boobmaniac
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 6
Αυτό το είπες εσύ. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.Άρα γιατί κατηγορείς συλλήβδην τους βουλευτές οτι κάνουν ρουσφέτια;
Αυτό το είπες εσύ. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.Άρα γιατί κατηγορείς συλλήβδην τους βουλευτές οτι κάνουν ρουσφέτια;
Όταν από τους 300 οι 250 περίπου (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ)έχουν τα γραφεία τους για "εξυπηρέτηση" του λαού, ναι νομίζω οτι μπορούμε να γενικεύουμε.
Άρα συμφωνούμε οτι δεν είναι ΓΕΝΙΚΑ στη φύση του λειτουργήματος του βουλευτή να κάνει ρουσφέτια, σωστά;Αυτό το είπες εσύ. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι το θέμα του thread δεν είναι αυτό, αλλά τα πόθες έσχες των πολιτικών. Άντε, η κουβέντα για τους μισθούς ας πούμε ότι κολλάει, αλλά το ρουσφέτι είναι τελείως άσχετο. Τέλος πάντων το ρουσφέτι δεν είναι υποχρέωση κανενός βουλευτή (άλλο αν οι βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων κάνουν ρουσφέτια). Και πάλι όμως, το ρουσφέτι δεν είναι το θέμα μας εδώ. Το θέμα μας είναι ότι βουλευτής με 1500 ευρώ το μήνα είναι καλά πληρωμένος. Αν δεν του φτάνουν, ας κάνει κάτι άλλο στη ζωή του, δεν τον υποχρεώσαμε να γίνει πολτικός!Άρα συμφωνούμε οτι δεν είναι ΓΕΝΙΚΑ στη φύση του λειτουργήματος του βουλευτή να κάνει ρουσφέτια, σωστά;
Άρα (και το θέτεις πολύ σωστά), ο δικομματισμός είναι αυτός που γεννάει τα σκάνδαλα και τα διαπλεκόμενα;
Γιατί δεν καταγγέλλεις τον δικομματισμό λοιπόν αντί να τα βάζεις γενικά με το κοινοβουλευτικό σύστημα;
Κάτι ακόμα: Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις. Αλλά αν ήσουν ταξιτζής π.χ. ή γιατρός (και ήσ,ουνα τίμιος, εννοείται), πως θα σου φαινότανε αν αρχίζανε να βρίζουν όλοι το επάγγελμά σου συνολικά, θεωρώντας σε κι εσένα ως δυνάμει λαμόγιο;
Οι γιατροί και οι ταξιτζίδες (και όλοι οι επαγγελματίες τεσπα είναι χιλιάδες), οι βουλευτές είναι 300, τους βλέπουμε κάθε μέρα. Η προσωπική μου άποψη είναι οτι κοιτούν μόνο το συμφέρον τους.
Νομίζω ότι το θέμα του thread δεν είναι αυτό, αλλά τα πόθες έσχες των πολιτικών. Άντε, η κουβέντα για τους μισθούς ας πούμε ότι κολλάει, αλλά το ρουσφέτι είναι τελείως άσχετο. Τέλος πάντων το ρουσφέτι δεν είναι υποχρέωση κανενός βουλευτή (άλλο αν οι βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων κάνουν ρουσφέτια). Και πάλι όμως, το ρουσφέτι δεν είναι το θέμα μας εδώ. Το θέμα μας είναι ότι βουλευτής με 1500 ευρώ το μήνα είναι καλά πληρωμένος. Αν δεν του φτάνουν, ας κάνει κάτι άλλο στη ζωή του, δεν τον υποχρεώσαμε να γίνει πολτικός!
ποια προσωπική σου άποψη ρε συ; αυτή είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας
πάντως οι βουλευτές είναι οι μόνοι υπάλληλοι που μόνοι τους αποφασίζουν πόσα θα παίρνουν χωρίς να κάνουν συμφωνία με κανένα εργοδότη...
Σου έχω ξαναπεί οτι δεν επιθυμώ συζήτηση μαζί σου, ιδίως όταν με αποκαλείς "ρε συ", σαν να κάναμε μαζί στρατό.
Γίνεται να το σεβαστείς κάποτε;
πάντως οι βουλευτές είναι οι μόνοι υπάλληλοι που μόνοι τους αποφασίζουν πόσα θα παίρνουν χωρίς να κάνουν συμφωνία με κανένα εργοδότη...
Δε μου λες; επίτηδες το κάνεις; Σου είπα και πιο πριν, ότι το ρουσφέτι εσύ το ανέφερες, όχι εγώ Ή είσαι χαζός ή τον παριστάνεις... Για συγκεντρώσου μην αρχίσω τα κοσμητικά... Εγώ είπα: μισθός βουλευτή: 1.500 ευρώ το μήνα και σε όποιον αρέσει. Όποιος νομίζει ότι του αξίζουν περισσότερα, ας πάει να κάνει κάτι άλλο. Το μαγαζί τόσα αντέχει!Τα ρουσφέτια εσύ πρώτος τα ανέφερες, φίλε.
Όχι εγώ.
Και δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπιστώ την όποια σαπίλα υπάρχει (που υπάρχει)
Απλά μου τη σπάει να βλέπω ανθρώπους να τους τη σπάνε γενικά οι πολιτικοί, μετά απο συζήτηση να παραδέχονται οτι δεν τους τη σπάνε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, αλλά και να -δείχνουν τουλάχιστον να - μην τους ενοχλεί τίποτα άλλο σ' αυτή τη ρημάδα τη ζωή.
Οι δικαστές, διεκδικούν με βάση την αμοιβή του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που βασίζεται στην αμοιβή του Προέδρου της Δημοκρατίας (νομίζω είναι 1 προς 1). Πάλι δηλαδή από τους πολιτικούς ξεκινάει η ιστορία.ξεχνάς τους δικαστές
Δε μου λες; επίτηδες το κάνεις; Σου είπα και πιο πριν, ότι το ρουσφέτι εσύ το ανέφερες, όχι εγώ Ή είσαι χαζός ή τον παριστάνεις... Για συγκεντρώσου μην αρχίσω τα κοσμητικά... Εγώ είπα: μισθός βουλευτή: 1.500 ευρώ το μήνα και σε όποιον αρέσει. Όποιος νομίζει ότι του αξίζουν περισσότερα, ας πάει να κάνει κάτι άλλο. Το μαγαζί τόσα αντέχει!
Εγώ το ανέφερα το ρουσφέτι....μαστιγώστε με να βγεί και κάτι καλό από την κουβέντα.
Ακόμα κι αν δεν το ψηφίζει (αλλά τι να το κάνεις, μειοψηφία είναι), το μισθό τον παίρνει. Άρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Πάλι γενικεύουμε.
Ο Χ βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ (που θα έχει μάλλον λόξυγγα) δηλαδή το αποφασίζει;
Με το θεσμικό τρόπο του Αλογοσκούφη. 3,5% αυξήσεις έδωσε επειδή το μαγαζί δεν αντέχει να δώσει παραπάνω. Ε, και στους βουλευτές το μαγαζί αντέχει να δώσει 1.500. Εσύ τι ζόρι τραβάς; Φοβάσαι μη σου μειωθεί ο μισθός;Με ποια ιδιότητα είπαμε οτι αποφασίζεις εσύ, φίλε, πόσα αντέχει το μαγαζί;
Ή με ποιο θεσμικό τρόπο;
Ακόμα κι αν δεν το ψηφίζει (αλλά τι να το κάνεις, μειοψηφία είναι), το μισθό τον παίρνει. Άρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.