων ειστε χειροτεροι απο τους απατεωνες

αντι να τα απλουστευεται τα πραγματα τα μπουρδουκλωνεται χειροτερα με συνεπεια οι σπατεωνες να γινονται πιο πιστευτοι και να συνεχιζουν την απατεωνια τους

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Φιλαράκι γιατί σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι; Καλά το άλλο το βλαχοτρόλ απο πανω το χέζω κανονικά. Αλλά εσύ γιατί επιμένεις; Πηρες ένα άρθρο του κώλου με συγχωρείς για την έκφραση, που γράφει αηδίες και το έβαλες εδώ; Έχεις διαβάσει τη νομοθεσία; Σε ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ η απόφαση ισχύει. Πάρε πιό έγκυρη σελίδα και δες και τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Γιατί θέλετε να κάνετε τους έξυπνους; Αυτός είναι ο σκοπός σας; Τότε μη γράφετε καθόλου.

η αναίρεση δε θίγει καθόλου την ισχύ της προσβαλλόμενης

απόφασης. Το άρθρο 557 λέει ότι «η επί της αναιρέσεως ταύτης

εκδιδομένη απόφασις δεν παράγει αποτελέσματα έναντι των

διαδίκων». Από τη διατύπωση αυτή θα μπορούσε κανείς να παρασυρθεί

και να νομίσει ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δε θίγει τις έννομες συνέπειες της

προσβαλλόμενης απόφασης μόνο «έναντι των

διαδίκων», ενώ για τους τρίτους εξαφανίζονται τάχα οι έννομες

συνέπειές της. Μια τέτοια σκέψη όμως δε θα ήταν σωστή. Λχ αν αναιρεθεί υπέρ του

νόμου μια απόφαση που είχε δεχτεί τη διεκδικητική αγωγή ακινήτου, η απόφαση αυτή

διατηρεί την παρεπόμενη έννομη συνέπειά της έναντι του δικαιοπαρόχου του

εναγομένου, η οποία συνίσταται στην ευθύνη του προς αποζημίωση κατά το άρθρο 514

ΑΚ.

Η ισχύς λοιπόν της προσβαλλόμενης απόφασης δεν επηρεάζεται καθόλου από την

αναίρεση υπέρ του νόμου, όχι μόνο για τους διάδικους (πρβλ. όμως Βασιλείου

§ 19 σελ. 113), αλλά γενικά.
Προφανως δεν φταις εσυ αλλά εγω που κανω διαλογο με οπαδο του Σωρρα.
Σιγουρα εγω φταιω. Προφανως δεν πρεπει να συζηταω με τον καθενα αν δεν το αξιζει.
Εγω φταιω, ειναι σαφες.
Που καθομαι στις 3 τα χαραματα και διαβαζω εναν ΜΗ ΝΟΜΙΚΟ να μου επικαλείται νομικά απο την βικιπαιδεια. Και να με λεει και....ασχετο και ουγκανο.
Συγνωμη ρε τύπε αλλά αηδιασα με τον εαυτο μου. Αν εμαθα κατι απο σενα σημερα, ειναι οτι δεν πρεπει να χαραμιζω στον καθενα τον διαλογο μου.
Αντε καληνυχτα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
εσεις των νομων ειστε χειροτεροι απο τους απατεωνες

αντι να τα απλουστευεται τα πραγματα τα μπουρδουκλωνεται χειροτερα με συνεπεια οι σπατεωνες να γινονται πιο πιστευτοι και να συνεχιζουν την απατεωνια τους
Αλλος απο δω. Εγω μπουρδουκλωνω τους νομους? Εγω τους ψηφιζω? 50 χρονια καθεστωτικο κομμα ψηφιζες, που ψηφισε ενα καρο νομους. Και σου φταιω εγω που καλουμαι απλως να τους εφαρμοσω?
Ρε πού σας βρηκαμε ολους. Ειπαμε ομως, εγω φταιω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom